Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(rena @ 2008 05 27, 13:16)
Kerincioji, o i ta vaza pamerkus kiek tu trasu pyliai, kaip nurodyta ant butelkos, ar mazesne koncentracija darei g.gif

as bandau mazdaug kad gautusi koncetracija kaip ant buteliuko nurodyta. Daugiau tikrai nedarau,bet kartais gaunasi mazesne,nes poto vandens dapilu didesniems vazoneliams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 05 27, 13:54)
ant saknu baltu demeliu yra? Jei taip,tai palaiscius phalaenopsi pas dauguma taip buna,tada nieko baisaus. Puvimas dazniausiai buna rudos spalvos.

aha gerai tuomet zinosiu o tai jau sisgandau smile.gif ,dekui.
Atsakyti
QUOTE(Kerincioji @ 2008 05 27, 13:22)
as bandau mazdaug kad gautusi koncetracija kaip ant  buteliuko nurodyta. Daugiau tikrai nedarau,bet kartais gaunasi mazesne,nes poto vandens dapilu didesniems vazoneliams smile.gif

aciukas 4u.gif einu tvarkyt nabage smile.gif
Atsakyti
mano orchems nebepatinka ant palanges - per daug saules ir leipsta lapai, tai perkrausciau ant tokios lentyneles ir manau joms bus geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Garuda @ 2008 05 27, 09:31)
"Skirtumas tarp orinių ir neorinių šaknų - specialus negyvų, tuščiavidurių ląstelių daugiasluoksnis šaknies apvalkalas (vadinamas "velamenu", kuris sugeba labai greitai absorbuoti drėgmę iš aplinkos, todėl tikroji šaknis, esanti viduje, neišdžiūva. Substrate esančios šaknys tokio sluoksnio neturi - jos turi siurbiamuosius plaukelius (ar kitokius prisitaikymus).
Substrate esančios šaknys, patekusios į orą, gali patapti "orinėmis", tačiau jau diferencijuotos, su gerai išvystytu velamenu orinės šaknys negali Nediferencijuota šaknis nuo tikros orinės pas hibridinius falenopsius skiriasi spalva - orinės šaknies apvalkalas yra pilkas ir storas, nepermatomas, užpurškus patamsėja, bet matosi, kad tų negyvų ląstelių sluoksnis yra storas. O tų "neapsisprendusių" šaknų velamenas dar būna labai plonas, toks sidabriškas, beveik persimato, užpurškus tokia šaknis pažaliuoja, viduje aiškiai matomas gyvų ląstelių sluoksnis. "

Citata iš RS forumo. Reanimatoriuje pradėjusios dygti šaknys įprastai gaubna daug drėgmės, dėl to jų velameno skluoksnis nebūna storas. Tokias šaknis sukišus į substratą ir kontroliuojant laistymą, galima puikiai auginti gėlytes. tuo labiau, kad jau būdama substrate orchidėja užsiaugins ir "normalių" šaknų. Turiu pavyzdį iš praktikos - pasodinau atskirtą keikį su 3 orinėmis šaknimis į substratą. Dabar per vazonėlį matau, kad tos orinės toliau auga kaip paparastos šaknys,t.y. be velameno sluoksnio.

mano vienas geliukas augina viska: ziedus, lapus, saknis tik ne orines blush2.gif tai as kelias sakneles istraukiau ir bandau is ju padaryt orines ax.gif pakolkas viskas normaliai
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 05 27, 14:07)
mano vienas geliukas augina viska: ziedus, lapus, saknis tik ne orines blush2.gif tai as kelias sakneles istraukiau ir bandau is ju padaryt orines  ax.gif pakolkas viskas normaliai

O kam jas daryti orinėmis? Jei gerai auga, tai nėr ko prievartauti gėlytės, tegul elgiasi, kaip jai geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 05 27, 14:07)
mano vienas geliukas augina viska: ziedus, lapus, saknis tik ne orines blush2.gif tai as kelias sakneles istraukiau ir bandau is ju padaryt orines  ax.gif pakolkas viskas normaliai

o tai gal visai pavyktu is oriniu, paprastas saknis padaryti g.gif daug kas supaprastetu
Papildyta:
QUOTE(aneizza @ 2008 05 27, 14:28)
o tai gal visai pavyktu is oriniu, paprastas saknis padaryti  g.gif  daug kas supaprastetu

jauciu bandysiu sodinti viena orche is reanimatoriaus, bet dar gal su visu vazoneliu ja reiketu maiselyje palikyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 05 27, 14:30)
o tai gal visai pavyktu is oriniu, paprastas saknis padaryti  g.gif  daug kas supaprastetu
Papildyta:
jauciu bandysiu sodinti viena orche is reanimatoriaus, bet dar gal su visu vazoneliu ja reiketu maiselyje palikyti?  g.gif

Jei orinės šaknys tikros, t.y. su storu velamino sluoksniu, tai jos jau nepataps orinėmis. Bet jei jos neapsisprendusios, tai susidarius atitinkamoms sąlygoms gali tapti ir orinėmis ir paparastomis šaknimis.
Pasodintą iš reanimatoriau orchytę kurį laiką aš laikiau apdengusi maišiuku, kad palaikyti drėgmę ir šilumą. Kai pamačiau, kad jau augina naujas šaknis, maišiuką nuėmiau.
Atsakyti
Pas mus miegamajame yra padaryta tokia kaip ir vieta gėlėms... Toks kaip atitvaras, kur žadėjom statyt vazonines gėles... O dabar pamačiusi orchidariumų nuotraukas internete labai jo užsimaniau rolleyes.gif Pasakiau savo brangiausiajam, tai jis sutiko rolleyes.gif Tik dabar svarstom, ar nebūtų įmanoma padaryti orchidariumo be stiklo? Tiesiog įrengti apšvietimą, šildymą iš apačios, o drėkinti rankiniu būdu apipurškiant ir laistant? smile.gif Ir dar galvojam apie mažo fontaniuko įrengimą toje vietoje... rolleyes.gif Kaip jūs manote, ar įmanoma toks ale oazės kampelio įrengimas be stiklo? 4u.gif ax.gif Jau taip užsimaniau tokio žaliojo kampelio ax.gif Ar visdėlto geriau būtų stiklas?
Atsakyti
QUOTE(Garuda @ 2008 05 27, 14:18)
O kam jas daryti orinėmis? Jei gerai auga, tai nėr ko prievartauti gėlytės, tegul elgiasi, kaip jai geriau  4u.gif

Na labai as jos neprievartavau, nes tos pora sakneliu augo taip, kad vis po mirkymo islysdavo i pavirsiu, tai as joms tik padejau ju norui issipildyti bigsmile.gif o siaip ir paeksperimentuoti esu megeja mirksiukas.gif be to man orche graziau su orinemis saknimis, vis ne kaip visos geles, paslepe saknytes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 05 27, 15:37)
Na labai as jos neprievartavau, nes tos pora sakneliu augo taip, kad vis po mirkymo islysdavo i pavirsiu, tai as joms tik padejau ju norui issipildyti bigsmile.gif o siaip ir paeksperimentuoti esu megeja mirksiukas.gif be to man orche graziau su orinemis saknimis, vis ne kaip visos geles, paslepe saknytes rolleyes.gif

O aš jau maniau, kad išlupai šaknis iš vazono lotuliukas.gif
Atsakyti
babyface, o nuo tos tavo oazes kambario remontui dregnumas nepakenks? g.gif
Atsakyti