Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys dantukai.. Kada pirmieji?

mes 4 menesiu turejome 2 dantukus, po menesio dar du thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, kaip priziurite pirmuosius dantukus? As turiu nusipirkus silikonini dantu sepeteli, tai sudrekinu ir pavalau isdygusius dantukus maziui, o kartu ir dantenos pasimasazuoja, jam labai patinka. Taciau galvoju, gal yra kokios priemones dar tiem dantukam valyti?
Atsakyti
O as norejau pasiteirauti mamyciu kaip tie dantukai dygsta, nes manajai po savaites 5 men bus ir nei is sio nei is to uzkilo temp nei sloguoja nei koso gyd sake viskas gerai tik kad ta temp laikosi trecia para pakyla virs 38.6 ir taip nenoriai krenta, liepe stebet tik kad verysad.gif vaiko gaila kai tokia temp.
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2010 04 29, 11:50)
O as norejau pasiteirauti mamyciu kaip tie dantukai dygsta, nes manajai po savaites 5 men bus ir nei is sio nei is to uzkilo temp nei sloguoja nei koso gyd sake viskas gerai tik kad ta temp laikosi trecia para pakyla virs 38.6 ir taip nenoriai krenta, liepe stebet tik kad  verysad.gif  vaiko gaila kai tokia temp.

aš tai jau panikoj verysad.gif trečia diena naktim sunkiai miegam, temperatūra šokinėja-naktį aukšta, dienom mažesnės kartais nebūna ir vėl atsiranda, ...sloga, kosinėja, bet akivaizdu, kad viso pasekmė- augantys iltiniai, krūminiai dantys...visa burna išburkusi, rytais net kraujo pasirodo...vaikas iki tol buvęs valgus, vos išsižioja kai reikia valgyti...apie apžiūrėjimą tai net kalbos negali būti, suspaudęs lūpytes-net patepti dantenų neduoda verysad.gif nežinau ką daryti...gal kas žino, kiek galima tempti be daktarų?ar jau reikia kreiptis?mes tai jau nemaži-metai ir 5mėn ir su pirmaisiais aštuoniais taip tikrai nebuvo, o dabar net nežinau kaip vaikui padėti...naktį toks alsavimas siaubingas ir net dega...tai vaistininkė patarė duoti ibuprofen sirupo tris kart per parą, kad temperatūra nuimtų ir skausmą...dar kartais su dantexu berods (tepalu) ištepu dantenas(kai duodasi)...ir gal kas žinot, jei dieną nėra temperatūros-gal pusvalandžiui į kiemą galima? unsure.gif
Atsakyti
Na mano mergyte tai pirmaji isidaigino 7men., o tik po kokio 1,5men. kitas prasikale. Tada iki pirmo gimtadienio su tais dviem ir buvo. Paskui pasipyle vienas po kito ir nevietoje, "ne pagal knyga". Dabar jai 1,10m. turi 12 dantuku. Jau beveik puse metu niekas nedygsta. Lyg ir baltuoja iltys ir sloga jau antras menuo, tai tikriuosi, kad del ilciu ax.gif
Atsakyti
Mano pirmosioms dukrytems dantukai prasikale 1 metuku,po to visi augo eiles tvarka,o treciai isdygo 6 men.po to tik 9 men. prasikale antras.dabar visiems viskas ok thumbup.gif
Atsakyti
maziukei mano 7 men.dar dantu neturim bet vakar pakilo temperatura, buvo 38.4 nedaviau jokiu vaistuku, tik daug gerem arbateles o sianidne atsikele jau be temperaturos,tik biskiuka pikta pirstai burnytei jei istrauki tai labia verkia,viskas ten isburke burnytei,ar gali cia ta temperatura nuo dantuku but?ne sdaugiau nieks nesidaro nei sloguoja nei koseja.
Atsakyti
QUOTE(agule @ 2010 06 06, 13:47)
maziukei mano 7 men.dar dantu neturim bet vakar pakilo temperatura, buvo 38.4 nedaviau jokiu vaistuku, tik daug gerem arbateles o sianidne atsikele jau be temperaturos,tik biskiuka pikta pirstai burnytei jei istrauki tai labia verkia,viskas ten isburke burnytei,ar gali cia ta temperatura nuo dantuku but?ne sdaugiau nieks nesidaro nei sloguoja nei koseja.

Jei dantenos paburke tai tikrai dantukai greitai bus ax.gif
Atsakyti
labas mamytes, cia uzsukau pirma karta ir labai noreciau paklausti jusu kurios leliukas yra jauniausias su dantukais. matote mano lelius yra dvieju su puse men ir syryt atsikele su temperatura, ziaurei seilejasi, bando net abi rankytes susikisti y burnyte, o jei pataiko tai iskarto verkia iki pamelynavimo.
Atsakyti
na manajam zuikui temperaturos nera bet grauzia abi rankytes ir seiles nuolat bega net nezinau ka ir daryti, istraukes rankyte is burnos rekia ir vel kisa, na o maitinti nera linksma nes isikanda kruti ir traukia skaudoka, kazin ar kamistadas padetu? gal per anksti siam geiui? g.gif
Atsakyti
Mes jau antra diena su 40 laipsn. temperatura - kruminiai kalasi. Vaistu sugirdau, trumpam nukrinta, bet paskui greitai vel grizta. Idomiausia, kad panele ir valgo, ir pokstauja. Tik akys isduoda, kad turi karscio. Idomu, kas bus kai prades kaltis iltiniai... unsure.gif
Atsakyti
Jo pažįstamos bėdos. Mano mergytei ką tik 2-eji suėjo. Turi jau 16 dantukų. Liko dar 4 pieniniai. Su visais jokių problemų nebūdavo, galkiek irzlesnė ir tiek, bet kad temperatūra-niekada. O dabar krūminis kalasi -trečia diena temperatūra virš 38.... tiksliau rytais ji normali, tik nuo pietų pakyla. Labai dantenos paburkę, vaikas piktas, irzlus. Kiek skaičiau literatūros,paprastai per 3 dienas išsikala.... nu lauksim... doh.gif
Atsakyti