Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Airijoje

QUOTE(XVXVX @ 2013 03 19, 09:50)
Sveika, mano pacios sunus 4,5m tai domiuosi ta sistema, tai va pas juos skaiciuojasi taip 5m eina i junior infant klase, 6m eina i senior infant klase, o paskui jau skaiciuojasi normaliai, 7m first class, 8m second ir taip dideja.. pas juos jau 5m kazkaip butina pradeti leisti i mokykla, ir ne visi rugseji jau yra sulauke tu 5m. kai jau pradeda lankyti mokykla, yra tokiu kur yra 4,5m. buna, tai tas vaikas 7,5 eitu i second clase, o jau 8,5 eitu i third clase, tai va pasiskaiciuokit kiek jusu vaikui tiksliai yra. Siaip atvyke man atrodo laiko testa, kad matyt i kuria klase jam priklauso eiti... bet cia reiktu skambintis i pacia mokykla smile.gif

Man kazkaip atrodo, kad tik ka atvaziavusiems is LT vaikams tas negalioja. Mokykla sprendzia i kokia klase priimti pagal atlikta testa. Aisku, nuo mokyklos daug kas priklauso. Bet pvz. teko girdeti, kad atvaziavusia 7-ete prieme i pacia zemiausia klase, nes angliskai nekalbejo visai. Mano pacios dukra atvyko cia 13-os metu, tai pagal ju metus turejo eiti bent jau i 2nd year vidurineje mokykloje, o priememe i 1st year. Iki dabar pyksta, kad metus prarado lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aghedo @ 2013 03 19, 16:13)
Man kazkaip atrodo, kad tik ka atvaziavusiems is LT vaikams tas negalioja. Mokykla sprendzia i kokia klase priimti pagal atlikta testa. Aisku, nuo mokyklos daug kas priklauso. Bet pvz. teko girdeti, kad atvaziavusia 7-ete prieme i pacia zemiausia klase, nes angliskai nekalbejo visai. Mano pacios dukra atvyko cia 13-os metu, tai pagal ju metus turejo eiti bent jau i 2nd year vidurineje mokykloje, o priememe i 1st year. Iki dabar pyksta, kad metus prarado  lotuliukas.gif

aciu uz pataisyma ir papildyma, dabar zinosiu ir as, kaip yra...
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2013 03 19, 14:29)
aciu uz pataisyma ir papildyma, dabar zinosiu ir as, kaip yra...

As ne experte siuo klausimu smile.gif Tiesiog parasiau ka esu girdejus. O pagal metus, tai tamstele viska labai teisingai surasei mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(XVXVX @ 2013 03 19, 11:50)
Sveika, mano pacios sunus 4,5m tai domiuosi ta sistema, tai va pas juos skaiciuojasi taip 5m eina i junior infant klase, 6m eina i senior infant klase, o paskui jau skaiciuojasi normaliai, 7m first class, 8m second ir taip dideja.. pas juos jau 5m kazkaip butina pradeti leisti i mokykla, ir ne visi rugseji jau yra sulauke tu 5m. kai jau pradeda lankyti mokykla, yra tokiu kur yra 4,5m. buna, tai tas vaikas 7,5 eitu i second clase, o jau 8,5 eitu i third clase, tai va pasiskaiciuokit kiek jusu vaikui tiksliai yra. Siaip atvyke man atrodo laiko testa, kad matyt i kuria klase jam priklauso eiti... bet cia reiktu skambintis i pacia mokykla smile.gif

