P.S. keptuvę tikriausiai nusipirksiu tik kitame amžiuje, nes čia į SM įlindus vis sunkiau apsispręsti darosi
P.S. keptuvę tikriausiai nusipirksiu tik kitame amžiuje, nes čia į SM įlindus vis sunkiau apsispręsti darosi
QUOTE(zipkute @ 2011 04 05, 13:54)
P.S. keptuvę tikriausiai nusipirksiu tik kitame amžiuje, nes čia į SM įlindus vis sunkiau apsispręsti darosi
Nežinau kodėl nesveika ir ar išvis nesveika palikt maistą ten. Man tai yra pliusas, nes maistas lieka karštas, o ilgam laikui jūs norit palikt ten maistą? Bet kokioj keptuvėj negalima, nes po dviejų valandų bet kur kambario temperatūroj pradeda gamintis gedimo bakterijos, gi atšąla ir dedam į šaldytuvą, jei kažkas liko nesuvalgyta
Dėl pačios keptuvės tai kaip tik, pardavimo vietose rašo, kad jos labai tinka geležies stokojantiems žmonės, tai gal jei ilgai stovės maistas, tai įsiskverbs per daug tos geležies į maistą? Nežinau tiesiog, gal kitos daugiau pasakys
O kad tuojau pat reiktų po kepimo būtina išimt maistą iš keptuvės negirdėjau ir taip nesiegiu : kokį blyną, keptą mėsą išimu, jei šildau ką nors ir lieka likučiai tai kai atšąla dedu į šaldytuvą {be keptuvės aišku
Man rodos ieškot problemų ten, kur jų nėra
Beje, tų brangiųjų man rodos nereik nei šveist nei prikepint aliejaus, jos jau paruoštos naudojimui ir reik tik paprastai prižiūrėt ir kept į sveikatą
QUOTE(zipkute @ 2011 04 05, 13:54)
Kodėl nežinau, bet kur rašoma apie ketaus indus, paprastai visur parašyta, kad laikyt maistui netinka
na, kiekvienoje keptuveje nepatariama laikyti maisto, o ypac teflonineje
na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.
na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas
kitaip, bet linkusi.
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems
tad sutaupiau visa 100 LT
bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu
na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.
na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems
bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu
QUOTE(Mamyte
@ 2011 04 06, 13:06)
na, kiekvienoje keptuveje nepatariama laikyti maisto, o ypac teflonineje
na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.
na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas
kitaip, bet linkusi.
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems
tad sutaupiau visa 100 LT
bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu
na man tai nerodiklis, nes niekada ir nelaikau ilgiau kaip max 1 val maisto keptuveje, jei jau atvesta maistas tai perdedu i dubeni ar kita inda.
na ka, po keletos dienu naudojimo galiu pasakyti apie svediska keptuve:
1. niekaip nepriprantu prie jos svorio, su viena ranka sunkiai sekasi pakelti (28cm)
2. neissivaizduoju kepimo be riebalu, sakyciau netgi, kad riebalu pilasi gerokai daugiau, pvz teflone uztekdavo su popieriumi pravaziuoti riebinu ir kepdavau keleta keptuviu blynu, o cia jau
3. linkusi siek tiek patraukti prie dugniuko, nestipriai, ne kaip teflonas subraizytas
4. pastebijimas - tikna dangciai nuo kitu keptuviu, maciau cia temoje buvo aktualu kelioms mamytems
bet noreciau isigyti ir maza pvz 20 cm keptuve keramikine, bet smelio keramikos, o ne su titanu
as kotletus tai visai be riebalų kepu,o dėl dangčių Tu teisi
Tai vat idomu kaip del tu riebalu, nes mane pardaveja irgi gasdino, kad spizinej reiks daug daugiau aliejaus naudot....
Tas svoris tai jau joooo, as parduotuvej panasia pakilnojau, tai net netikejau kad tiek gali svert
Bet vistiek as tiesiog svaigstu apie ta daugumos naudojama svediskaja keptuve
Manau tuoj ja griebsim
Tik vat idomu, maciau suomiskas Vilniaus Prismoj, ir pigesnes pagal kaina, bet idmou kokybe ar skiriasi
Tas svoris tai jau joooo, as parduotuvej panasia pakilnojau, tai net netikejau kad tiek gali svert
Bet vistiek as tiesiog svaigstu apie ta daugumos naudojama svediskaja keptuve
Manau tuoj ja griebsim
Tik vat idomu, maciau suomiskas Vilniaus Prismoj, ir pigesnes pagal kaina, bet idmou kokybe ar skiriasi
cia manau gal dar nuo seimininkiu iprastai naudojamo kiekio aliejaus priklauso, jei ir anksciau kepdavo su aliejum tai tada gal ir ne daugiau, bet pvz as teflonineje kepdavau tik su keliais (ir tikrai keliais lasais) aliejaus tai man dabar spyzineje niekaip taip nesigauna
nu tikrai neissivaizduoju kaip joje galima iskepti pvz neisvirta zalia mesa be riebalo, kai isgaruoja mesos sultys tuoj pradeda traukti prie dugniuko, ipylus aliejaus visas
na bet cia gali buti kad dar ""nepranesiojau" gerai as tos keptuves, gal ilgesnio laiko reikia...
pries pirmaji naudojima pripyliau puse 2/3 keptuves aliejaus ir ilgai kaitinau ji joje, tai tikrai paruosiau, nes ir namai prisigere to kvapo aliejaus
na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau
beje, kepant uzsiuodzia maisto kvapas tikrasis, dabar tik supratau, kad teflonineje kvapas tikrai kitoks kepamo maisto
na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau
QUOTE(Mamyte
@ 2011 04 07, 08:53)
cia manau gal dar nuo seimininkiu iprastai naudojamo kiekio aliejaus priklauso, jei ir anksciau kepdavo su aliejum tai tada gal ir ne daugiau, bet pvz as teflonineje kepdavau tik su keliais (ir tikrai keliais lasais) aliejaus tai man dabar spyzineje niekaip taip nesigauna
nu tikrai neissivaizduoju kaip joje galima iskepti pvz neisvirta zalia mesa be riebalo, kai isgaruoja mesos sultys tuoj pradeda traukti prie dugniuko, ipylus aliejaus visas
na bet cia gali buti kad dar ""nepranesiojau" gerai as tos keptuves, gal ilgesnio laiko reikia...
pries pirmaji naudojima pripyliau puse 2/3 keptuves aliejaus ir ilgai kaitinau ji joje, tai tikrai paruosiau, nes ir namai prisigere to kvapo aliejaus
na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau
beje, kepant uzsiuodzia maisto kvapas tikrasis, dabar tik supratau, kad teflonineje kvapas tikrai kitoks kepamo maisto 
Pas jus tokia?na bet tikrai nesigailiu as kad ja pirkau

Svarstau ar mazesne ar gilesne pirkt?
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 03 31, 16:50)
O kurioje vietoje jūs jas užtikote?







