Vykstant į VGN, galvojau tik apie tai, kad tik, kad vaikutis gimtų sveikas ir nebūtų jokių komplikacijų nei jam, nei man ir kad viskas klostytųsi sėkmingai (medicinine ir psichologine prasme) - tai yra svarbiausia.
Numačius VGN jums svarbiausius prioritetus iš anksto, visi buitiniai (lovos, indai, maistas, WC ir t.t.) nesklandumai - yra paskutinėje vietoje, neturintys įtakos jūsų vaiko tolimesniam vystymuisi bei jūsų sveikatai.
Todėl tikrai labiau verta pasirūpinti, tiek kiek jūs pačios galit, kad
medicininiai (gydytojo kompetencija, pasitikėjimas mediku ir t.t.)
ir psichologiniai (pasirengimas, kursai, aplinkos, personalo pažinimas, emociniai subtilumai, brandumas ir t.t.) dalykai, klostytųsi kuo sklandžiau, lemiantys sėkmę ir jūsų pačių psichologinį diskomfortą.
QUOTE(Rikitikicik @ 2008 09 19, 16:16)
Ir dar nepatiko gimdyviu perkelejimai is vienos palatos i kita, neaisku del kokiu preizasciu, pvz. i mano palata atkele moteri, kuri sekancia diena turejo buti israsyta, ta pati padare ir su manimi likus dienai iki israsymo - perkele i kita palata. Buvo labai nemalonu, nors kieno paliepimu buvo tie perkelimai, taip man sanitare ir neatsake. Dabar galvoju gal ten sanitares turi per daug savivales?
Gal perkeltai gimdyvei buvo daryta operacija? CP?
Nes mane irgi perkele. Man dare CP. Tai ispradziu pagulde i palata, kuri skirta toms, kurios po operacijos, sitos palatos arciausiai seseliu posto, nedideles, su zaliai dazytom sienom, mano palata buvo 310. Gimdziau sekmadienio ryta, paskui dvi paras praleidau pooperaciniam skyriuje (ten tikrai puikiai priziuri), tai antradieni jau atsiduriau sitoje palatoje, o ketvirtadieni perkele i paprasta, kuri toliau nuo posto. Labai atsiprasinejo, padejo sunesti daiktus (nors buvo ir vyras). Labai nesupikau, nes suprantu, kad buvo daug gimdyviu butent po operacijos, jom reikia situ palatu, o as jau gerai jauciausi, tad nebuvo skirtumo kur guleti. Tik jau mano vyras labai buvo supykes, nejo i ta palata, kol neisklausinejo, ar sauleta puse (nes buvo labai karsta tom dienom), su kuo gulesiu, kada israso kaimyne (kaimyne israse kita diena, tad likusias dienas buvau viena)

QUOTE(Mamyte-Julia @ 2008 09 20, 09:55)
Mes tai su vyru nusprendem nesitarti su gydytoja,kai vaziuosiu gimdyti vyras sumokes kazkiek pinigeliu akuseriai kuri prims mano gimdyma ir viskas. 

Mes irgi nesitarem. Viskas buvo labai gerai. Superinis personalas.
Dar patarimas: neskubekit iskarto moketi. Del visa ko. Nes ten tikrai gerai priziuri. As net pagalvot negalejau kad gimdysiu su CP agalba. Gimdziau 7 val. ir nesigavo, teko operuot. Tad pagrindynis darbas buvo operuojancios daktares. Bet dar karta kartoju as nemokejau, o buvau priziurima kuo puikiausiai. Zinojau, kad ten geras personalas, bet kai atsiduriau ju rankuose, buvau dar labiau nustebinta, kad "nemokamai" labai gerai priziuri ir rupinasi.
QUOTE(varniukas @ 2008 09 21, 16:49)
mes vakar buvome nuvaziave i VGN apsiziureti, taciau pakliuvome taip pat tik i priimamaji...
bet to uzteko. taip pat suzinojome, pro kurias duris ieiti ir pan 
tik va man keista pasirode, nes Antakalnio linikose sake, kad jei neprasideda saremiai, bet atvykti galima 40 sav. + 3 dienos ir tada guldo i ligonine gimdymui. O VGN pasake, kad jie guldytu tik nuo 41 sav. ir ne anksciau....
tai kaip elgtis? Tai jei neprasideda saremiai i VGN nevaziuoti, kol nesueis 41 sav?

