Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(debesija @ 2007 11 19, 15:53)
oi, kiek čia teorijų ir mitš prisiskaičiau lotuliukas.gif
Mūsų pediatrė irgi negali suprasti, kad vaikui tik pieniuko užtenka iki pat 6 mėn. schmoll.gif

Tai aš jos klausiu, o Jūs kokiais čia tyrimais remiatės? Ji man - aš iš praktikos žinau!  rolleyes.gif

Tada aš jai sakau: žinot, pone, aš labiau pasitikiu moksliniai tyrimais, kuriuos paskelbė Pasaulinė sveikatos organizacija, nei Jūsų praktika.  doh.gif  tongue.gif O ji paskelbė, kad kūdikiui iki 6 mėn. jokių primaitinimų, net ir mišinukais maitinamų, juolab MP, nereikia. Net vandenuko atsigerti nereikia. Tik taip užtikrinamas normalus žarnyno formavimasis ir sumažiniama alergijų rizika.

Va, mano pačios praktika tai patvirtina. Mane mama nuo 3 mėn. visokiom manų košėm, morkų sultim kiulkiavo. Rezultatas - visą gyvenimą turiu mozotis tepalais, nes alergiją afigena turiu, o skrandžio ligos - mano gyvenimo palydovės. Ačiū pediatrų geroms praktikoms  mirksiukas.gif  4u.gif

Taigi, aš savo lelytę primaitinti pradėsiu tik nuo 6 mėn. ir pradėsiu nuo grūdų - avižų - paskanintų MP.

Mes irgi buvom pas tokia "protinga" pediatre pateke kuri man vaikui nuo 1 menesio liepe duoti obuoliu sulciu doh.gif
Atsakyti
Galim tiket moksliniais tyrimais,galim praktika,kurioje irgi aibe ivairiu nuomoniu,o as papasakosiu savo atveji.
Nuo 2 sav. prasidejo bedos su nesitustinimu,siaubingi pilvo skausmai ir rekimai,ligonines priimamasis,klizma...taip ir gyvenom,pagulde mus i ligonine,kur daktare pasiule hipoalergini misini (nuo gimimo valgom ir MP ir misini),nuo kurio iki beveik 2 men dar labiau pilva pute,vaikas net neeme i burna buteliuko,nors ir alkanas doh.gif ,bedos su kakais toliau mus atakavo,kakai tai zali tai skysti tai kieti,be pilvo masazu,koju lenkimo ir klyksmu nepasitustindavom,panaudodavom ir termometra ir duju vamzdeli ,kad tik pasitustintu ,nu zodziu bedos nerealios,bijojau,kad vaikas pripras ir nekakos pats niekada blink.gif verysad.gif ko tik neisbadziau ,kad tik tas susitvarkytu doh.gif paskui sugalvojau keist misini,pradejo situacija geret su pilvo skausmais,tesesi tik bedos su kakojimu ir nuo 2,5 men pradejau duot obuoliu sulciu (pacios spaustu ir skiestu siek tiek su virintu vandeneliu),nuo tos dienos vaikas tustinasi pats,be jokiu papildomu pastangu kasdien man privaro po pilna pampersa ax.gif ir galiu pasakyt,kad man nusispaujt i visas teorijas,svarbu mano vaikui butu viskas gerai liezuvis.gif
kiekvienas atvejis individualus ir kiekviena mamyte zino kas jos vaikui geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2007 12 16, 15:05)
Galim tiket moksliniais tyrimais,galim praktika,kurioje irgi aibe ivairiu nuomoniu,o as papasakosiu savo atveji.
Nuo 2 sav. prasidejo bedos su nesitustinimu,siaubingi pilvo skausmai ir rekimai,ligonines priimamasis,klizma...taip ir gyvenom,pagulde mus i ligonine,kur daktare  pasiule hipoalergini misini (nuo gimimo valgom ir MP ir misini),nuo kurio iki beveik 2 men dar labiau pilva pute,vaikas net neeme i burna buteliuko,nors ir alkanas  doh.gif ,bedos su kakais toliau mus atakavo,kakai tai zali tai skysti tai kieti,be pilvo masazu,koju lenkimo ir klyksmu nepasitustindavom,panaudodavom ir termometra ir duju vamzdeli ,kad tik pasitustintu ,nu zodziu bedos nerealios,bijojau,kad vaikas pripras ir nekakos pats niekada  blink.gif  verysad.gif  ko tik neisbadziau ,kad tik tas susitvarkytu  doh.gif paskui sugalvojau keist misini,pradejo situacija geret su pilvo skausmais,tesesi tik bedos su kakojimu ir nuo 2,5 men pradejau duot obuoliu sulciu (pacios spaustu ir skiestu siek tiek su virintu vandeneliu),nuo tos dienos vaikas tustinasi pats,be jokiu papildomu pastangu kasdien man privaro po pilna pampersa  ax.gif ir galiu pasakyt,kad man nusispaujt i visas teorijas,svarbu mano vaikui butu viskas gerai  liezuvis.gif 
kiekvienas atvejis individualus ir kiekviena mamyte zino kas jos vaikui geriausia  mirksiukas.gif

