Įkraunama...
Įkraunama...

Mokamas skiepas nuo vėjaraupių

QUOTE(batareika @ 2013 05 30, 11:55)
Susidūriau su dilema - mergina dabar 6 metų, eis į mokyklą nuo rudens, nuo 1,5 metų lanko darželį, bet taip ir neprasirgo vėjaraupiais. Kadangi sūnus, būdamas 3 metų sirgo sunkiai ir su komplikacijom, aplinkui irgi nei vieno lengva forma sergančio nemačiau, visų pažįstamų vaikai sirgo irgi su komplikacijom, tai labai bijau to, kad sirgs vyresnė. Ir dabar galvoju ką daryti, skiepyti ar ne nuo vėjaraupių?
Mano sunus prasirgo 13m.,bet apie skiepus net negalvojau.Prasirgo be komplikaciju. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 05 30, 18:42)
Kokios tos komplikacijos, kad visi su komplikacijom sirgo?

Mano pacios persirge abu vaikai ir abejose darzelio grupese sirgo vaikai ir draugu ir t.t. Bet nei vieni nesirgo su komplikacijom.

Bronchitai, plaučių uždegimai. Jau ir taip vaikai nėra iš tų nesergančių, gal todėl ir kabinasi viskas kas tik gali.

Tiesiog nežinau, čia skubėt skiepyt iki rugsėjo, ar dar palaukti kurį laiką.
Atsakyti
QUOTE(batareika @ 2013 06 03, 11:30)
Bronchitai, plaučių uždegimai. Jau ir taip vaikai nėra iš tų nesergančių, gal todėl ir kabinasi viskas kas tik gali.

Tiesiog nežinau, čia skubėt skiepyt iki rugsėjo, ar dar palaukti kurį laiką.

viena doktorka prie vejaraupiu skiria aciclovira . Turi jis tu salutiniu poveikiu, bet jo veikimas stulbinantis, vejaraupiai praeina labai labai lengvai. Kaip ji sako - man patinka kai vaikas nesikankina smile.gif
Matet gretimoj grupej uzkabinta, kad vejaraupiu karantinas, gal ir pas mus i grupe atkeliaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 06 03, 13:02)
viena doktorka prie vejaraupiu skiria aciclovira . Turi jis tu salutiniu poveikiu, bet jo veikimas stulbinantis, vejaraupiai praeina labai labai lengvai. Kaip ji sako - man patinka kai vaikas nesikankina smile.gif
Matet gretimoj grupej uzkabinta, kad vejaraupiu karantinas, gal ir pas mus i grupe atkeliaus  g.gif

Tai kad jau ne pirmas kartas, kad daržely karantinas, ir nepasigauna smile.gif Net tos grupės vaikai neapsikrečia smile.gif

Reiks pasieškot info apie tą vaistą... Kas per daiktas.
Atsakyti
QUOTE(batareika @ 2013 06 04, 11:15)
Tai kad jau ne pirmas kartas, kad daržely karantinas, ir nepasigauna smile.gif Net tos grupės vaikai neapsikrečia smile.gif

Reiks pasieškot info apie tą vaistą... Kas per daiktas.

