Įkraunama...
Įkraunama...

Problemytė su "peliuku" 4mečiui berniukui

Mano berniukui 4eri. Sveikas linksmas vaikas. Vakar pastebejau, kad skauda "peliuka" ... odyte aplink peliuka paraudusi ir siek tiek kraujuoja. issigandau. Pamaniau gal siluma ir intensivus judejimas salygojo pritrynima, bet tai labai mazai tiketina. Pasikonsultavau su kita mama, kurios berniukas jau didesnis. ir suzinojau, kad turim beda-odyte per daug suaugusi.... Nezinau ka daryt, siandien 5dienis ir musu gydytoja atostogauja. Kokiu priemoniu imtis, kad vaikutis nejaustu skausmo ar diskomforto? pirmadieni beksim pas gydytojus, bet kaip elgtis per savaitgali? kas zinote, patarkit, gal yra koks tepaliukas ar kompresiukas?
QUOTE(Aga @ 2004 11 23, 04:36)
Nenusileidusiom seklidem vyras gali buti nevaisingas sad.gif

Atsakyti
Pasimirkykit kalio permanganato ar ramunėlių vonelėse. Tik žiūrėkit, kad grūdeliai būtų pilnai ištirpę.
Atsakyti
dar pasitarkit su vaistininke, bet nuo tokiu berniukisku uzdegimu puikiai tinka Fucidin tepalas. Anksciau tikdavo Sintomicinas, bet ji dabar nebent gamint reikia.
Atsakyti
Mano sunu operavo, nes jam nuolat kartojosi tokie uzdegimai, odele visiskai suaugo aplink, net nusislapinti normaliai negalejo, dejuodavo ir naktimis, teko apipjaustyma daryti. Tokie uzdegimai dazniausiai kyla, jeigu nesilaikoma higienos, reiketu kas vakara svelniai apiplauti nieko nejudinant, kad neliktu kokio slapimo likuciu, purvo ir dulkiu, juk ir ta odele, ir kas po ja yra labai jautri vieta, taigi svaros reiketu daugiau, apatinius drabuzelius keisti kasdien ir pan. Jeigu jau prasidejo uzdegimas, tai galima ir dazniau apiplauti, tinka ir kalio permanganato svelnus tirpalas, ramuneliu arbata, dar ir tepaliuku gydomuoju tepiau, bet pavadinimo neprisimenu deja, tas lyg ir niezuli mazino. Siaip tai nieko cia baisaus, nieko neatsitiks, nebijokite. Jei daznai kartosis, tai jau negerai, reikes kazka spresti, o siaip tai gana normalus vyriskas reikalas, visko pasitaiko, nueisite pas gydytoja urologa, bet, rodo, vaiku urologai poliklinikose nedirba, tai pas chirurga nusius. Na, dar manau, kad gal galima ir kokiu vitaminu pagerti, organizma pastiprinti, kad ligos visokios nekibtu, pavasaris, maista nevisavertis tai ir smogia i silpniausia vieta...
Atsakyti
Aisku, svara svarbu, bet dazniausiai balanopostitas (tokia diagnoze sitos ligos) puola, kai organizmas nusilpes ar vaikas serga letine liga.
2m. sunui taip buvo, tai dare klinikose apiplovimus Chlorheksidino tirpalu, paskui namie pati plaudavau (švirkštu). Ne visose vaistinese jo galima gaut verysad.gif
Atsakyti
mano mažajam vaikiukui taip buvo vasarą, kai visą dieną turškėsi baseinėlyje. Paskui pasikartojo šią žiemą. Padėdavo apiplovimai su ramunėlėmis. Švara - itin svarbu. Būtina apiplauti kasdien, jei ne - šaukia, kad skauda. Gydytojas sakė, kad gali reikėti apipjaustyti.
Atsakyti
