Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip paaiskinti vaikui is kur atsiranda vaikai?

Susiduriau su problema ohmy.gif
Mano dukrai greitai bus septyneri. Laukiuosi antro ir jau greitai. Kai suzinojau apie nestuma, pradejau pasakoti viska, ka maniau reikia apie tai kas musu laukia smile.gif Atrodo ji suprato smile.gif KArtu skaiteme motinos knyga (na kur pavaizduoti vaikiukai pilvelyje), kartu laukiame. Perkame zaisliukus ir t.t. Daug kalbame apie ta, kuris gims. Taip pat pasakoju ir apie tai, kaip ji gime, ka jauciau ja pamacius ir kaip viskas buvo. Ji atsisako suprasti ir savo gimima, teigdama, kad ji negime ir jokiame pilve nebuvo unsure.gif
Visai neseniai, dukra mane uzklupo su klausimu "TAI IS KUR TAS VAIKELIS ATSIRADO TAVO PILVE?"
Pradejo ikyriai reikalauti atsakymo. Skaiteme knygele is kur as atsiradau, komentavau ir t.t. Supratau, kad ji... atsisako suprasti unsure.gif
Pradedu galvoti, kad vaikui gal nereiketu sakyti kaip is tikruju "pradedami vaikai". PAmaciau, kad ji mieliau butu priemusi versija "mane atnese gandras" ar pan. Neseniai isgirdau jos komentara, atseit "as nakti miegu, o jus spardotes". Matau, kad tai kazkokios problemeles pradzia. Labai liudna, nes is tikruju stengiausi unsure.gif
Kaip jus paaiskinate ir su kokiomis problemos susiduriate ?
Atsakyti
rolleyes.gif , labai gera tema, seksime jos rutuliojima! Sveikintina tai, mano nestuke.gif manumu, kad teveliai nesako, oj, tave gandras atnese, arba tave tai lysvej rado, cia aisku atgyvene, mane rodos nusipirko rolleyes.gif laugh.gif
Atsakyti
ji pati supras kai atsiras leliukas leisk jai pilva paglostyti pasneketi su juo bus geriau. paaiskinkite kad ji ir jusu busimas leliukas atsirado is meiles.
Atsakyti
QUOTE (mima @ 2004 02 14, 18:12)
Pradedu galvoti, kad vaikui gal nereiketu sakyti kaip is tikruju "pradedami vaikai". PAmaciau, kad ji mieliau butu priemusi versija "mane atnese gandras" ar pan. Neseniai isgirdau jos komentara, atseit "as nakti miegu, o jus spardotes". Matau, kad tai kazkokios problemeles pradzia.

Nu, del to spardymosi tai jus atsargiai, vaika sutraumuosit! laugh.gif Tai jau uzsirakinkit ar kaip, jei jau mato wink.gif

O siaip as laikausi nuomones, kad vaikui nereikia kimsti nesamoniu kaip kad "gandras atnese" ar "kiskis po kopustais rado". Anksciau ar veliau vaikutis viska susizinos is draugu, bet... kokiu budu? As suzinojau is panickos darzelyje, prisimenu ikisiol gana slyksciai. O laukti, kol vaikas ismoks skaityt ir viska suzinos is knygos - irgi neiseitis. Tevams svarbu tureti omeny, kad mazam pypliui biologijos paskaitos ir nereikia. Vaikai daznai lieka patenkinti mazesniu informacijos kiekiu, nei mes jiems prikemsam. Tas pats ir apie vaikus pilvelyje unsure.gif Galima duoti pavyzdziu su pavasariu ir pauksciukais, kurie sukasi nauja lizdeli. Galima kalbeti apie meile (vyresniems parupinti ir spec.knygute su piesineliais, ner cia ko bijot lytiniu organu - gi patys turi). Svarbiausia pabrezti, kad tas uzsiemimas vyksta TIK tarp suaugusiu zmoniu, kurie myli vienas kita. Patikekit, joks pokalbis su tevais nesokiruos taip smarkiai, kaip kazkokio pyplio isdestymas, "kaip ten yra is tikruju". g.gif
Atsakyti
Tokia "durna" ideja sove, jei tavoji mergyte knyguciu nesuprato g.gif Gal jai nelabai aisku, kaip tas vaikutis atsiranda teveliams susilietus? blush-anim-cl.gif Man paciai butu painu po tokio paaiskinimo. Gal galima papasakoti, kad tevelis turi seklyte, o mamyte - tinkama aplinka ja isauginti. Galit ir su geliu vazoneliais pazaisti laugh.gif Na nezinau, 7 metu vaikutis tikrai turetu suprasti, jei ne per daug sudetingai ir ne per daug paprastai... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
sita tema buvo diskutuota:

