QUOTE(gyvatėlė @ 2009 03 08, 22:02)
Kaip ten ,,šeriančios be priežasties" ar ne, bet aš abu vaikus su gydytojos patarimu nuo 3 mėn. pradėjau pratinti prie obuolio ir banano. Visai normalu, juk reikia padėt vaikui lavinti kramtymo įgūdžius. Aišku, daržovės šiek tiek vėliau ir bandant po vieną ingredientą...
Linkiu visoms būti ne tokioms piktoms ir auginti vaikučius taip, kaip atrodo jums geriausia
Kokie dar kramtymo igudziai pas 3 men. maziuka? Burnyte dar apskritai nera pasiruosusi valgyti tokio amziaus. Pirmi menesiai skirti ciulpti, o ne kramtyti, cia jau gamtos taip sutvarkyta. Beje, ir gydytoju visokiu buna. Kad ir jusiske, ar pasake del ko 3 men. jau reikia primaitinti, kokia nauda vaikui nuo to?
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 03 08, 23:23)
Lai dabartinis jaunimas nustoja vartoti maista su E bei gliutamatais-ir nereiks kaltinti mamu, kad vaikystej dave sveika kruopine kose

Blogiausia, kad savo bedas mes linke nurasyti bet kam, tik ne sau.
Mes visi, net jus ir as, valgem VISKA nuo 5-6 menesiu

Nezinau, kaip jus, bet as stengiuosi maitintis ir toliau sveikai(kiek tai imanoma). Esu sveikut sveikutele. Kaip ir mano vaikai, kurie taip pat pradejo normaliai valgyti nuo 5-6 menesiu. Taip kad vieno pazistamo kokio atvejo negalima taikyti visiems. Savo pazistamu tarpe turiu palaidota dede nuo kraujo vezio. Deja, buvo zindytas iki 2 metu ir visa gyvenima vegetaras. Tai dabar gal man pulti israsineti visiems diagnozes-zindysit iki 2 metu, valgysit darzoves-ir mirsit jauni?
Nereikia, tikrai nereikia nieko cia gasdinti ir pavienius pavyzdzius is oro taikyti visumai.
Siaip apie tokio primaitinimo zala kalbama tikrai ne is oro. Juk neveltui yra medikai, mokslininkai, kurie tiria tokiu paciu maziuku, kaip musiskiu, organizma, jo galimybes, kas jam naudinga, kas nelabai, kas gali pakenkti, kas - ne ir t.t.
Ir tikrai tikiu, kad siais laikais atlikti tyrimai zymiai tikslesni nei kokiu sovietmeciu, gal tada isvis ju nelabai buvo atliekama