Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimo problemų labirintai

Asmeninė nuomonė yra užpumpuojama nepastebimai. Pasiklausei lekcijos, paskaitei knygą, pakalbėjai ir supratai...
Suprasti, tai reiškia pumpuoti asmeninę nuomonę!
Žmogus pradeda daug žinoti – turi asmeninę nuomonę vos ne visais klausimais, bet gyvenimo problemos ir nepasitenkinimas tęsiasi.
Iš kur gi tos problemos ir nepasitenkinimas?
Tekant gyvenimo upėje kiekvienas susiduria su kliūtimis nuolatos. Susidūręs su kliūtimi žmogus bando ją apeiti. Apėjęs kliūtį patiria pasitenkinimą. Kliūtis tai dar ne problema. Problema yra kai atsiremi su ragais į sieną. Neįveikiama kliūtis ir yra problema.
Turintis problemų negali pilnavertiškai džiaugtis gyvenimu. Užsimiršus ir apsidžiaugus, problemos visąlaik primena apie save ir šventinį dvasios pakylėjimą pakeičia kova. Irzlumas, dirglumas, tai pirminiai signalai informuojantys, kad kovotojas jau bando ragais pramušti sieną.
Nuolatinė vidinė įtampa, nerimavimas, pykčio protrūkiai, pavydo priepuoliai, ginčai, tai jau dar atkaklesnis bandymas pramušti sieną. Jeigu ir pavyks pasiekti tikslą, tai problemos niekur nedings! Nes protas ir egzistavimo stilius juk tas pats. Primityvus protas įspraudžia į egzistavimo stilių – nuo laukiamo įvykio iki įvykio. Džiaugsmą žmogus gauna tik nuo pasiekto tikslo, sėkmės, suplanuoto. Tas džiaugsmas labai trumpalaikis. Gavai pinigų apsidžiaugei, suskaičiavai ir vėl nepasitenkinimas, nes nieko gero už tiek nenusipirksi... Nusipirkai naują daiktą , pasidarei remontą ir po svaitės jau nebestimuliuoja tai ką turi. Tada reikia visiems aprodyti, kad įvertintų, sukvieti svečius, kurie netraukia iki tavo lygio ir žiūri jiems į burną kokia reakcija...
Gerai kai viskas pagal mane, o jeigu įvykiai klostosi ne taip kaip norėčiau!?
Štai tuomet ir prasideda tikras gyvenimas, realybė, o ne galvelėje susikarpyti trafaretai.
Stebint forumą nesunku pastebėti 90% įbridusių į patologines būsenas. Kai kurie ne tik diena iš dienos čia mirksta, bet ir metų metais. Oho kokia asmeninė nuomonė per tiek metų užauginta! Visais klausimais pasisakys ir patars. Žino viską kas teisinga – neteisinga, gerai - blogai, sveika – nesveika, kaip turėtų būti, ir t.t. O sau padėti - vargas! Problemos šeimoje, finansiniai sunkumai, garantijų nėra, sveikatėlė pastreikuoja ir daug kas ne taip kaip norėtųsi...
Asmeninė nuomonė ir yra užsiblokavimas! Ir kuo labiau žmogus užsitvirtina savo asmeninės nuomonės teisingume, tuo labiau jis užsiblokuoja nuo savo paties naujų galimybių.
Beveik 90% šio forumo dalyvių pagrindinis užsiėmimas – paauginti savo nuomonę dar! O ką reiškia paauginti savo nuomonę dar? Ogi užsitvirtinti galutinai tose problemose, kurios egzistuoja asmeniniame gyvenime!
Aš manau, kad teisinga yra taip, o aš manau, kad turėtų būti štai taip, o aš manau, kad tai neteisinga ir t.t. Verda nuomonių puodas! Apsikeitimas nuomonėmis vadinasi... smile.gif Dar juokingiau kai vienas kitam bando pramušti savo nuomonę. Ar gi realu? Argi atsiras čia nors viena iš kurios galima atimti jos nuomonę!? smile.gif Nerealu jos atimti, bet žmogus vis tiek kovoja, postas, po posto... Kam ta kova? Ogi, kad dar labiau užsitvirtinti savo nuomonėje! Užsimūryti savo nuomonės tvirtovėje ir tokiu būdu užsiblokuoti kaip šarvuotame tanke nuo savo naujų galimybių...

