Įkraunama...
Įkraunama...

Dantų gydymas nėštumo metu

o as visur skaiciau, ir gydytojai UK ir cia sake tik antra trimestra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eriele @ 2011 05 13, 08:02)
o as visur skaiciau, ir gydytojai UK ir cia sake tik antra trimestra smile.gif

na va, čia kaip ir visur, kiek žmonių tiek nuomonių blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gajane @ 2011 03 22, 11:07)
Eisiu kaip tik pasitikrinti kitą savaitę, ar neišlindo kokių skylučių. Jei viskas gerai, tai tada eisiu pas higienistę, kad nuvalytų apnašas, pabalintu.
Jei yra problemų, tai kiek žinau nuo penkto mėnesio pats laikas tvarkytis dantukus.

Kiek skaiciau, tai balinti nereiktu nestumo metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wildsoul: 20 gegužės 2011 - 13:36
QUOTE(Crystalia @ 2011 05 12, 19:44)
galėsi, tik negalės daryti rentgeno nuotraukų, nes tai kenksminga.
Ir paskutiniam trimestre žinau kad galima traukti dantuką jei reikia, anksčiau negalima, o taisyti galima nuo trečio mėn, iki pabaigos  4u.gif 

QUOTE(Crystalia @ 2011 05 12, 20:31)
hm... g.gif
mano stomatologė ir GN sakė, kad galima rauti tik trečiam trimestre  smile.gif

tikrai kiek gyd, tiek nuomoniu, man rovimus iki trecio trimestro rekomendavo.Viena protini ir istrauke, kadangi nebijojau, tai ir paskui mazas maudimas tebuvo. o jei reikiant, galima juk paracetamolio nuo skausmo isgerti

bet dabar kitokia beda turiu: viena gyd noreja, kad dar viena sakni rauciau - atseit uzdegimine situacija. Su kita gyd pasikonsultavus, viskas ten gerai, tik reikia protezuoti, kol dar likusi dantuko dalis nenuluzo.
tai nebezinau, kaip elgtis, man 32 sav., ar dar eiti protezuotis (na ten varzta tures sukti i sakni), ar tai labai smarkiai nekenks, ar rizikuoti laukti jau pogimdymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juracka @ 2011 05 24, 09:50)

tai nebezinau, kaip elgtis, man 32 sav., ar dar eiti protezuotis (na ten varzta tures sukti i sakni), ar tai labai smarkiai nekenks, ar rizikuoti laukti jau pogimdymo  g.gif

man irgi reikia vieną dantį protezuoti, bet pasitariau su gydytoju, jis rekomendavo laukt iki tol, kol pagimdysiu..nes vistik intervencija nemaža, kad paskui nebūtų kokio infekcijos židinio burnoj, nes čia ne šiaip plombą uždėt.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2011 05 25, 13:37)
man irgi reikia vieną dantį protezuoti, bet pasitariau su gydytoju, jis rekomendavo laukt iki tol, kol pagimdysiu..nes vistik intervencija nemaža, kad paskui nebūtų kokio infekcijos židinio burnoj, nes čia ne šiaip plombą uždėt..  g.gif

gal teisingai, ziurint i tai, kad gali buti ir kaip svetimkuno atmetimo reakcija. Na bandysiu laukti
Atsakyti
Kazkaip galvoju, kad kiek gydytoju, tik nuomoniu....Turiu neistraukta sakni salia protinio. Nuejau pas chirurga, jis pasake, kad dabar traukt tikrai nereik, jei nera pavojaus vaikuciui ir mano sveikatai. Nuejau tvarkyt viena skyle, nes kandant nuskilo gabaliukas danties, tai daktare krapste, krapste, uzdejo kalcio, o po menesio sake des laikini plomba, nes vaistu leisti nenori ir rimtai tvarkyt - taip pat.
Atsakyti
o as UK nuejau pas dantiste 13 nestumo savaite su skaudanciu danciu, buvo skylute, tai sake kad nieko negali daryt. uzdejo vaistuku, kurie skausma panaikino, ir palinkejo, kad susitiksim po gimdymo. cia is tikro labia rupinasi visai nereiksmingais dalykais, o kai kazkas rimto jie atreodo ziuri pro pirstus.. gerai kad neskauda, tai lauksiu ir eisiu po gimdymo
Atsakyti
Man sake kad kazkada galima, bet as neejau nes drebejau vien nuo minties. Po gymdimo susiruosiau jau normalei biggrin.gif
Atsakyti

čia turbūt nuo gydytojo požiūrio priklauso nes kiek skaičiau vieningos nuomonės ir nėra, man buvo pradėjas skaudėt dantis pirmą trimestrą, bet kol iki gydytojos atėjau ir praėjo, pasakiau, kad laukiuosi, ji sako tai ir ačiū Dievui, kad nustojo skaudėt nes pirmą trimestrą tik ekstra atveju galima kažką daryt, liepė ateit antrą trimestrą, bet kai nustojo, tai nustojo man tas dantis skaudėt ir aišku antro trimestro pabaigoje vėl skaudėt pradėjo, reikėjo gydyt šaknis, gydytoja atsisakė daryt rengeną, sako sau aš nedaryčiau ir jums nerekomenduoju, tai kiek ėjo išvalė tuos kanalus, vienam net mikroskopą atsitempė į kabinetą, prikišo vaistų, uždėjo laikiną plombą ir liepė po gimdymo ateit.

kaip supratau didžiausią pavojų nėštumui stomatologo kėdėje sėdint nėštukei kelia patirimas stresas ir nuskausminami vaistai nes juose yra adrenalino, kurie verčia gimdą susitraukinėt, nors nėštukėms leidžia spec. vaistus kur mažiau to gėrio, bet vis tiek sakė riziką yra
gal jums gydytojai ir kitaip kalba
Atsakyti
Sveikutes,

Pritariu daugumai kiek zmoniu tiek nuomoniu, cia tas pats kas reklamuojama nera visada geriausia!

Mes gyvename uk ir daktare liepe pasitikrinti dantukus, klausem jei kartais rastu kokia skilute ar bus galima tvarktyti tuo metu buvo 3 menesiai, sake jokiu budu, ir nekalbejo jog bus galima daryti II ar III trimeste, tik dantu valymas yra leistinas. Na as nekalbu apie blogu dantu padeti, cia jau ne man spresti, taciau jei ten nieko rimto, manau galima siek tiek ir luktelti kol vaikelis gims. blush2.gif
Atsakyti
II trimestre buvau labai operatyviai susitvarkiusi dantuką. Gydytojai leido. g.gif Ten tik pagręžė, pavalė ir užplombavo. g.gif Aišku, be nuskausminamųjų. Kodėl dantis tvarkytis nėštumo metu pavojinga? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurgytė: 02 rugsėjo 2011 - 08:48