tik va man keista pasirode, nes Antakalnio linikose sake, kad jei neprasideda saremiai, bet atvykti galima 40 sav. + 3 dienos ir tada guldo i ligonine gimdymui. O VGN pasake, kad jie guldytu tik nuo 41 sav. ir ne anksciau....

tai kaip elgtis? Tai jei neprasideda saremiai i VGN nevaziuoti, kol nesueis 41 sav?

Man buvo terminas Liepos 25. Mano ginekologe pasake: jei iki 25 (40sav.) nepagimdysi, vaziuok jau tiesiai i VGN. 25 vaziavau. iskaluse tonus, patikrino kakleli ir issiunte namo dar laukti. Pasake, jei nepagimdysi, atvaziuok Rugpjucio 1 diena. Nepagimdziau. Vaziavau rugpjucio 1 (buvo 41sav.). ir iskarto pagulde i patologini skyriu. Tai gaunasi, kad gulto tik nuo 41sav. Atsiguliau rugpjucio 1, o pagimdziau 3.
QUOTE(mano_svajone @ 2008 09 22, 07:54)
jokio siuntimo man nereikejo. Gimdymo namuose, pries paguldant, apziuri gydytoja ji ir sprendzia, guldyt ar ne.
QUOTE(RituteT @ 2008 09 22, 14:56)
Ruošiuosi gimdyti VGN lapkričio pab. - gruodžio pr. Irgi ketinau apsilankyti priėmime, kad žinočiau kas ir kaip. Negi dabar iš tiesų toks didelis srautas gimdančių? Svajojau apie mokamą palatą ar bent galymybę būti palatoje kartu su vyru. Ar tikrai VGN tokie pilni?
Manau tokiu laiku jau nebus tokio perpildymo, ir gal jau pasibaigs remontai. Nes visi buvo issigande gimdyti Antakalnyje del remonto, vaziavo i VGN, tik VGN irgi vyko remontas. Viena diena turejau kaimyne, kuri nors ir susitarusi su gydytoja, gulejo paprastoje palatoje, buvo labai nepatenkinta, bet gydytoja nieko negalejo padaryti, juk neisvarys kitu, ten zmones uz tai irgi pinigus sumokeje. Taip kad niekas tau nerezervuos palatos, jei bus uzimta, nieko nepadarysi. Tik gydytoja labiau gali kontroliuoti kada atsilaisvins tokia palata ir perkelti jus. Bet siaip rudeni-ziema nemanau, kad bus viskas uzimta.
Lena.lt aciu uz patarima

lankausi VGN KC. perejau is poliklinikos, kai teko paguleti VGN ginekologiniame del gresiancio. VGN KC lankausi pas ta pacia gyd, pas kuria jau teko paguleti (manau, kad galima susitarti su bet kuriuo VGN dirbanciu gyd, kad priziuretu, nes kiek teko matyti moterys lankosi pas pasirinktus gydytojus). kiekviena karta apsilankant reikia susimoketi i kasa 42,10 Lt (toks yra patvirtintas ikainis uz konsultacija). siaip siulyciau uzsukti ten, viska paaiskins...
QUOTE(varniukas @ 2008 09 21, 16:49)
mes vakar buvome nuvaziave i VGN apsiziureti, taciau pakliuvome taip pat tik i priimamaji...
bet to uzteko. taip pat suzinojome, pro kurias duris ieiti ir pan 

Kai gulejau VNG patologiniam, tai gyd.pasake, kad be 41 sav.nieko nedarys ir vaiko lauk nekrapstys

