Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 20, 17:26)
Tai šiandien kai Klaipėdos Akropolyje pamačiau naujai atvežtas orches po 39,99 Lt - tai ir nusipirkau gražuolę su trimis žiedkočiais - vakare padarysiu foto. Taip kad manau labiau apsimoka.

jei ne paslaptis, tai kelinta val. ten buvai? nes aš ant "šviežiako" nepataikiau verysad.gif Beje noriu pasidžiaugt jog mano gėlytėms visgi labiausiai patiko schultz trašos, kelis mėn. savąsias "mylėjau" ir su substral, ir zielonyDom su guanu, bet po schultz'o iškart kelios pradėjo rodyt veiksmą. Jei kas susigundys pirkt, tai pigiau prie studlendo žaliajam centre (ar kaip ten..) , apie 18lt. mokėjau, o akropoly esančioj gėlių parduotuvėj tai 23lt. prašo.
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 20, 17:26)

o ho kokia grazuole wub.gif kiek ziedkociu bigsmile.gif

o manosios klazkodel vazonas visas pazalevo blink.gif kazkokiom samanom ar kuom is vidaus apkerpejo g.gif ka tai reiske?
Atsakyti
sveikutes,
noriu is ar i jusu kompanija su savo pirmuoju kukliuoju geliuku isilieti 4u.gif tikiuosi priimsit ax.gif labai daug info pas jus radau ir dabar vadovaujuosi augindama savo pirmaji phaliuka (bet tikrai ne paskutini) wub.gif
pirkau maximkoj su prasiskleidusiu vienu ziedeliu, o dabar jau 7 zydi ir dar 2 laukia savo eiles wub.gif wub.gif
va kokie mes 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Semile @ 2008 05 20, 19:34)
o ho kokia grazuole  wub.gif kiek ziedkociu bigsmile.gif

o manosios klazkodel vazonas visas pazalevo blink.gif kazkokiom samanom ar kuom is vidaus apkerpejo g.gif ka tai reiske?

Vazono vidus pažaliuoja nuo nesubalansuotų:
1. temperatūros
2. oro cirkuliacijos
3. laistymo mirksiukas.gif

( gal buvo liejama gausiai, vėsiai laikoma ir su prasta oro cirkuliacija aplink augalą ? )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pagalve: 20 gegužės 2008 - 18:24
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 20, 16:26)
Pirmiausia - tai Merga - su vestuvių diena ir Taniushka - su artėjančia vestuvių diena !!! Linkiu gražių ir pastoviai "žieduojančių" orchių...  mirksiukas.gif

[attachmentid=143677]

Dėl tų užsakymų iš to rusiuko - žiūrėjau žiūrėjau, gundžiausi gundžiausi ir pagalvojau, kad nusipirkus už 25-30 Lt dar labai ilgai laukti žiedų, nemėgstu "terliotis"... Tai šiandien kai Klaipėdos Akropolyje pamačiau naujai atvežtas orches po 39,99 Lt - tai ir nusipirkau gražuolę su trimis žiedkočiais - vakare padarysiu foto. Taip kad manau labiau apsimoka. Nepykit už mano nuomonę  blush2.gif , neatkalbinėju kitų kas mėgsta auginti ir linkiu tik sėkmės ....

aciu, koks grozis wub.gif wub.gif wub.gif
o del uzsakymo tai taip pat galvoju kad per daug cia pastangu reikes deti, o dar atsisiuntimo suma ir pinigu pervedimo ir dar persisiuntymo lietuvoje.tai nemaza sumele turetu iseiti, o dar ar galesit islaikyti, cia kartais ir jau dideles sugebam numarinti o paskui reanimuoti, ka jau cia pasakius apie maziukus, ir kai kurias orches as ir pas mus maciau pirkti ir ne didesne kaina kaip 50 lt ir jau zydincias. nors ta gelyte kur rodziau man tikrai patiko, ir jeigu butu pardavime ir bus daromas uzsakymas tai gerai pagalvociau apie ja biggrin.gif bet jeigu uzsakynesit tai linkiu sekmes ju auginime
Papildyta:
QUOTE(kioske @ 2008 05 20, 17:35)
sveikutes,
noriu is ar i jusu kompanija su savo pirmuoju kukliuoju geliuku isilieti  4u.gif  tikiuosi priimsit  ax.gif  labai daug info pas jus radau ir dabar vadovaujuosi augindama savo pirmaji phaliuka (bet tikrai ne paskutini)  wub.gif 
pirkau maximkoj su prasiskleidusiu vienu ziedeliu, o dabar jau 7 zydi ir dar 2 laukia savo eiles  wub.gif  wub.gif
va kokie mes  4u.gif

