Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas nuosavame name

QUOTE(Pupa30 @ 2005 10 21, 09:17)
Va ir man reikia apsispresti del tos rekoperacines sistemos.Namas 120 kv.m,paskaiciavo 22 tukstancius lt.(vissman sistemos).Ar tai daug?Gal galit rekomenduoti kas dar siulo sias paslaugas. 4u.gif

Viessmann sistema viena prabangesniu. Lietuviai gaminasi pigesnius variantus (www.amalva.lt, bet yra ir aibe kitu) kokybe tikrai nemazhesne. Sistema projektuojant svarbu ne patalpu plotas, o turis. Sudaugini plota ish aukschio ir gausi kubatura. Tarkim tavo 120*2.8 bus ~330m3. Skaitoma, kad per valanda oras turi pasikeisti viena karta. t.y. sistemo nashumas turetu buti 330m3 oro per val. Pachios atveju yranga kainuotu ~7-10t. Darbo yra tikrai nemazhai, jei nera statybos metu numatyta. 5-10t ims uzh darba, projekta, pridavima, garantijas tai tikrai. 20t viessmann yra proto ribose. LT varinatas ~15t. butu. Jie pati darytaisi - iki 10t. turetai ytilpti. Bet tai uzhims pusmety smile.gif Turiu kolega dirbanty shioje srityje: tai su jo patarimais pasibaigineju pas save. Pradejau vasara smile.gif zhmona jau netiki, kad pabaigsiu.... Ir dar del kainos: labai priklausys nuo dedamuju (ortakiai, slopintuvai, elektronika, ieinachio oro shildymo tipo ir kitu kakuchiu). Tarkim idejus krutesni shidytuva, pajungta prie duju katilo - galetai ir namus taip shildyti smile.gif Nepamirshk ir remontu kashtu: reiks slepti ortakius (zhmeninti lubas) ir kt.
Atsakyti
nu su tom vedinimo sistemom kaip su komunikacijoM. kuo daugiau suzinai, tuo daugiau suvoki, kad nieko nesupranti... doh.gif forume apie blokelius perskaiciau, kad name is silikatiniu bloku butina irengti mechanine vedinimo sistema, (o gal ir ne mechanine, nebepamenu) priesingu atveju sienos pelys, prisiveis grybu ir kitokiu gerybiu. o mes statysim is silikatiniu. ka reiketu zinoti apie tokiu patalpu vedinima, ka neprbrangaus bet efektyvaus patarsite? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvinute: 19 kovo 2006 - 17:38
Liūdnoka, Malvinute - neabejoju, kad planuoji statyti šiuolaikišką namą, reiškia jis bus visiškai sandarus - langai, stogas bus be plyšių... Ir visai nesvarbu kokia bus namo nešanti konstrukcija - silikato, molio blokeliai ar karkasas. Visviena reikės ventiliacijos, senoji ne itin tinka nes reikės gyventi atidarytais laingais, priešingu atveju namuose trūks oro. Atpiginti sistema galima, bet ne per daugiausiai, vis vien be 10000,- 300-400 m3 namui neišsisuksi.
Atsakyti
Na ko jau taip liūdnai. Natūrali arba pasyvioji ventiliacija dar vis naudojama, nepaisant jos amžiaus lotuliukas.gif Galima ir šiuolaikiškame name naudotis pasyvios ventiliacijos sistema. Tokio komforto kaip su sistema už 10 ar daugiau tūkst. Lt nebus, bet teisingai suprojektavus ir įrengus pasyvios ventiliacijos sistemą oro netruks ir sienos nepelis.
malvinute, bandyk ieškoti kas projektuoja natūralios ventiliacijos sistemas. Ten didelio mokslo nereikia, aš sau pati susidėliojau. Bet kad kitam daryti, tai vis tiek reiktų toje srityje dirbti, gražiai apipavidalinti ir pasirašyti, kad jau žmogus būtų ramus dėl paskaičiavimų. Jie turėtų pasiūlyti kur išdėstyti ištraukimo kanalus, padavimo angas, kokius pasyvius įrenginius naudoti ištraukiamo ar paduodamo oro kiekio kontrolei.
Atsakyti
Sveikos,

