Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Pusnė @ 2008 05 04, 15:26)
Taniushka, gal nuoroda gali ideti - kur cia radai ta straipsni ?

nebezinau kur skaiciau , turejai i worda tik ta straipsni nukopijavusi, bet ir ta wordo faila ryte istriniau doh.gif
Atsakyti
Mergynos. as neikalbineju jusu savo grazuoliu netresti biggrin.gif parasiau nes man tas straipsnis tikrai patiko ir as manau dalis tiesos ten yra, nes istikruju logiskai mastant gamtoje orches auga ir zydi, paciai buvo taip kad palaisciau ir va... ziedai nukrito,ir dabar (jau metai praejo) as suzinojau priezasti. kiek zmoniu tiek nuomoniu.
be to tas straipsnis ne is dangaus buvo parasytas. gaila kad istriniau ax.gif
Atsakyti
Na, aš apie tręšimą tai gal pasakysiu taip - nesvarbu kad orchidėjos natūroje auga ne žemėje, ir neaišku iš kur ima medžiagų. Bet jos ir ne ore kabo. Paima tų medžiagų iš medžio, lyja irgi ne distiliuotu vandeniu smile.gif O dar visokie vambzdžiai biggrin.gif paukščiukai. O namie ką - prisiliesti niekam neleidžiam, vaikai ir katės pagarbiu atstumu turi apeiti, apie vabaliukus net nekalbu biggrin.gif Pas ką gėles lanko tarakonai, musės ir bitės/vapsvos? jau tik pamačius tokius tręšėjus aš griebčiau tapkę arba Kobra2 lotuliukas.gif
Tai va, reikia tręšti, nes Lietuvos sąlygos tai ne Filipinų džiunglės, kur net oras prisodrintas visokiais gerumais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zivilliux @ 2008 05 04, 17:43)
Neseniai rašiau apie nelaimę,kai nulūžo naujo stiebelio viršūnė.Šiandien apžiūrėjau ir pamačiau,kad iš šono ruošiasi aukti šakelė.Ką daryti,kad ji vėl nenulūžtų,nes šitos orchidėjos lapai yra sunkūs ir dideli.
Padėtis tokia:
http://public.fotki..../orchideja.html

Zinai, tu man ikvepei vilties kibirkstele. Pas mane lygiai taip pat nuluzes ziedstiebis. Dabar turiu vilties, kad ir maniskis nuspres leisti sakele toliau. Dabar vietoj taves nieko neliesciau, o tik kantriai laukciau, kol jis sutvirtes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2008 05 04, 18:22)
Na, aš apie tręšimą tai gal pasakysiu taip - nesvarbu kad orchidėjos natūroje auga ne žemėje, ir neaišku iš kur ima medžiagų. Bet jos ir ne ore kabo. Paima tų medžiagų iš medžio, lyja irgi ne distiliuotu vandeniu smile.gif O dar visokie vambzdžiai biggrin.gif paukščiukai. O namie ką - prisiliesti niekam neleidžiam, vaikai ir katės pagarbiu atstumu turi apeiti, apie vabaliukus net nekalbu biggrin.gif Pas ką gėles lanko tarakonai, musės ir bitės/vapsvos? jau tik pamačius tokius tręšėjus aš griebčiau tapkę arba Kobra2  lotuliukas.gif
Tai va, reikia tręšti, nes Lietuvos sąlygos tai ne Filipinų džiunglės, kur net oras prisodrintas visokiais gerumais smile.gif

