QUOTE(Gemini @ 2008 11 08, 00:27)
Ir mane tokia baimė kamuoja, nes ji kaip su kuriais vaikais, smarkesni atima iš jos žaislus, bet šiaip ji tokia gerietė, dalinasi su kai kuriais, kurie patinka

O kitus ir pavaro

Iš viso vienturčiams turbūt sunkiau yra prisitaikyti

Heart, o Tu pati lankei? Aš tai savo pasipriešinimą daržui grindžiu tuo, kad pati nelankiau
O maniškis dar ir labai jautrus, dirglus

Be to, truputį tinginukas - nerodo jokio noro mokytis pats valgyti, nesupranta, kam reikalingas puodukas, visiškai nekalba (nors jau beveik viską supranta). Ir didelis individualistas, nors vaikų draugiją mėgsta. O žinant, kad kai kurios seno kirpimo pedagogės mėgsta vaikus "standartizuoti" ir savo metodais "dresuoja", jeigu neatitinka tų "standartų", darosi tikrai neramu
Va, pažįstami nuvedė savo itin jautrų vaiką į darželį - ir vaikas po mėnesio nustojo kalbėti

O prieš tai skundėsi, kad vaikai jį skriaudžia, muša, atiminėja žaislus

Dabar tėvai turi didelių problemų. Ir kaip nebijoti vesti į daržą po tokių nuotykių?
Papildyta:
Aš darželį lankiau ir labai jo nemėgau. Buvau mažiausia ir silpniausia iš visų vaikų, dažnai sirgdavau, todėl vaikai mane skriausdavo. Buvo ir mėlynę po akimi įtaisę, ir ranką išnarinę. Tėtis, atsimenu, eidavo aiškintis su auklėtoja, bet ta nieko nedarė, nors ir matė, kas vyksta. Tos auklėtojos dėka susirgau sunkiu inkstų uždegimu, iki šiol turiu problemų su pūsle dėl tos vaikystės ligos. Tiesiog atvedė mane ką tik pasveikusią po pūslės uždegimo ir paprašė pažiūrėti, neleisti sėstis ant žemės. O tą patį vakarą mama atėjo pasiimti ir mato - sėdi vaikas ant šlapio smėlio smėliadėžėj... Auklėtojos pletkavoja toliau sustojusios
Lankiau ir lopšelį, bet neatsimenu. Tėvai pasakojo, kad ten buvo sadistė auklėtoja, kuri mušdavo vaikus, o už nenorą sėstis ant puodo išterliodavo š... (grupėje buvo antrųjų metukų vaikai). Po metų mane iš to konclagerio atsiėmė.
Gali būti, kad ir ta mano vaikystės patirtis lemia darželio baimę savo baikui.