QUOTE(daluzenik @ 2008 12 19, 14:07)
Sos !
Nesusikalbu su savo 15mete dukra.
Atrodo bandau ir graziai ir piktai, nelabai kas gaunasi.
Vieni sako, kad perdaug spaudziam ja, kiti, kad perdaug gilinuosi, bet man be galo sunku.
Neklauso mergina patarimu, arba tik palinksi galva, o daro savo.
Susidejo su nekokios reputacijos draugemis, paruko, net isgeria kartais.
Nors galva i siena dauzyk niekas nepadeda.
Buvom ir telefona ateme ir kompu uzdraude naudotis, ir namu aresta paskyrem, tai merga pabegus is pamoku, gere sidra kazkur prie nemuno su bernais.
Sako, kad pasene mano paziuros, kad as nieko nesuprantu, kad visi dabar toki vaikai
Ka daryt?
<...>
Čia jau gražios kalbos aš net ir pati neįsivaizduoju. Nors anksčiau būdavo baisios isterijos, kad tėvai mane kontroliuoja iki beprotybės, bet dabar supratau, kad jie man nori tik gero. Pats geriausias būdas atkratyti vaikus nuo nesąmonių yra nuo mažens propaguoti užklasinę veiklą. (Pati sportavau iki 16 metų ir neturėdavau nei noro nei galimybių išsidirbinėti) Kas per pasakymas, kad visi vaikai dabar tokie?

Atsakymas: dauguma tokių paskui nusivažiuoja į profesines mokyklas, ankstyvuosius nėštumus, o kartais per išgėrusius draugus - ir po žeme... Kraupu, bet mergaitė tą kaip nors turi suprasti...
QUOTE(vilijandrija @ 2009 02 14, 16:32)
pasiskaitinejau,nes ir man idomu,kaip tevai tvarkosi.Negaliu ziuret videoirasu,kur maza dukryte tokia linksma glaudzias prie manes,sirdi skauda.Db to nera,ji paaugle.Ir mastau sau viena,ar bus kada dar tokie geri laikai?ar ta paauglyste praeis,ar naujas susiformaves charakteris liks koks dabar.Sakysit,reikia bendraut...Visaip stengiuos,kalbinu,vadinu eit kartu apsiprekint,i svecius,noriu viskuo dometis,kad ji issipasakotu,viskas perniek...ji salta,pasinerus i savo pasauli ir abejinga...O taip noreciau jai buti drauge.Stai ir db negaliu sulaikyti asaru,nes matau,kad nieko negaliu pakeist

Pasidalinkit,mamos ir jus sava patirtim,gal pasijusiu ne tokia vienisa...
Su paauglėm (arba save tokiomis laikančiom) mergaitėm visada sunkoka. Buvo man toks periodas, dabar toks pats yra mano sesei. Nieko nesako, šneka tik tada , kai reikia pinigų ar eiti į miestą. Bet visą laiką viskas yra išaugama. Dabar aš su mama mėgstam tiesiog pasėdėti su puodeliu arbatos, arba aš kokį veido masažą padarau, jeigu gera nuotaika būna... Išsišnekam... Su tėveliu taip pat pasitaisė santykiai.

Manau, kad paauglystė yra "liga", pagydoma su laiku ir supratingumu