Papildyta:
QUOTE(Juna08 @ 2008 09 17, 19:40)
Manau, kad man epidūrą padarė taip anksti, kas būtų keisčiausia, irgi iš natūralistinių paskatų. Leido skatinamųjų, bet matė, kad veikla nevyksta, o skausmai buvo stiprūs, todėl bijojo, kad pati nepagimdysiu ir prtirūksiu jėgų, jei netaikys epidūro. Todėl saugodami nuo cezario, darė epidūrą.
Tavo atveju gal veikla buvo nebloga, todėl nematė reikalo epidūrui
Papildyta:
Tavo atveju gal veikla buvo nebloga, todėl nematė reikalo epidūrui

Papildyta:
Man pirma nubego vandenys, 4 val. jokios veiklos nebuvo, tada pradejo skatinti, sake, kad po 16val pagimdysiu

QUOTE(svikte @ 2008 09 25, 17:22)
Man pirma nubego vandenys, 4 val. jokios veiklos nebuvo, tada pradejo skatinti, sake, kad po 16val pagimdysiu
Skatinamuju doze vis didino didino....Tai matyt jei nesauki, ramiai sau kvepuoji, salia yra vyras, raitaisi sau nuo skausmo, tai ka ir epiduro nereikia siulyti? Nesuprantu? O ant galo sukyla spaudimas, alpsti, rankos dreba, tai tada duoda deguoni, nors gal ne deguonies cia reikia?

Nei šaukiau, nei nuo skausmo raičiausi, nes buvo galima kentėti (pačioj pradžioj) ir tada patys siūlė epidūrą, nes iš karto matė, jog kaklelis sunkiai atsidarinės (dėl randelio). Netgi vandenis patys nuleido (jie buvo žalsvi), vaikelis buvo pernešiotas, 4val. sėdejau su 3 cm, po to 5 su 5 cm, o pats gimdymas truko 14 val. Po 10 val. jau pradėjo kalbėti apie cz, bet atisitiko kitaip. Leido ir skatinamuosius, ir kaklelį minkštinančius, ir dar kažką, net nebesigilinau, ką.
Nežinau, kodėl tie atvejai su epidūru tokie skirtingi, bet aš pasitikėjau tais medikais, kurie priiminėjo gimdymą, nediskutavau dėl epidūro reikalingumo ir išsamiai jiems "raportuodavau", kaip jaučiuosi. Todėl man VGN ir patiko, nes jaučiau kompetenciją ir profesionalumą.
Toks kuklus klausimelis
-Ar po gimdymo dabar duoda sauskelniu ,kremuku leliui?Zinau,kad skirtinguose gimdymo namuose,skirtingu laiku skirtingas dovaneles duoda,arba tik reklaminiu bukletu susni
.Cekava pasidare

QUOTE(Liutukeee @ 2008 09 25, 18:34)
Toks kuklus klausimelis
-Ar po gimdymo dabar duoda sauskelniu ,kremuku leliui?Zinau,kad skirtinguose gimdymo namuose,skirtingu laiku skirtingas dovaneles duoda,arba tik reklaminiu bukletu susni
.Cekava pasidare

Ta diena, kai is ligonines israsinejo, tai atnese kelis pampersus ir sudocream dovanu

QUOTE(Liutukeee @ 2008 09 25, 19:34)
Toks kuklus klausimelis
.Cekava pasidare

Jei guli per darbo dienas, vaikšto visokių firmų atstovai ir duoda, o jei per išeigines - tai neduoda

QUOTE(Zitlali @ 2008 09 26, 12:34)
Kiekvienoje ligonineje yra si bacila ir jokia tai naujiena. Tik labai liudna, kad tai niekam nerupi. Ligonines senos, jas isvalius vistiek uzkratas liks. Mano manymu reikia nauju gimdymo namu. Ir negalima ligonineje kitiems duoti spaudyti savo speneliu ir rodyti kaip maitinti kudiki, nes taip irgi uzsikreciama