Na 4,5m vaikas ir pradetu eiti i junior infant... Nevisi net ir airijoj eina i darzeli,tad i mokyla pradeda eiti kaip priklauso. Maniske i mokykla pradejo eiti pilnu 5m (gimusi liepa ji) tad jau ji beveik vyriausia klasej,bet mes pre-school'a gavom tik nuo 3m9men,tai mes nusprendem leisti i pre-schoola,nors jos grupje buvo tokiu,kuriem rugpjuti tik vos 3buvo suseje... siaip kada vyresni vaikai jau LT lanke mokykla,tada manau sprendzia testa,o bet ties junior ir senjor infantai eina pagal amziu ir tiek...
Atsakyti
o sakykit, jei vaika eina i mokama darzeli, visa savaite po 3 val. ar reikia moketi kai neini?
pvz savaite neini, ar sergi, ar isvaziuoji?
suprantu, kad ten moki ne uz diena...ir susirgus vidury savaites, vis tiek mokesi uz visa savaite.
Bet ar galima jei savaite neina- nemoketi?

dekui
Atsakyti
Na, čia reik su darželiu kalbėt, bet dažniausiai tai reik mokėt...
Atsakyti
Priklauso nuo darzelio... Musu darzelyje gali imti 2 savaites atostogu per metus, kai nereikia moket. Mes lankom full time, tai ir atsotogas reikia imti savaitem, ne taip, kad suserga nenueina ir nuraso i atostogas tas dienas. Kiti darzeliai nedirba tarp Kaledu ir Nauju, bet vistiek reikia moketi. Geriausia darzelyje paciam pasiklaust.
Atsakyti
sveikos. Turiu klausimeli.
Mano vaikas siais metais jau ejo i nemokama darzeli 3 val. Siemet negavom vietoj i mokyklas.Sakykit, ar yra galimybe ji vesti antrus metus for free, arba gauti kazkokia nuolaida tom trim valandom.
Negi dabar reikes ji metus laikyti namuose. nes pilna kaina moketi nera galimybes...net ir 3 valandom.
Jei pvz prasyma nunesciau i kita darzeli, jie matytu,kad jis ejo for free parejusius metus?
Atsakyti
QUOTE(Aghedo @ 2013 03 19, 15:13)
Man kazkaip atrodo, kad tik ka atvaziavusiems is LT vaikams tas negalioja. Mokykla sprendzia i kokia klase priimti pagal atlikta testa. Aisku, nuo mokyklos daug kas priklauso. Bet pvz. teko girdeti, kad atvaziavusia 7-ete prieme i pacia zemiausia klase, nes angliskai nekalbejo visai. Mano pacios dukra atvyko cia 13-os metu, tai pagal ju metus turejo eiti bent jau i 2nd year vidurineje mokykloje, o priememe i 1st year. Iki dabar pyksta, kad metus prarado  lotuliukas.gif

maniškė rudeni 8,5 bus. o kas tame teste gal žinot? anglu praktiškai nieko schmoll.gif ;
Atsakyti
QUOTE(mammy1 @ 2013 07 12, 10:20)
sveikos. Turiu klausimeli.
Mano vaikas siais metais jau ejo i nemokama darzeli 3 val. Siemet negavom vietoj i mokyklas.Sakykit, ar yra galimybe ji vesti antrus metus for free, arba gauti kazkokia nuolaida tom trim valandom.
Negi dabar reikes ji metus laikyti namuose. nes pilna kaina moketi nera galimybes...net ir 3 valandom.
Jei pvz prasyma nunesciau i kita darzeli, jie matytu,kad jis ejo for free parejusius metus?

Manau matyt, kad jau isnaudojot tuos free metus. Yra kalbu, kad mazins dar vaiko pinigus, bet kad tai "kompesuot" padarys 2 metus preshoola free vietoj vienu. Bet cia trbut ne anksciau nei 2015 kokiais...
Atsakyti
eh....kaip visada nepataikysiu....
pramokesiu metus...ir padarys antrus free...sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedulia @ 2013 07 13, 01:49)
Manau matyt, kad jau isnaudojot tuos free metus. Yra kalbu, kad mazins dar vaiko pinigus, bet kad tai "kompesuot" padarys 2 metus preshoola free vietoj vienu. Bet cia trbut ne anksciau nei 2015 kokiais...

bet tai kaip ir nesazininga, mano vaikai jau I mokyklas eis, ir man tas itakos visiskai neduoda, o vaiko pinigus sumazins... g.gif
Atsakyti