Dėl kainos turbūt tiesa, nebepamenu centų tikslumu jau.
Dar pastebėjimas: atvykus į CDG rekomenduoju turėt "kapeikų" RER bilietams, nes ten stovi arba automatai, priimantys kreditines (nezhinau, kaip dėl užsienietiškų, bet mokestis už tarptautinį pervedimą turbūt nemenkas), arba monetas. Tuo metu banknotus priimantis automatas neveikė, ir neplanavo veikt.
O smulkių neturint (kaip buvo mums), reikia atstovėti ilgą eilė prie kasų. Nors eilė greitai juda (kaip ir visur Paryžiuje), tačiau palaukt teko gerokai.
QUOTE(himalaia @ 2008 04 22, 16:59)
Dėl kainos turbūt tiesa, nebepamenu centų tikslumu jau.
Dar pastebėjimas: atvykus į CDG rekomenduoju turėt "kapeikų" RER bilietams, nes ten stovi arba automatai, priimantys kreditines (nezhinau, kaip dėl užsienietiškų, bet mokestis už tarptautinį pervedimą turbūt nemenkas), arba monetas. Tuo metu banknotus priimantis automatas neveikė, ir neplanavo veikt.
O smulkių neturint (kaip buvo mums), reikia atstovėti ilgą eilė prie kasų. Nors eilė greitai juda (kaip ir visur Paryžiuje), tačiau palaukt teko gerokai.
mokant kreditine kortele šiaip jau nemokama už tarptautinį pervedimą

QUOTE(winia @ 2008 04 22, 16:05)
Viskas priklauso nuo kortelės.
Nuo Amerikoniškų kortelių imamas mokestis atsiskaitant.
QUOTE(himalaia @ 2008 04 22, 17:25)
Viskas priklauso nuo kortelės.
bet jis gerokai mažesnis, nei tarptautinio pavedimo mokestis

QUOTE(winia @ 2008 04 22, 18:30)
Bet kokiu atveju, himalaia, teisingai sako - turėkit pasiruošę smulkių (1 suaugusiam - 8.2 eur), pravers. O tas bilietų aparatas oro uoste laaabai protingas, visokiom kalbom "kalba", pats pinigus skaičiuoja ir dar bilietų duoda

QUOTE(winia @ 2008 04 22, 16:30)
Mum už vieną atsiskaitymą apie 30 dolerių nuėmė papildomai, nelabai mažai. Nors gal čia ir nuo atsiskaitomos sumos priklauso.
Bet kokiu atveju, ne visada, bet kartaism mokestis gali išeiti didesnis, nei perkamos prekės kaina

Sveikutės, tiesiog atlikau žygdarbį, perskaičiau visas 2 temas apie Poryžių
, tačiau arba pražiopsojau arba nieks nerašėte apie praleistus savaitgalius Poryžiūje, ta prasme, norėjau jūsų paprašyti, gal kas turite išbandytą "scenarijų" vieno vakaro ir 2 dienų šiame nuostabiame mieste

QUOTE(winia @ 2008 04 22, 16:05)
Aš taip pat sėkmingai su Hansa banko VISA apmokėjau, ir jokių papildomų mokesčių

QUOTE(spyglaite @ 2008 04 23, 15:39)
Na matai, ta mergina mokėjo amerikietiška kortele, tai greičiausiai ir tvarka visai kitokia ir turbūt tikrai gerokai brangiau, visgi skirtingi žemynai, daug kas smkiriasi

šiaip aš visada moku lietuvoj išduotu mastercardu ir jokių mokesčių man nenuskaičiuoja, nebent iš bankomato imu grynųjų, tada tikrai kažkiek nuskaičiuoja, bet nesidomėjau kiek, tikiuosi nedaug

šiaip būtų protinga prieš važiuojant pasiskaityti savo banko sąlygas ir sužinoti, kokius mokesčius taiko, visa informacija prieinama internete. tada nereikės bijoti naudotis kortele

pagaliau po ilgų bandymų vienas viešbutis priėmė rezervaciją ir mes jau lyg ir turim, kur apsistoti:)
QUOTE(winia @ 2008 04 23, 20:54)
Na matai, ta mergina mokėjo amerikietiška kortele, tai greičiausiai ir tvarka visai kitokia ir turbūt tikrai gerokai brangiau, visgi skirtingi žemynai, daug kas smkiriasi 
šiaip aš visada moku lietuvoj išduotu mastercardu ir jokių mokesčių man nenuskaičiuoja, nebent iš bankomato imu grynųjų, tada tikrai kažkiek nuskaičiuoja, bet nesidomėjau kiek, tikiuosi nedaug
šiaip būtų protinga prieš važiuojant pasiskaityti savo banko sąlygas ir sužinoti, kokius mokesčius taiko, visa informacija prieinama internete. tada nereikės bijoti naudotis kortele
pagaliau po ilgų bandymų vienas viešbutis priėmė rezervaciją ir mes jau lyg ir turim, kur apsistoti:)

Po ilgų bandymų

QUOTE(spyglaite @ 2008 04 23, 23:56)
kažkokių keblumu nebuvo, tiesiog po dienos ateidavo atsakymas, kad no rooms available for your dates:)
kai kuriems viešbučiams tiesiai rašiau, kai kuriuos bandžiau per užsakymų puslapius rezervuot, tai galiausiai pavyko vieną užsirezervuoti per http://www.venere.com.
Patiko, kad jie ir sms atsiuntė, ir atsakymas buvo iš karto, o ne per max dvi dienas, kaip daug kur kitur:)
gana pigiai gavosi, berods apie 350 eurų 4 naktims dviem, galėsiu parašyti grįžus, ar neišgąsdino viešbutis, nes jis tikrai nebus prašmatnus.
paskaičiau atsiliepimus, geri buvo:) svarbiausia, kad clean and tidy, anot atsiliepimų

neprisimenu viešbučio pavadinimo, viskas darbo kompe:)