Įkraunama...
Įkraunama...

Valgiaraštis- IX

Atskubu ir as pasisakyti :mirksiukas
Mano treciadienis:

PUSRYCIAI:4grudu kose su dz.spanguolem,kava su cukrumi 292kcal
PRIESPIECIAI: kava 3in1,salotos vistienos su avokadu,kukuruzai 450kcal
PIETUS: lasisa su ryziais ir avokado padazu 669 kcal
VAKARIENE: slyvos,mandarinas 121 kcal
VISO:1532 kcal
Atsakyti
QUOTE(icibici @ 2008 09 10, 22:52)
VAKARIENE: slyvos,mandarinas  121 kcal

Manyčiau, sotesnę vakarienę derėtų valgyt 4u.gif
Atsakyti
[quote=Ašaros lietuje,2008 09 11, 05:20]
Manyčiau, sotesnę vakarienę derėtų valgyt 4u.gif
Sutinku su pastaba.vakar taip gavosi,kad valgiau ja budama kelyje ir kolorijos nebeleido daugiau suvartoti
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 09 10, 22:28)
Trečiadienis

[Pavakariai II: ryžių pyragėlis (200) (šito galėjo ir nebūti, bet nesusilaikiau, kai sūnus šalia kramsnojo  blush2.gif )

as tai ikyri su receptais pabusiu vel biggrin.gif
Šaltmėte, ar pati gamini ryziu pyragelius? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2008 09 11, 09:12)
as tai ikyri su receptais pabusiu vel biggrin.gif
Šaltmėte, ar pati gamini ryziu pyragelius? biggrin.gif

Čia tokie tradiciniai suomiški ruginės tešlos pyragėliai su ryžių įdaru, dar kitaip vadinami 'karėliški pyragėliai'. Esu gaminus ir pati, bet šį kartą buvo pirkti parduotuvėje dar karšti.. ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Ketvirtadienio meniu:

PUSRYCIAI:''Pitta''su vistienos,darzoviu idaru,arbata su medumi 340kcal
PRIESPIECIAI: obuolys,mandarinai 155 kcal
PIETUS: orkaiteje kepta lasisa su ryziais,darzovemis ir avokado padazu 705kcal
PAVAKARIAI: morku sultys su keliais lasais aliejaus 110kcal
VAKARIENE: vistienos salotos ,arbata su pienu ir medumi 203 kcal
VISO:1513 kcal

Rytoj nerasysiu-darau jogurtine iskrovos diena

Atsakyti
Ketvirtadienis

Pusryčiai: šviežiai spaustos morkų sultys (160), dribsniai su jogurtu (300), espresso (20).
Priešpiečiai: arbata su pienu (30), 2 slyvos (70).
Pietūs: virtos bulvės (130), troškinti grybai su svogūnais (150), obuolys (90), arbata su pienu (30).
Pavakariai: 2 slyvos (60), obuolys (60).
Vakarienė: daržovių troškinys su tunu ir pupelėmis (350), 2 slyvos (60).
Naktipiečiai: morkų keksiukas (120).

Viso: 1630
Atsakyti
saltmete, papasakok kaip daryti kareliskus pyregelius bigsmile.gif apsiedimas bus essen.gif
o kiek kcal turi tokie su morkom?
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2008 09 12, 22:15)
saltmete, papasakok kaip daryti kareliskus pyregelius bigsmile.gif apsiedimas bus essen.gif
o kiek kcal  turi tokie su morkom?

tie su ryžiais parduotuviniai turi 140/vienas pyragėlis. O su morkom nežinau, pažiūrėk kada parduotuvėj mirksiukas.gif suomiškai skaitai? galiu suomišką receptą tada įmest, nes tingiu rašyt.. blush2.gif
Atsakyti
tinka
o kur tu kaloriju ieskot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 12 rugsėjo 2008 - 21:49
QUOTE(Pramones prospektas @ 2008 09 12, 22:48)
tinka
o kur tu kaloriju ieskot? g.gif

arba parduotuvėj ant pakelio, arba www.fineli.fi mirksiukas.gif

čia receptas (vis tik angliškai):
Karelian Pies (with rice filling)
(Karjalanpiirakat)
.
Recipe Ingredients
For approximately 20 pies

Dough:

2 dl water
4 dl rye flour
1 dl white flour
1 tsp salt

Rice filling:

4 dl short-grain rice
2 liters milk
5 dl water
1 tsp salt
2 tbs butter

Glazing:

Butter
(water or milk)

Egg-Butter Spread:

8 hard-boiled eggs
150 gr butter
½ tsp salt

Recipe Cooking and Preparation Method
Rice filling:
Bring water to a boil in a saucepan with a thick bottom. Add the rice and cook until the water is absorbed. Add milk and bring to a boil whilst frequently stirring. Simmer at a low heat for approximately 30 - 40 minutes, until cooked. Season the rice porridge with salt and butter and set aside to cool.

Egg-Butter Spread:
Boil the eggs in water for at least 8 minutes. Rinse the boiled eggs under cold water and remove their shells. Use a fork to mash the eggs finely together with the soft butter, in a mixing bowl. Add some salt. Cover the bowl with plastic wrap and place into the fridge to cool.

Crusts:
Stir the flours and salt into water and knead into a solid dough. Form the dough into a bar on a well-floured baking board, and cut the bar into 20 pieces. Form little balls from the pieces and then flatten them.

Sprinkle some rye flour onto the baking board, and with a rolling pin, roll a piece of the dough into as thin a round crust as possible. Place the ready-made crusts into two piles (sprinkle rye flour between them!). Cover the crusts with a kitchen towel to prevent them from becoming dry before all the crusts have been rolled.

When all the crusts are ready, fill the center of each crust with a thin layer of rice porridge. Fold the edges of the crusts and pinch tightly with your fingers forming oval shaped pies. (Turn the tips of the pies inwards to prevent them from burning during baking).

Place the pies onto a baking tray covered with greaseproof paper, and bake at 275 – 300 degrees Celsius for 10 - 15 minutes, until golden brown.

When the pies are removed from the oven, brush them with melted butter or a butter and water / milk mixture. Place the pies onto a greaseproof paper and cover with a kitchen towel to soften. (If you prefer a crispy crust, do not cover the pies!)
Atsakyti
Nu ka,tesiam pradetus ''darbus'' mirksiukas.gif
Siandien as is po iskrovos,tai sie tiek maziau kcal suvartojau

Sestadienis

PUSRYCIAI:Muesli su pienu,kava su cukrumi 290 kcal
PRIESPIECIAI:obuolys,mandarinas 120kcal
PIETUS:virtos bulves su trupuciu ferm.surio,skumbre,pomidoras 527kcal
VAKARIENE arbata su pienu,medumi
''batonelis''su riesutais,vaisiais 290 kcal
BENDRAS: 1227 kcal

Atsakyti