Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu? 2 dalis

QUOTE(dark @ 2008 04 17, 16:08)
Rrituk, niu kaip smagu  wub.gif  kai yra taip manančių tėvų  thumbup.gif
Man asmeniškai keistas požiūris: neguldyk pas save, pripras, ilgai gulės, išleps, čia ožiuojasi, nekreipk dėmesio, lai parėkia  doh.gif  Taigi čia s a v a s vaikas, ne šuo koks, šeimos dalis. Kas gali būti svarbiau už jų poreikius, ypač tokių mažylių? Prie ko jie pripras? Jaustis saugūs?
O jei tikrai būna, kad mokykliniai dar miega su tėvais, tai čia arba vaikas turi problemų arba tėvai  blush2.gif  o iki kokių trijų metukų, tai viskas normalu.

Visiškai su tavim sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif . ir tiesa sakant man nesvarbu,kas ką sako....girdėjau iš draugių replikų,kad leidžiu vaikams per daug ir t.t..kad mikliai atprastų miegot pas mus,jei tik parodytumėm jų vietą namuose(toks vaizdas,kad apie gyvūnus naminius šnekama). Mums Svarbu ,kad vaikai jaustųsi gerai,augtų apsupti meilės,dėmesio,šilumos.... wub.gif wub.gif wub.gif . O tas miegojimas savoj lovoj,savam kambarį manau su laiku ateis smile.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad kalbames sia tema ir kad tiek daug Mamyciu atsiliepe.

Na pirmiausia tai bandysiu vaika paguldyti i jo lova, pati prigulti salia, laukti kol uzmigs ir eiti i savo lova... g.gif Jauciu, reiks daug kantrybes. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikituke @ 2008 04 17, 18:51)
Kaip smagu, kad kalbames sia tema ir kad tiek daug Mamyciu atsiliepe.

Na pirmiausia tai bandysiu vaika paguldyti i jo lova, pati prigulti salia, laukti kol uzmigs ir eiti i savo lova... g.gif  Jauciu, reiks daug kantrybes.  doh.gif

Zinok maciau sia tema laida per BTV, kvieskit aukle vadinasi.
Ten buvo ta pati situacija. Tik vaikuciai kiek vyresni.
Jie sprende problema taip: mama atsiseda ant kedes salia vaiko lovos, paskaito jam pasaka ir laukia, kol jis uzmigs, bet NESIGULA SALIA, taciau ir vieno nepalieka. Ir zinok suveike. Aisku verke pirmas kelias dienas, bet reik istverti tai, paaiskinti, kad vaikelis jau didelis ir turi miegoti savo lovyteje ir pan.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rritukas @ 2008 04 17, 14:59)
Mūsų dičkis visiškai išsikraustė iš mūsų lovos,kai gimė mažė blush2.gif ,tada jam 2m.10mėn buvo. nupirkom jam naują lovą,pats "išsirinko" ir be problemų miegojo joje,o kai persikraustėm į kitą butą,jam tada 3m.4mėn.buvo,tai ir atskiram savo kambarį miegot pradėjo thumbup.gif
O vat mažė dar vis su mumis miega.Įpratom abi,kol maitinau,man patogiau buvo,šokinėt iš lovos nereikėjo,taip ir pasiliko blush2.gif Vyras jau net juokaut pradėjo,kad gal trečio reik,tada iš mūsų jinai išsikraustys lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Dabar kažkada pabandėm pas brolį kambarį migdyt(ten dviaukštė lova-viršuj sūnus miega,apačia -mažės laukia),tai pagulėjo ten ir pas mus parvarė,o be to man ir baisu ją vieną ten palikt,jinai taip kuičiasi per miegus,kad nukristų nuo lovos 100 per naktį doh.gif ..
Kartais pagalvojam su vyru,kad gerai būtų jau tik dviese miegot,bet paskui pagalvojam,kad ateis toks laikas ,kai neis prisiprašyt,kad su mumis miegotų... dabar dičkis atvaro 5 min. paguli vakare,sako psio,einu pas save miegot doh.gif ,ir dar kambario duris užsidaro,nes jam ramybės matai reik... lotuliukas.gif . Tai laukiam,kol ir mažę galėsim neskausmingai iškraustyt mirksiukas.gif ,arba pati išsikraustys iš mūsų smile.gif

