Įkraunama...
Įkraunama...

Alergija uodų įkandimams

QUOTE(slitka @ 2011 06 07, 11:07)

tiesa, o kaip pas jus kur uodai ikanda, ar neslapiuoja ir nesideda pulingas sasiukas? nes pas mus ten kur ikasta, net zaizdeles darosi  sad.gif

Pas mano sunu tas pats - susidaro kietas pulinukas, kuris veliau sprogsta ir skystis iseina ( arba nusikaso pats). Pernai labai ilgai viena tokia zaizda gijo. O zymes dar ziema galima iziuret tose vietose blink.gif
Gal rimtai uodai kazkokie mutantai, pries kazkiek metu net tokiu kalbu negirdejau, o dabar, ziuriu, ne taip mazai tokiu vaiku yra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(incia @ 2011 06 07, 13:09)
Pas mano sunu tas pats - susidaro kietas pulinukas, kuris veliau sprogsta ir skystis iseina ( arba nusikaso pats). Pernai labai ilgai viena tokia zaizda gijo. O zymes dar ziema galima iziuret tose vietose  blink.gif
Gal rimtai uodai kazkokie mutantai, pries kazkiek metu net tokiu kalbu negirdejau, o dabar, ziuriu, ne taip mazai tokiu vaiku yra  blink.gif

o niekuom netepat?
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2011 06 07, 13:22)
o niekuom netepat?

As is karto tik ikandus jei pastebiu ikandima - dedu sodos+vandens kosele. Is patirties - geriausiai mums padeda, kad netintu. Bet jei uzdedu kol dar neistino arba nestipriai istino.
Esu bandziusi psilobalzama ir dar kazkoki tepaliuka po ikandimu su alijosium - tai visiskai jokio efekto schmoll.gif

O jei jau nukaso zaizdele - tai ir priziuriu jau kaip zaizda - peroksidiniu tirpalu valau.
Atsakyti
QUOTE(incia @ 2011 06 07, 16:53)
As is karto tik ikandus jei pastebiu ikandima - dedu sodos+vandens kosele. Is patirties - geriausiai mums padeda, kad netintu. Bet jei uzdedu kol dar neistino arba nestipriai istino.
Esu bandziusi psilobalzama ir dar kazkoki tepaliuka po ikandimu su alijosium - tai visiskai jokio efekto  schmoll.gif

O jei jau nukaso zaizdele - tai ir priziuriu jau kaip zaizda - peroksidiniu tirpalu valau.

aisku aciu, pastebejau, kad tikrai daug atsiliepimu apie soda su vandenuku, niu bandysim ir mes, nes psilo balzam mazajam ne velnio nepadeda sad.gif
Atsakyti
Dukrytė irgi tinsta nuo uodų įkandimų unsure.gif . Buvo pakaitomis abi akytės net užtinę. Nuo niežėjimo padeda arbatmedžio aliejus, tuoj po įkandimo reikia patepti, man jis labai smirda, bet padeda, tik reikia žėti , kad į akis nepritrintų ir į burnytę nelabai skanu biggrin.gif . Dar daviau sirupėlio nuo alergijos irgi truputi padėjo. Bet po šių sutinimų atsirado atsparumas. Jau po mėnesiuko nebetinsta. Apyrankės nuo uodų nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2008 05 24, 20:43)
Norėjau pasiteiraut, gal kieno vaikučiams irgi panašiai būna - įkandus uodui, labai ištinsta, pvz jei tai galva tai istinsta visas veidas, uztinsta uzrausta akys, jei tai koja - taip istinsta, kad apie tilpima i batus gali pasvajot... ir atslugsta per savaite, aisku vartojant vaistus. Galvojau, kad išaugs maniškis, bet šiais metais po kelių uodų įkandimo vaiko neina pažinti, brolis su sese išsigandę klausia, kada jis bus toks kaip buvo... nes labai užtinęs... Tai kitą savaitę eisiim pas alergologę, iki šiol neradau nei vieno žmogaus kam irgi taip būna, bet šiandien per telebim bam nugirdau, kad kelios mamos irgi tuo skundėsi.
tai jeigu kam taip yra - kaip gydotės, kaip saugotės, ar nepastebėjote ir kitokių alergijų? Mūsiškis daugiau niekam nealergiškas kol kas, labai neramu kas būtų jei širšė ar bitė įgeltų, jei jau nuo uodo taip atsitinka...

