Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas 2 dalis

[quote=zulija,2008 08 23, 09:11]
Aš bent jau daugiau į Krymą nevažiuosiu, vieną kartą pamačiau pakanka.
kažkas rašė kad žmonės ten chamai, grubus, jo iš tikrųjų košmaras kažko paklausi, kaip atrėž tai maža nepasirodys, ir tose kavinėse durnynas usu užsakymais, mėsa + garnyras+daržovės viską atskirai užsakinėk, tas jų svoris irgi rašo vieną sąskaitoj visai kitą. aj man geriau turkija, bent jau žmogum jaučiuosi.
[/quote]
sutinku su tavim,geriau i turkija arbe i egipta nuvaziuot ir pasijaust zmogumi! biggrin.gif
[/quote]
Keista, kad tik Turkijoj ar Egipte žmogum gali jaustis. g.gif Kodėl? Ar dėlto, kad ten stengiamasi turistam visaip pataikaut? Gal kažkam to ir reikia. schmoll.gif Ir tų pačių kažkieno minėtų šiukšlių ten dar daugiau, betgi ne tame esmė.
Nežinau kaip kam, bet kažkodėl kiek keliaujam, visur normaliai jaučiamės. Matomai, kaip nusiteiki, taip ir būna. biggrin.gif Turiu draugę , kuri į jokias keliones nevažiuoja iš anksto neužsisakius vietų, nes įsitikinusi, kad kitaip negaus nakvynės. Deja, jai taip ir sekasi, kaip nusiteikia. schmoll.gif
O dėl grįžimo, tai ką aš žinau - visai nebūtina grįžti į tas pačias vietas, juk pasaulyje milijardas vietų, kur dar nebuvome ir tikrai nesuspėsime pabūti, bet stengtis tai tikrai verta. thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
siandien su vyru ir paaugliu sunumi grizome is K rymo. Prabuvome dvylika dienu. Pernai buvome tik su MB ir tik devynias dienas-mazoka. Mane piktina tik Ukrainos -Lenkijos muitine, daugiau niekas. Jura, saule, nuostabus zmones. Tuo isitikinau kai Eupatorijoj mano sunus nusprende miegoti ant ciuzinio miegmaisyje lauke, o ne palapinej. Ukrainieciai pradejo tikrinti miegmaisio stori ir spresti, kad geriau vaikas tegul guli su mumis palapinej, nes naktis gali but saltoka. Teko taip ir pasielgti. Pervomaiske sugedo masina, jei ne vietiniu nuosirdumas, patarimai ir pagalba-butume siandien dar toli nuo namu. Turiu pazistama Maximos kasininke, todel zinau kiek kainuoja visa pamaina ,,laba diena" ir ,,geros dienos". Jei Jums reikia dirbtiniu dantu sypsenos- pirmyn i Amerika, jei kupranugariu kaimenes siulymo - i Egipta,o jei padinimo ,,ponia" -uzteks ir Lenkijos. Man zmoniu nuosirdumas ir geras oras atperka viska. Tai mano nuomone, nepriimkit asmaniskai.As vaziuoku ilsetis, o ne ieskoti kas KRYME NEGERAI
Atsakyti
Nereikia galvoti, kad mes čia kažko kabinėjamės. Ir pas mus yra taisytinų dalykų. Tik pasakojame, kas galėtų būt geriau, o tada tai Krymas būtų nepakartojamas. Vis dėl to negaliu sutikti su jumis, kad nereikia kreipti dėmesio į netvarką, o ilsėtis. Kaip gali normaliai atsigulti pliaže, jei ten vienos nuorūkos, šiukšlės ir jų smarvė. Taip, bandėme apsirinkti aplink, bet ar įmanoma? Visi meta kur papuola, slepia po akmenukais, o persirengimo būdelėse gali pamatyti to, kas turėtų būti tualete.
Tokia tai tvarka...
