QUOTE(mimka @ 2008 05 27, 15:48)
Labai gera tema
šiaip manau visos savo darbą vertina pagal- užimamą laiką darbui atlikti, medžiagų kainą ir pan.
Geriausia manau kainą derinti su klientais

vistiek maždaug žinai kiek norėtum už vieną ar kitą darbelį, o aišku klientai beveik visada norės mokėti kuo mažiau
pvz buvau įdėjusi skelbimą i www.skelbiu.lt. už vaikišką kepurytę prašiau 20 lt, tai vienai poniai pasirodė tai baisiai daug

nes ji pareiškė kad tokią galima nunert per 2-3 val.
Taigi paskaičiuokim: minimalus valandinis darbo užmokestis Lietuvoje- 4.85, kepurytei sunaudota siūlų už 5 lt , tai jau 15 lt, tai užsidirbk vadinasi 5 lt

reik nepamiršt, kad tai MINIMALUS atlygis.
Vieną dalyką žinau- nereikia savęs nuvertinti. Yra taisyklė, kad klientas visada teisus, bet tokios klientės, kurios nevertina kito darbo lai pasigamina pačios norimą darbelį, tuomet ir požiūris į darbą pasikeis

O dėl miestų skirtumo tai negali būti jokio

nebent labai pigius siūlus Šiauliuose ar kokioj Pabradėj pardavinėja
Zinoma, kad dali kainos sudaro zaliava. Tad gal reiketu skaiciuoti atskirai siulu kaina ir darbo, tada klientui bus aiskiau kiek kas kainuoja.
Kazkada buvau mugeje, viena moteryte pardavinejo stebuklingo grozio salius is labai plonytes mocheros, prase apie 70-80 Lt, tai priejusios moteriskes baisiai buvo nepatenkintos tokia kaina. O man pasidare graudu, kad zmogus idejas tiek darbo ir meiles girdi nepatenkintu zmoniu replikas: LABAI BRANGU!!!
Gal pas mumis nevertina visai ranku darbo?
O kas liecia menes, tai as neriu letokai, nors nerti pradejau senokai, neriu apie 15 metu

Tai ir ivertinti bus sunku.
Paskutini sijonuka zemiau keliu ir platejanti i apacia nuneriau gal per 10-12 dienu. Kiek kitos nertu?