Labas vakaras
Nepykit, neseku temos, tik vis užsuku retkarčiais, tai va ir neparašau ilgai
QUOTE(Penktadienis @ 2009 10 18, 18:43)
Neišeina man pėdos į apačią kolpoje išlaikyti Gal kas turi kokių patarimų
QUOTE(Toe @ 2009 10 24, 13:30)
Kaip tvirtai sedėti balne? Tik pradedu risčiuot - atrodo kalatojuos balne ir tiek, o sustojus - krypstu į priekį
Apie tvirtos sedėsenos pagrindus šiek tiek rašiau prieš kelis puslapius šioje temoje

Paverskit kokius penkis puslapiukus atgal, rasit šį bei tą
Dėl pėdos pozicijos galiu pasakyti tiek - tai yra tik dalis kūno, kuri viena pati iš savęs negali būti teisingoj pozicijoj, jei kitos kūno dalis teisingai "neveikia" jojimo metu

Kol kūnas įsitempęs (pradedant nuo kaklo ir pečių, baigiant kojų pirštais), tol ir koja "lips į viršų". Lygiai dėl tos pačios priežasties ir
Toe dar nepavyksta ramiai išsėdėti. Korekcija reikalinga ne konkrečiai kūno vietai, o bendrai visam kūnui, tuomet viskas su laiku susistato į vietas

Ir nereikia pergyvent iš anksto, jojimas yra nuolatinis mokymasis

Jei turite kompetetingą ir kantrų trenerį, tikrai rezultatai gerės
QUOTE(Litanija @ 2009 10 22, 20:22)
Pirmiausia aciu uz tokius issamius atsakymus
1. Dabar suprantu
2.O Dieve...

Atsiprasau uz klausima, bet kiek laiko turejo praeiti po to ivykio, kol vel grizote prie sio sporto?
3.Del zovados viskas aisku, tik dar turiu klausima

ar zovaduojant zirgas ismeta raiteli is balno ar ne? Kaip suprantu reikia moket issedeti balne zovadoj, bet ismeta i ora ar ne

na riscioj tai kazkaip ismeta, o zovadoj? na tikiuosi supratote ka turiu omeny
Nėr už ką
Po traumos praėjo apie pusantrų metų, tačiau "sportinei karjerai" bai bai

Stengiuos joti tiek, kiek galiu nepakenkdama sau. Aišku, visko būna... Bet dabar ritmas visai kitoks, nei prieš traumą

Aš va ir šiaip sėdėt ant kėdės ilgai negaliu, nutirpsta nugara, o apie mokomąją risčią jau teko pamiršt

Kaip ir apie gilesnį ir tiesesnį įsėdimą į balną ir aukštesnes kliūtis - visi tie dalykai man iškart atsiliepia.
Zovada šiaip yra žymiai patogesnis aliūras, nei risčia (bent jau pas daugumą arklių). Risčia yra pakankamai krati, o zovada - siūbuojanti, tad nors ir pats greitis didesnis, nei risčios, tačiau sėdėt daug maloniau

Zovadoje reikia išmokti sėdėti, kad nemestų iš balno - judėti juosmeniu ir šlaunim kartu su žirgo judesiu, taip sakant, "suptis" kartu su juo