QUOTE(Moonte @ 2011 01 11, 23:14)
2. Todel kad as esu moteriske perzengusi penkta desimtmeti.
1. Tame ir esme, kad nemanau, kad partneris yra man ka skolingas, ar priklausantis, ka aiskiai ir isdesciau. Ir kuo tai susije su davimu/nedavimu? Jei nereiski i zmogu pretenciju, jo nesisavini, vadinasi, jam nieko neduoti, keistos isvados...
Kodel gi ne i tema, ne jau tik jusu samprotavimai yra i tema.
3.

Nepilnavertiskumo kompleksai mane nekamuoja. Tokiu pavyzdziu, savo rate turiu labai daug. Aciu Dievui nesu jusu pazystama, mano mamai 80 metu ji mokosi Klaipedos universitete yra ten tokios senjoru studijos

, matyt einu mamytes pedomis.
4. Per savo gyvenima turejau ir turiu tik viena vyra, net Biblijine prasme. Gyvenu kartu 24 metus, musu santykiuose buvo visko. Kaip normalus zmogus, mirus vyrui, itariu patirsiu stresa, sielvarta, bet tai jaucia visi zmones, kurie buvo dvasiskai prisirise prie kito, as irgi ne isimtis, bet... mano gyvenimas neapsiriboja vien vyru, yra darbas, sunus, seima ir t.t. As niekada neliksiu viena, net budama viena. Tustuma uzpildyti galima ir yra uzpidloma jei yra poreikis ir sugebama uzpildyti. Tai dazniausiai nesugeba zmones, kurie neturi alternatyvu t.y. kitu prioritetu. Apart savo vyro turiu ju aibes, aciu Dievui ir jis be manes ju irgi turi. Labai tikiuosi, jei kas man atsitiks jis gyvens pilnaverti gyvenima, gyvas nesilaidos.
1. tada sunku įsivaizduoti , kaip jūs suprantate santykių formavimą. nes tai ir yra mainai.. kažko atsisakymas vardan ... kažko gavimas. nebent jūsų gyvenime visad nusileisdavo tik jūsų partneris ir jūs netik kad neisšmokote, bet ir neusprantate ką reiškia nusileisti, paaukoti, duoti dalį savęs, savo įsitikinimų ar pozicijos. paprastai jei abi asmenybės gan stiprios, tie mainai gerai matosi ir jaučiasi ir tuo pagrindu susiformuoja santykiai. jei vienas visą laiką tik nusileidžia - duoda, ilgainiui, net ir sulaukęs 50-60 metų, gali vieną dieną atsistoti nuspresti gyventi savo gyvenimą ir išeiti. .. nesuprantu tik jūsų požiūrio į savinimąsi.. gal galėtumėt plačiau?
2. sveikinu jus su jūsų amžiumi ir džiaugiuosi kad turite gyvenimo draugą. iki šiol. ir jau 25 metus. jei būtumėt viena, kažin ar tokie pat būtų jūsų samprotavimai.
3. 80-mečiai universitetuose visgi daugiau išimtis, nei taisyklė. retas kuris iš vis tiek sulaukia. jums patarčiau, nesakau kad padirbėti, bent pabendrauti su savonoriais prižiūrinčiais vienišus senukus. kiek jų yra bejėgių, be sveikatos, viskuo nusivylusių ir labai vienišų. tada nesigirtumėte, kad jūsų rate vien laimingi žmonės, gal atsivertų akys plačiau. aš nesakau kad tik nelaimes reik matyt, bet užsimerkti į jas taip pat nereikia.
4. kaip supratau jūsų vyras nėra už jus 20 metų vyresnis.
... visi mes turime savo gyvenimus, ne tik vyrą. bet... kalbu apie tai, kad pomėgiai ir interesai neatstoja gyvo žmoguas šalia. neatneša vandens stiklinės į lovą... neiškviečia gydytojo, kai jau visai blogai...nepaglosto rankos (nebent gyvenate pas savo vaikus).. o koks pilnavertis gyvenimas pagal jus?
Papildyta:
QUOTE(juzė @ 2011 01 12, 06:43)
O mano vieni pažįstami šią vasarą susituokė- jau pagyvenę trisdešimtmečiai, kažin, kaip jiems seksis, tokio vėlyvo amžiaus pradėt gyvent santuokoje- sekant jūsų logiką- tai turėtų būti jiems ne menkas iššūkis... Bet kadangi jie mano pažįstami, tai tikiu, kad išgyvens- abu stiprios ir savarankiškos asmenybės
aš kalbu apie žmones virš 50.. o jūs vis savaip išvartote. bet net ir 30 mečių santuoka yra tikrai iššūkis, ką jums iš patirties, o ne iš lempos, paaiškino prokurore..
aš irgi tamn pritariu. ir kuo vyresni žmonės tuokiasi, tuo tų "gludinamųjų" kampų vis daugiau. vis mažiau noro prisitaikyti, keisti nusistovėjusius įpročius, ar ritmą...
štai čia aš ir matau nišą senyviems ponams gerai įsitaisyti. jie nenorėdami keisti savo jau susiformavusių įpročių ir asmenybės susiranda jauną, lanksčia, imlią moterį ir ji PATI pagal juos susiformuoja. pati to nejausdama, nes amžiuje yra tame, kai lengva priimti kitą žmogų, kitą informaciją... todėl ir manau, kad nelygiaverčiai tai santykiai. bet ... gyventi jie netrugdo. ir gyvena tokios poros. tik pasitaiko, kad moteris po 20 metų prabunda.. ir supranta, ką padarė. tik tokių ir gaila. o toms kurioms iki galo gerai ir patogu...ką gi. gyvena ir gyvens, laimingai joms

p.s. juoką sukėlė jūsų įsitikinimas, kad jei jie jūsų pažįstami, tai jau savaime laimės garantas