Įkraunama...
Įkraunama...

3 mėn. kūdikis - ar jau primaitinti?

QUOTE(Margiriene @ 2009 03 07, 21:45)
galeciau ir as tarti savo, kaip Mamos, zodi  rolleyes.gif
ragauti vaisines tyreles pradejom nuo 3,5 men ir puikiai sekasi mum  thumbup.gif
maitinu MP ir dabar, nuo 2men kas antra diena, kas vakara (ivairiai) duodu misinuko nakciai (dabar beveik kasdien), karta per diena arba darzoviene arba vaisine tyrele, ir pries pietus grudine kosyte  thumbup.gif

blink.gif blink.gif bet net ant pačios tyrelės parašyta, kad nuo 4mėn ir tai tik pasikoncultavusi su gyd....o 5 mėn jau kruopos ir daržovės doh.gif doh.gif doh.gif

aš abstulbus....

sorry nesusilaikiau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 08 kovo 2009 - 16:55
QUOTE(Margiriene @ 2009 03 07, 23:45)
ragauti vaisines tyreles pradejom nuo 3,5 men ir puikiai sekasi mum  thumbup.gif
maitinu MP ir dabar, nuo 2men kas antra diena, kas vakara (ivairiai) duodu misinuko nakciai (dabar beveik kasdien), karta per diena arba darzoviene arba vaisine tyrele, ir pries pietus grudine kosyte  thumbup.gif .....................
ir dar, kruvos mokslininku pasakymai - dar nera rodyklis  rolleyes.gif
dietologai tarpusavyje irgi daug nesutaria ir skirtungais argumentais remiasi  blush2.gif
svarbiausia, kaip jauciasi jusu Mazyliai  wub.gif
drinks_cheers.gif

Bet jus man paaiskinkite, kas butent jus skatina skubeti su tuo primaitinimu? Ar be to primaitinimo jusu vaikas jautesi blogai, nezvalus, ne energingas?
Juk bedos gali pasireiskti ir zymiai veliau (net po metu...), nebutinai iskart ta pacia diena, paragavus kokios darzoves...
Beje, ankstyvas primaitinimas - viena is priezasciu, del ko mazeja mamos pienuko. Todel nenuostabu, kad jau taip anksti misinukas atsirades jusu vaikelio meniu.

QUOTE(Agotė @ 2009 03 08, 18:53)
blink.gif  blink.gif bet net ant pačios tyrelės parašyta, kad nuo 4mėn ir tai tik pasikoncultavusi su gyd....o 5 mėn jau kruopos ir daržovės doh.gif  doh.gif  doh.gif

aš abstulbus....
sorry nesusilaikiau cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 08 kovo 2009 - 17:05
QUOTE(mazass @ 2009 03 08, 17:32)
Na, abejoju, ar 3 men. vaiko organizmas toks pat kaip 5-6 men. vaiko. Taip, kiekvienas vaikas skirtingas, bet nemanau kad kiekvieno vaiko skrandukas bresta taip pat skirtingai. Todel ne veltui yra patariama neprimaitinti be jokio rimto pagrindo taip anksti. O jusu atveju, kaip suprantu to rimto pagrindo nera, svoris kiek zinau taip pat gerai auga. Net kitoje temoje raset, kad ir gydytoja jums nepritaria del to.
Nu niekaip man "nedasyla", kam taip daryti, jeigu to nereikia, ir net pavojinga vaikucio sveikatai  g.gif Gerai, jeigu gerai viskas baigsis...o kas bus jeigu visdelto tas ankstyvas primatinimas pakenks? Kas tada bus del to kaltas? Ogi ta pati mama, kuri visiems aiskino, kad ji zino viska geriau, net nepasidomejus kuo tai gali baigtis  g.gif Nesuprantu, kam taip rizikuoti  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 03 08, 18:32)
Na, abejoju, ar 3 men. vaiko organizmas toks pat kaip 5-6 men. vaiko. Taip, kiekvienas vaikas skirtingas, bet nemanau kad kiekvieno vaiko skrandukas bresta taip pat skirtingai. Todel ne veltui yra patariama neprimaitinti be jokio rimto pagrindo taip anksti. O jusu atveju, kaip suprantu to rimto pagrindo nera, svoris kiek zinau taip pat gerai auga. Net kitoje temoje raset, kad ir gydytoja jums nepritaria del to.
Nu niekaip man "nedasyla", kam taip daryti, jeigu to nereikia, ir net pavojinga vaikucio sveikatai  g.gif Gerai, jeigu gerai viskas baigsis...o kas bus jeigu visdelto tas ankstyvas primatinimas pakenks? Kas tada bus del to kaltas? Ogi ta pati mama, kuri visiems aiskino, kad ji zino viska geriau, net nepasidomejus kuo tai gali baigtis  g.gif Nesuprantu, kam taip rizikuoti  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mazass @ 2009 03 08, 17:03)
Juk bedos gali pasireiskti ir zymiai veliau (net po metu...), nebutinai iskart ta pacia diena, paragavus kokios darzoves...

