Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė/transportas su kūdikiu

QUOTE(googa @ 2009 10 15, 20:54)
Ar kuri bandėt mašina su kūdikiu kelis tūkstančius km keliauti? Kaip su sedėjimu autokedutėje? Musiškei 2 mėn., norim vykti pas druagus į Vengriją, mašinoje jai labai patinka, dažniausiai miega, tik man pats labiausiai neraminantis dalykas, kad tiek laiko autokedujė reikėtų gulėti, o kiek esu girdėjusi, jos nėra labai sveikos kūdikio stuburui. Gal ką patarsite? unsure.gif

tokiam mazam vaikiukui labai jau per ilga kelione masinoje. as keliavau beveik su 4 men kudikiu kelis tukstancius km, bet lektuvu. ten galejau paguldyt vaika ant sedyniu. o masinoje vaikas turi buti keduteje, tai yra visoj europos sajungoje ir grieztai. mano nuomone jums reiketu truputeli atideti tokia varginancia kelione, nes mazyte tikrai per maza sitiek keliauti masina
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 15, 22:05)
tokiam mazam vaikiukui labai jau per ilga kelione masinoje. as keliavau beveik su 4 men kudikiu kelis tukstancius km, bet lektuvu. ten galejau paguldyt vaika ant sedyniu. o masinoje vaikas turi buti keduteje, tai yra visoj europos sajungoje ir grieztai. mano nuomone jums reiketu truputeli atideti tokia varginancia kelione, nes mazyte tikrai per maza sitiek keliauti masina

Visiškai sutinku.
O dėl kiek laiko galima vežti kėdutėje - mūsų pediatrė sakė, kad rekomenduojama maximum dvi valandas. Paskui bent valandą daryti pertrauką, vaikutis turi pagulėti išsitiesęs, pasivartyti, pasispardyti, žodžiu, daryti viską, kas jam natūraliai reikalinga, pagal jo amžių. Plius kokia mankštelė, masažiukas ir pan. Bet tokia kelionė - tai absoliutus negalvojimas apie kūdikio sveikatą, emocinę, psichologinę būklę. Kūdikiui būtina užtikrinti saugumo jausmą, o nuolat burzgianti mašina, besikeičianti aplinka, nieko pastovaus, keisti kvapai ir n kitų dalykų dirgina vaikutį, nieko gero jam iš to. Tokius atstumus keliauti galimėtų tik esant didelei būtinybei, neturint pasirinkimo, ir tai - ne automobiliu.
Ar stoviniuosit kas porą valandų po valandą ir daugiau poilsio? Man atrodo, po pusdienio ar dienos jums tai taip atsibos, kad patys pasigailėsit. Ką jau kalbėt apie kūdikį. Mano tokia nuomonė.
Atsakyti
ir dar del keliones as skridau su dvigubai didesniu vaiku (buvo virs 4 men) ir patikek buvo nesaldu. issimusa naturalus vaiko rezimas. tuomet nei miega gerai nei valgo normaliai. labai irzlus, piktas vaikas. ir mus abi si kelione begalo issekino. Po to prireike puse savaites, kad vaikas griztu i sena ritma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(googa @ 2009 10 15, 20:54)
Ar kuri bandėt mašina su kūdikiu kelis tūkstančius km keliauti? Kaip su sedėjimu autokedutėje? Musiškei 2 mėn., norim vykti pas druagus į Vengriją, mašinoje jai labai patinka, dažniausiai miega, tik man pats labiausiai neraminantis dalykas, kad tiek laiko autokedujė reikėtų gulėti, o kiek esu girdėjusi, jos nėra labai sveikos kūdikio stuburui. Gal ką patarsite? unsure.gif

Sveiki, mes keliavome su 8 men dukryte, aisku, jau daug didesne nei jusiske. Tiek galiu pasakyti, kad kedutes mums praktiskai ir nereikejo, neimanoma islaikyti keduteje vaiko, kai per diena sustoji tik kelis kartus. Ji ir miegojo man ant ranku (ant pagalves), ir davemes po masina, nes vaikas nesedi kedeje. Siaip, kai vaziuojame trumpus atstumus, visa laika sedi kedeje ir nepriestarauja. O jusiske ypatingai dar lepi- juk kas kelias valandas reiktu sustoti ir ja pamasazuoti.. g.gif Tai argi cia normali kelione?
Po tos musu keliones dejau "kryziu" ant keliavimo masina, - grynas vargas verysad.gif Geriausias transportas - lektuvas, va tai ir patarciau thumbup.gif
Ir dar - pritariu auksciau pasisakiusioms mamoms - leliukas dar per mazas kelionems, geriausia jam namie su mamyte 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaiMa: 16 spalio 2009 - 12:13
Keliauti musiskei patinka, ypac gerai ja veikia vaziavimas masina, labai greitai nuluzta, matyt ta visa vibracija ja uzliuliuoja. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 19 spalio 2009 - 12:13
Musu laukia labai ilga kelione masina. Suneliui bus 5 men.kai vaziuosime. Vaziuosim beveik visa diena doh.gif o jei masinoje pritvirtinti lopsy nuo vezimo? gal jam bus ten patogiau miegoti g.gif smile.gif ar galima t smile.gif ip isvis vaziuoti?nenubaus? ar reikia tureti specialu lopsy? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 10 19, 13:24)
Musu laukia labai ilga kelione masina. Suneliui bus 5 men.kai vaziuosime. Vaziuosim beveik visa diena doh.gif  o jei masinoje pritvirtinti lopsy nuo vezimo? gal jam bus ten patogiau miegoti g.gif  smile.gif  ar galima t smile.gif ip isvis vaziuoti?nenubaus? ar reikia tureti specialu lopsy? g.gif

