Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

Sveikutes,
Mano mazajam 2m. turi alergija, kaip daktarai sako "liezuvis kaip zemelapis", tokiais baltais ir raudonais lopukais. pasidarem tyrimus del alergijos, bet jokiam maistui nealergiskas, taip rodo tyrimas, o tik katem, sunim, dulkem. Beto pastoviai kosti ir sloguoja jau keli menesiai, pulmonologe israse singulair. Gal kam buvo panasi situacija? Tyrimai nieko nerodo, o raso is galvos vaistus. Gal kur kitur kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(ddddaiva @ 2008 05 19, 14:24)
Sveikutes,
Mano mazajam 2m. turi alergija, kaip daktarai sako "liezuvis kaip zemelapis", tokiais baltais ir raudonais lopukais. pasidarem tyrimus del alergijos, bet jokiam maistui nealergiskas, taip rodo tyrimas, o tik katem, sunim, dulkem. Beto pastoviai kosti ir sloguoja jau keli menesiai, pulmonologe israse singulair. Gal kam buvo panasi situacija? Tyrimai nieko nerodo, o raso is galvos vaistus. Gal kur kitur kreiptis?

man atrodo cia kazkas su skrandziu negerai tavo vaikeliui g.gif

Geografinis“ liežuvis – išvagotas grioveliais – būna dėl alergijos, imuniteto sutrikimų (suaugusiems).
Apnašos liežuvio paviršiuje išsidėsto „salelėmis“, esant liežuvio uždegimui, kai yra virškinamojo trakto sutrikimų.
Atsakyti
Sveikos ,mamytės biggrin.gif
Mes šią savaitę taipogi keliausim pas alergologę ,nors iki šių metų gegužės mėn net neįtariau ,kad vaikutis gali būti kam nors alegiškas ax.gif
Gal kuri žinote kiek kainuoja tyrimas ,girdėjau ,kad kai kam 60 ,o kai kam 150 ,tai nuo ko čia priklauso ? Ar gali pasirinkti nuo ko tirtis ,ar tai yra bendras tyrimas? ar visada tyrimai teisingi ,ar pasitikit jais ? Nes mano draugės vaikutis atseit buvo 100 proc alergiškas karvės pienui,tačiau iš tikro su juo ir užaugo ,nuo visų kitų mišinių siaubingai bėrė.Tai ji ypatingai netiki tais tyrimas .Aš galvoju ar verta tirtis jei įtaria alergiją žiedaulkėms ?ar verta badyti vaikutį? Dėkui už ats 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 19 gegužės 2008 - 21:20
QUOTE(ddddaiva @ 2008 05 19, 13:24)
Sveikutes,