bėdos gali atsirasti nebūtinai vaikystėj...dabar l.daug gastro problemų turi jaunimas ir suaugusieji...-diagnozė- netinkama mityba kūdikystėj ir vaikystėj(aišku galima susigadinti ir suaugus, bet tada jau ir suaugusiojo reikalas, bet kūdikį maitinti reikai atsakingai)...

vienas artimas žmogus( dar jaunas) kovoja su skrandžio skausmais....nors sveikai maitinosi, jokio rūkymo ir alckocholio l.retai......tačiau jo mama giriasi jog būdamas 5 - 6 mėn jau valgė viską.....žodžiu kūdikystėj ir vaikystėj gavo visko l.anksti ir daug....- štai ir pasėkmės.....

linkiu...kad visų kūdikėliai augtų sveiki..... 4u.gif

bet niekad nesuprasiu kam reikia skubėt...kas nuo to....ar manote ,kad nuo bulvytės, morkytės, vaisių tyrelės- primesit svorio g.gif ...
Papildyta:
QUOTE(mazass @ 2009 03 08, 17:03)
Bet jus man paaiskinkite, kas butent jus skatina skubeti su tuo primaitinimu? Ar be to primaitinimo jusu vaikas jautesi blogai, nezvalus, ne energingas?

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 08 kovo 2009 - 18:28
QUOTE(mazass @ 2009 03 08, 17:32)

vat tas ir yra kad nesupranta tos SERENCIOS BE PRIEZASTIES MOTYNOS,o pos kuj mes kaltos,kad kazkaip bandem papresta doh.gif raut
Atsakyti
Kaip ten ,,šeriančios be priežasties" ar ne, bet aš abu vaikus su gydytojos patarimu nuo 3 mėn. pradėjau pratinti prie obuolio ir banano. Visai normalu, juk reikia padėt vaikui lavinti kramtymo įgūdžius. Aišku, daržovės šiek tiek vėliau ir bandant po vieną ingredientą... ax.gif
Linkiu visoms būti ne tokioms piktoms ir auginti vaikučius taip, kaip atrodo jums geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 03 08, 19:27)
dabar l.daug gastro problemų turi jaunimas ir suaugusieji...-diagnozė- netinkama mityba kūdikystėj ir vaikystėj(aišku galima susigadinti ir suaugus, bet tada jau ir suaugusiojo reikalas, bet kūdikį maitinti reikai atsakingai)...

vienas artimas žmogus( dar jaunas) kovoja su skrandžio skausmais....nors  sveikai maitinosi, jokio rūkymo ir alckocholio l.retai......tačiau jo mama giriasi jog būdamas 5 - 6 mėn jau valgė viską.....žodžiu kūdikystėj ir vaikystėj gavo visko l.anksti ir daug....- štai ir pasėkmės.....

Lai dabartinis jaunimas nustoja vartoti maista su E bei gliutamatais-ir nereiks kaltinti mamu, kad vaikystej dave sveika kruopine kose mirksiukas.gif Blogiausia, kad savo bedas mes linke nurasyti bet kam, tik ne sau.