taip, bet tu mineraliniu medziagu medyje ir ore yra tiek mazai, kad trasu doze reiketu ne 2 litru kiekyje skiesti o padidinti vandens kieki maziausiai 10 kartu
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2008 05 03, 23:15)
Oi, mergynos koki as katik straipsni perskaiciau apie trasas orchidejoms.... Zinokit mane itikino, netgi paskui pati pamasciau logiskai taip ir yra.... ten rasoma kad trasos orchidejoms nereikalingos, nes...... ir aprasyta visas orchideju augimo principas, ju augimo ipatumai gamtoje, palyginimai su augalais kurie duoda vaisius ir visa kita kas susije su orchidejom... taip pat yra pavizdziu netinkamo naudojimo trasu ir kaip nuo trasu orchidejos nenoriai zydi arba meta ziedus...
orchidejas augant gamtoje turi labai skurdu mineralini maitinima, kuri gauna is oro, nes juk jos neauga zemeje, kur mineraliniu medziagu yra daugiau, ir gerai zydi gamtoje, jeigu palaistyti trasom kai orchideja augina ziedstebi, tai ziedu gali ir nebuti nes orchideja gaus kaip sakant riebu maitinima ir pagalvos kam jai zydeti jeigu galima mase auginti. gamtoje ju zydejima skatina biologinai ritmai, reiskia kai yra palankios salygos tada orchidejos ir prazysta... (na pvz lija lija ir prasideda sezonas kad sviecia saulute, silta tada jos ir prazis)
dabar savo patirti parasysiu as patresiau zysincia orchideja, tai ji visus pumpurus numete.
O AR JUS TRESIATE SAVO AUGINTINES, KAI JOS ZYDI ARBA KAI AUGINA ZIEDSTIEBIUS IR KAIP DAZNAI TAI DAROTE?
be to mano drauge savo phaloenopsi visai netresia ir priziuri kada turi laiko.. tai reiskia nelaisto kada reikia o laisto kada turi laiko, bet aisku jeigu jau tikrai reikia laistymo, tai jos orchideja turi dabar 2 zydincius ziedstebius, dar vienas senas nukirptas augina sakele is miegancios akies, turi nerealiai daug storu sveiku saknu, na zodziu jauciasi puikia...

tad isvada: tresimas nera butinas, o jeigu jus nenorite nukankinti savo grazuoles maziau kreipkite i jas demesi

Labai gaila kad nebeturite straipsnio nes mane labai sudomino autoriaus kompetencija.
Visu pirma kalbeti apie visas orchidejas bendrai yra jau didele klaida, nes orchidejos auga ne tik ant medziu. Tarp orchideju yra tokiu rusiu kaip cymbidium, zygopetalum ir kitu kurios isviso megsta gerai pavalgyt ir kitaip nezydes.
Del kitu placiau auginamu orchideju rusiu tresimo... Savas as tresiu per kiekviena laistyma. Niekas kol kas niekur nestrigo ir pumpuru nemete. Paprastai tokios bedos atsitinka del kitu priezasciu.
Specialios orchideju trasos buna jau smarkiai silpnesnes koncentracijos nei kitiems augalams skirtos trasos, bet net ir jas galima dar silpniau skiesti. Tada galima tresti ir kiekviena laistyma, nes augalas gaus trasu praktiskai kaip gamtoje: mazais kiekiais, bet su kiekvienu "lietum".
Aisku yra ir tokiu orchideju rusiu, kaip pvz. Dracula, kurios ne tik trasu nemegsta, bet isviso mesgta buti laistomos distiliuotu vandeniu.
Kas liecia trasu sudeti, tai pacituosiu viena RS forumo nare
N (azotas) - skatina augalo augimą.
P (fostoras) - skatina pumpurų formavimąsi, padeda augalams žydėti, megzti vaisius. taip pat skatina šaknų sistemos formavimąsi, šaknų augimą. Dar kažkur skaičiau, kad fosforas didina augalo atsparumą ligoms.
K (kalis) - visapusiškai stiprina augalą, padeda šaknims lengviau ištverti patirtą šoką persodinant, kažkur skaičiau, kad K didina augalo atsparumą šalčiui ir vandens trūkumui.

Todel tikrai reikia visu situ elementu, o atsizvelgiant i metu laika galima zaist siu mineralu santykiu.
Jei kam idomu, galima placiau apie tai pasiskaityt RS forume, ten orchideju skyrelyje yra net atskira tema apie trasu poreiki.
Atsiprasau, kad cia taip issipleciau. Tiesiog kiek pati auginu orchidejas ir kiek literaturos skaiciau dar niekur tokios nuomones neteko girdeti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 05 04, 19:34)
Zinai, tu man ikvepei vilties kibirkstele. Pas mane lygiai taip pat nuluzes ziedstiebis. Dabar turiu vilties, kad ir maniskis nuspres leisti sakele toliau. Dabar vietoj taves nieko neliesciau, o tik kantriai laukciau, kol jis sutvirtes blink.gif