Atsakyti
persirengimo kabinose ir pas mus galima pamatyti ne ta ka reikia. Net Adrijos juroje maciau plaukiojant tai, kas, kaip Jus sakote, turi but tik tualete.
Atsakyti
zodziu gana cia gincytis kiek zmoniu tiek ir nuomoniu...kiekvienas turi teise issisakyti.Mes jau 5sezonus ten buvom ir uztenka,vat kiek skaiciau,kad rasot apie jura ,gera ora,gamtovaizdzius as pilnai sutinku,kad ten yra ka paziureti ir vaziuodavom tam nusiteike,bet reikia kartais atkreipti demesi ir i servisa,juk ne kapeikas ten isleidi,visada malonu yra kai is ten isvaziuoji viskuom patenkintas,o ne tik del gryno oro...
Atsakyti
Na pareikšiu iš aš savo kuklią nuomonę tongue.gif . Nėr ten nei taip blogai nei taip gerai, kaip nekurie rašo smile.gif. Nemažai iki tol keliavau tai labai buvo su kuo lyginti. Pasirinkom šią kelionę, nes šiemet pinigų pritrūko. Ir tikrai neįsisvaizduoju kur galima pigiau pakeliaut šiltuose kraštuose. Dėl vaizdų, na tikrai jei ne šiukšlės ir smarvė būtų labai gražu. (smarvė gal čia man dėl nėštumo labai jautėsi) Bet tualetų nėra visi daro kur randa krūmą.
Bjauriausia buvo tualetai - visur smirdančios tupyklos. Ir tos mokamos ir be popieriaus. Vienas kitas prabangus restoranas turi klozetą.
Paplūdimiai baisūs, ypač Aluštoj, siauras ruožas akmenų mokamas, ir nėr kur prisėst. Kaimuose, pavažinėjus galima rast vietos, nu bet tokioj maišalynėj žmonių būti man nemalonu. schmoll.gif
Prie jūros vaizdai nerealūs, vakare - jūra nenusakomo žydrumo, kaip pienu atskiesta, dangus rausvas, šonuose kalnai išplaukiantys rūke, sluoksniuoti tokie.
Iš ekskursijų, taip jau palyginimui: Ai petri - 2 val laukėm keltuvo, karštis nenusakomas, alternatyva užvažiuoti mašina, posūkis ant posūkio, mane supykino. Palyginus su Slovakijos viršukalnėm - nieko įspūdingo. Kas nebuvęs kalnuose - gražu pažiūrėt.
Didysis kanjonas - keli likometrai miško, į galą labai įdomios uolos su balutėmis, kur teka upė. Nenusakoma, nebuvau nieko panašaus mačiusi.
Kriokliai - nu nzn man labai jau nususę pasirodė, gal kad laikotarpis sausringas pasitaikė g.gif . Toj pačioj Slovakijoj gražiau.
Kas tikrai buvo įspūdinga ir nematyta, tai vienuolynas ir miestas uolose.
Mano nuomonė - pakeliauti ir pažiūrėti verta, bet poilsiui važiuot ir dar su mažu vaiku - nė už ką. Neįsivaizduoju ką metinukas gali veikt ant tų karštų akmenų g.gif
Dar tos jų kavinės - palapinės man irgi baisiai nehigieniškai pasirodė. Aš tai nebaisiai išranki, bet jautresniems gali nepatikti.
Atsakyti
Daug čia visokių nuomonių...Buvau Okuniovkoje,už Eupatorijos į vakarus apie 60 km.Gyvenome pas žmones namuose.Iš pradžių vistik labai šiukšlės į akis krito.Paskui nepatogus pliažas,akmenuotas.Tačiau ,kai už 10 km suradome pliažą panašų į mūsų Palangos,viskas susitvarkė.Buvo kur pažaisti ir 1,5 metų mergytei,panardyti su vamzdeliu vyresniems.Išleidome ne taip ir daug kaip 6 asmenims.
