Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys dantukai.. Kada pirmieji?

Vyresniajam pirmieji dantukai išdygo tik 11 mėnesių. kai po mėnesio kalėsi viršutiniai, net ligoninėje atsidūrėme. Buvo baisu - temperatųra, viduriavimas. Antrajam viskas praėjo daug greičiau ir lengviau.
Atsakyti
Sveikos, musu sunui tik penkeri, o neseniai eme klibeti apatinis dantukas, dabar jau kliba abu, ir dar jiems neiskritus, kalasi naujas. Nieko nesuprantu, ar cia normalu, juk tik ka penkeri suejo? Gal kam irgi taip buvo ar siaip toje srityje daugiau zinote?
Atsakyti
4u.gif Na jei kliba, tai turbūt laikas tam atėjo smile.gif , tuo labiau, kad jau kitas lenda, nieko blogo čia nematau... mirksiukas.gif ir manyčiau, kad neverta sielotis dėl to, juk vienodų vaikiukų nėra, vieniems anksčiau kitiems vėliau pradeda kaltis nauji dantukai mirksiukas.gif Tik reikia ištraukti senąjį dantuką, kad netrukdytų naujai išdygusiam augti, nes gali kreivai išaugti naujas dantukas g.gif
Sėkmės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas :-) @ 2008 05 17, 15:39)
4u.gif Na jei kliba, tai turbūt laikas tam atėjo  smile.gif , tuo labiau, kad jau kitas lenda, nieko blogo čia nematau... mirksiukas.gif  ir manyčiau, kad neverta sielotis dėl to, juk vienodų vaikiukų nėra, vieniems anksčiau kitiems vėliau pradeda kaltis nauji dantukai mirksiukas.gif Tik reikia ištraukti senąjį dantuką, kad netrukdytų naujai išdygusiam augti, nes gali kreivai išaugti naujas dantukas  g.gif
Sėkmės! 4u.gif

Aciu uz atsakyma, na mes labai ir nesisielojame, tik nustebe kazkaip, nepasiruose, eisim rytoj traukti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indriuka @ 2008 05 18, 12:14)
Aciu uz atsakyma, na mes labai ir nesisielojame, tik nustebe kazkaip, nepasiruose, eisim rytoj traukti... smile.gif

Na tai sėkmės mirksiukas.gif, o ką gavo mažylis už tokį žygdarbį? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas :-): 19 gegužės 2008 - 14:09
QUOTE(Indriuka @ 2008 05 16, 18:34)
Sveikos, musu sunui tik penkeri, o neseniai eme klibeti apatinis dantukas, dabar jau kliba abu, ir dar jiems neiskritus, kalasi naujas. Nieko nesuprantu, ar cia normalu, juk tik ka penkeri suejo? Gal kam irgi taip buvo ar siaip toje srityje daugiau zinote?

Mano dukrai dar nebuvo penkerių, kai pradėjo klibėti apatiniai dantukai ir kaltis nauji mirksiukas.gif, aš irgi buvau baisiai nustebus, bet buvau nuraminta, kad viskas normalu smile.gif .
Ir išvis (dukrai dabar 9m.) jai visi nuolatiniai dantys dygsta labai anksti- taip viena odontologė sakė, t.y. kitiems vaikams tik 11-12m. tie dantys dygsta, o jau dukra juos turi doh.gif .

QUOTE(Indriuka @ 2008 05 18, 12:14)

O kas liečia traukimą, tai mes netraukėme, tiksliau gydytojas netraukė, pasakė, kam tą mažą vaiką virkdinti, jie patys su laiku iškris ir nebus kreivi. Na, ir iš tikrųjų apatiniai dantukai nėra kreivi, nors daug kas sakė, kad būtina juos išrauti.
Dar gydytojas liepė, kad daugiau kramtytų becukrės gumos, tam, kad formuotųsi žandikaulis, nes dar pakankamai mažas vaikas yra ir gali tie dantukai netilpti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 05 20, 15:36)
Mano dukrai dar nebuvo penkerių, kai pradėjo klibėti apatiniai dantukai ir kaltis nauji mirksiukas.gif, aš irgi buvau baisiai nustebus, bet buvau nuraminta, kad viskas normalu smile.gif
Ir išvis (dukrai dabar 9m.) jai visi nuolatiniai dantys dygsta labai anksti- taip viena odontologė sakė, t.y. kitiems vaikams tik 11-12m. tie dantys dygsta, o jau dukra juos turi doh.gif .
O kas liečia traukimą, tai mes netraukėme, tiksliau gydytojas netraukė, pasakė, kam tą mažą vaiką virkdinti, jie patys su laiku iškris ir nebus kreivi. Na, ir iš tikrųjų apatiniai dantukai nėra kreivi, nors daug kas sakė, kad būtina juos išrauti.
Dar gydytojas liepė, kad daugiau kramtytų becukrės gumos, tam, kad formuotųsi žandikaulis, nes dar pakankamai mažas vaikas yra ir gali tie dantukai netilpti smile.gif .

