Įkraunama...
Įkraunama...

Jodinėjimas

Siandien 10 minuciu pajojau stambinta zemaituke be balno ir vadeliu - uz kordos ja prilaike tik treneris smile.gif Nu atrakcija sakyciau smile.gif Pradzioje pacioje norejosi laikytis uz karciu, o paskui pagavau jos zingsniu ritma ir be problemu lotuliukas.gif Kita kart bandysim pabalnot - siandien taip gavosi, nes nebuvo ilgos pavarzos - jos krutine gi labai plati smile.gif
Atsakyti
[B][I][COLOR=deeppink]na ash dabar lankau Bendoreliu zirgyna....
man ten labaj patinka ten priziureti arkliai grazioz arklide didelis maniezas ir lauko maniezas sju kliutimis....
vienos treniruotes kajna 30lt
treniruote+sokimas per kliuti 40-45lt tongue.gif
Atsakyti
Na, ką, jau mėnesį laiko treniruojuosi beigi mokausi arkliukų priežiūros abėcėlės pas Rimą, tai ką aš jums galiu pasakyti...
Jojimo kelnės - superinis dalykas. net netikėjau, kiek smarkiai jos man palengvino gyvenimą, palyginus su sintetinėmis audimo, nuo kurių ant balno slidinėjau kaip čiuožykloje....
aulai- chm... iš principo galima sėkmingai išgyventi ir be jų. Tačiau bent jau pasitikėjimo savimi jie tikrai prideda biggrin.gif
Kol kas įspūdžiai tokie, kad iš trenerės girdžiu vien pagyrimus ir tai, aišku, malonu, bet pati sau dar turiu milijonus priekaištų. Jau paleidžia be kordo, be kilpų energinga risčia (kurią vietą atsidaužau- neklauskit, negražu sakyt...), o artimiausi nusimatantys pratimai - be kilpų, ištiesus rankas į šonus zovaduoti (kai pirmą kartą pasakė, truputį plaukai pasišiaušė, bet dabar manau, kad viskas įmanoma ir kažkaip sugebėsiu tai padaryti).
Po kiekvienos treniruotės sau pasakau: na, šį kartą dar nekritai. bet kažin kaip bus kitą?
baisiausias dalykas - kanopų krapštymas. galbūt dėl to, kad patį pirmą kartą man bemėginant atlikti šią sudėtingą procedūrą, arliukui krimstelėjo į šoną kitas arkliukas, tai aišku, maniškis šoko kaip žvėris, vos spėjau nuo jo atsitraukti. Nu, žodžiu, šitoje vietoje dar teks save įveikti.
Bet šiaip kol kas - entuziazmo per akis, optimizmo taip pat. Žodžiu tik galiu paraginti tas, kurios dūsauja: ech, mano sena svajonė - nedūsaukit, o eikit ir jokit. Taigi faina!
Atsakyti
Kokia tu saunuole thumbup.gif
Man tai irgi baisu "krapstyt" uzpakalines kanopas blink.gif , ypac "nepazystamu" zirgu blush2.gif
Atsakyti
nu ne šaunuolė, šiaip, einu ir darau. O žinai, paima trenerė ten tą koją galinę, tempia, tipo, va, čia taip reikia ištiesti, arkliui bus lengviau laikyti, o arklys staiga pradeda tą koją plėšti jai iš rankų, o jinai tik tvirčiau įsikimba ir rėkia jam, tipo, ką yra, laikyk, jei pasakiau. O man vien nuo to vaizdo stresas kyla biggrin.gif nu žodžiu, žinau, kad niekur nuo to nepabėgsi. be to, jaučiu, dirbant nuolat su tuo pačiu arkliu gal ir to streso mažiau - kai ir aš jį pažinosiu, ir jis mane...
Atsakyti
O kas yra Rima ir kur ji treniruoja? Ir už kiek, jei ne paslaptis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2007 07 28, 22:13)
O kas yra Rima ir kur ji treniruoja? Ir už kiek, jei ne paslaptis? blush2.gif

Rima prie Kauno, Dievogaloje. Pusvalandis pas ją kainuoja 35 litus - kaip ir brangoka, bet bent jau man to pusvalandžio intensyvios treniruotės- ogogo kaip per akis. Pirmosiomis treniruotėmis galvoje jau sukdavosi mintis; TAIGALJAUUŽTEKS????? o šiaip, kol kas ji taiko nuolaidą, jei perki abonementą 10 kartų - tuomet moki 320 litų (ką aš ir darau) ir išnaudoji tada, kada nori. Ateityje galbūt bus kažkoks mokestis už mėnesį, taip pat mažiau mokės tie, kurie mokės pasiruošti arklį: jį nusivalyti, pasibalnoti, pakamanoti - nes tai irgi užima nemažai laiko. Na, aš kol kas viso to tik mokausi dar.
Beje, aš TAI padariau: zovada be rankų ir be kilpų. Tiesa, ant kordo, bet ai, vis tiek jausmas neišpasakytas, adrenalino apturėjau ir kaifo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas svarbu @ 2007 07 30, 11:10)
Rima prie Kauno, Dievogaloje. Pusvalandis pas ją kainuoja 35 litus - kaip ir brangoka, bet bent jau man to pusvalandžio intensyvios treniruotės- ogogo kaip per akis. Pirmosiomis treniruotėmis galvoje jau sukdavosi mintis; TAIGALJAUUŽTEKS?????
Beje, aš TAI padariau: zovada be rankų ir be kilpų. Tiesa, ant kordo, bet ai, vis tiek jausmas neišpasakytas, adrenalino apturėjau ir kaifo  thumbup.gif

Stai tokio trenerio, kuris "pasodina" tvirtai ant zirgo ieskau kur nors apie Vilniu. Gal kas zinote?
Jodinejau kelis menesiu Uzutraky. Aplinka sauni, letai pradziai irgi gerai - mergaites paaiskina, ant kordo pavaiko, po apylinkes jodinejant palydi, turi ramiu zirgu. Rieseje, kiek girdejau, vakarais ir savaitgaliais praktiskai tik vaikai yra. Dabar pradejau Bendoriuose jodineti. Pirma kart atejus pasodino ant ramaus zirgo, kuris nemeto, bet pries klausydamas issiaiskina ar tikrai reikia klausyt, tada ir supratau, kad mano visas jojimas priklauso nuo zirgo geranoriskumo, jautrumo ir nuotaikos, mat jam patiko zaidimas "darysiu priesingai" biggrin.gif . Cia kitais atzvilgiais yra geriau nei Uzutraky. Viskas tvarkingiau, trenere vyresne. Didelej aikstelej su treneres prieziura gali saugiau issiaiskinti savo sugebejimus valdyti zirgus. Taciau paprastai cia trenere vienu metu priziuri 3-6 jodinejancius (bent jau tiek, kiek buvau taip buvo). Viskas gerai jei nori ir savo malonumui ir gauti komentaru is sono. Pavargsti tiek, kiek nori. Bet as noriu greitesnio progreso. Is aprasymu supratau, kad su tokia kaip Rima galima greiciau. Gal zinot kas prie Vilniaus nuvaiko taip, kaip Rima prie Kauno?
Beje, viskas svarbu , kaip ilgai jodinedama pasiekei zovados be kilpu ir ranku? As saugiau jauciuosi zovadoj be kordo. Ant kordo tik karta bandziau - kol kas nevaldomas kosmosas lotuliukas.gif
Atsakyti
chm, kažkur po 10 treniruočių... gal g.gif bet tai pirma ant kordo, paskui jau be jo paleido. Na, ant kordo gal kiek sudėtingiau man buvo, nes didelis arklio pasvirimas, sudėtingiau lygsvarą laikyti ir šiaip, vis šmėkščiojo mintis "o jeigu jis paslys ir drėbsis ant šono" biggrin.gif
Vilniuje kiek viena ausimi girdėjau maždaug taip treniruoja Nadia, bet kokiame ji žirgyne ir kaip ją rasti - tikrai nežinau. Pamėgink paieškoti forume http://fauna.savel.org apie žirgus, ten jos nikas yra Konadia, tai ir parašysi jai asmeninę žinutę bei pasiklausinėsi... Tikiuosi, mano žinios dar nepasenusios.
Atsakyti
Aciu. Nebuvau i ta psl. uzklydus - labai idomiu dalyku atradau thumbup.gif
Smagu, kad ten ir treneriai savo nuomones pareiskia biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, truputį ne į temą 4u.gif gal patarsit, kur gauti jojimo kelnes 10 metų mergaitei? (jos ūgis 150cm) Būčiau labai dėkinga ax.gif
Atsakyti
saulyte> gal pamėgink Avenoje pasidomėti - jie ir Kaune, ir Vilniuje gyvena (per google pasitikslink adresą). Bet gal geriau Jums padėvėtos būtų — vis tiek netruks išaugti vaikas, tai gal pamėgink eiti į forumą horses.lt ir pasižiūrėk skelbimuose arba savo skelbimą įdėk, kad ieškai tokių kelnių - ten daug vaikų-paauglių lankosi, tai gal ir atrasite...
Atsakyti