Įkišiu ir aš savo trigrašį apie mechaninio vėdinimo būtinumą - REIKIA. Jei statant namą pinigėlių ir gaila tokiam rodos, nereikšmingam dalykui, tai galima iš pradžių bent jau prasivedžioti ortakius tam, kad po to nereikėtų gražių sienų gadinti.
O rekupearcinės vėdinimo sistemos būtinumą pajusit, kai apipelys kambarių sienos ir reikės daryt remončiuką.
Juokingiausia, kai kiti žmonės sako "atidarysiu langą ir prasivėdins" - ne prasivėdins, o tik atšals kambarys smile.gif
Tai tiek...))
Atsakyti
ikisiu ir as savo trigrasi. pasyvioji ventiliacija siuolaikiniam pastatui visiskai netinka. pries 15 metu, kai kuras sildymui buvo beprotiskai pigus, namo sienu silumine varza buvo 1,5, langai mediniai, pro kuriuos pute vejas pasyvioji ventiliacija tiko idealiai, ir niekas nerasojo, niekas nepelijo. taciau kai siandien namas yra daromas sandarus, siltas ir t.t. ventiliacija mano manymu privalo buti rekuperacine. kodel? todel, kad esant sandariam ir siltam namui jame kaupiasi dregme, kuri yra priezastis visu pelesiu ir todel reikia vedinti nama, nes tik tokiu budu ta dregme bus pasalinta. bet namas statytas siltas ir sandarus tam, kad kuo maziau silumos butu atiduodama lauk, o jei mes padarome pasyviaja ventiliacija, tai kaip ir sugristame i tuos laikus pries 15 metu, kada vel visa siluma paleidziame vejais. todel, kad nepaisant sukuriamo didelio komforto lygio rekuperacine sistema pagrinde yra skirta tam, kad taupytu siluma. jei klystu, pataisykit.
Atsakyti
[quote=Vero-nika,2005 05 05, 12:12]
Įdomu ką galvojate ar vertą įrengti mechaninį vėdinimą nuosavam name.



maisto gaminimui placiausiai naudojamos dujines viykles,degimo produktais tersiancios ora.Tiesa,projaktuojama natūrali virtuves ventiliacija,bei tam įrengiami ventiliacijos kanalai,turi pasalinti daugiau kaip 50m3 oro per valanda,t.y.jie skirti pasalinti ir dujų degimo produktams.Negana to,kad degdamas dujinis kuras naudoja patalpos deguonį,paversdamas jį dvideginiu CO2,bet isskiria dideli kieki kenksmingu angliavandeniu bei kancerogeniniu,t.y.vežį sukeliančių tersalu. angel_sadangel.gif
dar didesne žala žmogui,jei patalpos atitvarai užsandarinti orui nelaidžiomis konstrukcijomis,plėvele,sandarios durys ir langai.Tai tiesioginis rišys tarp žmogaus ir ore esančiu jonu,kadangi vien kvepuodamas žmogus per 1min sunaikina tokius jonus 1m3 oro,o surukyta cigaretė-6m3.Todel būtina i patalpas įleisti tiek pat šviežio oro. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,
parupo naturali ventiliacija nes rekuperatoriui biski pinigo gaila blush2.gif .
Kiek kaminu pas save statete ir kuriose vietose darete oro istraukima ir kuriose padavima ar kazkaip pan. Paaiskinkit jei supratot ko klausiau smile.gif
Atsakyti
Sveikos (i),
ruosiames statytis nama, dabar projektuojames. Vedinimas yra vienas svarbiausiu dalyku, kuri svarbu suprojektuoti teisingai, kad po to nekentetu gyvenimo kokybe naujame name. Kadangi pastebejau, kad cia uzklysta specialistes (ai) projektuojantys vedinima, noreciau paklausti gana tokio specifinio dalyko. Kad vedinimas turi buti priverstinis as sutinku, taciau ar butina naudoti rekuperatoriu, kuris pats ir jo irengimas kainuoja baisingus pinigus. Kazkur skaiciau, kad tam jog pakankamai maza patalpa (tarkime sanmazgas) pakankamai vedintusi reikia, kad oro istraukimas butu ~360m3/h. Toki dalyka galima padaryti ir su buitiniu ventiliatoriumi, kuris kainuoja max 300LTL, tai tokius pastacius sanmazguose ir virtuveje mano supratimu turetu buti pakankamas vedinimas. As sioje srity zinoma ne specialistas, bet manau sitaip. Kaip specialistes galetu pakomentuoti?