Mano mazajam irgi ta pati beda (beje, panasaus amziaus ax.gif kaip jusiskis). Liezuvis periodiskai nueina raudonais lopais. Ir taip jau keli menesiai. Prasidejo viskas po antibiotiku...
Kiek ieskojausi informacijos internete, tai is tradiciniu variantu del geografinio liezuvio niekas nezino priezasciu.
Radau angliskai, kur yra nurodyta, pagal atskirus simptomus, kokiu organu veikla gali buti sutrikusi. Is tiesu, tai gali buti ir kepenys, ir tulzis, ir skrandis, ir bluznis, ir zarnynas. Tiesiog virskinimo sistema yra isderinta...Buvo po antibiotiku ir alergija "islindusi"... Apetitas buvo dinges, po keliu kasniu lekdavo nuo stalo (kas jam, siaip, yra nebudinga cool.gif )
Siuo metu jau menuo gydomes homeopatiniais vaistais. Teigiamu poslinkiu yra (pilvukas susitvarke - nebepucia, neviduriuoja, ir oda lygi). Nors ant liezuvio pries kelias dienas atsirado lopas, bet nieko daugiau unsure.gif
Sakyciau, bandykit virskinimo sistema reguliuot. Pradeti galit nuo geruju bakteriju (bifolac, linex) ir dar pankreatino (pvz. Kreon po trecdali kapsules). Mums homeopatas situs is pradziu paminejo, tik jau buvom isbande ir niekaip nesitvarke pilvas.
Atsakyti
sveiki, as vel su savo beda: patarkit kokiu misineliu maitinti karves pieniui alergiska vaikuti. Nes daktere nesugeba ivardinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2008 05 19, 23:51)
Mano mazajam irgi ta pati beda (beje, panasaus amziaus  ax.gif  kaip jusiskis). Liezuvis periodiskai nueina raudonais lopais. Ir taip jau keli menesiai. Prasidejo viskas po antibiotiku...
Kiek ieskojausi informacijos internete, tai is tradiciniu variantu del geografinio liezuvio niekas nezino priezasciu.
Radau angliskai, kur yra nurodyta, pagal atskirus simptomus, kokiu organu veikla gali buti sutrikusi. Is tiesu, tai gali buti ir kepenys, ir tulzis, ir skrandis, ir bluznis, ir zarnynas. Tiesiog virskinimo sistema yra isderinta...Buvo po antibiotiku ir alergija "islindusi"... Apetitas buvo dinges, po keliu kasniu lekdavo nuo stalo (kas jam, siaip, yra nebudinga cool.gif  )
Siuo metu jau menuo gydomes homeopatiniais vaistais. Teigiamu poslinkiu yra (pilvukas susitvarke - nebepucia, neviduriuoja, ir oda lygi). Nors ant liezuvio pries kelias dienas atsirado lopas, bet nieko daugiau  unsure.gif
Sakyciau, bandykit virskinimo sistema reguliuot. Pradeti galit nuo geruju bakteriju (bifolac, linex) ir dar pankreatino (pvz. Kreon po trecdali kapsules). Mums homeopatas situs is pradziu paminejo, tik jau buvom isbande ir niekaip nesitvarke pilvas.

nezinau ne ka begalvoti, nes su viduriukais viskas gerai. Buvo seniau, kad viduriavo tai gerem linux. Abejoju, ar nuo skrandzio, ar zarnyno ligu vaikas pastoviai kosti ir sloguoja ir dazniausiai nakti kai miega. Cia kazkas kitas yra, tik nzn kas verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Dzada @ 2008 05 19, 23:14)
man atrodo cia kazkas su skrandziu negerai tavo vaikeliui g.gif

Geografinis“ liežuvis – išvagotas grioveliais – būna dėl alergijos, imuniteto sutrikimų (suaugusiems).
Apnašos liežuvio paviršiuje išsidėsto „salelėmis“, esant liežuvio uždegimui, kai yra virškinamojo trakto sutrikimų.

Sutinku su jumis, kad gali but virskinamojo trakto sutrikimu, nes kazkada viduriavo maziukas, bet dabar lyg viskas gerai, o tas liezuvis nepasitaiso. Buna dienu kai buna jis grazus, o poto vel pasidaro negrazus. Beto kosti ir sloguoja pastoviai. Manau cia kazkas kitas yra. Gal sakau kokiom ziedadulkem alergiskas? Ar daro kazi tokius tyrimus? Noreciau isitikinti, nes man daktare israse vaistus nuo astmos, nors jos ir nerado. Sako, kad profilaktiskai, kad neissivystytu i astma. Bet bijau juos duot, kad nepakenkciau vaikui
Atsakyti
Kosti ir sloguoja gali buti ir alergija (o alergija dazniausiai sukelia vidaus organu sutrikimai - pagal homeopatu supratima). Cia kiekvienas atvejis individualus.... Siuo metu daug kas zydi. Gali alergizuoti tiesiog miesto dulkes, ypac kai ilgiau nepalyja.
Dar kosciojimai gali buti, jeigu suaktyveje kokie nors -kokai (streptokokai, stafilokokai, ju irgi yra daugybe rusiu). O paseli daretes?
IMHO, as ieskociau ismanancio homeopato ax.gif . Patyriau ta ant savo vaiku kailio si saltaji sezona, kai nebesugebejau su iprastiniais homeopatiniais vaistais (kurie padejo 2 sezonus pries tai) sutvarkyti virusu ir viskas abiem vaikam po kelis kartus baigesi antibiotikais. Radau kita homeopata, dar pati pradejau intensyviai ieskotis info (aisku, ir salciai spejo baigtis tongue.gif ). Bet nuo kovo menesio viskas OK (tfu-tfu), nors irgi bande dar po kelis kartus pulti zarazos.
Nes ir atrade priezasti (ar tai butu alergija, ar bakterijos) ir ja uzslopine ar antialerginiais vaistais, ar antibiotikais PRIEZASTIES nepasalinsit. Ja irgi reikia moketi atkapstyti.

