Įkraunama...
Įkraunama...

Dainava: "Kūlverstukas"

:4u:pasakysiu ir as savo nuomone.man asmeniskai atsibodo tas aukletoju verkslenimas, kad joms sunku su 20 vaiku, kad tual. popieriui neuztenka ir pan.
visu pirma, teveliai tikrai geranoriskai ir ugdymo priemones superka ir i fonda kas menesi duoda(bent jau daugumoje grupiu taip yra) ir dovaneliu aukletojom svenciu proga nepagaili.o kad grupese daug vaiku, tai, zinoma, sunku.bet jos pacios tokia profesija pasirinko, taip kad nera cia ko skustis.
visur dabar sunku.zmones is darbo atleidzia, etatus apkarpo. valdzia nepagaili net invalidu ir pensininku.mano pacios padetis dabar ne is linksmuju, bet nepuolu visiems dejuoti, nes zinau, kad yra tokiu, kuriems dar sunkiau...
Atsakyti
QUOTE(timona @ 2009 09 23, 08:19)
Po  tėvų susirinkimo susimąsčiau, kad nėra "aukso vidurio".. Arba vedi į paprastą darželį ir turi užsimerkt (aišku, gali padejuot, pakeikt valdžią ir pan.) prieš tai, kad auklėtojos piktos, ugdymo pedagogus nori atleist, vaikai mėtomi po grupes, net nosies vaikui nenori šluostyt, nes gi "baisi sloga, į darželį geriau neveskit" - joms bus lengviau..  verysad.gif
Arba samdai auklę (apie 800 Lt), arba vedi į privatų darželį (kaina turbūt panaši kaip auklei, nors nežinau, koks dar be Suzuki Kaune yra privatus darželis..).
O viduriuko: kad vaiku užsiimtų, kad jį ugdytų, kad auklėtojos stengtųsi, jog jam ten patiktų (ir kad jos pačios patiktų), bet tai nekainuotų daugiau kaip 300 Lt tai nėra.. Gal ir neįmanoma? Bet man labai norėtųsi..  ax.gif

ziurejau cia vieno privataus vilniuj skelbima darzo... uz ugdyma, be maitinimo su nuolaida atrodo 1800 lt + maitinimas gal 400 lt....

Papildyta:
QUOTE(liepa27 @ 2009 09 23, 13:11)
:4u:pasakysiu ir as savo nuomone.man asmeniskai atsibodo tas aukletoju verkslenimas, kad joms sunku su 20 vaiku, kad tual. popieriui neuztenka ir pan.
visu pirma, teveliai tikrai geranoriskai ir ugdymo priemones superka ir i fonda kas menesi duoda(bent jau daugumoje grupiu taip yra) ir dovaneliu aukletojom svenciu proga nepagaili.o kad grupese daug vaiku, tai, zinoma, sunku.bet jos pacios tokia profesija pasirinko, taip kad nera cia ko skustis.
visur dabar sunku.zmones is darbo atleidzia, etatus apkarpo. valdzia nepagaili net  invalidu ir pensininku.mano pacios padetis dabar ne is linksmuju, bet nepuolu visiems dejuoti, nes zinau, kad yra tokiu, kuriems dar sunkiau...

tongue.gif ar ne kokiu kaciuku grupe lankot?

Musu nesiskundzia ir neverkslena aukletojos...

ne visi geranoriskai tie teveliai superka, patikekit.... net ir sitoj temoj viena mama rase ir piktinosi, del 10 litu....
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 09 23, 21:50)
ziurejau cia vieno privataus vilniuj skelbima darzo... uz ugdyma, be maitinimo su nuolaida atrodo 1800 lt + maitinimas gal 400 lt....
Papildyta:
tongue.gif  ar ne kokiu kaciuku grupe lankot?

Musu nesiskundzia ir neverkslena aukletojos...

ne visi geranoriskai tie teveliai superka, patikekit.... net ir sitoj temoj viena mama  rase ir piktinosi, del 10 litu....

gal ir piktinosi,bet nupirko,nes viska darai del vaiku.
Atsakyti
QUOTE(caite @ 2009 09 25, 18:23)
gal ir piktinosi,bet nupirko,nes viska darai del vaiku.

nu tai apie ka kalba.... doh.gif
Atsakyti
Kažkaip rugsėjį naiviai įsivaizdavau (matyt, ne taip nuklausiau susirinkime), akd auklėtojos po 3 dienas kas mėnesį nemokamų eis. Tik šiandien man, kaip žirafai per ilgą kaklą, daėjo, kad tas "džiaugsmas" bus po savaitę doh.gif

Vadinasi, normaliai grupė funkcionuos tik 1 savaitę per mėnesį, nes kitomis dienomis bus arba sujungtos grupės, arba grupė išvis nedirbs...