Poilsis kiekvieno suprantamas kitaip.Ka nori matyti tą ir matai...
Atsakyti
O as buvau Jaltoje ir niekuo negaleciau pasiskusti,isskyrus Lenkijos - Ukrainos siena,eiles beprotisko ilgio,lauti teko apie 3 val. doh.gif keliai ziaurus, blink.gif blink.gif vienos duobes, tose duobese dar didesnes duobes. Ratus galima pamesti unsure.gif Papludimys svarus,jokios smarves ar netvarkos, bigsmile.gif laksto babulkos pirmyn atgal ir renka siuksles. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Papludimys nemokamas thumbup.gif , mokami tik gultai cool.gif , jei norisi patogumu. Ai, dar viena blogybe atsiminiau, tualetas papludimyje su higiena ziauriai susipykes blink.gif wacko.gif Siaip viskas thumbup.gif Zmones - mandagus, paslaugus.
Antra karta vel vaziuociau,bet tik schmoll.gif i pacia Jalta, o i aplinkinius miestelius, vie tik del didelio kainu skirtumo,nes Jaltoj pigiai paatostogauti nemanau, schmoll.gif schmoll.gif kad imanoma. Na nebent nepietaujant ir nevakarieniaujant kavinese, o gaminantis maista patiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birucaite: 04 rugsėjo 2008 - 15:08
QUOTE(birucaite @ 2008 09 04, 16:05)

Antra karta vel vaziuociau,bet tik  schmoll.gif i pacia Jalta, o i aplinkinius miestelius, vie tik del didelio kainu skirtumo,nes Jaltoj pigiai paatostogauti nemanau,  schmoll.gif  schmoll.gif kad imanoma. Na nebent nepietaujant ir nevakarieniaujant kavinese, o gaminantis maista patiems.

Apsistoti Jaltoje yra labai dėkinga jei norite per trumpą laiką kuo daugiau pamatyti Pietų pakrantės lankytinas vietas, nes labai patogus susisiekimas. Jei rinktumėtės Rytų Krymą bazuotis patogiausiai būtų Sudake, na gal Feodosijoje. Iš šių kurortų patogu pasiekti nuostabias Novyj Svet įlankas, gražiausius Koktebelio, Kara Dago paplūdymius ax.gif
Atsakyti
Sveiki, buvau praeitais metais ir as kryme, skridome lektuvu, o veliau keliavom viesuoju transportu smile.gif tikrai idomi kelione buvo, mielai grysciau biggrin.gif
del poilsio mes pasirinkome Evpatorijos miestuko rajona (ale sodu bendrija), gyvenom pas seimininkus ir kiekviena vakara terasoje matydavome kaip juroje leidziasi saule, vaizdas neuzmirstamas thumbup.gif ten is tikro ir zmoniu pulku nebuvo ir smeliukas mielas.
keliavome ir po kalnuotaja dali krymo, kur vaizdai tikrai nerealus, man tikrai patiko, bet ten ilsetis tikrai man vieta netinkama, nes akmenu nesu didele megeja unsure.gif
Visas krastas tikrai man ispudi paliko biggrin.gif
tik aisku didziausias buvo trukumas ir labai didelis nemalonumas - ju tualetai, nes ten net ir normalus restoranas ju tiesiog neturi.. verysad.gif
Atsakyti
Mano panai Eupatorijos pakrantė patiko savo mažomis kriauklytėmis, galėjo apyrankes verti thumbup.gif . Pamenu kaip pati vaikystėje verdavau, tai jau iš anksto pasirūpinau adatomis ir siūlais biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif Noreciau naujos info kas neseniai ten lankesi, nes vasara labai noreciau i Kryma nulekti su mama. Bent porai dieneliu. Bet tiek daug nuomoniu, labai jau sunku issirinkti g.gif g.gif thumbup.gif
Atsakyti