Atsakyti
Partekėjai biggrin.gif
Atsakyti
O, pasiilgau 4u.gif
Gal būtų galima šio ilgo pranešimo tezes? Tokių ilgų postų niekada neskaitau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 05 10, 16:39)
O, pasiilgau  4u.gif
Gal būtų galima šio ilgo pranešimo tezes? Tokių ilgų postų niekada neskaitau  schmoll.gif

Tai Vandens nuomonė apie forumo dalyvių nuomonę biggrin.gif
Atsakyti
Parašyta knygos stiliumi, forume norėčiau paprasčiau reiškiamų minčių tongue.gif

Esmė: Stebint forumą nesunku pastebėti 90% įbridusių į patologines būsenas. Kai kurie ne tik diena iš dienos čia mirksta, bet ir metų metais. Oho kokia asmeninė nuomonė per tiek metų užauginta! Visais klausimais pasisakys ir patars. Žino viską kas teisinga – neteisinga, gerai - blogai, sveika – nesveika, kaip turėtų būti, ir t.t. O sau padėti - vargas! Problemos šeimoje, finansiniai sunkumai, garantijų nėra, sveikatėlė pastreikuoja ir daug kas ne taip kaip norėtųsi...

O šiaip patariama neturėti savo nuomonės jokiu klausimu bigsmile.gif nes bus lengviau gyvent
Atsakyti
O man patiko Vandens postas thumbup.gif Sutinku, kad "užsimūryti" savo nuomonėje yra labai kenksminga, nors kartais atrodo, kad tai saugu smile.gif Visada laimi tas, kad ateina atsivėręs, o ne "užsimūrinęs". Juk svarbiau galimybė tobulėti, o ne vienintelės tiesos (kurios iš tikrųjų nėra biggrin.gif ) įrodinėjimas.
Atsakyti
perskaičiau apie priežastis ir diagnozę forumiečiams, o kokias siūlote išeitis? 4u.gif
Jau kaštonai žydi mirksiukas.gif ir dar begalės gražių, teigiamų dalykų vyksta...
Atsakyti
QUOTE(lauksna @ 2008 05 10, 19:25)
perskaičiau apie priežastis ir diagnozę forumiečiams, o kokias siūlote išeitis?  4u.gif
Jau kaštonai žydi  mirksiukas.gif ir dar begalės gražių, teigiamų dalykų vyksta...


Ar verta apgaudinėti save?
Besimėgaujantis žydinčiais kaštonais yra prie kaštonų, o tam kam dar viena nauja tema forume pražydo yra jau čia. Apie kokius kaštonus tu kalbi kai trūksta pinigų madingiems rūbams, o juk pavasaris, visi tik perka, puošiasi... smile.gif
Ši tema ne "žydintiems", kurie neturi problemų, bet tiems kurie atsirėmė su ragais į sieną(priėjo ribą) ir trokšta permainų.
Džiaugsma jau pastebėjo vienintelės tiesos absurdiškumą... Vienintelės tiesos įrodinėjimas yra prievartautojų arba kvailių užsiėmimas. Nerealu kitam kažką įrodyti, nes atkaklaus įrodinėjimo pasėkoje pašnekovai atstumia vienas kitą. Ir nors gyliai širdyje žmogus pajunta, kad pašnekovo žodžiuose yra nemažai tiesos, bet gynybinė reakcija nugalės...Ne kiekvienas gali paleisti nors ir atgyvenusią, nebeduodančią rezultatų savo nuomonę... Todėl, įrodinėjimai, ginčai, temos apie tai kas teisinga ir neteisinga, kas teisus ir kas ne yra tuščias ir slopinantis organizmo gyvybingumą užsiėmimas.
Tad atsiriboti nuo diskusijų apie vienintelę tiesą, nebedalyvauti teisingumo paieškoje gali būti gera pradžia ieškant išeities iš savo problemų...