sveikutės, mano sūneliui dabar jau 3,5m , o šią problemėlę aptikome labai anksti na gal kokių pusės metukų buvome. Kreipėmės į santariškes pas urologą, kuris liepė kiekvieną vakarą atitraukus tepti hidrokortizono tepaliuku. taip tepėme kokius 3 mėnesiukus. Vėl konsultavomės pas daktarą, kuris pasakė, kad dabar jau viskas susitvarkė, tepti nebereikia ir viskas ok. thumbup.gif (tiesa per visą šį laiką jokių uždegimų mes neturėjome).Na taip mes ir pamiršome šią problemėlę iki trijų metukų. Mane labai suneramino pastoviai drumstas vaiko šlapimas. Pradėjome ieškoti problemos. Važinėjome pas daktarus, darėmės echoskopijas ir vėl sugrįžome prie to paties. Galvutė neišsiveda, apyvarpė labai suaugusi. Drumstumą suteikia apyvarpėje užsilaikęs šlapimas. ir vėl tepame tuo pačiu tepaliuku jau beveik pusė metų . kaip tik vakar vėl buvome santariškėse eilinei apžiūrai. o rezultatai tokie: viena puselė jau susitvarkiusi, o kita niekaip nenori atsikabinti schmoll.gif . Na dabar nebežinau ir ką daryti. Labai įvairių nuomonių esu prisiklausiusi. vieni sako kad viskas su metai turėtų susitvarkyti, tuo labiau kad neiššaukia jokių uždegimų, o kiti , kad nustoti žaisti su tais tepliojimais imti ir sutvarkyti, ta prasme išoperuoti (operacija labai nesudėtinga, tik tiek kad vaikutis truputi narkozės gaus)
Atsakyti
mano suneliui si problema prasidejo nuo 3 men. ir ko mes tik nedarem: ir tepem ir plovem, pas gydytojus veziojom, vieni sake operuot, kiti - nereikia. Dabar sunui 6 metai, kartas nuo karto uzdegimas pasikartoja. Galiu tik viena patart: tik nemirkykit kalio permanganato tirpale!!!! Kalio permanganatas labai issausina ir taip sausa tos vietos odele, gali atsirasti net itrukimu ir kiekvinas sisiojimas vaikui tampa tikra kancia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mersyte: 12 birželio 2008 - 14:11
as savajam apziurejau 2 metuku. kazkaip man pasirode keista ta jo pelyte. tai nuejom pas gyd. pasake, kad suaugusi skura ir reikia operuoti blink.gif . operacija truko vos 15 min, bet man kaip mamai tai atrode amzinybe verysad.gif . po metu ejom profilaktiskai ziureti, tai sake, kad truputi vel priaugo, bet nereiks operuoti doh.gif . per apziura jam truputi paplese, tai dabar kokius 2 men nesileidzia kad ten isplauciau, bet vyro pagalba i savaite nors karta per jega isplaunam.
Atsakyti
O gal kas žino, kada tai jau problema? Mano keturmetis vaikas nesiskundžia, uždegimų neturim, bet apyvarpė tai visai neatsismaukia. Porą kartų maudant bandžiau - tai tik porą milimetrų ir vaikas jau atsitraukia, sako, kad skauda. Kada reikia tos minimalaus apipjaustymo operacijos? O jei dabar neatsismaukia, tai kai jam bus 18 metų jau atsismauks?
Atsakyti
QUOTE(Dosikas @ 2009 02 18, 18:15)
O gal kas žino, kada tai jau problema? Mano keturmetis vaikas nesiskundžia, uždegimų neturim, bet apyvarpė tai visai neatsismaukia. Porą kartų maudant bandžiau - tai tik porą milimetrų ir vaikas jau atsitraukia, sako, kad skauda. Kada reikia tos minimalaus apipjaustymo operacijos? O jei dabar neatsismaukia, tai kai jam bus 18 metų jau atsismauks?

Mums tai tapo problema 5 m. kai visai neatsismaukdavo ir šlapinantis išsipųsdavo apyvarpė, dar kartais parausdavo, tai nuvedžiau pas daktarą ir po savaitėlės išoperavo. Praėjo metai viskas pilnai susitvarkė. Buvo visiškai priaugusi odelė. Po operacijos dar buvo suaugimų, bet besikasant visiškai atitrūko ir dabar vyrutis liuks (gerai, kad manimi pasitiki ir viska parodo biggrin.gif, aš net likusius siūlus po operacijos ištraukiau pati )
Atsakyti
Maniskis irgi kelis kartus skundesi,kad skauda... paziuriu - galiukas paraudes g.gif viena karta patepiau antigrybeliniu tepaliuku,padejo thumbup.gif
Atsakyti