P.S. rasot, kosti dazniausiai naktim. Tas kosulys priepuolinis, kaip smaugiantis? Sausas ar slapias? Kada prasideda? Po valandos po uzmigimo? apie vidurnakti? Jusu vietoje bandyciau Stodal (jeigu dar nebandet - jo sudetis placiausia). Jeigu sausas - Tartephedreel (cia daugiau prie verziancio, spazminio, kai neatkosti, taip pat yra sausas gerklinis kosulys). Husteel - gilesnis, atkostima karkalu, dar tinka esant pakimimui. Pravalius kosuli ir nosis prasivalys.
Ar skaitot angliskai?
Atsakyti
Sveikutes! Noreciau pasidalinti savo patirtim. Musu suneliui iki metuku buvo baisi alergija, niekaip negalejau suprasti nuo ko g.gif darem tyrima bet jis nieko neparode, as jau netgi dariau sarasa ka mes valgom. Vienu metu net buvo uzkimes kosejo ir galu gale prasidejo astminis bronhitas, bet aciu devuj viskas gerai baigesi. Maitinau MILUPA kosem be pieno ir vistiek bere. Nuo metu nedaviau tu kosiu o pradejau virti dribsnius ir baigesi visos alergijo. Net piena galejo po biski ragauti. Tai vat mamytes mano jum patarimas nesusidekite su tais Hiipai ir milupom!!!!!!!!!
Atsakyti
4u.gif Sveikos manau keliausim ir mes pas alergologą verysad.gif Anrtą pavasarį kovojam su raudonom akytėm viduje ir sloga g.gif Geriam bifovalį šiandien daktarė pišrašė claritiną gert po pusę tabletės vieną kart dienoj g.gif Beje kraujas rodo kokią tai alergiją g.gif Žiemą taip pat būna apšerpetojus odytė įtaria alergiją šalčiui g.gif
Atsakyti
QUOTE(justjura @ 2008 05 20, 17:49)
sveiki, as vel su savo beda: patarkit kokiu misineliu maitinti karves pieniui alergiska vaikuti. Nes daktere nesugeba ivardinti  smile.gif

yra tox Aptamil MTC - labai alergiškiems
ir dar Aptamil Pepti Allergy Care
nežinau, kiek tavo vaikučiui mėnesių/metų, nes iki metų alergiškam vaikui alergologė turėtų išrašyti kompensuojamą NEOCATE (vaistinėse jų kaina 150, o kai komesuojama- tai tik 7 litai tekainuoja)
Papildyta:
QUOTE(MerGele^ @ 2008 05 23, 13:40)
Sveikutes! Noreciau pasidalinti savo patirtim. Musu suneliui iki metuku buvo baisi alergija, niekaip negalejau suprasti nuo ko g.gif darem tyrima bet jis nieko neparode,  as jau netgi dariau sarasa ka mes valgom. Vienu metu net buvo uzkimes kosejo ir galu gale prasidejo astminis bronhitas, bet aciu devuj viskas gerai baigesi. Maitinau MILUPA kosem be pieno ir vistiek bere. Nuo metu nedaviau tu kosiu o pradejau virti dribsnius ir baigesi visos alergijo. Net piena galejo po biski ragauti. Tai vat mamytes mano jum patarimas nesusidekite su tais Hiipai ir milupom!!!!!!!!!

o kai vaikui alergija prasidėjo - irgi maitinai Milupos košėm?
Atsakyti
Sveikutes mamytes...
Toliau tesiu savo tema. Tai va pasirodo mano sunukas alergiskas pienui, nustojau duoti pieno produktus ir pasibaige visi kosuliai ir sloga apmazejo. Gal kam buvo nutike panasiai?
Atsakyti
Linute vaikiska maista mes jau paragavom ligonineje
Atsakyti