Mes istraukem vakar, jis labai klibejo,o jei naujas dygsta apacioj, tai jei nerauni,vis tiek po to gerai isdygsta? Kad man jau dabar vos baltuma matesi, o jau matesi, kad apacioj kito, o ne ten kur reikia. Na bet kokiu atveju, jau istraukem, tai gydytoja tik pajudino ir viskas, vaikas net neverke, atvirksciai,baisiai savimi patenkintas ir didziuojasi. Bet pelyte tik sianakt ateis. Na jei normalu, tai gerai tada.Zinau, kad kitu vaikam iki 8 dar neiskrite buvo, tai gana didelis skirtumas, uz tai nustebau.O gydytoja nesake, nuo ko tai priklauso? Nes as ne pati vedziau, tai negalejau paklausti.
Atsakyti
mum pirmasis isdygo 5.5 men, kitas iskart po jo, biski paslogavom, pazirzem ir vsio. bet dabar kas darosi tai vargu vargelis doh.gif naktim klykia, dienom irgi net springdama, as jau neisivaizduoju kas darosi, jau kelinta savaite taip doh.gif dantenos isburke, atrodo tuoju susprogs, bet dantu kaip ner taip ner. baigia mane is proto isvaryt, nakciai dedu paracetamolio zvakute arba viburcol- jokio poveikio visai verysad.gif
Atsakyti
Sveikute mamos,
Gal galetumete man patarti. Mano vaikiukui tuoj bus 10 men. Jis turi jau 5 dancius, o dabar jau baltuoja 6 (virsuje salia kandzio, ne iltinis). Klausimas: ar gali vaikas vemti, kai dyksta dantys? g.gif . Zinokit jau ir bijoti pradedu... Tiesiog nesvarbu nuo kokio maisto, nesvarbu, kelinta valanda, pamaitinu vaika, ir matau, kad jam pradeda darytis negera. Pradzioj jis toks apsiblauses pasidaro, trina veiduka rankytemis... O po kokiu 3 minuciu pradeda koseti ir vemia. Neramu nerealiai. Tada palaukiu, palaukiu kokias 1-2 valandas ir vel maitinu. Duodu kokia tyrele ar kosyte. Suvalgo ir nieko... Linksmas geras vaikas. Bet jau kokios 4 dienos, na niekaip neapsieinam be vemimo...
O gal vaikas reaguoja i rezima taip? Jis pas mane suvalgo tyreliu ir kosiu i diena 520 gramu, dar + mano pienas 4k. ir viskas. Visas jo dienos meniu. Kudas mano akimis ziurint. Ugis 74 cm., svoris 9.700g. Anksciau, gal pries menesi as jam galedavau 750g. papildomo maisto sumaitinti, o dabar... nu niekaip. Jei pabandau - isvemia. Ar gali buti tai nuo dantu augimo? Ar cia jau rimciau kazkas? Aisku, jis viska tempia i burna, gal ir kazkokia infekcija... Bet ismatos normalios... Nezinau, vienu zodziu pergyvenu dabar verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

mums jau metuka, bet dantuku kol kas neturime. Siandien ryte pastebejau, kad ant apatines dantenos, toje vietoje, kur iskylimas buvo, toks baltas rutuliukas atsirado, nemoku net paaiskint doh.gif Gal galit jus mane paprotint, kaip gi atrodo dantenytes, kai dygsta dantukas, butent toje vietoje? Kad pabale ir patine buna - suprantu, o toliau?

Busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
norejau paklausti, gal kurios vaikeli buvo isbere kai kalesi dantukai? ir koks tas berimas buvo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(twiggyam @ 2008 06 16, 12:19)
norejau paklausti, gal kurios vaikeli buvo isbere kai kalesi dantukai? ir koks tas berimas buvo? 4u.gif

mūsų draugų dabar masiškai vaikai tridiene karštine serga, gal jūsų irgi prieš tai karščiavo? nes bėrimas tai nuo dantukų nelabai... nebent kai nusilpsta imunitetas, kitos ligelės prikimba.
Atsakyti