Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų gydymas nėštumo metu

man kai patikrino proilaktiskai dantis rado dvi skylutes, tai stomatologe patare netaisyti iki gimdymo dantu, uzdejo ilgalaikiu vaistu ir sake ateiti pasipildyti tuomet jei iskristu ar nutrupetu smile.gif Sake, kad geriau susitaisyti po gimdymo, nes esa nestumo metu taisyti (plombuoti) dantys ilgai nelaiko ir neuzilgo vel jos reikia taisyti.. g.gif siuo metu dziaugiuosi, kad ta didiji siauba - vizita pas stomatologe kuriam laikui galu pamirsti.. cool.gif
Atsakyti
MAN 23 SAVAITĖS, KAIP TIK VAKAR BUVAU PAS DANTISTĘ 4u.gif RADO VIENĄ SKYLUTĘ, BET LABAI NEDIDELĘ IR IŠ KARTO JĄ SUTAISĖ BE JOKIO NUSKAUSMINIMO, NES MAN VISAI NESKAUDĖJO thumbup.gif BET DANTISTĖ SAKĖ, KAD NĖŠTUKĖMS IR MAITINANČIOMS MAMOMS YRA SPECIALŪS NUSKAUSMINAMIEJI, TIK GALBŪT NE VISI DANTISTAI JUOS NAUDOJA 4u.gif
Atsakyti
as irgi buvau girdejus apie specialius nuskausminamuosius nestuke.gif bet tikriausiai mano stomatologe tokiu neturejo, o ir siaip mano dantys labai jautrus, o dar plius baime, tai galvoju gerai kad ir atidejo dantu taisyma po gimdymo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2009 07 23, 16:43)
rasuoleg
nusipirk homeopatinius zirniukus TRAUMEEL, juos galima nestukems ir kudikiams, nuo skausmo ir uzdegimo, bet butent tabletes pirk, nes yra lasiuku ir tepaliuku.
Zinok as irgi turiu danties skausma, uzdegimas po plomba, raus ir man dantuka, bet laukiu vizito pas gydytoja, negalejau miegoti nuo skausmo, bet man parekomendavo butent Traumeel, dabar miegu ramiai ir laukiu savo rovimo ir gersiu ir po rovimo, nes jis ir nuo skausmo ir nuo uzdegimo. Pradzioj kas valanda po zirniuka isgerk kokius 4 sykius, o po to reciau, ten maksimum 12 tableciu i diena. Siuose zirniukuose nera medikamentiniu ingridientu, tikrai niekam niekuo nepakenksi nebent esi kazkam alergiska. Bet tai tikrai saugiau nei paracetamolis ar pan, nors ji irgi nestukems galima.
Laikykis, parasyk butinai kas ir kaip padejo, tikiuos tau pades  4u.gif

Papildyta:
QUOTE(rasuoleg @ 2009 07 24, 13:12)

Oi, atrodo padariau kazkokia nesamone doh.gif

Reiks pirkti ir bandyti tuos vaistukus, kuriuos siulai. Skausmas nesiliauja vis, o siandien issigandau pamaciusi lyg kazka panasaus i pulinuka po siulemis istraukto danties vietoj. Net silpna pasidare. Is kart paskambinau gydytojai, o ji man sako, kad tai galetu buti tiesiog sasiukas, kuris siaip panasus i pulinuka. Tai net nezinau ka ir galvot. pakolkas skalauju siuriu vandeniu ir meginsiu prisiskambinti tam, kuris trauke. Tikiuosi praeis, nes dar visa zandikauli skauda, nera kalbos apie jokius prisilietimus ir apziurejimus sad.gif(
Dar karta aciu uz informacija. Ir jei netycia kam yra buve taip po traukimo kaip man, tai bukite malonios-brukstelekite smile.gif)
Atsakyti
dar pabandyk skalauti ramunelemis arba uzdeti maiseli ramuneliu ant to skaudulio.
Atsakyti
Vika zinok viska isbandziau, bet pasirodo man ten puliuoti pradejo sad.gif teko vel vakar i zalgirio kl kreiptis... Ant kokio "krieno" pakliuvau!! verysad.gif su tokia jega kaip apziurejo tai as alpti is skausmo pradejau, tai jau po to vaistu suleido. isejau is kabineto apsiverkusi kaip vaikas su didelem baimes ir pasibaisejimo akimis, turejau laukti kol suveiks vaistai. Tai lydejes mano leliuko patetukas truputi parode nepasitenkinima. O va po to tai jau gydytojas kaip silkine vilna buvo...ir isvale viska ir operatyviai dirbo..Ot kur "kiaulius"!!! po vizito pas ji man greitaja teko kviesti:((
Negana to sita skausminga procedura dar teks pakartoti rytoj ir pirmadieni. As jau nuo treciadienio nemiegu kaip normalus zmogus, nepadeda niekas nuo skausmo..
guodziuosi tik tuo, kad leliukas savo judesiukais dziugina smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Mano dantukai visada buvo silpni.. Dantis tvarkiaus kazkur 2-3 nestumo men., taciau per kitus menesiukus mano maziukas matyt ateme kalcio daugiau nei visa ta laika geriau, todel kita savaite vel lankysiuos pas dantiste, nes veidrodyje matau ir valgydama jauciu akivaizdzias skyles sad.gif Bet manau, kad geriau susitvarkyti dabar, nei po gimdymo.. Paprastai dantis taisydavau be nuskausminamuju, tai tikiuosi, kad ju ir si karta neprireiks, o jei prireiks, tai nemanau, kad tai didziusia blogybe vaikuciui, turbut zymiai labiau jam kenkia ivairus stresai..
Atsakyti
QUOTE(rasuoleg @ 2009 07 25, 18:27)
Vika zinok viska isbandziau, bet pasirodo man ten puliuoti pradejo sad.gif teko vel vakar i zalgirio kl kreiptis...

