Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys dantukai.. Kada pirmieji?

Pas mano berniuką 12 dantukų išdygo be rimtų problemelų, kartais naktimis paverkdavo, bet nedaug. Dabar dygsta iš karto 3 kruminiai, tai doh.gif blink.gif Temperatura 38, nevalgo nieko schmoll.gif , verkia net ant ranku, irzlus. Tai nuo temperaturos duodavau 2 dienas panadoli vaikiška, o dabar, kai temperaturos nera, tai idedam žvakute VIBURKOLio-kuriam laikui padeda ir net miega ramiau. Idomu, kiek dienu gali užtrukti tos vaikiuko kančios? ax.gif
Atsakyti
pas mus pirmieji apatiniai prasikale be jokiu dideliu bedu, bet su virsutiniais tai oi kokios kartais buna isterijos. Drauge sake, jog padeda naturalaus medus - patepti dantenas pries miega ar dienos metu,sake nuema skausma - nebandziau pati
Atsakyti
O idomu, kiek dienu dantukas gali kankinti, nes lyg tokiu baisiu ašarų ir nera jau, bet savaitė toks irzlus ir pastoviai zizia? O gal čia ir karščiai kalti, nes pagaliau atejo taip laukta vasara? biggrin.gif
Atsakyti
paskiepijom (privalomais skiepais) maziuka 6.5 menesio ir kita diena isdygo apatinis dantukas, o kita jau ir antras, galiu pasakyti, kad maniau, jog bus daug baisiau, bet tiesiog norejo daugiau kazka pagrauzti ir tiek, nu mums labai padejo barankytes, duodavau siek tiek pagrauzti ax.gif
Atsakyti
Būtų įdomu išgirsti mamyčių, kurių vaikučiam jau išdygo arba dygsta paskutinės poros krūminių dantukų. Mum 2m. ir 3 mėn. Visi dantys dygo pakankamai lengvai, išskyrus iltinius, su temperatūra ir užkietėjusiais viduriais.
O dabar pradėjo kaltis paskutinieji krūminiai... temperatūros nenumuša Ibufenas, temperatūra šokinėjanti, užkyla iki 38,5 tik Paracatamolio žvakutės suveikia ir ją numuša, viduriai vėl užkietėję... kokio laiko buvo Jūsų vaikučiai, kai dygo paskutiniai krūminukai? Ir su kokiais negalavimais?
Atsakyti
na mus ir kankina dantukai. Pirma kart jau 5 men.pradejo darytis neramus, ypac trumpi verkimai naktymis. paskui pakilo temperatura max.38,5. lyg ir slogyte, bet po keliu naktu ir dienu kosmaro, pasirode dantukas pirmas apacioje, po savaites ir antras. na bet praejus keliom savaitelem,gan ramiom, vel kosmaras kartojasi. Vaikas naktim verkslena,pyktutis diena,seiles vel upeliais bega, na ir siandien temperatura 38. manau virsuje jau lis, tad mums gelbeja paracitamolio zvakutes ir tepaliukas, po 30 min. vaikas linksmesnis,ir zaisliukais dometis pradeda. o pastebejau labai patinka kandzioti dantu sepeteli,kaip tik broliui buvom nupirke rinkinuka, tad puikiai padeda ir mazyliui.nepaleidzia jo, bet turi buti vaikiskas ir minkstas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mažajai dar tik 2,5 mėnesio, o jau lenda iltinis dantukas, ar normalu? unsure.gif
Atsakyti
Mano mažajam berniukui tuoj bus 11mėn.,o neturim nė vieno dantuko. verysad.gif
Atsakyti
Mano mazajai lygiai metukai.. kita diena po gimtadienio pradejo lysti dantukai... iskart 4... o jau kankinasi mazyte tai ne tas zodis... jau 4 dienas istisai vemia, temp 38 ir daugiau.. miega begalo neramiai, springsta savo snargliukais ir tokiais kaip skrepliais.. Zodziu vargelis ji mano sad.gif Kiekviena nakti duodu po zvakute nes kitaip nemiega, muistosi, irzli, draskosi visaip ir pan. Tikiuosi greit praeis unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MaiYa @ 2012 05 31, 22:43)
Mano mazajai lygiai metukai.. kita diena po gimtadienio pradejo lysti dantukai... iskart 4... o jau kankinasi mazyte tai ne tas zodis... jau 4 dienas istisai vemia, temp 38 ir daugiau.. miega begalo neramiai, springsta savo snargliukais ir tokiais kaip skrepliais.. Zodziu vargelis ji mano sad.gif Kiekviena nakti duodu po zvakute nes kitaip nemiega, muistosi, irzli, draskosi visaip ir pan. Tikiuosi greit praeis  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

ir mums 4 iskarto kalesi, tai irgi pakilo temperatura. Db 9men. mums ir jau turime 7dantukus smile.gif
Atsakyti
Na va kaip raso del tu dantuku... radau straipsni:

"Pirmieji dantukai mažylio burnytėje turėtų pasirodyti apie šeštąjį jo gyvenimo mėnesį. Tačiau tai — jokiu būdu ne taisyklė, sako vaikų odontologė Vilma Brukienė. Jei dantukai pradeda dygti trijų arba devynių, dešimties ar net dvylikos mėnesių amžiaus kūdikiui, jaudintis neverta. Beje, tik gimęs kūdikis jau gali turėti dantuką, ir tai yra normalu..."
http://www.vaikui.lt...ent/view/22/35/

gal kam bus naudinga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Panterrrrra @ 2012 04 04, 13:43)
Mano mažajai dar tik 2,5 mėnesio, o jau lenda iltinis dantukas, ar normalu?  unsure.gif

na jei mes tokie ne vieni, manau normalu mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti