Įkraunama...
Įkraunama...

Jodinėjimas

QUOTE(-Medeina- @ 2009 05 31, 17:18)
kokio incidento?

ar jum yra buvę tokių atvejų, kad žirgas lekia, bet neina jo sustabdyt?

jo, būna visko. Žirgas vistik ne mašina, ir kartais priima savo sprendimus, kartais netgi drąstiškus. Labiau patyrusiems lengviau susistabdyti. O kuo raitelis "žalesnis", tuo žirgas savavališkiau elgiasi. Tik ne visada lekia - dažniausiai visiškai tingi ir nieko nedaro (o žmonės dažnai to net nepastebi ir nežino, atrodo ramus arkliukas ir tiek).
Atsakyti
Buvau Riešėje.Patiko labai...Bet labiau patiko Utenos hipodrome. Puiku. thumbup.gif Ir kaina maža ir gera joti, žirgai mieli. mirksiukas.gif thumbup.gif
Papildyta:
Na žirgams esu labai atsidavusi. Žirgyna lankiau kai buvo 14 m. Na o dabar lanko ir mano dukra. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2009 06 11, 15:55)
jo, būna visko. Žirgas vistik ne mašina, ir kartais priima savo sprendimus, kartais netgi drąstiškus. Labiau patyrusiems lengviau susistabdyti. O kuo raitelis "žalesnis", tuo žirgas savavališkiau elgiasi. Tik ne visada lekia - dažniausiai visiškai tingi ir nieko nedaro (o žmonės dažnai to net nepastebi ir nežino, atrodo ramus arkliukas ir tiek).

matai kaip g.gif

o ką tokiu atveju daryt reikia, jei lekia ir nesistabdo? Belieka tik laikytis, taip? unsure.gif ir žinoma bandyt stabdyt...?

gretuxxx, kurioj tiksliau vietoj Riešėj buvot? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Medeina- @ 2009 06 11, 20:37)
matai kaip  g.gif 

o ką tokiu atveju daryt reikia, jei lekia ir nesistabdo? Belieka tik laikytis, taip? unsure.gif ir žinoma bandyt stabdyt...?

gretuxxx, kurioj tiksliau vietoj Riešėj buvot?  mirksiukas.gif

Reikia stabdyti - bet ne abiem rankom. Reikia sukti žirgą į ratą ir jį vis mažinti - tada nepatogu jam lėkti, ir prilėtina. Tačiau pirma išvis reikia mokėti "vairuoti" žirgą. O be to - jei įsikibsite blauzdomis ir kulnais, o dar ir rankom pavadžių (ką nevalingai padaro kone kiekvienas žirgui nešantis) - jam tai bus paskata tik dar labiau lėkti. Yra tokių žirgų, kuriuos traukiant pavadžiais - taip pat dar labiau lekia.

Keisčiausias dalykas - pradedantieji dažniausiai nesuvokia (kažkada taip buvo ir man) kad apskritai pavadžiai yra sujungti su metaliniais žąslais žirgo BURNOJE. Ten lūpos, dantenos, dantys - viskas labai jautru.. Sutikau tokių žmonių, kurie labai įsitikinę, kad pavadžiai skirti laikytis - kaipgi kitaip išsilaikysi doh.gif Deja jojant nesilaikoma niekuo. Ir to neišmokstama per dieną, nei per mėnesį... Jei jau labai drąstiškai reikia laikytis - geriau tai daryti už balno priekio arba už karčių.

Na, kas nežino nieko giliau - tai gal ir gerai - ramių pasijodinėjimų galima palinkėti smile.gif Nes pradėjus gilintis, atrandama daug aklaviečių, normalių žirgų, trenerių, paruošimo trūkumų ir t.t. - kuo gilyn į mišką...

Išvis palinkėčiau, jei norite tik pasijojimo malonumo, susirasti vietą, kur yra lydintis asmuo, ir turistus vedasi kurnors į mišką - visi arkliukai eina paskui vorele, jų nereikia nei valdyti - tiesiog seka pirmąjį - ir malonu, ir be stresų. Kitu atveju, jei jojat aikštelėje - jus turėtų rimtai mokyti. T.y. - paimti ant kordo (ilgos virvės), vaikyti arkliuką ratu - ir jus mokyti sėdėjimo balanso įpatumų, vėliau - mokyti naudotis pavadžiais, tik tada paleisti laisvus ir t.t. - žodžiu palaipsniui kaip ir turi būti. Jei jums leidžia atsisėsti ant žirgo ir maltis nieko nemokant po aikštelę - tai yra šnipšto verta paslauga, pinigų metimas balon...

Atsakyti
Šiaip dažniausiai važiuoju tai į Kaune esančią "pasijodinėjimo" vietą. biggrin.gif Labai pigu o pajodinėti vietos labai užtenka. Galima į miškelį tokį, galima manieže, aikštėje, aplink apylinkes arba pačiame Panemunės parke. 5 lt. sumoki, o laikas neribojamas. NUOSTABU!!! thumbup.gif thumbup.gif Jei visą dieną tai 50 lt. O šiaip vaikai tai užrašyti į ESKADRONĄ. Irgi puikus žirgynas. Na turi ir nuosavus žirgus. Dar dažnai kai važiuojam pas mano mamą užsukam arba į hipodromą Utenos arba į Bėrą Vėją. Bet "Bėras Vėjas" brangu. 30 lt. 30 min. Na o Eskadrone kai dar nebuvau vaikų užrašius 10 lt. 2 valandom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Vaikai, kai mano labai jodinėt mėgsta tai ir užrašiau. O dabar dukra nė vienos pamokos žirgyne nepraleidžia. wub.gif wub.gif Man riešėj nervuoja schmoll.gif kad manieže tik galima. sleep.gif Dar, kai per Žirgų Lenktynes buvau Dusetose, tai leidau dukrai pajodinėt, bet visų pirma nepatiko, kad veda už pavadžio.Anras dalykas, veda smėliuotu taku ir smėlis į akis dulka. O trenerė pyksta už tai, kad žirgą paglostai. schmoll.gif
Atsakyti
o kur kaune galima ismokti joti? kazkokia pamokele gauti? nes niekada nes ant zirgo sedejus
Atsakyti
QUOTE(gretuxxxxx @ 2009 06 16, 15:53)
Šiaip dažniausiai važiuoju tai į Kaune esančią "pasijodinėjimo" vietą.  biggrin.gif  Labai pigu o pajodinėti vietos labai užtenka. Galima į miškelį tokį, galima manieže, aikštėje, aplink apylinkes arba pačiame Panemunės parke. 5 lt. sumoki, o laikas neribojamas.

Nieko sau naujiena, visas apašymas panašus į Marvą - bet ten ne Panemunė, ir tikrai ne už 5 lt blink.gif Tai kurgi čia taip paleidžia?
Atsakyti
gal kas pasiulytumet zirgina kur moko jodineti, lyg butu uzklasinis burelis. noreciau per mokslo metus lankyti, kad butu toks burelis.kas nors pades?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Julytegri: 18 birželio 2009 - 09:08
O kur jūs perkat visą jodinėjimui skirtą atributiką (kelnes, batus, aulus, pirštines, pentinus ir kt.)? Žiūrėjau specializuotoje parduotuvėje, kainos blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2009 06 24, 09:26)
O kur jūs perkat visą jodinėjimui skirtą atributiką (kelnes, batus, aulus, pirštines, pentinus ir kt.)? Žiūrėjau specializuotoje parduotuvėje, kainos  blink.gif  doh.gif

tai va tokios ir yra kainos smile.gif Kaune ir Vilniuje yra Avenos parduotuvės (www.avena.lt), taip pat perkame užsienyje. Yra vilniuje prekiautoja siunčiamom prekėm http://www.naktigone...topic.php?t=799 - šiektiek pigiau.
Atsakyti
Dovanoju. Gal kas nori guminių ilgaaulių jojimo batų? jei ne, tai išmesiu. Leidžia vandenį (bet jojant tai nelabai trukdo), labai mažai nešioti (kokius 5 kart užsidėti). Man maži - spaudžia.

38 dydis, Kaunas.

user posted image
Atsakyti
Aš norėčiau tų batų, bet gaila dydis ne toks, man ir jaučiu spaustų sad.gif
Atsakyti