Visiškai sutinku su tavim drinks_cheers.gif Pas mus su vyresnėliu tai panaši buvo situacija,kaip pas tave ,tiesiog atėjo laikas ir pats panoro savo kambaryje miegot.Nematau tragedijos,man kaip tik miela miegot su savo vaikiuku ( dabar su 8 mėn .dukriuku ir vyru trise miegam wub.gif )Dieną tai migdau jau jos lovvytėj,o naktį - mūsų.Man patogu,vietos užtenka ir nebijau aš ,kad pripras.Pripras - ir atpras laikui atėjus,visą gyvenimą gi nemiegos su mama ir tėte.O aš tai tyliai vis buriu,kad kuo ilgiau ji pas mane prie šono miegotų,taip miela,taip artima... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alisa1 @ 2008 04 17, 21:16)
Visiškai sutinku su tavim  drinks_cheers.gif  Pas mus su vyresnėliu tai panaši buvo situacija,kaip pas tave ,tiesiog atėjo laikas ir pats panoro savo kambaryje miegot.Nematau tragedijos,man kaip tik miela miegot su savo vaikiuku ( dabar su 8 mėn .dukriuku  ir vyru trise miegam  wub.gif )Dieną tai migdau jau jos lovvytėj,o naktį - mūsų.Man patogu,vietos užtenka ir nebijau aš ,kad pripras.Pripras - ir atpras laikui atėjus,visą gyvenimą gi nemiegos su mama ir tėte.O aš tai tyliai vis buriu,kad kuo ilgiau ji pas mane prie šono miegotų,taip miela,taip artima... wub.gif