o maniskiai tai serga kuom nors, tai atostogauja ir vis liekam be kontakto biggrin.gif galetu prasirgti ir butu ramu.
Atsakyti
Man akis bado kai kurių mamų trumparegiškumas - ar jūs galvojat, kad jei kas nors kuo nors prasirgo be komplikacijų, tai tų komplikacijų IŠ VISO nebūna, ir jūs kartu galit garantuoti, kad KITAM vaikui nieko nebus???? Na negaliu nutylėti, kaip šiais laikais tokias nesąmones rašote ir galvojate unsure.gif O kitos iš vis, dar specialiai nori užkrėsti savo vaikus, kad mažesni prasirgtų ohmy.gif Rizikuojat savo vaikų sveikata ir gyvybe, kartu - ir kitų vaikų... Nesuprantat mokslo pažangos? Ar norit gyventi "sveikai", kaip viduramžiais? Maždaug, natūrali atranka, lai lieka stipriausi?? g.gif jei ne šiuolaikiniai skiepai, kuriais dar mūsų tėvai ir mes maži buvom skiepijami, gal ir mūsų daugumos jau nebūtų. Bet tikrai, matyt, sąmonę aptemdo kelių kvailių siuntinėjamos rusiškų puslapių nuorodos apie mirtiną skiepų keliamą pavojų...
Atsakyti
String, o jūs galvojate, kad jei jūsų vaikams nebuvo reakcijos po skiepo tai jų išvis nebūna? kaltinimai rizika jau čia buvo mesti ne vieną kartą, kaip ir atkirtis, kad rizikuoja visi ir tie kurie skiepija ir tie kurie neskiepija. Baikit apie tą patį gana. Ši tema tik apie vėjaraupių vakciną, o ji kaip žinia, nesukuria 100 proc imuniteto, ir po vakcinacijos vaikai būna kad serga ir serga sunkiai. Vėjaraupiai ne ką mažiau pavojingi kaip ir bet kuri kita virusinė liga. Angina ir tą turbūt baisesnė. Keisčiausia kad šios vakcinos reklamuotojai kaip pagrindinį pliusą įvardina tai, kad paskiepijus vaiką mamai nereikės su juo 10 d sėdėt namie. Ar tai priežastis vaiką vakcinuoti? Aš su vaiku sėdėčiau ir 20 d. kad tik jis išsveiktų, bet turėtų imunitetą visam gyvenimui. O tai kad pradeda naujai sirgti ir tie kurie jau vaikystėje prasirgę tai kažin ar tai ne įvestos vakcinacijos pasekmė, privertusi virusą keistis. Nensutebsiu kai po kelių metų net ir parsirgusius skatins skiepytis. Ir kuo toliau tuo daugiau skeipų įvedinės. Ir ne tik vaikams, bet ir suaugusiems (MMR vakcina jau šiandien suaugusiems yra nemokama).

Kitas reikalas, tiek mes tiek mūsų tėvai buvo vakcinuojami ne šiuolaikinėmis vakcinomis, ko pasekoje išaiškėjo, kad neveiksmingos jos buvo. O kas gali garantuot kad šios šiuolaikiškos jau veiksmingos. Gal kai mano sūnui bus 20 m paaiškės kad imuniteto vakcinos nesukūrė skiepytis tek dar naujasnėm, va jos gal apsaugos ir taip iki senatvės, jei tik jos sulauks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 04 birželio 2013 - 15:12
sveikos,
kurios seke tema,tai daugmaz kelis psl atgal supras apie ka kalbu biggrin.gif
buvom pas gydytoja su dukra del patikros pries mokykla.ir ka,korteleje to lapelio su revakcinacija nebebuvo g.gif ir tikrai priverte susimastyti,kad kai skiepijom maza nebuvo jokios kalbos apie revakcinacija.po to buvo atsirade vienu tarpu lapelis kad reikes persiskiepyti ir dabar vel nebera.todel laaabai suabejojau revakcinacijos butinybe.o gl gydytoju aplaidumas,kad neverta atidaryti buteliuko dle musu veinu,eji nesiskiepys niekas daugiau (nes jei pamenu tai vienu paskiepydavo kelis zmones).
uzklausus gydytojos ar reikia ar ne,atsake nera butina,bet revakcinavus,tikimybe susirgti visai islieka maza,o nerevakcinuojant aisku neuzsikresti tikimybe mazeja.

mazoji nesenai persirgo vejaraupiais.neskiepijom. dicke neuzsikretus pakolkas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 18 rugpjūčio 2013 - 15:01
QUOTE(Fifux'e @ 2013 08 18, 14:58)
sveikos,
kurios seke tema,tai daugmaz kelis psl atgal supras apie ka kalbu biggrin.gif
buvom pas gydytoja su dukra del patikros pries mokykla.ir ka,korteleje to lapelio su revakcinacija nebebuvo g.gif ir tikrai priverte susimastyti,kad kai skiepijom maza nebuvo jokios kalbos apie revakcinacija.po to buvo atsirade vienu tarpu lapelis kad reikes persiskiepyti ir dabar vel nebera.todel laaabai suabejojau revakcinacijos butinybe.o gl gydytoju aplaidumas,kad neverta atidaryti buteliuko dle musu veinu,eji nesiskiepys niekas daugiau (nes jei pamenu tai vienu paskiepydavo kelis zmones).
uzklausus gydytojos ar reikia ar ne,atsake nera butina,bet revakcinavus,tikimybe susirgti visai islieka maza,o nerevakcinuojant aisku neuzsikresti tikimybe mazeja.

mazoji  nesenai persirgo vejaraupiais.neskiepijom. dicke neuzsikretus pakolkas g.gif

Kiek domėjausi,tai anksčiau užteko vienos dozės,o dabar jau reikia ir antros užtvirtinimui. Bet jūsų vaikas ,kaip suprantu po vienos dozės turėjo labai glaudų kontaktą su sergančiu vėjaraupiais,tai jo imunitetas ir be skiepo sužadintas (tikiuosi,kad supratot,ką bandau parašyt).Bent jau man aiškino,kad tokiu atveju nebebūtina antra dozė,bet ...kiek žmonių tiek nuomonių... smile.gif
Atsakyti
man aiskino, kad antro skiepi reikia, tada jau susidaris imunitetas visam gyvenimui, nes manoma kad vienos dozes gali neuztekti.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 04, 16:11)
Keisčiausia kad šios vakcinos reklamuotojai kaip pagrindinį pliusą įvardina tai, kad paskiepijus vaiką mamai nereikės su juo 10 d sėdėt namie. Ar tai priežastis vaiką vakcinuoti? Aš su vaiku sėdėčiau ir 20 d. kad tik jis išsveiktų, bet turėtų imunitetą visam gyvenimui. O tai kad pradeda naujai sirgti ir tie kurie jau vaikystėje prasirgę tai kažin ar tai ne įvestos vakcinacijos pasekmė, privertusi virusą keistis. Nensutebsiu kai po kelių metų net ir parsirgusius skatins skiepytis. Ir kuo toliau tuo daugiau skeipų įvedinės. Ir ne tik vaikams, bet ir suaugusiems (MMR vakcina jau šiandien suaugusiems yra nemokama).

Kitas reikalas, tiek mes tiek mūsų tėvai buvo vakcinuojami ne šiuolaikinėmis vakcinomis, ko pasekoje išaiškėjo, kad neveiksmingos jos buvo. O kas gali garantuot kad šios šiuolaikiškos jau veiksmingos. Gal kai mano sūnui bus 20 m paaiškės kad imuniteto vakcinos nesukūrė skiepytis tek dar naujasnėm, va jos gal apsaugos ir taip iki senatvės, jei tik jos sulauks.

O man tai atrodo labai rimta priezastis. Nepamirskit mamos kad tik LT ir dar keliose salyse vienas is tevu gauna nedarbinguma jei serga vaikas, o stai daugumoje saliu vaiku ligoms yra skirta ribotas dienu skaicius per metus (mano atveju pvz 6 dienos per metus) o toliau jei vaikas serga reik samdyt aukle serganciam slaugyt arba imt atostogas mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(emabark @ 2014 02 03, 13:56)
man aiskino, kad antro skiepi reikia, tada jau susidaris imunitetas visam gyvenimui, nes manoma kad vienos dozes gali neuztekti.

pradžioj aiškino, kad užtenka vieno. Dabar - dvieju. Žiūrėk po pusmečio sakys - trijų??? g.gif
Atsakyti