Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė II

QUOTE(Undinencija @ 2009 02 13, 13:10)
o gerai, jei iki 18 metų neišleistas niekur, paskui staiga išeis kažkur (ypač jei išvažiuoja studijuot kitur)?  g.gif

klausimas senas bet labai norejau isakyti savo nuomone 4u.gif

buvom dvi drauges,as ejau pati savo galba,bet elgiausi atsakingai.kelis kart esu prikvailiojus-pabandziau uzteko ir baigesi seliones biggrin.gif visada buvau tarp draugiu viena kuri neruko,negere ir nesivalkioja.mokiausi prastokai,darbas ir hobis trukde,aisku menkas cia pasiteisinimas,tiesiog ateiti siejau su sportu,na nesvarbu istiesu.
drauge..hmm..niekur,niekada nejo-tevai neleido.mokesi nepriekaistingai,klusni buvo nerealiai ir visa kita.

baigem mokykla,as ir likau toke koke buvao,o drauge isejus studijuoti nutruko nuo lenciugo tikraja ta zodzio prasme,su visai ir visur ir belekur..katastrofa ne kitaip.

ka norejau pasakyti,gal vis tik ir po sparnu laikyti reikia protingai,duoti laisves po truputeli ir skatinti buti atsakinguma,kad visi veiksmai turi pasekmes..nes staiga istruke vaikai is namu nebezino i kure puse pasiduoti.. na ir kas kad sulauke 18?laisves nemate ir pasileido laukais kaip nezinau net kas...
Atsakyti
o gerai, jei iki 18 metų neišleistas niekur, paskui staiga išeis kažkur (ypač jei išvažiuoja studijuot kitur)?

kaip čia pasakius. g.gif yra tokių dalykų, kurių nepilnamečiams daryti negalima pagal įstatymus. ir jeigu tėvai tą leidžia, tai jie rizikuoja baudžiamąją atsakomybe.
taip va su tais visais tūsais ir plotais be suaugusių priežiūros. nes jeigu kas, tai TĖVAI bus kalti, kad leido.
buvo JAV toks atvejis, kai tėvai leido šešiolikmečiui gimtadienio proga pasikviest striptizo šokėją. buvo tūsas, paskui nuotraukas pamatė draugų tėvai -- ir kažkas pranešė policijai. tėvukai gavo atsakyt prieš teisėsaugą už jaunimo nusikalstamumo skatinimą ar kažką tai tokio.
taip kad tėvai jeigu kažko neleidžia, nes patys nenori problemų, jau nekalbant apie vaikų saugumą.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2011 01 30, 16:30)

viskam turi būt ribos mirksiukas.gif manau, kad žalinga tiek leist daryt ką nori ir kaip nori, tiek laikyt izoliuotą nuo aplinkos.
Atsakyti
Man atrodo ,lengva buvo gyventi kai buvau paauglė,dabar sunkiau prisiminti kokia buvau,ką dariau ar ko nepadariau...tiesiog su amžiumi didesnis atsakomybės jausmas ,gėdos,atsargumas atsirandantis.Savo vaikams daug ką leidžiu,bet ne per daug,nes aš žinau kur yra ribos ,o jie dar ne...todėl galvoju jog tėvai privalo demokratiškai kontroliuoti vaikus,kartais bausti už netinkamą elgesį...
Atsakyti
Susimąsčiau, kokių problemų tėvai su manim turi. Manau kad jie per daug nepasitiki manimi. netiki ką pasakau apskritai niekada galima sakyt. rėkia, pyksta, kai apsirūkius grįžtu ir aš juos visiškai suprantu, pati durna kad rūkyt pradėjau ir mest negaliu doh.gif nors, sutariu tai gana neblogai su jais.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeliukasr @ 2011 02 17, 19:52)
Susimąsčiau, kokių problemų tėvai su manim turi. Manau kad jie per daug nepasitiki manimi. netiki ką pasakau apskritai niekada galima sakyt. rėkia, pyksta, kai apsirūkius grįžtu ir aš juos visiškai suprantu, pati durna kad rūkyt pradėjau ir mest negaliu  doh.gif  nors, sutariu tai gana neblogai su jais.