Atsakyti

Aš manau, kad teisinga yra taip, o aš manau, kad turėtų būti štai taip, o aš manau, kad tai neteisinga ir t.t. Verda nuomonių puodas! Apsikeitimas nuomonėmis vadinasi... smile.gif Dar juokingiau kai vienas kitam bando pramušti savo nuomonę. Ar gi realu? Argi atsiras čia nors viena iš kurios galima atimti jos nuomonę!? smile.gif Nerealu jos atimti, bet žmogus vis tiek kovoja, postas, po posto... Kam ta kova? Ogi, kad dar labiau užsitvirtinti savo nuomonėje! Užsimūryti savo nuomonės tvirtovėje ir tokiu būdu užsiblokuoti kaip šarvuotame tanke nuo savo naujų galimybių...
[/quote]

Bet ar yra blogai keistis nuomonėmis? Tam ir yra forumas...Kas nori ginčytis, tegul ginčijasi, tegu bruka savo asmeninę nuomonę smile.gif Tegu svaidosi žaibais, tai jų problema. Nebūtina veltis ar skaityti, o tuo pačiu smerkti....Visi esam skirtingi ir pasirenkam, kas mums tinka.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2008 05 11, 09:00)


Bet ar yra blogai keistis nuomonėmis? Tam ir yra forumas...


Ir kaip gi tu apsikeiti nuomonėmis? Gal gali pateikti kelis pavyzdžius iš savo gyvenimo patirties?
Kiekvienas jau turi kažkokią išankstinę savo nuomonę tam tikru klausimu. Norint gauti kitą, naują nuomonę turėsi atsisakyti savosios, nes jei to nepadarysi, tai negalėsi pasinaudoti nauja nuomone.
O, kad įvyktų dar ir apsikeitimas nuomonėmis, tai abu pašnekovai turi atsisakyti savo nuomonių ir pasinaudoti vienas kito nuomonėmis. Čia gal tik lovoje taip būna, kai moteris nori vienaip, o vyras kitaip, bet ko dėl meilės nepadarysi ir paskui abu švyti išbandę naujoves.
Tai ką įprastai vadiname "diskusija", nieko panašaus nevyksta. Tik susidaro iliuzija, kad vyksta apsikeitimas nuomonėmis. Dažniausiai tevyksta paieška kaip patvirtinti savo nuomonės teisingumą. Patvirtinti savo nuomonės teisingumą dar kartą, išsakyti, atstovėti – užsimūryti! Vyksta ką ir minėjau temos pradžioje – savo asmeninės nuomonės pumpavimas. Nuo tos užpumpuotos nuomonės vėliau prasideda ir daugelis gyvenimo problemų.
Pasinaudoti nauja nuomone be tikėjimo nerealu! Pirmiausia žmogus turi atsidaryti pašnekovo atžvilgiu, nes jei to nebus, prasidės kritika ir neigimas. Bet atsidarymas kito žmogaus atžvilgiu yra savybė. Tikėjimas irgi yra savybė. Be šių savybių nauja nuomonė nereali.



Atsakyti
Pritariu Vandeniui, žmogus visada turi būti atviras kitam. O to labai trūksta diskusijose, diskusijos dažnai tampa jau ne diskusijomis, o pokalbiu su savimi ir savo nuomonės užsitvirtinimu ir bandymu, bet kokia kaina įtikinti pašnekovą savo tiesa, jeigu tai nepavyksta nusiritama iki asmeniškumų, įžeidinėjimų. Atsakas gaunamas toks pats, ir jau tada glutinai užsimūrinama savo nuomonėje.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2008 05 11, 10:00)
Tam ir yra forumas...

Forumų pliusas dar ir tas, kad žmonės turi galimybę išsilieti, išsikalbėti 0 tai psichologinė iškrova, o forumas iš dalies pakeičia psichologą biggrin.gif
Vanduo daug tiesos pasakė apie savo nuomonės piršimą kitam ir tą "užsimūrinimą", bet kartais čia žmonės ateina ne tik išsikalbėti ir pareikšti savo nuomonę, bet ir ieškoti patarimų. Kalbu iš patirties: esu radusi daug patarimų sveikatos temomis, kuriais išties pasinaudojau ir esu dėl to patenkinta.
Atsakyti