kepiau MB šiuo metu mėgstamiausią pyragą

mano užrašuose vadinamą obuolių tortu (vokiškai "Apfeltorte").labai gardus,drėgnas
reikia 26 cm skersmens formos
pagrindui:
200 g miltų
100 g sviesto
1 kiaušinio
50 g cukraus
žiupsnelio druskostiesiog ant stalo išminkom tešlą

gaunasi štai kas

iškart iškočiojam,išklojam formą ir kišam į šaldytuvą

tada nulupam
3-4 vidutinio dydžio obuolius (geriau,kad nebūtų labai saldūs),supjaustom plonom riekelėm.
gerai išplakame:
100 g minkšto sviesto
125 g cukraus + vanilinio cukraus pagal skonį
1 kiaušinį
įberiam į masę 100 g miltų,gerai išmaišome
jei mėgstat,galite įdėti dar
saują aguonų (aš visada dedu

)
išplakam
200 g grietinėlės,atsargiai ir greitai sujungiam su visa mase.gaunasi panašiai taip:

ištraukiam iš šaldytuvo formą su pagrindu,sudedam supjaustytus obuolius,ant viršaus paskirstom sviesto-miltų-greitinėlės masę.apibarstom šaukšteliu cukraus ir
maltais riešutais (geriausiai tinka migdolų lapeliai arba malti lazdynų riešutai)
kepam maždaug 1 val 200 C orkaitėje.geriausia žiūrėti pagal "sienelių" spalvą ,nes pyragas driegnas,todėl pokštas su dantų krapštukais neišdegs
gaunasi taip

skanaus