
E220- Sieros dioksidas ,vadinamas kaip abejotinas konservantas :
Siera yra paplitęs elementas. Sieros dioksidas gaunamas degant sierai. Jo panaudojimas kaip konservanto susijęs su senovės istorija; Dėl savo oksidacinio poveikio sieros dioksidas gali suardyti dalį vitaminų produktuose. Jis suskaidomas kepenyse į nekenksmingus sulfatus ir pašalinamas su šlapimu. Trikdo B grupės vitamino įsisavinimą.
Gali kilti arba paūmėti šios ligos:alergija, astma, migrena, pykinimas, virškinamojo trakto sutrikimai.
Funkcijos ir savybės:
Tai bespalvės dujos, naudojamos kaip konservantas. Jos apsaugo produktus nuo fermentinio ir bakterinio gedimo. Sieros dioksidas produkto vandeninėje terpėje suskaidomas; šios reakcijos metu susidariusi rūgštis yra aktyvusis agentas. Todėl ši medžiaga efektyviausia rūgščiuose ir silpnai rūgščiuose prouktuose. Ji neefektyvi esant neutraliai pH.
Šios dujos taip pat naudojamos kaip oksidatorius, išbalina produktus, todėl naudojamos kaip miltų balintojas; tačiau jos taip pat oksiduoja (natūraliai) produkto spalvą, ko pasekoje sumažėja jo vertė.
Sieros dioksidas taip pat stabilizuoja vitaminą C produktuose bei apsaugo baltą vyną nuo spalvos pasikeitimo.
Kaitinimo metu sieros dioksidas kaip dujos pasišalina iš produkto