Noriu dar kartą pasikartoti, nors ir anksčiau apie tai rašiau, dėl to oficialaus gimdymo mokesčio. Taip toks įsakymas (jei tariesi su gydytoju, kuris prižiūrės tavo gimdymą, į kasą reiks mokėti 461 lt, jei su akušere - 230 lt) seniai parašytas apie 1990 metus. Yra iškabintas tas įsakymas VGN prie konsultacinio centro. Bet anksčiau jį buvo įmanoma apeiti, nes tai toleravo ligoninės valdžia. Po kelių nesėkmingų gimdymų, nors ir buvo tartasi su gydytojais (gydytojai ne visagaliai), gimdyvės kreipėsi į teismus. Buvo pakelta visa su tuo susijusi medžiaga, ir ligoninės vadovybė "aptiko" (nors aišku kaip dieną, kad viską žinojo ir anksčiau, bet tai jų nelietė), kad gimdymus priiminėjo gydytojai, kurių tuo metu tiesiog neturėjo būti ligoninėje, ne savo budėjimo ir darbo metu. Teismas beveik pralaimėtas, o ligoninė dar turi apmokėti moralinę ir materialinę žalą, bei atstovauti gydytoją teismuose. Todėl buvo dar kartą naujai pasirašytas tas įsakymas ir dabar labai kontroliuojamas jo vykdymas. Atvažiuoji gimdyti, tau po nosim kiša popieriuką, kad tu tipo nori jog tavo gimdymą stebėtų būtent tas gydytojas ir tu sutinki į kasą sumokėti atitinkamą sumą. Kitu atveju gydytojui gresia atleidimas, papeikimas ir t.t. Manau nei vienas gydytojas to nenorės.
Be to aš užklausiau, ar šis mokestis įeina į mūsų aptarimą sumą 800 lt. Man buvo atsakyta, kad uz 400 lt, ji naktį nevažiuos į darbą.
Papildyta:
Oi ir pasirodo aš čia ne į temą. Atsiprašau. Bet man kažkodėl pasirodė, kad kiekvienoje ligoninėje kitokia tvarka, net ir apmokėjimo. Todėl VGN tema man atrodė į temą. Bet prašom nesinervuoti. Daugiau ta tema nekomentuosiu.
bet kazkodel neatsirado nei vienos mamytes, kuri si mokesti butu sumokejusi...tai nuo kada cia taip viskas sugrieztejo?