Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(egle.cia @ 2008 07 02, 11:48)
nes kur seimos gydytoja parekomendavo kremuka tai iskaiciau kad sudetyje yra hormonu ir pasihaisejau savo daktare kaip ji taip neatsakingai siulo tepaliukus, schmoll.gif

Jau ka musu gydytojai puikiai moka, tai siulyti hormoninius tepalus doh.gif O nebandet valyti veiduko su naslaiciu nuoviru? Mums padeda...Nors, aisku, cia kiekvienam vaikui individualu...

QUOTE(Linuke. @ 2008 07 02, 14:36)
tai ir pabandžiau žemuogę... na, bet yra mėlynių - dar negirdėjau, kad ką nors jos alergizuotų, o vitaminų daug thumbup.gif

Mums melynes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gintariux.82 @ 2008 07 01, 17:12)
kaip manot, ar savaitės laiko pakanka neduoti tam tikro produkto, kad suprastum, ar jis alergizuoja? mirksiukas.gif mes neatrenkam kam alergiški

Mum laikydavosi ir ilgiau nei savaitę (ir 10 d., visaip). Dabar jau kiek trumpiau būna, nors pvz. nuo varškės sūrio laikėsi 17 d. doh.gif

tai ir pabandžiau žemuogę... na, bet yra mėlynių - dar negirdėjau, kad ką nors jos alergizuotų, o vitaminų daug

Mus alergizavo. Praėjo 8 mėn - vėl bandysim. Gal jau tiks.
Atsakyti
cha.. biggrin.gif  čia tai bent...juk ir aš tik tą vieną žodį teprisimenu doh.gif  lotuliukas.gif . Vadinasi tikrai skanūs buvo ledai drinks_cheers.gif

matai, mums ir morką draudė valgyt- o kiek duodu (aišku, pradėjau nuo truputuko), tiek nieko blogo nepastebiu
tai ir pabandžiau žemuogę... na, bet yra mėlynių - dar negirdėjau, kad ką nors jos alergizuotų, o vitaminų daug thumbup.gif

laba.
O siaip ar pats vaikelis noriai ragauja, nes jei nelabai, tai gal nereikia ir siūlyti. Mano mažoji užaugo be daržovių, be vaisių, išskyrus arbūzą, agurką luptą(kartais) ir bulvę. Ir kraujas visada geras, na tik su kietais viduriais buvo bėdelių. O noriu pasakyti tą, kad nebūtų alergijų, tai gal visai neskubėti vaisių siūlyti, suspės dar, oi viską suspės, ir pačiai ramiau bus. Gal paprasčiausiai palauk kitos vasaros ir tiek. Čia mano subjektyvi nuomonė. Iki
Atsakyti
QUOTE(zmirzlina @ 2008 07 02, 23:08)
O noriu pasakyti tą, kad nebūtų alergijų, tai gal visai neskubėti vaisių siūlyti, suspės dar, oi viską suspės, ir pačiai ramiau bus. Gal paprasčiausiai palauk kitos vasaros ir tiek. Čia mano subjektyvi nuomonė. Iki

Gal visai ir pagrista si nuomone g.gif Nors kartais man taip gaila dukrytes pasidaro, kad mes sukames vis su tais paciais saugiais 10 produktu doh.gif Paskaitau, ka mamytes bendraamziams jau duoda doh.gif Kada, jus, pvz, pradejot duoti ragauti savo vaikeliui pieno produktu? g.gif O jusu nuo arbuzo neberdavo? Man atrodo, kad ten viena chemija blush2.gif Neisdrysciau duot. Man zemuoge is misko nekaltensne atrodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zmirzlina @ 2008 07 02, 23:08)
laba.
O siaip ar pats vaikelis noriai ragauja, nes jei nelabai, tai gal nereikia ir siūlyti. Mano mažoji užaugo be daržovių, be vaisių, išskyrus arbūzą, agurką luptą(kartais) ir bulvę. Ir kraujas visada geras, na tik su kietais viduriais buvo bėdelių. O noriu pasakyti tą, kad nebūtų alergijų, tai gal visai neskubėti vaisių siūlyti, suspės dar, oi viską suspės, ir pačiai ramiau bus. Gal paprasčiausiai palauk kitos vasaros ir tiek. Čia mano subjektyvi nuomonė. Iki

tai aš saviškiui tik kelias uogas ir daviau... netiko, vadinasi dar kelias gaus tik po metų smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2008 07 02, 23:24)
Gal visai ir pagrista si nuomone  g.gif Nors kartais man taip gaila dukrytes pasidaro, kad mes sukames vis su tais paciais saugiais 10 produktu  doh.gif Paskaitau, ka mamytes bendraamziams jau duoda  doh.gif Kada, jus, pvz, pradejot duoti ragauti savo vaikeliui pieno produktu?  g.gif O jusu nuo arbuzo neberdavo? Man atrodo, kad ten viena chemija  blush2.gif Neisdrysciau duot. Man zemuoge is misko nekaltensne atrodo  doh.gif

