Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija uodų įkandimams

QUOTE(Juodaplaukė @ 2008 06 14, 18:17)
Jungiuosi ir as i jusu bureli. mano 3.5 metu suneliui panasi bed buvo praeita vasara du kartus ir va ka tik vel. Bet merginos,as jus tikros kad ca uodai? nes as turiu itarima kad cia kazkas panasaus i uoda,ar musites,bet naujoviskas,mutaves, kuris sukelia smarkia alergija...mano mazajam praeita vasara lygiai pries metus,kazkas igele,manei kad uodas,bet per kelias valandas veidas istino iki baisumo. Akiu nebesimate,kita ryta dar baisiau unsure.gif  ikando i kakta ir visas tinimas nusileido ant akiu sad.gif ligonineje suleido vaistu hormoniniu. Po keliu dienu atslugo. Po keliu savaiciu vaziavom 14 dienu prie ezeru gyventi,tai pacia pirma diena viskas pasikartojo,kazkas igele,mes gi vel nemastebejom kas,veidas uztino,akiu nebeliko,ligoninej vel suleido hormoniniu vaistu sad.gif Dauiau tai nebesikaetojo,bet tepdavau ant vaiko tonomis tuos purskalus nuo uodu ir masalu.
Vakar buvom sode,ten buvo begale uodu.visus mus sukandziojo,Maziukui aisku irgi igele...bet igele i spranda,pati maciau,kad uodas,ten dabar tik paprastas raudonumas nuo iprastinio uodo ikandimo. o stai kazkas ikando i smilkini,tai uztino puse veido,zandas sad.gif tai galvoju jei cia nuo uodu,kodel tada ant sprando nera tokios rekacijos? Beje pirmus kartus tindavo is karto. O si karta tik po poros pradejo tinti ta vieta. ....mano duktereciau irgi kazkas igele,kad kaklas istino sad.gif( kas cia vyksta  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Mano merigotei tas pats, uodu ikandimu pilna, bet sutino tik dvi vietos, rankute ir zandas blink.gif bet ant tos pacios rankytes yra dar keli uodo ikandimai, atrodo normaliai, nei tinsta, nei nieko, o sitie istino verysad.gif
Jauciu cia kazkokios kitos moskes taip ziariai kanda...bet kaip nuo ju atsiginti???
Atsakyti
maniskis irgi gerokai patinsta. bet didzioji problema buna po keliu dienu, kai tose vietose susidaro pusles. pernai visos kojos buvo istisa pusle unsure.gif . dabar iskart tepam betadine tepalu, tai greitai gyja.