Lopšys nuo vežimo neapsaugos Jūsų vaiko. Vežti būtina autokėdutėje. Kaip račiau aukščiau, reikia daugiausiai kas dvi valandas stoti ir daryti pertraukas, išimti vaiką iš kėdutės, išsitiesti ir pan. Bet tai daroma tik automobiliui stovint!
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2009 10 19, 11:13)
Keliauti musiskei patinka, ypac gerai ja veikia vaziavimas masina, labai greitai nuluzta, matyt ta visa vibracija ja uzliuliuoja. smile.gif

manau beveik visiems mazyliams patinka vaziuoti masinoje ir juos uzliuliuoja smile.gif

boruzele*** as savo vaika veziojau lopsyje ( na pas mus buvo toks specialus nesiojamas) pirmus menesius ir mums nieko nesake, kad negalima. bet kiekvienoje salyje vis kiti istatymai. as jusu vietoje pasiimciau ir lopsi ir kedute. vis diena negalima vaiko laikyti kedutej, nemazai teks ir ant ranku pralaikyt. labai jus uzjauciu ir linkiu tau stiprybes kelioneje, nes bus nelengva. man teko skristi 6 val, tai galvojau gala gausiu doh.gif nes vaikiui norisi zaisti, norisi judet, ziuret visur, o vietos tai maza doh.gif
Atsakyti
joooo g.gif doh.gif kazka reikes galvoti...nes gaila visa laika laikyti vaika keduteje,nemanau kad jis ir nores unsure.gif su tokiom ilgom pertraukom vaziuosim visa para tada doh.gif nebent tada rinktis lektuva g.gif
Papildyta:
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 19, 13:37)
manau beveik visiems mazyliams patinka vaziuoti masinoje ir juos uzliuliuoja smile.gif

boruzele*** as savo vaika veziojau lopsyje ( na pas mus buvo toks specialus nesiojamas) pirmus menesius ir mums nieko nesake, kad negalima. bet kiekvienoje salyje vis kiti istatymai. as jusu vietoje pasiimciau ir lopsi ir kedute. vis diena negalima vaiko laikyti kedutej, nemazai teks ir ant ranku pralaikyt. labai jus uzjauciu ir linkiu tau stiprybes kelioneje, nes bus nelengva. man teko skristi 6 val, tai galvojau gala gausiu  doh.gif nes vaikiui norisi zaisti, norisi judet, ziuret visur, o vietos tai maza  doh.gif

aciu uz patarimus 4u.gif baisu net pagalvoti, kaip tokioj kelionej vaikas pavargs verysad.gif ir teveliai taip pat unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 10 19, 14:24)
Musu laukia labai ilga kelione masina. Suneliui bus 5 men.kai vaziuosime. Vaziuosim beveik visa diena doh.gif  o jei masinoje pritvirtinti lopsy nuo vezimo? gal jam bus ten patogiau miegoti g.gif  smile.gif  ar galima t smile.gif ip isvis vaziuoti?nenubaus? ar reikia tureti specialu lopsy? g.gif

as taip veziausi ir nieko,jai buvo tikrai patogu,o nuo apsisaugojimo,nieks neisgelbes,mus buvo sustabde policininkai,bet nieko nesake,aisku,as buvau salia,nevairavau
Atsakyti
QUOTE(vetruze @ 2009 10 19, 14:19)
as taip veziausi ir nieko,jai buvo tikrai patogu,o nuo apsisaugojimo,nieks neisgelbes,mus buvo sustabde  policininkai,bet nieko nesake,aisku,as buvau salia,nevairavau

o pas jus buvo ilga kelione? kaip seget lopsy, su dirzais?
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 10 19, 12:43)
joooo g.gif  doh.gif  kazka reikes galvoti...nes gaila visa laika laikyti vaika keduteje,nemanau kad jis ir nores unsure.gif  su tokiom ilgom pertraukom vaziuosim visa para tada doh.gif    nebent tada rinktis lektuva g.gif

as jums patarciau tikrai rinktis lektuva, jeigu tik tam yra galimybes. bus tikrai daug paprasciau nei masinoje ir neuztruks tiek ilgai.

QUOTE(vetruze @ 2009 10 19, 13:19)
as taip veziausi ir nieko,jai buvo tikrai patogu,o nuo apsisaugojimo,nieks neisgelbes,mus buvo sustabde  policininkai,bet nieko nesake,aisku,as buvau salia,nevairavau

mums UK irgi nieko nesakydavo, svarbu kad kazkas is suaugusiuju sedi salia lopsio ir viskas.
Atsakyti