Sveiki mums atsitiko kaip ir jums vakar ikando uodas sian puse veido istino taip mums pirma karta:( irgi neinom ka daryt
Atsakyti
pas mus tas pats atsitiko ir nzn ko griebtis nes viena akyte jau uzkritusi baisiai o kita kazkaip maziau, ka patartumet tam tinimui nuimti? nes bijau kad jei dar karta ikas bus isvis blogai su tokiais tinymo tempais.
niekad taip nera buve siemet pirma karta sitaip atsitiko musu mergaitei 3 metukai
Atsakyti
Sveikos, o jus nenaudojat anti-alerginių vaistų įkandimo padariniams mažinti?
mes sutinstam siaubingai, nešiojuosi net adrenalino ampulę su švirkštu, įkandimo atveju geriam loratina arba tavegilį, greičiau padeda, taip pat dažnai tepam, philobalsamu, fenistiliu, kad mažiau kasytų šaldančiu tepaliuku 4u.gif
Atsakyti
Pas mus tai taip yra-jei įkandimo vietos nepasiekiamos ar neniežti, tai nebūna jokių sutinimų. Bet jei pasiekia ir pasidrasko-dažnai būna sutinimų. Dezinfekuoju įkandimo vietas, tepu fenistiliu. Bet kartais padeda, kartais ne. Kai sutinsta, geriam antialerginius.

Mano mama niekad nebuvo jautri uodų įkandimams.Bet kas čia pasidarė, kad kelerius metus, jei įkanda į įgalvą, veidas ištinsta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 21 gegužės 2012 - 07:47
Mano dukrytė alergiška uodų įkandimams. Jei įkanda į akį, tai akis užtinsta. Šiaip darosi dideli gumbai, aš visada pamačius įkandimą ant veido duodu tavegylio, bet vieną naktį nepastebėjau, ryte buvo visiškai užtinusi akytė verysad.gif Atrodė tikrai baisiai, važiavom iškart nieko nelaukę į ligoninę, suleido kažkokių vaistų priešalerginių. Dabar kai tik uodų sezonas nuolat nešiojuos tavegyli su savim, purškalus nuo uodų, tepalą po įkandimo. Gal kas parekomenduotų tikrai veiksmingą purškalą tinkantį dvimetukei ? 4u.gif

turbūt uodai paskutiniu metu itin žiaurūs, nes teko tikrai nemažai girdėt apie alergiškius vaikiukus, baisu net pagalvot kas būtų jei įgeltų bitė verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MrrMiau: 21 gegužės 2012 - 10:22
oho kokia temute atradau smile.gif.

Mano dukrytei beveik 4metukai ir tik siais metais nuo uodu igelimu teko gultis i ligonine. iper 4metus tikrai buvo ne karta igele, bet va siemet tik pasireikske alergija. Sugele veiduka, vienas igelimas i virsutini akytes voka, kiti du kitos akytes apatinini. Tino gana letai. sugele vakare apie 19val.,siek tik patino. ryte jau vos atsimerkti galejo. tai nulekem pas gyd. israse sirupelio, is kart sugaviau. grizusia paguldziau pietu miegoti, o kai atsikele akiu tik plysys tesimate. tada vaziavom i ligonine, o ten pirma para tinimas nemazejo, tai paliko dar vienai nakciai. Visa laika su laseline ir su vaistukais. O kai tinimas atslygo isleido namo. Israse adrenalino pirmai pagalbai, nes gyvenam uzmiestyje, tai jeigu igeltu rimtesnis vabzdys tai galim ir nepeti iki ligonines nuvaziuoti.

perskaiciau, kad yra homeopatiniu zirniuku, tik nelabai supratau kada juo vartoti. mums aktualiausia po igelimo, nes kad uodai sugels mazai tikimes,labai saugomes.

ligonineje patare issitinti alergijas, tik sake saltuoju sezono metu, nes dabar labai daug alergenu veikia, tai gali tyrimas buti netikslus.

Kodel niekuo netepem? tai, kad niekada nebuvo reikalo, tai ir neturim nei vaistu, nei tepalu. kad nenieztetu salicilo spiritu tepliojom, karsti mazino ir sake, kad netaip niezejo.

tai tokia musu patirtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alambra @ 2008 05 24, 20:43)
Norėjau pasiteiraut, gal kieno vaikučiams irgi panašiai būna - įkandus uodui, labai ištinsta, pvz jei tai galva tai istinsta visas veidas, uztinsta uzrausta akys, jei tai koja - taip istinsta, kad apie tilpima i batus gali pasvajot... ir atslugsta per savaite, aisku vartojant vaistus. Galvojau, kad išaugs maniškis, bet šiais metais po kelių uodų įkandimo vaiko neina pažinti, brolis su sese išsigandę klausia, kada jis bus toks kaip buvo... nes labai užtinęs... Tai kitą savaitę eisiim pas alergologę, iki šiol neradau nei vieno žmogaus kam irgi taip būna, bet šiandien per telebim bam nugirdau, kad kelios mamos irgi tuo skundėsi.
tai jeigu kam taip yra - kaip gydotės, kaip saugotės, ar nepastebėjote ir kitokių alergijų? Mūsiškis daugiau niekam nealergiškas kol kas, labai neramu kas būtų jei širšė ar bitė įgeltų, jei jau nuo uodo taip atsitinka...
( mano dukrytetaipat elergiska uodam tinsta visa vakar i akyte igele tai net atsimerkt negali :-(
Atsakyti