Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas-3

QUOTE(SoJa @ 2008 07 16, 20:28)
neperseniausiai nusipirko namuka (apie 150 kv.m.) su daline apdaila uz 145 000. Namukas naujos statybos, atrodo 8 arai zemes, iki centro berods iki 20 km.

blink.gif nieko sau
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2008 07 17, 09:18)
Na, nezinau kaip ten nutiko jusu darugei, bet va galiu pasneketi is savo asmenines patirties. Ruosiames pirkti sodyba jau antri metai, beprasidedant siai ziemai planavome imti 100 000, kad uztektu ir sodybos pirkimui ir jos renovacijai t.y. sodyba turejo buti apie 70 000. Siandien t.y. 2008 liepos men jau planuojame imti 150 000 nes neissitenkame kadangi uz pradine kaina jau randame tik sukriosusius nameliukscius doh.gif Tai se tau Petrai ir pigimas doh.gif  lotuliukas.gif

Sodybos netoli miestų manau dar brangs,
nes kai šitaip kyla šilumos kaina ir brangsta maistas - plūstels žmonių banga kuri norės atsikratyti senais butais, ir persikelti į kokį nameliūkštį, kad patys malkų pasirūpinti ir dar kokią daržovę užsiauginti. Toks reiškinys jau buvo prieš dešimtmetį.

Truputį reikia skirti NT segmentus, nežiūrėti pro vieną trafaretą.
Papildyta:
QUOTE(dasa @ 2008 07 16, 18:23)
Iki 25 proc., max.-30. Laikas parodys, arba Lietuvos ekonomikai bus amen, ar ji kaip nors ištvers prognozuojamą krizę ir atsigavusi toliau sekmingai vystysis.

25%, 30% .... - sorry čia malimas vieno rudo daikto, o ne atsakymas.
Įvardink skaičius, litais už kvadratinį metrą smile.gif Arba pasakyk nuo kokių kainų tas nuolaidas skaičiuoji - aritmetiką padarysiu pati smile.gif Aptakūs procentai nieko nesako jei nėra atskaitos taško.

Papildyta:
QUOTE(SoJa @ 2008 07 16, 20:28)
Idomiai cia jau tema pasisuko: kas juokauja, o kas tuos juokus uz rimta piniga paemes komentuoja  doh.gif
o siaip tai tie kas sako, kad nepinga tai turbut gyvena kazkur kitur nei as.
Vat grynas praktinis pavyzdys is mano drauges gyvenimo. Praejusiais metais ji pardave bendrabucio tipo kambariuka prie cigonu taboro uz daugiau nei 100 000 Lt. neperseniausiai nusipirko namuka (apie 150 kv.m.) su daline apdaila uz 145 000. Namukas naujos statybos, atrodo 8 arai zemes, iki centro berods iki 20 km. i detales labai nesigilinau, bet kazkas panasaus. nezinau kaip Jums, bet man akivaizdziai panasu i pigima.
Axos jau pateiktas kotedziuku pavyzdys, kai kaina net berods daugiau nei 100 000 nukrito. Manau tu pavyzdziu yra ir daugiau, bet tiesiog man nera aktualu rinkti tuos duomenis. As su mielu noru sutikciau, kad butai islaikytu savo kaina, noreciau, kad ekonomine situacija geretu, bet juk akivaizdu, kad artimiausiu metu to nebus.

kotedžiukas tai atipigo ne 100 tūks, o 300 tūkst,
nuo 890 iki 590 . Bet čia ne esmė. irnesakyk.gif Tokių pavyzdžių yra šimtais. Gi jau ne vienas portalas yra (ir čia kažkas pateikė linką), kur galima pasižiūrėti kasdien sumažintas kainas - čia toms kam vis dar 'nieks nepinga' smile.gif)

Draugė tai gerai prasisuko, net sunku patikėti bigsmile.gif - pastatyti tokį namą dabar kainuoja daugiau...
Atsakyti
Axa gal galėtum nuorodą to kotedžiuko į AŽ cool.gif

Na o aš turiu pavyzdį kaip vyro bendradarbis pardavė seną butą "ant dienų" Savanorių pr. kurio kaina už kvadratą virš 7000 doh.gif tik aišku turėčiau pastebėti, kad to buto kvadratūra labai maža ape 22 kv ir va taip dar pasirodo būna rolleyes.gif o čia namukas už 145 000 unsure.gif tiesiog pasisekė cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barskuolyte: 17 liepos 2008 - 08:47
Pasisekė ar nepasisekė tai mano draugei tai nežinau, bet tas namukas tai gal kokį pusmetį pardavinėjamas buvo, taip, kad pasisekti galėjo bet kam, nes ir draugė ilgai abejojo ar verta jį pirkti dabar ar dar palaukti. (Jos apsisprendimą tai lėmė tos kalbos dėl lito atrišimo) Bet turbūt geriau užsidėjus net nežinau kokios spalvos akinius rėkt, kad nepinga nei normaliai paieškoti.
Atsakyti
aš pagal prašymą atsidariau skelbimų lentą kad įkopijuočiau nuorodą į tą kotedžiuką - ir ką tu sau manai:
jau urminė prekyba prasidėjo! lotuliukas.gif

Jei imi vieną - kaina 600 tūkst,
Jei imi du - atiduoda po 500 tūkst (abu už 1mln).