švietimo skyriui nepasiskųsi - čia jie kalti.
Gal kas žinot kelius, gal įmanoma ant švietimo skyriaus kokią ministeriją užsiundyt?
Nors akivaizdu, kad krizė... Nors imk ir kokia Europos komisijai skundą rašyk: jei jau kvanktelėjęs Tomaševskis dėl lenkiškų gatvių parašo - tai gal ir skundas dėl Lietuvoje skriaudžiamų vaikų skalndaliuką sukeltų? g.gif Juokauju aišku... pro ašaras...

Aš pati kol kas nevedu vaiko per auklėtojų atostogas į darželį. O kaip jūsų vaikai reaguoja į tuos grupių junginėjimus? Ar viskas sklandžiai vyksta pas vyresnius, ne lopšio grupėse?

Su nerimu laukiu, kas bus, kai šildymo sezonas turės prasidėt. Anksčiau mokykloms ir darželiams pirmiausia įjungdavo. bet dabar kai jau taupo be proto - kažin, ar nebus taip, kad mažiukams jį įjungs tik tada, kai vanduo iš vandens čiaupo nebe bėgs, o varvekliais kabės? doh.gif
Atsakyti
Lopseliuku mamos!

Kaip jums zinia, kad musu vaikai bus vedami i kitas grupes ne po dvi, o 5 dienas per menesi?

Administracija pamate, kad tas dvi dienas mazai kas vede lopseliukus, tai nusprende savaite laiko perkelti i kitas grupes....

mamos, kurioms tai nepatinka, prasau rasyti man i AZ savo el.pasta.

NES TOKIAIS TEMPAIS NUO NAUJU METU IR MENESIUI SUJUNGS GRUPES...

p.s. beje, nemokamu veja tik aukletojas ir auklytes. Pati istaigos direktore pasake, kad neturi kada eiti nemokamu atostogu, nes ji labai dirba....
Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 10 02, 19:12)
Lopseliuku mamos!

Kaip jums zinia, kad musu vaikai bus vedami i kitas grupes ne po dvi, o 5 dienas per menesi?

Administracija pamate, kad tas dvi dienas mazai kas vede lopseliukus, tai nusprende savaite laiko perkelti i kitas grupes....
mamos, kurioms tai nepatinka, prasau rasyti man i AZ savo el.pasta.

NES TOKIAIS TEMPAIS NUO NAUJU METU IR MENESIUI SUJUNGS GRUPES...
p.s. beje, nemokamu veja tik aukletojas ir auklytes. Pati  istaigos direktore pasake, kad neturi kada eiti  nemokamu atostogu, nes ji labai dirba....

blink.gif mes tai jau ne lopselyje, bet ir pas mus jungia, jei reikia prisidesiu prie jusu.
Atsakyti
linkejimaı ıs turkıjos labaı miela radau mamu zınucıu ır AZ ır emeıle.
1nı griztuö uzsimsıu sıuo reikalu.
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 10 02, 12:27)

Su nerimu laukiu, kas bus, kai šildymo sezonas turės prasidėt. Anksčiau mokykloms ir darželiams pirmiausia įjungdavo. bet dabar kai jau taupo be proto - kažin, ar nebus taip, kad mažiukams jį įjungs tik tada, kai vanduo iš vandens čiaupo nebe bėgs, o varvekliais kabės?  doh.gif

Jau įjungė šiandien darželyje šildymą thumbup.gif
Bet taip pat sužinojau kad kitą savaitę mums reiks eit į kitą lopšelio grupę-na kaip man tai nepatinka, tik pradedam priprast, ašarų vis mažiau, nors ir būnam kol kas tik iki piet, bet vėl nauji veidai ir vėl viskas iš pradžių doh.gif
Atsakyti
O mūsų atostogos jau baigiasi, nuo pirmadienio vėl bandysim eit...

Minte, linkėjimai tau, laukiam pargrįžtant wink.gif

Atsakyti
QUOTE(minte @ 2009 09 21, 18:43)

bet man ju gaila, kad jos nemoka uz save pastovet, paklusta diktatui...

ką reiškia nemoka g.gif , kaip siųlote jom pastovėt už save g.gif jei švietimas išleido tokį įstatymą ir taškas g.gif mažint etatus, karpyt etatus ir visą kitą naikint nuo žemės paviršiaus...kraupus vaizdas, kai auklytė dirba visą dieną, tvarko valo, plauna, lopšely dar ir vaikų užpakalius plauna ir tik 650 lt. gauna blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2009 10 09, 14:55)
Jau įjungė šiandien darželyje šildymą  thumbup.gif
Bet taip pat sužinojau kad kitą savaitę mums reiks eit į kitą lopšelio grupę-na kaip man tai nepatinka, tik pradedam priprast, ašarų vis mažiau, nors ir būnam kol kas tik iki piet, bet vėl nauji veidai ir vėl viskas iš pradžių  doh.gif

4u.gif valio.nes jau norejau kol nesildys pasilaikyt dukryte namie.
Atsakyti