http://supermama.com...p?showtopic=372

gali paskaityti cia yra neblogu patarimu wink.gif
Atsakyti
Truputi paaiskinsiu. MAno dukra skaito ir jau seniai. Tarp jos knygeliu visada buvo tokia P. Meilio knygele "Is kur as atsiradau". Visai neseniai skaiteme ja su dukra ir supratau, kad ten per daug smulkiai aprasytas aktas:o Pavelavau pasigilinti doh.gif, nes pasitikejau daktaro Spoko anotacija, o reikejo mad.gif Butu buve daug geriau jos nerodyti.
Miegame atskirai, todel ji net neitaria, kas ten vyksta, komentuoti pradejo po tos knygeles (todel ir noriu perspeti).
Tiesiog... matyt atejo laikas, kai ji pradejo viska neigti, ko ji nesupranta, nors manau, kad pakankamai suprantamai jo amziui aiskinu, tik ta knyga unsure.gif
Turiu vilciu, kad kai pamatys miela ir grazu lialiu, viskas susitvarkys, tiesiog ji pavargo laukti smile.gif
Atsakyti
Yra labai idomus kompaktas vaikiskas"Is kur atsiranda vaikai".Jis yra apie tai kaip vaikam ju atsiradima pasakoja tevu lova rolleyes.gif Man klausytis atsimenu buvo taip g.gif ,o va vaikams labai viskas aiskiai ir graziai paaiskinama ten,bandykit duot paklausyt ji,tada jums beliks tik pridurt ka nors rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, Gosh clap.gif
Dabar suksiu galva, kur ta kompakta rasti g.gif
Atsakyti
Gal aš ir ne visai į temą, bet mano lialius kažkaip visada žinojo, kad vaikai iš pilvo atsiranda, neprisimenu, kas jam pasakė, bet tai turėjo įvykti labai anksti, nes jau trijų metų būdamas kartais vakarais pradėjo tikrinti mano pilvą (ar dar nepadidėjęs - labai leliuko laukia). O kaip lelius iš pilvo išeina maždaug pamatė per teliką. rodė kažkokį meninį filmą ir to filmo pradžioj rodo moterį ligoninėj gimdančią, o paskui visas filmas apie tą vaikiuką. Kažko ten, aišku, neparodė, bet atlėkė Mindaugas visas susijaudinęs: "Mama, žinok ČIA yra tokios durelės, per kurias vaikelis išlenda, o gydytojas tas dureles turi atidaryti" Man pasirodė visai gražu, kaip jis suprato. Tai va, kol kas mums viskas natūraliai ir gražiai gaunasi, bet kažkada paklaus kaip pilve vaikas atsiranda, reikia ruoštis g.gif
Atsakyti
maniskiui nuo mazu dienu buvo snekama is kur atsiranda vaikai, kad auga pas mamyte pilvelyje o paskui gimsta. Buvo atvejis pries pusmeti sulaukiau sukto klausimo: per kur karve pagimdo versiuka. Teko greit suregzt atsakyma- per gimdymo takus, po to seke kitas klausimas, -o as pro kur?,-pro ten pat...Kolkas klausimo kaip vaikelis pateko pas mamyte i pilveli nebuvo, bet net ir 5 metus vaikas matydamas kaip mes su vyru buciuojames ar apsikabinam, jam tai atrodo kazkas nepadoraus ir sunkiai tai priima. o vakare linkedamas labos nakties prideda: nei tylaus, nei garsaus žodzio nei krepšt, ir nekrutėkit!! rolleyes.gif
Atsakyti
Pasigedau psichologo komentaro.... sad.gif
Atsakyti