O man dar irgi toks mazas laikas, o ketvirtadieni numatytas protinio danties rovimas verysad.gif sia savaite is kito danties nervus trauke. Tik visi sako, kad nesijaudinciau, nes labiausiai kenkia stresas, o ne vaistai, kuriuos naudoja.
Atsakyti
Rita25 o iki 12 sav neimanoma kenteti? nes kiek as ejau pas visus gydytojus tai visi sako kad po 12 sav geriausia, bet zinoma jei neimanoma kenteti, tada kas beliak.

rasuoleg uzjauciu del tokios patirties. Nu bet svarbu gydo ir greit viskas praeis, o ir maziukas toliau spardosi, tad viskas bus gerai.

as irgi vakar lekiau pas stomotologa, bet ilga istorija ten pas mane, nugyde mane vienas gydytojas pries tai ir nenorejo klaidos pripazinti tad kankino dar ilgai kol nenulekiau pas kita gydytoja, kuri istrauke vakar nervus ir uzdejo vaistuku tai dabar vbent miegot galiu, o uz dvieju savaiciu einu pas ja kanalus plombuoti, o pas ta kur nugyde esiu su didelem pretenzijom ir noreciau kad pinigus grazintu, bo gyvenu ne lietuvoj ir moku didelius pinigus uz dantu gydyma, o jis man per toki jo gydyma dar blogiau padare.
Atsakyti
QUOTE(rasuoleg @ 2009 07 25, 18:27)
Vika zinok viska isbandziau, bet pasirodo man ten puliuoti pradejo sad.gif teko vel vakar i zalgirio kl kreiptis... Ant kokio "krieno" pakliuvau!! verysad.gif su tokia jega kaip apziurejo tai as alpti is skausmo pradejau, tai jau po to vaistu suleido. isejau is kabineto apsiverkusi kaip vaikas su didelem baimes ir pasibaisejimo akimis, turejau laukti kol suveiks vaistai. Tai lydejes mano leliuko patetukas truputi parode nepasitenkinima. O va po to tai jau gydytojas kaip silkine vilna buvo...ir isvale viska ir operatyviai dirbo..Ot kur "kiaulius"!!! po vizito pas ji man greitaja teko kviesti:((
Negana to sita skausminga procedura dar teks pakartoti rytoj ir pirmadieni. As jau nuo treciadienio nemiegu kaip normalus zmogus, nepadeda niekas nuo skausmo..
guodziuosi tik tuo, kad leliukas savo judesiukais dziugina smile.gif

Bet ir uztaikyk ant tokio gydytojo doh.gif Svarbu, kad viskas i gera puse eina ir kad pilvinukui viskas gerai 4u.gif Gal daugiau iki gimdymo nebereiks kesti dantu skausmeliu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilkaa @ 2009 07 26, 21:29)

as irgi vakar lekiau pas stomotologa, bet ilga istorija ten pas mane, nugyde mane vienas gydytojas pries tai ir nenorejo klaidos pripazinti tad kankino dar ilgai kol nenulekiau pas kita gydytoja, kuri istrauke vakar nervus ir uzdejo vaistuku tai dabar vbent miegot galiu, o uz dvieju savaiciu einu pas ja kanalus plombuoti, o pas ta kur nugyde esiu su didelem pretenzijom ir noreciau kad pinigus grazintu, bo gyvenu ne lietuvoj ir moku didelius pinigus uz dantu gydyma, o jis man per toki jo gydyma dar blogiau padare.

Uzsienyje manau nesunkiai issireikalautum, kad grazintu pinigus uz blogai atlikta darba mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba visoms,
Mano zandikaulio gydymas vis dar tesiasi, ant zaizdos po siulemis kas antra diena deda vaistus ir neaisku kada siulus trauks. Bet bent jau naktimis miegu ir leliukui streso nedidinu pergyvendama.Sako gyja po truputi, tai jau ramina...
Dar noreciau rekomenduoti toki skalavimo antibakterini skysti ELRUDIL toms, kurioms po traukimo skauda arba nori isvengti puliavimo, o jei jau pradejo puliuoti, tai labai gerai malsina skausma ir valo zaizda. Po kiekvieno valgymo skalauti reiketu. Man tai super padejo thumbup.gif , praejo dantenu paraudimas ir tinimas.
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2009 07 26, 21:29)
Rita25 o iki 12 sav neimanoma kenteti? nes kiek as ejau pas visus gydytojus tai visi sako kad po 12 sav geriausia, bet zinoma jei neimanoma kenteti, tada kas beliak.

Vat tas ir blogiausia, kad neimanoma, nes pries apsilanklyma pas gydytoja skausmas buvo jau neistveriamas, o po to uzdejo vaistu, kaip suprantu reikalingu, kad puliavima ar uzdegima naikintu, kurie per 2 savaites kaula pradeda griauzti ir ju patekimas i organizma nerekomenduojamas.

Dabar jau 5 dienos kaip danti isrove, tai vis bijau, kad nesupuliuotu, nes pas mane irgi atsirado tokie kaip ir balti sasiukai, kaip pas rasuoleg, nors nebeskauda
Greiciau jau viskas sugytu doh.gif
Atsakyti