Aš irgi miegu su savo mažule biggrin.gif Ir nematau čia jokios problemos g.gif Pasakysiu tik tiek, kad kai mažoji išvažiavo pasisvečiuoti pas senelius, tai negalėjau be jos užmigti schmoll.gif Manau, kad aš kur kas labiau prie jos pripratau, nei ji prie manęs blush2.gif O ji puikiausiai ir lovytėj miega, tik kad man geriau su mažąja. Kai pagalvoju, užaugs, taps savarankiška...Tai dabar norisi pasidžiaugti kartu tongue.gif Iki 1 metukų tai miegojom vyras aš ir mažoji vienoj lovoj biggrin.gif bet dabar jau netelpam blink.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Mano sunui jau 6 metukai bet niekaip negalime pripratinti miegoi savo kambari ir savo lovoje. Nei pasaku skaitymas, nei ikalbinejimai nepadda.
Vaikas atsigula i savo lova be asaru, as atsisedu salia paskaita knyga vaikas uzmiega kaip ir viskas gerai, tik beda ta kad po 1-2 vlandu sunus ateina pas mus i lova ir dar katina atsinesa (gyva katina nupirkom po to kai pas mus ateidavo su minkstais zaislais kiek turejo tiek atsinesdavo). Katinas padejo vienai nakciai abu ismiegoljo savo lovoje, o jau atra diena atejo abu. Tai mes miegam keturiese: vyras as, sunus ir katinas. Lapriti laukiam seimos pagausejimo nestuke.gif gal gymus leliukui situacija pasikeis. unsure.gif
Atsakyti
Mano mergyte kažkaip labai nesiprašydavo pas mus į lovą, nuo pat pradžių ją guldydavau šalia į lovytę, tik maitindavau įsikeldavau ir vėl perdėdavau atgal į lovytę. Tai iki 1,5 m. galėdavau ir vieną palikti miegodavo be jokių problemų, visai nebuvo jokių bėdų, tačiau kuo didyn tuo labiau nori kad būčiau su ja, kartu miegočiau, ir į lovą pas mus vis dažniau pradėjo prašytis. Tai irgi nekankinu vaiko, kai jau neina gražiuoju susitart, kad savo lovytėj miegotu, tai leidžiu miegot kartu. Bet ji paguli ir sako kad su mumis nepatogu, o dar prisiminiau, kaip man tėvai sakydavo tai sakau mama su tete tau dantukus išbezdės blush2.gif smile.gif tai ji kai neria į savo lovytę, net į mūsų pusę nežiūri biggrin.gif Bet kad kambary kas nors kartu miegotų, tai vis vien nori. Šią vasarą žadam jai paruošti kambary, išrinkti žaismingus vaikiškus baldus ir badysim keliaut miegot atskirai. Bus matyt kas čia mums išeis g.gif Kad ir kaip ten bebūtų vaikui yra be galo reikalingas tėvų dėmesys, juk per tuos darbus, rūpesčius ir taip per mažai jo skiriam, tai ir mano dukrytei reikėjo matyt atsigriebt už tą laiką, kai miegodavo be manęs, bet aš būdavau namie šalia, o kai pradėjau dirbt, tai pradėjo trūkti dėmesio, o ir kaip galima atsakyti... ax.gif
Atsakyti
Mano dukrai septyneri. Apie miegojimo/migdymo ypatumus irgi galėčiau istoriją parašyti. Kol gyvenom vieno kambario bute, tai savaime suprantama ir migdydavomės viename kambaryje, bet visvien aš arba tėvelis turėdavom atsigulti ant jos sofutės, kol užmigdavo. Kai persikėlėm į dabartinį butą, galvojom iškart pradėsim pratinti migdytis vieną jos kambaryje, patyrėm fiasko... buvo daug daug ašarų, mums pagailo vaiko ir dar beveik keturis metus procesas vykdavo taip: tėvelis guli šalia, kol dukrytė užmiega, tada išeina į mūsų lovą arba įminga ir pramiega dukros kambaryje visą naktį; būdavo, kad vyrui išėjus, dukra atsikelia ir šaukia kurį nors iš mūsų arba ateina į miegamąjį ir stovi prie lovos kaip stulpas - tėtis vėl eina migdyti; kokius 1-2kartus per savaitę mudvi miegodavome miegamajame,o tėvelis jos kambaryje. Dabar, kai skaitau, ką čia parašiau, galvoju, kad mano vyras turi geležinius nervus..., nes visas migdymo procesas jam tekdavo, aš dėl miegojimo pati labai išlepusi blush-anim-cl.gif, jeigu būtų reikėję šokinėti iš vienos lovos į kitą, rytais būčiau nepakaltinama.
Kai klausdavau dukros, kada pradės pati migdytis, atsakydavo, kai eis į trečią klasę smile.gif .
Bet šiemet, kai suėjo septyneri, pradėjau su ja "rimtai" kalbėtis ( tokių pokalbių anksčiau yra buvę dešimtys...), kad, einant į mokyklą, būtinai reikės anksčiau gultis, kad tėtis vakare taip pat nori turėti laiko sau ir, kad jeigu jis gulasi 9.00 val, vadinasi TV žiūri iki devintos ir turi mažai laiko su ja pabūti, pažaisti ir pan. Keletą dienų pakalbėjom, dukra pabandė pati užmigti, paašarojo, bet kai vieną antrą kartą pavyko pačiai užmigti, rodos, įgavo pasitikėjimo savimi ir jau pora mėnnesių užmiega pati 4u.gif aišku, būna retkarčiais dar ir ašarėlių ir vaikščiojimo į tualetą ir kol vyksta migdymosi proceas aš miegamajame skaitau knygą, o vyras svetainėje žiūri TV....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaInga: 11 birželio 2008 - 13:25
Musu 2m ir 9men sunelis taip pat is pradziu miegodavo salia musu miegamos lovos ir kai nusprendem ji mes po truputi pratinti prie jo kambario ir lovytes viskas atrodo klostes neblogai.Mazylis pats noriai atsigula savo lovyten uzmiega kartais ir vienas su draugu meskiuku o kartais tenka ir pasaka paskaityti kad uzmigtu.Bet vat naktim pradejo begioti nezinau ka daryti meginau ir sviesa palikti neryskia,galvojau gal tamsos bijo ir taip i savaite kokius 3-4 kartus.O kitas naltis gerai ismiega,tik ryte pareina i lova,pas mus.Galvoju gal jam cia kokie miego sutrikai yra,gal kam yra taip buve su vaikiuku? 4u.gif
Atsakyti
Papasakosiu ir as savo sitacija...smile.gif
Vyresnioji dukra persikrauste i savo kambari ir savo lova kai jai buvo 3 metai, ir kai gime maze. Nebuvo jokio streso, nes jau viskas buvo aptarta ir anksto biggrin.gif
O va dabar mazajai 3 metukai ir ji dar net nemasto kraustytis is miegamojo... Ir tam turi svaru argumentu g.gif :
Vaiku kambari pripazysta kaip seses teritorija doh.gif Nors ten stovi ir dviaukste lova ir visi zaisliukai...
Taigi su vyru pastoviai pakaitomis miegam su maziuke, nors jau ir ne visai maza...
Dabar sugalvojau toki plana chuligana mirksiukas.gif Mazoji labai megsta Mike Pukuotuka, tai uzsakiau patalyne su siuo personazu ir paklosiu vaiku kambary...gal netycia isviliosiu is savo lovos... lotuliukas.gif
Beje, mamytes, kurios turit 2 vaikucius - gal pasiulysit koki recepta siai situacijai 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Koce @ 2008 07 17, 11:15)
Papasakosiu ir as savo sitacija...smile.gif
Vaiku kambari pripazysta kaip seses teritorija doh.gif  Nors ten stovi ir dviaukste lova ir visi zaisliukai...
Taigi su vyru pastoviai pakaitomis miegam su maziuke, nors jau ir ne visai maza...
Dabar sugalvojau toki plana chuligana mirksiukas.gif Mazoji labai megsta Mike Pukuotuka, tai uzsakiau patalyne su siuo personazu ir paklosiu vaiku kambary...gal netycia isviliosiu is savo lovos...  lotuliukas.gif
Beje, mamytes, kurios turit 2 vaikucius - gal pasiulysit koki recepta siai situacijai 4u.gif ?

Pas mus ta pati situacija,tik mažei dar 2 nėra... Ir lova dviaukštė vaikų kambarį,ir kai vakare paguldom mažiukę ten,-jinai paguli paguli pabučiuoja brolį ir uždarius duris pas mus paravaro doh.gif Aš tai manau,kad viskam savas laikas turi ateit,-dičkis dabar jokiu būdu nesutinka pas mus kambary miegot,(jisai gi ne mažiukas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif )...turbūt ir dukrytei kažkada tas laikas ateis....
Tai tiek tų receptų iš manęs lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskiam jau treji, bet dar net pozymiu nera, kad jis pasiruoses miegoti atskirai.. NOrs ir kambari atskira turim ir visus atributus doh.gif Na, dabar bandom su megiamiausiais multiku personazais patalyne klot, gal tikrai suveiks rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti