Įkraunama...
Įkraunama...

Jodinėjimas

Kaip reikia pagirti žirgą (na, kai jis gerai atlieka užduotį) ir kaip tai jam yra svarbu?
Atsakyti
Sakykit, kaip lengviau, na ir paprasčiau pakelti žirgą zovadą tik pradėjus ja mokintis (iš risčios, žingsnio ar stovinčio)? Ant kordo jau "pagavau kampą", bet pačiai pakelti zovados nesiseka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2009 11 27, 20:17)
Nu kaip... Vartyti katalogus internete ir užsisakyti  mirksiukas.gif Aišku, rizikinga dydžių atžvilgiu, galit kitąkart ir nepataikyt...

Užmeskit akį į šiuos puslapius:
www.horze.com
www.pfiff.com
www.loesdau.de

Aš vėl su klausimu apie kelnes ax.gif Kokias jus dėvite: ilgas ar trumpesnes (taip vadinamus bridžus)? Matavausi vienoje vietoje ilgas ir man jos labai aptiko. Kitoje vietoje siūlo bridžus, bet man kažkaip g.gif Ar jie patogūs? Na, suprantu, bus kojinės, aulai, bet visgi kažkaip, net nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2009 12 09, 08:48)
Aš vėl su klausimu apie kelnes  ax.gif  Kokias jus dėvite: ilgas ar trumpesnes (taip vadinamus bridžus)? Matavausi vienoje vietoje ilgas ir man jos labai aptiko. Kitoje vietoje siūlo bridžus, bet man kažkaip  g.gif Ar jie patogūs? Na, suprantu, bus kojinės, aulai, bet visgi kažkaip, net nežinau  g.gif

Vasarą gal praktiškiau bridžai, nes su aulais blauzdoms labai karšta ir jos suprakaituoja - tai vis vienu sluoksniu mažiau. Na o kitais sezonais geriausia ilgos.
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2009 12 09, 11:43)
Vasarą gal praktiškiau bridžai, nes su aulais blauzdoms labai karšta ir jos suprakaituoja - tai vis vienu sluoksniu mažiau. Na o kitais sezonais geriausia ilgos.

Kiba reiks pirkt dvejas kelnes smile.gif
Atsakyti
Ui, šaltoka. Įtariu tokiu oru niekas nedrįstu su žirgu į lauką ax.gif
Atsakyti
Sveiki. Esu visiška naujokė šioje temoje, jodinėjime taip pat. Teko pasimokint apie tris mėnesius. Ant kordo mokiausi joti risčia. Bet man kliuvo gan jaunas 3 metų žirgas, kuris kiekvieną treniruotę po keletą kartų pasibaidydavo ir dėdavo netikėtai po kelis šuolius. Taigi kiekvieną pamoką po keletą kartų vos nenuskrisdavau nuo žirgo. Vėliau davė šalmą. Trenerė ramino, kad čia gerai, išmoksiu išsilaikyti, bet man jo neprognozuojamas elgesys kėlė baimę. sėdėdavau įsitempus, nors kartu be galo patikdavo, jausdavau azartą. Klausimas: ar visiems taip būna pradžioje, ar vis dėlto jei bijau, geriau į šią sritį nelįsti, o gal žirgas buvo netinkamas? Šiaip man labai patinka toks sportavimas, norėčiau išmokti savarankiškai joti risčia, bet pirmoji patirtis atmušė kuriam laikui ūpą.
Atsakyti
Laba diena smile.gif Senokai bebuvau užsukus, matau ir naujų veidų atsirado smile.gif Smagu...

QUOTE(Jomato @ 2009 12 04, 08:47)
Kaip reikia pagirti žirgą (na, kai jis gerai atlieka užduotį) ir kaip tai jam yra svarbu?

Pagirti gali balsu, gali patapšnot petį/kaklą... Dauguma arklių pripratę būtent prie tokių pagyrimo būdų, tad tikrai supras. Galima karts nuo karto ir kokiu cukraus gabaliuku ar "arkliniu" skanėstu palepint, tik ne per dažnai, nes dažnai paskui pradeda reikalauti ir tikėtis skanumynų, o negavę bando grybštelt ar kasa kojom.

Pagyrimas laiku ir vietoj tikrai pakankamai svarbu, nes arkliui tai yra pagrindinis paskatinimas, jis nuo jo atsipalaiduoja tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

QUOTE(Toe @ 2009 12 07, 09:46)
Sakykit, kaip lengviau, na ir paprasčiau pakelti žirgą zovadą tik pradėjus ja mokintis (iš risčios, žingsnio ar stovinčio)? Ant kordo jau "pagavau kampą", bet pačiai pakelti zovados nesiseka

Bandyk toliau ant kordo smile.gif Tai yra, kad ne treneris ragintų žirgą į zovadą, kai tu ant jo sėdi, bet kad tiesiog būtum ant kordo, ir galėtum sutelkti dėmesį į patį pakilimą, o ne galvot, kaip nenulėkt kur per maniežą, jei arklys pvz pradeda ne zovaduot, o skubėt risčia. Patarimų apie zovadą, kaip į ja pakelt, buvo šioj temoj, žvilgtelk 4u.gif

Veiksmingiau kelti iš risčios, jei tik jau sugebi tvirtai įsėst prieš pakilimą (tą ir reikėtų "atblizgint" ant kordo). Iš žingsnio, aišku, patogiau, nes nereikia kratytis mokomąja, tačiau čia jau kiek vėlesnis žingsnis bus. Be to, ne visi mokymui naudojami žirgeliai yra pakankamai apmokyti, kad gerai sureaguotų į kėlimą iš žingsnio.

QUOTE(Betule @ 2009 12 09, 12:06)
Kiba reiks pirkt dvejas kelnes

O kodėl ne? smile.gif Vienas nusipirk, kitas paprašyk Kalėdų Senio dovanų rolleyes.gif Jei joji pakankamai dažnai, tai labai gera mintis turėt kelnes pasikeitimui, kol vienas plauni.

QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 15, 10:25)
Ui, šaltoka. Įtariu tokiu oru niekas nedrįstu su žirgu į lauką

Drįsta drįsta biggrin.gif Jojam į lauką profilaktiškai, aišku, jau ne tokiais tempais kaip vasarą. Ale šaaaaalta, brrrr doh.gif

QUOTE(rutikė @ 2009 12 20, 20:23)
Sveiki. Esu visiška naujokė šioje temoje, jodinėjime taip pat. Teko pasimokint apie tris mėnesius. Ant kordo mokiausi joti risčia. Bet man kliuvo gan jaunas 3 metų žirgas, kuris kiekvieną treniruotę po keletą kartų pasibaidydavo ir dėdavo netikėtai po kelis šuolius. Taigi kiekvieną pamoką po keletą kartų vos nenuskrisdavau nuo žirgo. Vėliau davė šalmą. Trenerė ramino, kad čia gerai, išmoksiu išsilaikyti, bet man jo neprognozuojamas elgesys kėlė baimę. sėdėdavau įsitempus, nors kartu be galo patikdavo, jausdavau azartą. Klausimas: ar visiems taip būna pradžioje, ar vis dėlto jei bijau, geriau į šią sritį nelįsti, o gal žirgas buvo netinkamas? Šiaip man labai patinka toks sportavimas, norėčiau išmokti savarankiškai joti risčia, bet pirmoji patirtis atmušė kuriam laikui ūpą.

Sveika prisijungus 4u.gif Paskaityk atidžiai temą kažkur nuo 26 puslapio, ten užmatysi nemažai patarimų ir pasvarstymų apie vienokius ar kitokius treniravimo metodus.
Kaip daug metų jojanti, be to, treniruojanti kitus, esu labai kategoriška šiuo klausimu ir patarčiau vienareikšmiškai keisti trenerį. Toks mokymas, sorry, bet absoliuti nesamonė. Duot naujokui trimetį arklį yra tas pats kas sodint trimetį pyplį ant motociklo ir paleist į gatves. Arba vienas, arba kitas bus sudaužytas - o greičiausiai abu.
Jei parašytum, kokiam mieste nori jodinėti, galbūt galėčiau nukreipt pas patikimą trenerį.
Išmokti tikrai gali, net neabejok, tiesiog papuolei ne ten. Užjaučiu dėl tokios nesėkmingos pirmosios patirties.
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2009 12 21, 19:40)
Jei parašytum, kokiam mieste nori jodinėti, galbūt galėčiau nukreipt pas patikimą trenerį.

Čia visiems gal galima? Ką rekomenduotumėt Šiauliuose?
Atsakyti
Ačiū, nuraminot. Tiesiog, kai nežinai, kaip turi būti, tada nežinai, ko gali reikalauti.
Jodinėti labai norėčiau. Tiesiog tada baimė dėl savo sveikatos nugalėjo norą ir azartą. Galėčiau bent didžiuotis, kad nė karto nenuskridau smile.gif, o progų buvo, patikėkit. Tik to pasekoje matyt per daug įsikibdavau kojomis į arklį.
Labai norėčiau, kad rekomenduotumėt kokį trenerį. Ir dar: esu vidutinio amžiaus smile.gif, nenoriu siekti jokių sportinių aukštumų.
Papildyta:
Pamiršau parašyti: esu vilnietė.
Atsakyti
http://www.xteam.lt/...Jodinejimas.htm
Atsakyti
Jei dar kam idomu, Kauno r. ;]

http://jodinejimas.b...as-zirgais.html
Atsakyti