Mano abu vaikai užaugo ir be pieno produktų. o vienam jau 11 o kitai 7 metai. O nuo tokio amžiaus, kai jau suprato ką valgo, tai vienas valgo sūrelius, o kitam patinka jogurtas. Ir net ledus skirtingus valgo. Valgė košes (o ir tebevalgi) ir be pieno su vos vos sviesto. Nuo kada pradėjo arbūzus, tai nepamenu, o dėl chemijos, tai girdėjau, kad tik pirmieji labai užteršti. O dėl žemuogės, pasikartosiu - nulupkit grūdelius ir duokit, tikrai bus saugiau. Chemijos žemuogėje tai gal ir nėra, bet va tie grūdai turi kažkokios bjaurasties... Kol vaikas ragauja ir pratinasi prie naujo maisto - sunkiausia, bet labai viskas greitai praeis ir vaikelis atsirinks, ką jam valgyti. Sunkiausia bus, jei vaiką alergizuos tai, kas jams patiks ir bus skanu.
Papildyta:
QUOTE(Linuke. @ 2008 07 02, 23:25)
tai aš saviškiui tik kelias uogas ir daviau... netiko, vadinasi dar kelias gaus tik po metų  smile.gif

TAi ir neskubėk. Kad tau pačiai būtų lengviau, maitink kruopom, bulvėm - tuom, ką valgė tėvai ir seneliai - pamatysi, pamirši alergijas. Išbandyta. Ir nesuksi sau galvos. Vat kai prasideda alergijos nuo aplinkos veiksnių, tada sunkiau ir tai yra išeičių, - o maistas - visada gali parinkti geriausia. Sėkmės
Atsakyti
Mes tai kazkaip isaugom is alergijos tfu tfu tfu
Atsakyti
QUOTE(zmirzlina @ 2008 07 03, 00:06)
TAi ir neskubėk. Kad tau pačiai būtų lengviau, maitink kruopom, bulvėm - tuom, ką valgė tėvai ir seneliai - pamatysi, pamirši alergijas. Išbandyta. Ir nesuksi sau galvos.  Vat kai prasideda alergijos nuo aplinkos veiksnių, tada sunkiau ir tai yra išeičių, - o maistas - visada gali parinkti geriausia. Sėkmės

ačiū už patarimus 4u.gif
tik pas mus nėr taip viskas paparasta... jei būtų taip lengva-kruopos, bulvės ir t.t., mes jau senai neturėtumėm problemų ... Jis dabar taip ir maitinamas, ir tik ekologiškais produktais. Kol laukiausi, ir paskui kai maitinau MP - irgi valgiau tik sveiką, ekologišką maistą.
esu med.knygoj perskaičius, kad atopinis dermatitas - liga, kurią dar paaštrina ir alergenai. Vadinasi, net laikantis ypatingai gero meniu, vistiek odytę gali bert

o apie alergijas žinau nemažai- pati alergiška, giminėj įvairiausių rūšių alergikų iki kaklo mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Miledi.N @ 2008 07 03, 00:10)

kaip man tokios žinutės patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi.N @ 2008 07 03, 00:10)

O kokios amziaus isaugot? bigsmile.gif Et, kad tik daugiau tokiu postu smile.gif

Bet buna mamu doh.gif Mano viena pazistama augina 7 men dukryte, jai diagnozuotas atopinis dermatitas. tai ji visikai nesuka galvos del meniu, tepa hormonini tepala ir jai atrodo, kad sito gana. Maza to, tas vaiko meniu tiesiog "fantastiskas" - pvz., desreles, kuriu net sveikam kudikiniui negalima duoti. Baisiai gaila vaiko verysad.gif Viskas baigsis sienligem ir astmom baisybinem, net neabejoju.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2008 07 03, 14:38)
Viskas baigsis sienligem ir astmom baisybinem, net neabejoju.... unsure.gif

aš labai bijau, kad mums tokios bjaurybės neprikibtų verysad.gif tikiuosi išsiaiškinsime kaip nors, kam tiksliai esame alergiški ir pagerės visi mūsų bėrimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintariux.82 @ 2008 07 03, 14:53)
aš labai bijau, kad mums tokios bjaurybės neprikibtų verysad.gif tikiuosi išsiaiškinsime kaip nors, kam tiksliai esame alergiški ir pagerės visi mūsų bėrimai smile.gif

Galiu nuraminti, kad ne visada išsiaiškinama. Mes darėm pilną paletę, sumokėjom 174 lt, bet nieko nerodo, o alergiškas. Kiekvieną rytą pradedame su tablete ir purškalais. Alergija mėgsta paslėpti priežastį. Sėkmės Jums išsiaiškinant
Atsakyti
QUOTE(gintariux.82 @ 2008 07 03, 14:53)

bandykit lopo mėginukus daryt, nes kraujo tyrimas ir brangus, ir deja, labai dažnai pasitaiko, kad rodo nuliukus
Atsakyti