tai jo tep wub.gif
Atsakyti
[quote=*Mulate*,2007 12 16, 14:05]
Galim tiket moksliniais tyrimais,galim praktika,kurioje irgi aibe ivairiu nuomoniu,o kiekvienas atvejis individualus ir kiekviena mamyte zino kas jos vaikui geriausia mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Va tuo ir reikia vadovautis, manau. Pirmąjį auginau remdamasi šiom rekomendacijom, ir iki 6 mėn. valgėm tik MP. Maniau, ir su antruoju bus tas pat. Antras gimė didesnio svorio, ir 4 mėn. padarę kraujo tyrimus, pamatėm, kad Hb gerokai žemas verysad.gif Svoris taip gerai kaip pirmajam neaugo. Pradėjau duoti tarkuoto obuolio, trinto banano, žiūriu, kad jis labai su apetitu viską suvalgo, tėvus akim tik seka, kai mes valgom, teko pamiršti visas rekomendacijas ir pradėjom valgyt daržovienes. Po mėnesio Hb jau pakilo smile.gif
Atsakyti
iki 6 menesiu vaikui svarbiausia reikia mamos pienuko. Bet.... tai tik kalbama apie "standartinius" "vadovelinius" vaikucius. bet gyvenime ne viskas kaip knygoj. tad jei vaikui nuo to tik geriau tegul jis geria obuoliu sultis ar valgo banana. o mum kadangi viskas gerai tai tik nuo 4 men (jau greit) pradesim darzovines ragaut ax.gif
Atsakyti
nuo 3 gal ankstoka.al nors nuo 4men g.gif Bet jei gydytoja sako,kad reikia,tai gal ir reikia g.gif As gal irgi nuo 4men pradejau primaitint.
Atsakyti
O as nezinau ka man daryt verysad.gif sumazejo pienelio,gydytoja liepe primaitinti misinuku (iki 6men.),bet mano 2.gif vemia(ne atpylineja) nuo beveik visu misinuku,paskui vbeveik para buna jam bloga verysad.gif .Grieztai uzdraude primaitinti,sake dar anksti.Gal kam buvo panasi situacija?Gal ka patartumet?
Atsakyti
nuo 4 menesiu tikrai jau galima primaitinti as savajam net nepilnai suejus 4 daviau ragauti ir banano ir obuolio,ir o buoliu sultyciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barclayte @ 2008 01 05, 07:59)
O as nezinau ka man daryt verysad.gif sumazejo pienelio,gydytoja liepe primaitinti misinuku (iki 6men.),bet mano 2.gif vemia(ne atpylineja) nuo beveik visu misinuku,paskui vbeveik para buna jam bloga verysad.gif .Grieztai uzdraude primaitinti,sake dar anksti.Gal kam buvo panasi situacija?Gal ka patartumet?

Šiaip pagal maitinimo teoriją yra taip: kuo daugiau vaikutis pieno ištraukia, tuo daugiau atsiranda ir dar kai kūdikis valgo, į mamos smegenis "siunčiami signalai", kad reikia daugiau pienuko ir tada jis gaminasi.
Tai turbūt reikėtų duoti dažiau valgyti iš krūties, net jeigu atrodo, kad ten nieko nėra ir pienuko vėl bus užtektinai. Ir dar vandens turbūt pakankamai gerti biggrin.gif
Atsakyti
[quote=barclayte,2008 01 05, 07:59]
[/quote

O nebandėte saukšteliu maitint?paprastai padeda
Papildyta:
QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 24, 02:36)
Šiaip pagal maitinimo teoriją yra taip: kuo daugiau vaikutis pieno ištraukia, tuo daugiau atsiranda ir dar kai kūdikis valgo, į mamos smegenis "siunčiami signalai", kad reikia daugiau pienuko ir tada jis gaminasi.
Tai turbūt reikėtų duoti dažiau valgyti iš krūties, net jeigu atrodo, kad ten nieko nėra ir pienuko vėl bus užtektinai. Ir dar vandens turbūt pakankamai gerti biggrin.gif

Būtent, kad pagal maitinimo teoriją!!!!! Bet gyvenime toli gražu ne taip. Mums tuoj jau 4 mėnesiai, mažylį tik ir dedu prie krūties, o ten kaip mažai taip mažai. schmoll.gif
Atsakyti
uoj, visko cia prisikaiciau.. As irgi, tik mano mazgei suejo 3 men, pradejau duot vaisu tyreles, nes tai- mamu, anytu yeorijos. (yra tokios rusiskos tyres nuo 2 ir nuo 3 men) Kad jos kur... Vakar daviau paragaut Nestle darzoviu tyres, tai net verkt pradejo, kaip nepatiko.

Mamos, patarkit, ka dabar daryt? siandien jau suvalgem kazkur apie 10 sauksteliu slyvu tyres.
Atsakyti
QUOTE(black_cherry @ 2008 03 03, 15:13)
uoj, visko cia prisikaiciau.. As irgi, tik mano mazgei suejo 3 men, pradejau duot vaisu tyreles, nes tai- mamu, anytu yeorijos. (yra tokios rusiskos tyres nuo 2 ir nuo 3 men) Kad jos kur... Vakar daviau paragaut Nestle darzoviu tyres, tai net verkt pradejo, kaip nepatiko.

Mamos, patarkit, ka dabar daryt? siandien jau suvalgem kazkur apie 10 sauksteliu slyvu tyres.

Vaikui vaisių tyrelė daug skanesnė už daržovinę. Jis gi daugiau nieko neragavęs, pabandė vaisių - patiko, o dabar jam bando įkišti kažką neaiškaus biggrin.gif Nepergyvenk, bandyk kitą dieną vėl truputį pasiūlyti, gal kurį laiką neduok vaisių, man atrodo vaikučiui labai skonių kontrastas gaunasi ir tiek.
Atsakyti