QUOTE(Linuute @ 2010 10 22, 09:33)
.O jai pakliutu i tokia klase,kur nei vieno lietuvio nera?Kaip si situacija?Ar nebutu taip,kad jis traumuotusi ir isvis nenoretu eiti i ta mokykla?

Bijau,kad neuzsidarytu savyje,nepradetu nekesti viso pasaulio,kad tevai imete ji i tokia klase,kad isvis nesuprasi kas ir kaip.....Ir kaip aplamai,jis ta mokytoja supras
Gal kuri esate susidurusi su panasia situacija?Parasykite,busime labai dekingi....
Sveika, mes siemet maziu isleidom pirmi metai i mokykla .. Nors cia jau gyvenam 4 m. (atsivezem ji 1m. 4 men.), leidom pusmeciui i darzeli, bet anglu k. nelabai ka pramoko .. Suprast supranta, ka mokytoja sako, uzduoda ir pan. Bet vat kalbet kazkaip nedrista, gedijasi, kad jo nesupranta vaikai ir t.t.
Tai as irgi kaip ir tu, taip norejau, kad klasej butu lietuviuku.. O dabar manau, kad but zymiai geriau, jei nebut isvis nei vieno lietuvio klasej..

Nes pas ji lietuviuku yra 3, dar kitose, paralelinese klasese apie 10 gal ..
Kai jie per pertraukas susiduria ten visi, bendrauja tik tarpusavy lietuviskai
Mustynes, pestynes amzinos tarp ju .. Nespeju mindyt mokyklos slenkscio
Airiai sau, lietuviai sau, lenkai sau ...

Zodziu, dabar jau galiu sakyt, kuo maziau lietuviuku tuo geriau .. Greiciau pramoks kalba ir viskas bus ok .. Nes pas mus susiskirste pagal tautybes, sneka visi savo kalba ir kazkokia nesveika konkurencija vyksta ..
Mokytoja issodinus juos, su airiais visi lietuviukai sedi .. Bet kad manasis net ju vardu iki siol nezino, su kuo sedi - bendrauja tik su lietuviais
Sako, su kuo man lengviau susikalbet, tai su tuo ir bendrauju 
Tai va, musu adaptacija skausmingai vyksta tiek maziui, tiek man .. Darzely (lankem siais metais paruosiama grupe pre-school puse metu) sekesi labai gerai, niekada nieko panasaus (mustyniu ir pan.) nebuvo, nors irgi buvo lietuviuku .. Bet gal grupe mazesne, plius aukletojos maziausiai dvi buvo - kazkaip suziuredavo ten juos visus per tas 3 val. .. Tai taip tikejaus, kad po darzelio ir su mokykla lengvai eisis .. Nu bet va, kazkaip nesiseka dar mums pilnai adaptuotis, buna dienu, kad ir nenori eit .. Nu bet tikiuos, per siuos pirmus metus priprasim kazkaip ir viskas stosis vezes...
To linkiu ir jums, jei apsisprestumet cia isikurti

Kitiems nuo pat pradziu iskart viskas lengvai einasi, nuo vaiko, nuo mokytoju ir nuo mokyklos aplinkos priklauso .. Siaip mano nera jautruolis jis kazkoks ar pan. Puse metu pries metus lanke darzeli LT, pas mociute buvo ta pusmeti, be musu .. Tai ir atbuvo geriausiai, graziausiai, nes yra labai komunikabilus, drasus, net labai aktyvus ..
Tai uztai man ir buvo didelis "siuprizas", kai pradejom lankyt mokykla, nes ner buve, kad sakytu, jog nenori eit i darzeli (tiek LT kai lanke, tiek cia) ..