Mes visi, net jus ir as, valgem VISKA nuo 5-6 menesiu mirksiukas.gif Nezinau, kaip jus, bet as stengiuosi maitintis ir toliau sveikai(kiek tai imanoma). Esu sveikut sveikutele. Kaip ir mano vaikai, kurie taip pat pradejo normaliai valgyti nuo 5-6 menesiu. Taip kad vieno pazistamo kokio atvejo negalima taikyti visiems. Savo pazistamu tarpe turiu palaidota dede nuo kraujo vezio. Deja, buvo zindytas iki 2 metu ir visa gyvenima vegetaras. Tai dabar gal man pulti israsineti visiems diagnozes-zindysit iki 2 metu, valgysit darzoves-ir mirsit jauni? unsure.gif

Nereikia, tikrai nereikia nieko cia gasdinti ir pavienius pavyzdzius is oro taikyti visumai.
Atsakyti
QUOTE(gyvatėlė @ 2009 03 08, 22:02)
Kaip ten ,,šeriančios be priežasties" ar ne, bet aš abu vaikus su gydytojos patarimu nuo 3 mėn. pradėjau pratinti prie obuolio ir banano. Visai normalu, juk reikia padėt vaikui lavinti kramtymo įgūdžius. Aišku, daržovės šiek tiek vėliau ir bandant po vieną ingredientą...  ax.gif
Linkiu visoms būti ne tokioms piktoms ir auginti vaikučius taip, kaip atrodo jums geriausia  mirksiukas.gif

Kokie dar kramtymo igudziai pas 3 men. maziuka? Burnyte dar apskritai nera pasiruosusi valgyti tokio amziaus. Pirmi menesiai skirti ciulpti, o ne kramtyti, cia jau gamtos taip sutvarkyta. Beje, ir gydytoju visokiu buna. Kad ir jusiske, ar pasake del ko 3 men. jau reikia primaitinti, kokia nauda vaikui nuo to?

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 08, 23:23)
Lai dabartinis jaunimas nustoja vartoti maista su E bei gliutamatais-ir nereiks kaltinti mamu, kad vaikystej dave sveika kruopine kose mirksiukas.gif Blogiausia, kad savo bedas mes linke nurasyti bet kam, tik ne sau.

Mes visi, net jus ir as, valgem VISKA nuo 5-6 menesiu mirksiukas.gif Nezinau, kaip jus, bet as stengiuosi maitintis ir toliau sveikai(kiek tai imanoma). Esu sveikut sveikutele. Kaip ir mano vaikai, kurie taip pat pradejo normaliai valgyti nuo 5-6 menesiu. Taip kad vieno pazistamo kokio atvejo negalima taikyti visiems. Savo pazistamu tarpe turiu palaidota dede nuo kraujo vezio. Deja, buvo zindytas iki 2 metu ir visa gyvenima vegetaras. Tai dabar gal man pulti israsineti visiems diagnozes-zindysit iki 2 metu, valgysit darzoves-ir mirsit jauni? unsure.gif

Nereikia, tikrai nereikia nieko cia gasdinti ir pavienius pavyzdzius is oro taikyti visumai.

Siaip apie tokio primaitinimo zala kalbama tikrai ne is oro. Juk neveltui yra medikai, mokslininkai, kurie tiria tokiu paciu maziuku, kaip musiskiu, organizma, jo galimybes, kas jam naudinga, kas nelabai, kas gali pakenkti, kas - ne ir t.t.
Ir tikrai tikiu, kad siais laikais atlikti tyrimai zymiai tikslesni nei kokiu sovietmeciu, gal tada isvis ju nelabai buvo atliekama g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazass: 08 kovo 2009 - 21:40
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 08, 21:23)
Mes visi, net jus ir as, valgem VISKA nuo 5-6 menesiu mirksiukas.gif Nezinau, kaip jus, bet as stengiuosi maitintis ir toliau sveikai(kiek tai imanoma). Esu sveikut sveikutele. Kaip ir mano vaikai, kurie taip pat pradejo normaliai valgyti nuo 5-6 menesiu.

