QUOTE(Singrid @ 2008 10 06, 14:40)
Neperskaičiau visų pasisakymų, bet pasidalinsiu savo patirtimi. Turiu dukrytę. Pradėjom daryti į puoduką 1m ir 11 mėn. Prieš tai išbandžiau viską ir sodinimą per prievartą ir palikimą be pamperso, tik su kelnytėmis, tačiau labiausiai mums padėjo knygutė

Turiu tokią seną dar nuo sovietinių laikų knygutę, kur galiniame puslapyje nupieštas vaikutis sėdintis ant puoduko. Tai aš dukrytei rodydavau tą paveiksliuką ir aiškindavau, kad visi vaikučiai daro sysiuką ir kakutį ant puoduko. be to kiekviena dieną vis klausinėdavau ar nenori ant puoduko ir pabrėždavau, kad visi vaikučiai daro ant puodo, rodydavau puoduką, bet neverčiau daryti. Per dvi savaites ji pati nusprendė daryti ant puodo. Tiesiog nuėjo ir padarė kakų. Labai išgyriau ir nuo to laiko ji daro pati viską ant puoduko. Pasitaiko ir menkų avarijų, bet tokiam amžiui vaikas jau viską supranta. Manau nereikia versti, tiesiog kalbėti ir viskas susitvarkys savaime. Viskam savas laikas.
Laba visoms,
na, labai graži istorija....
mums užsirašant į darželį jo vedėja nuramino, jei dar dviejų nedarysite ant puoduko, išmoks darželyje, matys, kad kiti vaikai sėdi ant puoduko, ir paaiškinus susivoks, kad tikrai galiu ir aš tai daryti. Juk vis tiek tokiame amžiuje daug kas mėgdžiojama....
nors aš tikiuosi, kad išmoksime iki darželio
kol kas nežinau, kaip tai darysime, todėl skubu paskaityti jūsų patyrimus
Papildyta:
QUOTE(wikonda @ 2008 09 14, 21:20)
Tikrai sutinku su ta nuomone, kad reikia išlaukti, pvz., mum labai padėjo puoduko šokis

mes jį šokdavome ir dainuodavome kiekvieną kartą padarius ir tada pati svarbiausia ceremonija, nešimas ir išpilimas į tuoletą viską atlikdavo pats
tikrai, juk kiekvienam individualiai