P.S. Cia istrauka is musu sildymo-vedinimo projekto aiskinamojo rasto apie vedinima:
VEDINIMAS
Projektuojamo gyvenamo namo pataIpu vedinimui suprojektuotos mechanines vedinimo sis-temos l-i, l-2, l-3 , WC, virtuvei ir vonios patalpai.l-4 sistema ora salins nuo virtuvinio gaubto virs virykles. Oras is siu patalpu buitiniais ventiliatoriais, kurie prijungti prie ortakiu, salinamas virs kraigo lauk.Ortakiai, montuojami saltoje pastogeje turi buti izoliuojami silumine izoliacija =40 mm akmens vatos dembliais PV-AE “Paroc”.
WC, vonios ir drabuzines patalpu duru apacioje privalu irengti oro pertekejimo groteles 300x100(h).
Svetaine vaiku kambariu, miegamojo, drabuzines skalbyklos-katilines patalpu vedinimui numatytas naturalus oro salinimas, irengiant patalpu lubose arba sienoje oro salinimo difozorius arba reguliuojamas ventiliacines groteles.Oras i patalpas pritekes per varstomus langus, duris. Pastoges ortakiuose numatytos uzkaisos. Pastoges vedinimui sienoje irengti lauko ventiliacines groteles.

laukiu komentaru is specu smile.gif

Atsakyti
jei jau darotės rekuperaciją, neužmirškite laiku keist filtrus... Labai veisiasi bakterijos... Kad po to iš gero nepasidaryt blogiau.. Mano vyro firma užsiima ir ventiliacija.. Bet mes name darėm natūralią smile.gif
Atsakyti
Pas mus irgi natūrali ventiliacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barabasas @ 2006 10 13, 10:06)
Kad vedinimas turi buti priverstinis as sutinku, taciau ar butina naudoti rekuperatoriu, kuris pats ir jo irengimas kainuoja baisingus pinigus. Kazkur skaiciau, kad tam jog pakankamai maza patalpa (tarkime sanmazgas) pakankamai vedintusi reikia, kad oro istraukimas butu ~360m3/h. Toki dalyka galima padaryti ir su buitiniu ventiliatoriumi, kuris kainuoja max 300LTL, tai tokius pastacius sanmazguose ir virtuveje mano supratimu turetu buti pakankamas vedinimas.



Na, as nesu super spece, bet dirbu sioje srityje. Is tos istraukos, is aiskinamojo rasto, sunku kazka tai spresti, bet viskas lyg normaliai. O tavo nuomone kai kuriais punktais galiu pataisyti:
Visu pirma, rekuperacinis budas yra ekonomiskiausias, nes yra naudojama panaudoto oro siluma. Nezinau kaip su kainom, bet bent jau Amalvos jie kainuoja ne taip ir brangiai, Saldos truputi pigesni, bet kokybe prastesne. Brangiausi, bet ekonomiskiausi - uzsienietiski pvz.: Koja (suomiski). Is viso toje srityje skandinavu produkcija - geriausios kokybes. Jei susirasi gerus montuotojus, tai jie turetu gauti nuolaida is tiekeju. Gal butu netgi pigiau visa iranga pirkti per montuotojus, o ne paciam tiesiogiai.
Sanmazgo t.y. tualeto istraukiamo oro kiekis turetu buti 36 m³/h, vonios (dušo) patalpos 54 m³/h. Buitinis ventiliatoriukas (buna ir nuo šviesos el.jungiklio, su taimeriais ir t.t) kainuoja apie 80-190 Lt (tokio našumo), tik nepamenu gal cia be PVM. Pigiais ir normalios kokybes tokiais ventiliatoriais prekiauja firma Korgas.
Virtuveje turi buti atskira istraukimo sistema nuo gartraukio. O is pacios virtuves salinti reikia 72 m³/h.

Papildyta:
QUOTE(Pupa30 @ 2005 10 21, 08:17)
Va ir man reikia apsispresti del tos rekoperacines sistemos.Namas 120 kv.m,paskaiciavo 22 tukstancius lt.(vissman sistemos).Ar tai daug?Gal galit rekomenduoti kas dar siulo sias paslaugas. 4u.gif


Galiu rekomenduoti tikrai pigesnius montuotojus, o kartu ir visa iranga bus pigesne. O projektas yra?
Atsakyti