iš dalies jūs teisi...tačiau žmonės ir per karą užaugo smile.gif ....tačiau dabar ne karas ir ne sovietmečiai...o produktai kitokie ir daugiau alergijų, visgi civilizacija....gal reiktų paklausyti ką kompetetingi žmonės sako...pvz. sm yra gyd. Vingro konsultacija...jis greitai pasakytų savo nuomonę apie 3 mėn kūdikio pratinimą prie maisto....

o ką jau klabėti apie 3 mėn. kūdikio kramtymą doh.gif doh.gif

p.s. o ir mamos paklausiau ar 5-6 mėn viską valgiau- atsakymas - iš kur ištraukei smile.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 08 kovo 2009 - 21:52
schmoll.gif
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 08, 22:23)
Mes visi, net jus ir as, valgem VISKA nuo 5-6 menesiu mirksiukas.gif Nezinau, kaip jus, bet as stengiuosi maitintis ir toliau sveikai(kiek tai imanoma). Esu sveikut sveikutele.

Kaip augom jus ir mes maisto produktuose nebuvo genetiskai modifikuotu pakaitalu bei puse Mendelejevo lenteles. g.gif
Praeita penktadieni is ukiniko pirkau ,,ekologiskus" g.gif obuoliukus, dievagojosi, kad ir visus sertifikatus gali pateikti. Tai kad ekologiskas obuoliukas prapjautas turi patamseti per 10 minuciu. doh.gif specialiai laukiau kol pjuvio vieta patamses praejo 32 valandos. teip ir nesulaukiau. Tai apie koki primaitinima gali eiti kalba jei net obuoliu be hemikalu negalim nusipirkti. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liucijamm: 08 kovo 2009 - 22:00
QUOTE(Agotė @ 2009 03 08, 22:51)
.pvz. sm yra gyd. Vingro konsultacija...jis greitai pasakytų savo nuomonę apie 3 mėn kūdikio pratinimą prie maisto....

smile.gif Citata is Vingro knygos "Jusu kudikis", isleista 1995, leidykla "Rosma"
"Kai nemaitinate krutimi ar adaptuotu pieno misiniu, antra menesio( bigsmile.gif ) dekada pridekite 1/4 kietai virto kiausinio trynio( doh.gif ) Duokite 10-20 lasu sviezio saulegrazu, alyvu ar kukuruzu aliejaus. Jei maitinate C misiniu, kudikis serga rachitu ar mazakraujyste, gausiai atpylineja, tai trecia menesio dekada(t.y.2 menesiai ir 3 savaites, cia jau aiskinu, kas nesupranta), pradedami nuo 10ml ir dauginant iki 50ml, duokite darzoviu tyres vietoj misinio C, 40ml sulciu( doh.gif ), 30gr skysto tarkuoto obuolio, viena karta arb. saukst. mieliu pastos."
Nezinau, kaip jums, bet man tokie Vingro "patarimai" siuo metu skamba kaip skuros isvertimas cool.gif Tad sis docentas prarades mano akyse visa autoriteta.
QUOTE(Liucijamm @ 2009 03 08, 22:57)
Praeita penktadieni is ukiniko pirkau ,,ekologiskus"  g.gif obuoliukus, dievagojosi, kad ir visus sertifikatus gali pateikti. Tai kad ekologiskas obuoliukas prapjautas turi patamseti per 10 minuciu.  doh.gif specialiai laukiau kol pjuvio vieta patamses praejo 32 valandos. teip ir nesulaukiau. 

Ne i tema, bet zinokit, kad obuolys paruduoja nuo gausaus vitamino C. Jei obuolys neparudavo, tai nerodo, kad jis neekologiskas, tai rodo, kad jau pavasaris ir tame obuolyje mazai vitamino C smile.gif Jei manim netikit-paklauskit forume "Ekologija"(ar kazkaip panasiai) 4u.gif
Atsakyti