ir gelyte thumbup.gif thumbup.gif ir katyte thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes,
as irgi nauja nauja sitam visam forume biggrin.gif gelytes tai myliu be proto o pamacius orchidejas - phaleonopsius negalejau atsilaikyti smile.gif isaiskinau vyrui ka reikia man dovanoti ivairiom progom blush2.gif todel dabar namuose auginu du phaleonopsius ( kai tik galesiu foto pazadu idesiu nors baigia zydeti vienas nuo kaledu kitas nuo moters dienos )
norejau paklausti kiek zinau perzydejusiems jiems reikia ramybes periodo - 17 laipsni temperaturos ( jei neklystu) kaip jus vasara toki kampa vesu randat? pas mane beveik visam bute buna pirtis unsure.gif patarkit labai prasau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kioske @ 2008 05 20, 18:35)
sveikutes,
noriu is ar i jusu kompanija su savo pirmuoju kukliuoju geliuku isilieti  4u.gif  tikiuosi priimsit  ax.gif  labai daug info pas jus radau ir dabar vadovaujuosi augindama savo pirmaji phaliuka (bet tikrai ne paskutini)  wub.gif 
pirkau maximkoj su prasiskleidusiu vienu ziedeliu, o dabar jau 7 zydi ir dar 2 laukia savo eiles  wub.gif  wub.gif
va kokie mes  4u.gif
user posted image

puiki gelyte wub.gif flirt.gif o katinas cia ja saugo, ar laukia kada gales paskabyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangora @ 2008 05 20, 20:40)
sveikutes,
as irgi nauja nauja sitam visam forume  biggrin.gif  gelytes tai myliu be proto o pamacius orchidejas - phaleonopsius negalejau atsilaikyti  smile.gif  isaiskinau vyrui ka reikia man dovanoti ivairiom progom  blush2.gif  todel dabar namuose auginu du phaleonopsius ( kai tik galesiu foto pazadu idesiu nors baigia zydeti vienas nuo kaledu kitas nuo moters dienos )
norejau paklausti kiek zinau perzydejusiems jiems reikia ramybes periodo - 17 laipsni temperaturos ( jei neklystu) kaip jus vasara toki kampa vesu randat? pas mane beveik visam bute buna pirtis  unsure.gif patarkit labai prasau  rolleyes.gif

sveika atvykusi 4u.gif biggrin.gif
istikruju as pirma karta girdziu kad reikia tokias salygas orchidejoms g.gif nors gal kurioms rusims ir reikia, bet kiek zinau phaloenopsiams tikrai nereikia, nors gal as ka praleidau ir to nezinau g.gif
su gelem sveikinu ir su vyru taip pat, supratingas vyras
Atsakyti
QUOTE(Dangora @ 2008 05 20, 21:40)
norejau paklausti kiek zinau perzydejusiems jiems reikia ramybes periodo - 17 laipsni temperaturos ( jei neklystu) kaip jus vasara toki kampa vesu randat? pas mane beveik visam bute buna pirtis  unsure.gif patarkit labai prasau  rolleyes.gif

Phalaenopsiai ramybes periodo neturi rolleyes.gif
Atsakyti
DEMESIO!

pamenu, buvo postu, merginos rase, kad noretu baltu miniuku. skubu pranesti, kad siandiena maciau tokius ermitze! bigsmile.gif labai grazus wub.gif kaina buvo padeta 25 lt (kazkaip suabejojau, ar tikrai tiek - mazokai atrodo, gal kas sumaisyta? g.gif )
Atsakyti
[quote=xxxsaulyte,2008 05 20, 17:26]
Pirmiausia - tai Merga - su vestuvių diena ir Taniushka - su artėjančia vestuvių diena !!! Linkiu gražių ir pastoviai "žieduojančių" orchių... mirksiukas.gif

Aciu uz sveikinimus.Siandien su savo popieriais,laksciau kaip tikra jaunamarte pries vestuviu puota lotuliukas.gif

O tai labai grazia gelyte namuciu parsinesei.Net dusia apsalo nuo tokio grozio. wub.gif
O as su savo seserim Akropoli "sturmuosiu" sestadieni.Norejau siandien balta grazuole nusipirkti, bet tokios kokios noriu neradau,o ir ERMITAZAS labai jau skudus. verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Dangora @ 2008 05 20, 21:40)
sveikutes,
as irgi nauja nauja sitam visam forume  biggrin.gif  gelytes tai myliu be proto o pamacius orchidejas - phaleonopsius negalejau atsilaikyti  smile.gif  isaiskinau vyrui ka reikia man dovanoti ivairiom progom  blush2.gif  todel dabar namuose auginu du phaleonopsius ( kai tik galesiu foto pazadu idesiu nors baigia zydeti vienas nuo kaledu kitas nuo moters dienos )

Sveikinu su geru pasirinkimu ir istojus i orchyciu-tauskalyciu lyga lotuliukas.gif lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2008 05 20, 15:41)
Jau jums rasiau apie savo orchidejos problemas.
Apziurejau saknis, jos is tikro papuvusios buvo, iskirpau jas, taciau mane nustebino, kad visas indelis, kuriame buvo pasodinta orchideja buvo pilnas kiminu, bet nei gabaliuko pusies zieves.
Kaip man elgtis dabar? Ieskoti pusies ir daryti namudini substrata ar ir toliau kiminuose palikti?

Bandziau ta karsta dusa padaryti, bet nezinau kaip gavosi... lapai netapo nesusirauksleje. Kiek laiko po tuo dusu reikia jas laikyti?

As tai manau,kad tu labai blogai padarei,jei po saknu apkarpymo maudei gelyte. Pirmas zingnis atgal prie puvinio.O cinamonu ar anglim pabarstei galiukus? Jokiu budu nekisk atgal i tuos kminus,nes ten gali buti like puvinio liekanu. Palaikyk kolkas sausai, per ta laika gali uzsisakyti ar pasidaryti subtrato.
Atsakyti