Lauk,tikrai isleis mirksiukas.gif as pries pora menesiu savo mirstanciai orchei nureziau du graziausius ziedstiebius su ziedais doh.gif Pamerkiau jas i vaza,ilga laika zydejo labai graziai,po menesio visi ziedai nukrito. As kaip didziausia skleroznike,palikau tas sakas toliau mirkti vazoje blush2.gif Ir ka tu manai? Dar po menesio jau leidziam kelias sakeles is nareliu bigsmile.gif tik neisivaizduoju kaip ji man be saknu leis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angelic @ 2008 05 04, 18:52)
Labai gaila kad nebeturite straipsnio nes mane labai sudomino autoriaus kompetencija.
Visu pirma kalbeti apie visas orchidejas bendrai yra jau didele klaida, nes orchidejos auga ne tik ant medziu. Tarp orchideju yra tokiu rusiu kaip cymbidium, zygopetalum ir kitu kurios isviso megsta gerai pavalgyt ir kitaip nezydes.
Del kitu placiau auginamu orchideju rusiu tresimo... Savas as tresiu per kiekviena laistyma. Niekas kol kas niekur nestrigo ir pumpuru nemete. Paprastai tokios bedos atsitinka del kitu priezasciu.
Specialios orchideju trasos buna jau smarkiai silpnesnes koncentracijos nei kitiems augalams skirtos trasos, bet net ir jas galima dar silpniau skiesti. Tada galima tresti ir kiekviena laistyma, nes augalas gaus trasu praktiskai kaip gamtoje: mazais kiekiais, bet su kiekvienu "lietum".
Aisku yra ir tokiu orchideju rusiu, kaip pvz. Dracula, kurios ne tik trasu nemegsta, bet isviso mesgta buti laistomos distiliuotu vandeniu.
Kas liecia trasu sudeti, tai pacituosiu viena RS forumo nare

Todel tikrai reikia visu situ elementu, o atsizvelgiant i metu laika galima zaist siu mineralu santykiu.
Jei kam idomu, galima placiau apie tai pasiskaityt RS forume, ten orchideju skyrelyje yra net atskira tema apie trasu poreiki.
Atsiprasau, kad cia taip issipleciau. Tiesiog kiek pati auginu orchidejas ir kiek literaturos skaiciau dar niekur tokios nuomones neteko girdeti.  doh.gif

jis nekalbejo apie visas orchidejas buvo isskires grupes, cia as tik nerasiau visko nes ten straipsnis ant 4 wordo lapu
Papildyta:
autorius irgi nesake kad kategoriskai nereikia tresti, tokia nuomone as irgi pirma karta isgirdau kad is esmes nereikalingos trasos, bet va kad tas musu trasas reikia daryti per puse silpneste koncetracija - tai apie tai daug kur rasoma
Papildyta:
labai nenoriu gincitis cia su jumis nes ne mano tai stiliuje, as paprasciausiai parasiau apie tai ka as perskaiciau, norite tikekite norite ne biggrin.gif bet gincitis tikrai manau neverta, nes ne mano tas straipsnis, ne mano isvados ir uz tai apie ka galvojo autorius as negaliu atsakyti
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 05 04, 20:04)
Lauk,tikrai isleis  mirksiukas.gif  as pries pora menesiu savo mirstanciai orchei nureziau du graziausius ziedstiebius su ziedais  doh.gif Pamerkiau jas i vaza,ilga laika zydejo labai graziai,po menesio visi ziedai nukrito. As kaip didziausia skleroznike,palikau tas sakas toliau mirkti vazoje  blush2.gif  Ir ka tu manai? Dar po menesio jau leidziam kelias sakeles is nareliu  bigsmile.gif  tik neisivaizduoju kaip ji man be saknu leis  doh.gif

mastau.gif cia tai geras bigsmile.gif
Atsakyti
Taniushka, tikrai negalima nė lygint LT sąlygų butuose ir natūralios gamtos kur jos auga.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 05 04, 20:39)
Taniushka, tikrai negalima nė lygint LT sąlygų butuose ir natūralios gamtos kur jos auga.

drinks_cheers.gif čia tai visiškai sutinku.Naturalioj gamtoj viskas kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 05 04, 00:12)
gal ir visai pakanka  tongue.gif

o tu jas lepini matau drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Dar nesenai turiu tai ir lepinu, o šiaip šiemet gėlių manija užėjo. Pernai visos lapus numetė, šiemet prisiaugino, bet nei viena nenumirė, o aš puoliau glėbiais gėles tįst į namus. mirksiukas.gif
Atsakyti