O tavo mama ruke dar pries pastodama su tavimi? Ar zinai, kad butent busimos mamos rukymas nuo jaunu dienu (apie rukyma nestumo metu jau net nekalbu) kaltas, kad pas jos vaika silpna atmintis, kad jam nesiseka mokslai, kad jam daug sunkiau visko ismokt ir isiminti nei nerukanciu vaikams?
Jei pati jau rukai, tai turbut ateityje nenoresi turet vaiku? O gal turesi ir meginsi itikint save, kad rukymas busimam kudikiui nekenkia? Ar paskui bausi vaikus uz bloga mokymasi, nors istikro turetum bausi ne juos, o jiems leisti nubaust tave?
Kaskart paimdama cigarete prisimink, kad paskui turesi ziureti savo kudikeliui i akis ir kaip jausiesi, zinodama, kad esi kalta pries ji? Gerai?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeliukasr @ 2011 02 17, 20:52)
Susimąsčiau, kokių problemų tėvai su manim turi.

Jau vien kad susimastei jau zingsnis i prieki,o jei dar truputeli ir veiksmu atliktum i ta prieki link geresniu santikiu su tevais tai visai gerai butu ko tau ir linkiu 4u.gif o rukymas tai mados reikalas visos ruko tai ir tu ane?Bet tu issiskirk is tos pilkos rukoriu mases ir mesk 4u.gif Jai myli save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Militukas @ 2011 02 15, 15:31)
Taip turi mama rodyti pavyzdi smile.gif , o del pilvuko leiskite mergyte i sokius.

na, rūkymas nesveika, ir galų gale -- nepilnamečiams negalima. dėl to tėvai šito reikalo toleruoti nperivalo, ir labai natūralu, kad pyksta.
o pati tokia gudruolė, jeigu jau dūmelį peši, tai bent jau pasistenk nesmirdėt dry.gif
Atsakyti
Sveikos.

Mano tėvai išsiskyrę. Matydavau, kaip tėtis su mama barasi, bet į tai nekreipdavau dėmesio, na, kartais paverkdavau, arba išeidavau į mišką pasivaikščiot.
Dabar gyvenu su mažąja sese ir mama. Mama dažnai išgeria, o tas dažnai, na, kiekvieną dieną po brendžio butelį ar dar ką nors. O kai išgeria, rėkia, kartais ir užvožia, bet, aišku, nelabai stipriai. Nueinu į savo kambarį, ašaros byra, o aš juokiuos, ir galvoju, kad aš stipri. Ir tai ne pirmas kartas. O paskui atsiprašinėja, sako kad myli, vakare - vėl tas pats. Aš anksti einu miegot, kad tik netektų bendraut su mama kai ji išgeria. Ir dar keikias. Išvadina visaip ir pnš. O vakar išgirdau geriausia - kad mamai nusispjaut (be keiksmažodžių rašysiu) ant mano mokslų, pasiekimų ir olimpijadų. Ir kad dingčiau iš svetainės, nors tai ir mano namai.
Net nežinau ką daryt, laukiu, kad eisiu į mokyklą, o tada grįš ir tėtis iš kitos šalies. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amor...: 19 vasario 2011 - 14:22
QUOTE(Amor... @ 2011 02 19, 15:21)
[color=Chocolate]Sveikos.

Noreciau tave labai stipriai apkabinti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O koks tavo amžius? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Amor... @ 2011 02 19, 17:21)
Sveikos.

Mano tėvai išsiskyrę. Matydavau, kaip tėtis su mama barasi, bet į tai nekreipdavau dėmesio, na, kartais paverkdavau, arba išeidavau į mišką pasivaikščiot.
Dabar gyvenu su mažąja sese ir mama. Mama dažnai išgeria, o tas dažnai, na, kiekvieną dieną po brendžio butelį ar dar ką nors. O kai išgeria, rėkia, kartais ir užvožia, bet, aišku, nelabai stipriai. Nueinu į savo kambarį, ašaros byra, o aš juokiuos, ir galvoju, kad aš stipri. Ir tai ne pirmas kartas. O paskui atsiprašinėja, sako  kad myli, vakare - vėl tas pats. Aš anksti einu miegot, kad tik netektų bendraut su mama kai ji išgeria. Ir dar keikias. Išvadina visaip ir pnš. O vakar išgirdau geriausia - kad mamai nusispjaut (be keiksmažodžių rašysiu) ant mano mokslų, pasiekimų ir olimpijadų. Ir kad dingčiau iš svetainės, nors tai ir mano namai.
Net nežinau ką daryt, laukiu, kad eisiu į mokyklą, o tada grįš ir tėtis iš kitos šalies. unsure.gif

O su teciu apie situacija namuose nesisnekejai?
Atsakyti