Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinis kaktusas

QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 11, 19:34)
Graži spalvytė smile.gif O aš vakar savo "pusgyvius" persodinau. Dabar belieka melstis, kad išgyventų. Pamirkiau šaknis "Privikur" tirpale, bet daug kas priklausys ir nuo jų noro gyventi... Blogiausiu atveju, turiu vieno lapukų įsišaknydinusi.  Turbūt ir nuo antrojo reikėtų keletą lapukų į gruntą įsibest  g.gif  Maža ką... Šiaip visada stresuoju, kai persodinėju "parduotuvinius" kaktusus... Kur kas drąsiau būva, kaip pačios išauginti iš flianciuko.

Sodink, kaip sakoma ant durniaus ir nestresuok . lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 06 10, 22:15)
Labai gerai,kad tresiate.Tik dazniau tresti nereikia.Nes subsrtaktas i kuri gelyte pasodinote jau yra siek tiek prisotintas trasomis,mikroelementais(tai visada rasoma ant pakuotes)Kad gelyte puosiasi naujais auginukais,tai kaledom turetu pradziuginti ir ziedeliais smile.gif

Aciu uz patarimus. O
nauju ploksteliu jau po 2, kai kur net 4 i ilgi isaugo. O kiek paparastai ju uzauga tarp zydejimu? Man kazkaip atrodo, kad nerealiai greit jis auga, gal net vazona per maza pasirinkau g.gif
Atsakyti
Jei sąlygos patinka, tai tas augaliukas tikrai auga gana greit smile.gif Ar tiks vazoniukas, dar priklauso ir nuo to, kurį ten "šventinuką" augini. Tie "raguoti" būva truputį kompaktiškesni. Labiausiai išbujoja tas "senovinis" svyrantis. valykiukai irgi auga lėčiau, bet per kokius dvejus-trejus metus gali gan nemažas krūmelis susifromuot...
Atsakyti
QUOTE(Ziuzia @ 2008 06 18, 10:00)
Jei sąlygos patinka, tai tas augaliukas tikrai auga gana greit smile.gif Ar tiks vazoniukas, dar priklauso ir nuo to, kurį ten "šventinuką" augini. Tie "raguoti" būva truputį kompaktiškesni. Labiausiai išbujoja tas "senovinis" svyrantis. valykiukai irgi auga lėčiau, bet per kokius dvejus-trejus metus gali gan nemažas krūmelis susifromuot...

As i viena vazona susodinau net tris, vienoj pusej balta, kutoj ta sanoviska raudona. Baltas jau buvo gal kokiu 3-4 ploksteliu aukscio, o raudonieji tai tik po viena plokstele, o dabar per pusmeti jau i krumus pavirto biggrin.gif Vazonas kol kas neatrodo per mazas blush2.gif bet jeigu taip ir toliau augs, reiks naujo ieskoti. Tikiuosi, kad ir ziedeliu bus atitinkamai daug blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 06 07, 17:31)
Va kaip minėjau įkeliu mano kraujo raudonumo spalvos plokštenį. Tik dabar jis nežydi. Jo laikas - lapkričio mėnuo  wub.gif

user posted image
rolleyes.gif
Papildyta:

Labai gražus pats augalas wub.gif . Aš tai auginu žydinčius baltai, raudonai ir purpurine spalva, tik jie pas mane dar jaunučiai, tai žiedelių dar teks palaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ashariuks @ 2008 06 29, 00:26)
Labai gražus pats augalas wub.gif . Aš tai auginu žydinčius baltai, raudonai ir purpurine spalva, tik jie pas mane dar jaunučiai, tai žiedelių dar teks palaukti  mirksiukas.gif

širdingai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi auginu tirs kalėdinius kaktusus, vienas didelis kiti du mažesni, bet pastebėjau, kad tie mano mažieji pernai žydėjo , o didysis kažkodėl ne.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 06 30, 21:55)
Aš irgi auginu tirs kalėdinius kaktusus, vienas didelis kiti du mažesni, bet pastebėjau, kad tie mano mažieji pernai žydėjo , o didysis kažkodėl ne.

Klausimai butu tokie:1.Kada paskutini syki tresete?2.Gal seniai laistete?3.kada paskutini syki persodinejote?

Labai dideliuose vazonuose augancius kaledukus labai sunku persodinti,todel patariu juos "vaisinti" zemiu substrastu dedant po truputi atsargiai ant vazonelio virsaus.
Taip pat galite palaistyti augimo aktyvatoriumi.(tai tikrai turtu p[razydinti jusu gelyte) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 07 05, 22:45)
Klausimai butu tokie:1.Kada paskutini syki tresete?2.Gal seniai laistete?3.kada paskutini syki persodinejote?

Labai dideliuose vazonuose augancius  kaledukus labai sunku persodinti,todel patariu juos "vaisinti" zemiu substrastu  dedant po truputi atsargiai ant vazonelio virsaus.
Taip pat galite palaistyti augimo aktyvatoriumi.(tai tikrai turtu p[razydinti jusu gelyte) smile.gif

Ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
Turi tokį, labai gerai auga ir gražiai žydi thumbup.gif Tik va auga kažkaip į vieną pusę.. g.gif Ar pas jus jie keli vienam vazone, kad taip gražiai ratu sugula, ar kame čia gudrybė mastau.gif? Pasidalinkit patirtim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2008 07 09, 13:55)
Turi tokį, labai gerai auga ir gražiai žydi thumbup.gif Tik va auga kažkaip į vieną pusę.. g.gif Ar pas jus jie keli vienam vazone, kad taip gražiai ratu sugula, ar kame čia gudrybė mastau.gif? Pasidalinkit patirtim smile.gif

Sakos vienodai pasiskyrsto ,tada kai jos vienodai gauna apsvietima ir turi erdves sakotis..Mano senasis krumas,taip pat augo i viena nes neturejo pakaknkamai vietos.Tad vazona laiks nuo laiko pasukdavau,dabar jis yra isvien grazios formos.
Bet perspeju, vazonelio sukineti negalima kai pasimato ziedpumpuriu uzuomazgos!!!!!!
Atsakyti
Ach štai kaip bigsmile.gif Na, reiks bandyt sukiot, nes vazonėlis tai kaip ir neturėtų būti mažas (maždaug toks kaip pas Lietuvą, o augalėliui dar tik metukai) g.gif
Atsakyti