ir man pats baisiausias klausimas - kas bus kai igels bite ar vapsva doh.gif . reiktu tureti ekstra atvejui kazko leidziamo g.gif
Atsakyti
4u.gif pas mus tos pacios bedos
uodams ziauriai alergiskas mazius , tepu psilo balzamu ir po puse tabletes tavegilio, o bite buvo igelus pries du metus tai 35 km iki priemimo atsiduriau per 15 min, nes i kakla igele, tino akyse ispradziu kaip kiausinis guzas o veliau jau liejos i viena mase nuo ausies iki peties. leidzia jie prednizolonair dar kazka. g.gif
pries 2 dienas sierse ikando i rankos pirsta issigandus suirdziau visa tab tavegilio ir tepiau su fenistilio tepalu tinimas sustojo o tepalas nueme niezejima
aisku geriausia gerti kazka tokio pries alerginio g.gif kad reakcija butu mazesne
Atsakyti
Mes irgi turim saugotis uodu ar ko tai ten kam ikandus baisiai istinstama. apturejom ikandimus i abi kojytes -ciurnas, tai kojos kaip kalades buvo, tepem fenisil ir girdem tevegili. bet kai ikando i zanduka doh.gif po paros akytes nebesimate, o ir atplest buvo neimanoma. Isvaziavom i ligonine, ten leido dexametazona, prednozilina, tris kartus per diena. atslugo, po paros israse. bet dabar labai saugomes tu uodu, purskiu Autan. kadangi gyvenu ne mieste, namie turiu adrenalino ampuliu ir pediatrijos skyriaus telefona dozei patikslinti. adrenalinas visiems tinimo atvejams...laringito priepoliams, bei alerginiams. Bet vasara visa itampoj praejo,laukiu atsalimo, kai tie bjaurybes sulys ziemot.
Atsakyti
ir mes siandien su tuo susidurem, atsikele vaikutis su istinusiu antakiu ir visi kiti uodo ikandimai gerokai patine, tokie guzai, nors vakar buvo tik mazyciai taskeliai doh.gif i vakara pradejo trinti akyte, tai tepiau su psilo balzam ir tavegilio pusyte daviau, na ziuresim kaip atrodys kai ryt atsikels unsure.gif
Atsakyti
Kai diskis buvo mazesnis turejom tokia beda. mus jau santariske seseles pazinojo. Kaip ikandimas tai guzai didziuliai. Rankos sutindavo, kad net pirstuku negalejo isskiesti.
Kol neatradom 9 % ACTA. Kaip tik ikasdavo uodas arba sirse tai stengiausi is karto patepti ikandimo vieta, gerai patrindavau, kad actas ,,neutralizuotu nuodus". Mum tai padedavo thumbup.gif. Tai vasara visur nesiojausi maza buteliuka su actu ir vatos gabaliuka. Kai vaikui sukako 4 metukai, taialergija praejo savaime, jau nereikejo gelbetojo ,,ACTO" .
Bet dabar turim kita beda. verysad.gif ALERGIJA SAULEJ. doh.gif
Atsakyti
Jooo, kai pasiskaiciau, tai ir baisu pasidare. Bet radau geru liaudisku patarimu, aciu.
Musu beda tik tokia, kad ismeta guzas ir ilgai laikosi raudonas apskritimas doh.gif
Atsakyti
mano mergina tinsta nuo uodų. pernai įkando prie akytės, atrodė kaip būtų "fanaras" - visas paakys buvo mėlynas doh.gif bet jeigu alergiška uodams, dar nereiškia, kad alergiška bitėms, man taip aiškino gydytoja. be to, jau galima darytis alergenų testą dėl bičių nuodų, po poros savaitėlių keliausim darytis, nes kol kas irgi drebu, kad tik bitė neužpultų ar vapsva kokia unsure.gif
Atsakyti
Na as jau gerokai ne vaikutis, bet pati turiu tokia beda. Kai ikanda uodas sutinsta ir parausta, tada keleta dienu baisiai skauda, o paskui pradede baisiai niezet, nusikasau iki krauju. Dabartinis atradimas menovazinas - jei pasitept speju kol neiskaudo, galima gyvent po dienos mazdau viskas atslugsta, bet jei nespeju reik ilgiau kamuotis.
Atsakyti
mano sunelis taip pat alergiskas uodo ikandimui,ikandimo vieta baisiai sutinsta,buvo kelis kartus uztinusios akytes doh.gif Tepaliukai padeda tik tam kartui,naudojom kazkoki sirupeli,tavegili.Seimos daktare jokio gydymo nesiulo doh.gif
Atsakyti
Pas mano mazaji ta pati beda. pries du metus igele du uodai i galva - tai tokie guzai buvo issoke, kad verkt norejosi man matant.
Po to gausiai purksdavau pusrkalais tai nebekasdavo.
O va si savaitgali buvom gamtoje, tai pamirsom purskala - ir vargsui vel igele i galvyte - tai kaip istino visa kakta ir vienas zandas ohmy.gif cray.gif , galva kaip ufonauto... O dar ir akyte toj pusej taip supuliavus buvo.. Vakar vezem i Santariskes, tai israse lasiuku akims ir antihistamininiu vaistu.
Siandien akytes jau normaliai, bet guzas tai po vakar dar padidejo, vargsiukas...
O pusleles lieka toj vietoj labai ilgam, dar ziema buna matosi...
Zinau, kad tikrai nuo uodu cia jam taip. Ir viena buda gera - jau isbandyta zinau - po ikandimo, ant tos vietos uzdet sodos kosele(truputi su vandeniu sumaisius), tada nustoja tinti - bet kad si karta nepavyko mums taip greit padaryt to.

O praeita vasara igelus vapsva buvo i rankyte, tai po saltu vandeniu kisom ta vieta ir actu tepem - tai patino, bet daug maziau, nei nuo uodu ikandimo...
Atsakyti
Na ka, sekmadieni isleidau vyra su vaikais i gamta....
parvaziave mazoji izenge visa kaip dilgelem nuplata, kunelis demem didelem raudonas....(ypatingai ten kur prakaitas issiskiria), veidukas tinti pradejes... dusulingas kosulys...pamirso paimti purskala...
greitai sugirdziau dexametazono tablete, susipakavom ir i ligonine.
pakeliui apziurejau vaika, jokio ikandimo neradau. Klausiau vyro, tas nieko negalejo atsakyti, nes per ta laika gere tik mineralini vandeni...
ligonineje gavo dexametazono porcijas ir po paros paleido....
Trinkdama mazylei galvyte, apciuopiau uodo ikandima....
Taigi...reikia saugotis tu zarazu atidziau.
Gydytoja rrekomendavo visur su savimi nesiotis dexametazono ampule ir reikalui esant sugirdyti. (kad soko negautu)
o artimiausiuose planuose laukia vizitas pas alergologa g.gif
Atsakyti