Lygiai kaip ir galvojau prieš porą mėnesių, kai kainavo 600K ar 650K, ir siūliau - jei turite su kuo kooperuotis, pasiūlykit milijoną, atiduos abu, ir tuo pačiu turėsite pažįstamus kaimynus.

Dabar galiu pasakyti: pasiūlykite 900 K - atiduos abu smile.gif
Atsakyti
Apie kuriuos kotedžiukus čia kalbate? Gal galima nuorodą?
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 07 17, 09:25)
aš pagal prašymą atsidariau skelbimų lentą kad įkopijuočiau nuorodą į tą kotedžiuką - ir ką tu sau manai:
jau urminė prekyba prasidėjo!  lotuliukas.gif

Jei imi vieną - kaina 600 tūkst,
Jei imi du - atiduoda po 500 tūkst (abu už 1mln).

Lygiai kaip ir galvojau prieš porą mėnesių, kai kainavo 600K ar 650K, ir siūliau - jei turite su kuo kooperuotis, pasiūlykit milijoną, atiduos abu, ir tuo pačiu turėsite pažįstamus kaimynus.

Dabar galiu pasakyti: pasiūlykite 900 K - atiduos abu smile.gif

Axa, o gal perkam ? mirksiukas.gif Bet man kažkaip per brangu dar doh.gif Juk su daline apdaila unsure.gif
o gal jau per tą laiką ir apdailą padarė ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoJa: 17 liepos 2008 - 09:36
O idomu kaip su zemes pigimu ar brangimu g.gif .Ko cia tiketis artimiausiu metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 07 17, 10:35)
Axa, o gal perkam ?  mirksiukas.gif Bet man kažkaip per brangu dar  doh.gif Juk su daline apdaila  unsure.gif
o gal jau per tą laiką ir apdailą padarė ?

Sunku jau darosi atsispirti lotuliukas.gif Reikės jau prisikalti savo namo projektą kokioj gerai matomoj vietoj ir užsiiminėti saviįtaiga - 'Tau nereikia ano kotedžo , tau reikia šito namo...' biggrin.gif Apdailos man rodos nepadarė - bet tu nesigąsdink, apdaila darytųsi jau lengviau nei pernai, kad ir kaip sunku patikėti biggrin.gif

dar ten ant vieno nebaigto statyti namo vakar atsirado Ober Hauso iškaba 'Parduodu', bet tas namas toks visiškas baisuoklis, kolkas neįdomu.
Atsakyti
Sveiki, mes birzeli pasiemem paskola, nusipirkom senos statybos buta, o dabar kalba apie kainu kritima... doh.gif , gal mes cia tikrai klaida padarem, kaip jus manot, ar vertejo palaukti? g.gif
Atsakyti
[quote=axa,2008 07 17, 09:35]
Aptakūs procentai nieko nesako jei nėra atskaitos taško.
Atskaitos taškas galėtų būti 2007 metų pradžios-vidurio kainos. O šilumos ir elektros žadamas pabrangimas įneš savo korektūras į NT rinką, žmonės vėl pradės atsikratinėti didelių butų. O senos statybos namuose esantys butai (dėl nurodytų priežasčių) gali ir dar labiau atpigti (nes už tarybiniais laikais pastatytą chaltūrą buvo prašomi nerealūs pinigai).
Jei į AŽ įmesi nuorodą tų stebuklingai pigių kotedžiukų, galėsiu pakomentuoti jų atpiginimo priežastį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dasa @ 2008 07 17, 11:39)
Atskaitos taškas galėtų būti 2007 metų pradžios-vidurio kainos. O šilumos ir elektros žadamas pabrangimas įneš savo korektūras į NT rinką, žmonės vėl pradės atsikratinėti didelių butų. O senos statybos namuose esantys butai (dėl nurodytų priežasčių) gali ir dar labiau atpigti (nes už tarybiniais laikais pastatytą chaltūrą buvo prašomi nerealūs pinigai).

t.y. toks mano aprašytas butas (nauja statyba; ekonominės klasės; vidutinės kvadratūros) 2007m pradžioj - vidury kainavo maždaug 6500-7000 lt su pilna apdaila?

Minusuojam 25%-30%, ir turim ~4500-5000lt/m2 - tokią kainą įvardini kaip pačią žemiausią, iki kiek gali atpigti šie butai, ar gerai suskaičiavau?

Papildyta:
QUOTE(ADITELKA @ 2008 07 17, 11:38)
Sveiki, mes birzeli pasiemem paskola, nusipirkom senos statybos buta, o dabar kalba apie kainu kritima... doh.gif , gal mes cia tikrai klaida padarem, kaip jus manot, ar vertejo palaukti? g.gif

gaila bet mes ne ekstrasensai, kad žinotume kokį butą pirkai, ir kiek už jį mokėjai (gal labai pigiai pavyko surasti, o gal suplojai 'rinkos kainą'), ir kiek jis pigs ar brangs... Ir nežinom kiek prasiskolinot, ir kiek paskolos grąžinimas suvalgo jūsų uždirbtų pajamų, kad pasakyti padarėt klaidą ar ne smile.gif O ir tas žinojimas dabar jums nebepadės - nusipirkot tai nusipirkot. Gyvenkit, džiaukitės, ir nebesukit galvos dėl kainų, sukit galvą kaip užsidirbti ir kaip greičiau atsiskaityti su bankais wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 17 liepos 2008 - 11:03