Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė II

QUOTE(Ledinė Širdis @ 2008 12 21, 19:31)
o šiaip ir aš turiu problemą... tėvai nesveikai mane kontroliuoja...vieną dieną namo gryžau  16.50 h, o tėtis pradėjo rėkti,kodėl aš patamsy valkiojuos  blink.gif    doh.gif  nuostata tokia,kai temsta- iškart namo.nu negaliu to pakęst    doh.gif  juk norisi išeiti su draugėm ir draugais į miestą, žiemą juk žiauriai anksti temsta,norisi bent iki kokios 19h pabūt,bet kur tau,be šansų  verysad.gif  suprantu,jeigu būčiau kažkokia nepaklusni ,bet dabar negeriu,nerūkau,su ,,blogais" draugais nesivalkioju, stengiuosi mokytis,o tėvai jeigu galėtų,turbūt užrakintą laikytų  verysad.gif pokalbiai nepadeda..

Patarčiau susirasti kokį būrelį. Juk bent žiemą jie visi baigiasi kai būna tamsu. Nemanau, kad tėvai prieštarautų papildomai naudingai veiklai. wink.gif O kalbant su tėvais būtų argumentas, kad jei gali grįžti iš būrelio, tia ir šiaip gali grįžti iki 19 kartais smile.gif Man nors ir sunkiai, bet veikė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledinė Širdis @ 2008 12 21, 20:31)
o šiaip ir aš turiu problemą... tėvai nesveikai mane kontroliuoja...vieną dieną namo gryžau  16.50 h, o tėtis pradėjo rėkti,kodėl aš patamsy valkiojuos  blink.gif    doh.gif  nuostata tokia,kai temsta- iškart namo.nu negaliu to pakęst    doh.gif  juk norisi išeiti su draugėm ir draugais į miestą, žiemą juk žiauriai anksti temsta,norisi bent iki kokios 19h pabūt,bet kur tau,be šansų  verysad.gif  suprantu,jeigu būčiau kažkokia nepaklusni ,bet dabar negeriu,nerūkau,su ,,blogais" draugais nesivalkioju, stengiuosi mokytis,o tėvai jeigu galėtų,turbūt užrakintą laikytų  verysad.gif pokalbiai nepadeda..

nu as stosiu i tevu puse smile.gif jie bijo, ta kontrole yra is baimes kad tau kas nors nutiks , nes dabar tokie laikai, kad baisu - nuzude, isprievartavo, as jei tureciau dukra elgciausi manau taip pat, nu aisku proto ribose, bet tu suprask ir tevus, jie tau blogo nelinki, jie be proto tave myli ir saugoja smile.gif Mano vaikas kai veluoja grizti is pamoku as jau prisigalvoju visko - kad kas sumuse, gal jau guli kruvinas, zodziu tevai siais laikais pilni baimiu verysad.gif kai turesi savo vaiku suprasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2009 02 12, 01:16)
nu as stosiu i tevu puse  smile.gif jie bijo, ta kontrole yra is baimes kad tau kas nors nutiks , nes dabar tokie laikai, kad baisu - nuzude, isprievartavo, as jei tureciau dukra elgciausi manau taip pat, nu aisku proto ribose, bet tu suprask ir tevus, jie tau blogo nelinki, jie be proto tave myli ir saugoja  smile.gif Mano vaikas kai veluoja grizti is pamoku as jau prisigalvoju visko - kad kas sumuse, gal jau guli kruvinas, zodziu tevai siais laikais pilni baimiu  verysad.gif kai turesi savo vaiku suprasi  mirksiukas.gif

Sutinku, bet... Dabar jai 16, na dar kokius trejus metus gali neleisti tėvai niekur, bet vėliau juk pradės studijuot ir tikrai nebus labai saugiau. Gal pamažu reikia prie to priprasti. Žinoma, man tėvai naktim niekur vaikščioti irgi neleido, ir aš pati turbūt neleisčiau, bet pamažu reikia prie to priprasti. Gal iš pradžių grįžti iki 18, paskui iki 19h. Kada nors vis tiek tėvai turės paleisti, geriau prie to pratintis pamažu, kitaip žmogus nejaus ribų, kai tik gaus laisvę smile.gif Juk 16 ne taip ir mažai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo studenčiukė: 12 vasario 2009 - 17:28
QUOTE(studenčiukė @ 2009 02 12, 18:27)
Sutinku, bet... Dabar jai 16, na dar kokius trejus metus gali neleisti tėvai niekur, bet vėliau juk pradės studijuot ir tikrai nebus labai saugiau. Gal pamažu reikia prie to priprasti. Žinoma, man tėvai naktim niekur vaikščioti irgi neleido, ir aš pati turbūt neleisčiau, bet pamažu reikia prie to priprasti. Gal iš pradžių grįžti iki 18, paskui iki 19h. Kada nors vis tiek tėvai turės paleisti, geriau prie to pratintis pamažu, kitaip žmogus nejaus ribų, kai tik gaus laisvę smile.gif Juk 16 ne taip ir mažai mirksiukas.gif

bet ne tiek jau ir daug ax.gif
isleik vakare 10meti
16meti
18meti
20meti
Bus skirtumas?
tai va todel tevai vakiukus ir laiko kuo ilgiau po sparnu, kol koses nedaug dar galvelese mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2009 02 13, 01:04)
bet ne tiek jau ir daug ax.gif
isleik vakare 10meti
16meti
18meti
20meti
Bus skirtumas?
tai va todel tevai vakiukus ir laiko kuo ilgiau po sparnu, kol koses nedaug dar galvelese mirksiukas.gif

o gerai, jei iki 18 metų neišleistas niekur, paskui staiga išeis kažkur (ypač jei išvažiuoja studijuot kitur)? g.gif
Atsakyti
http://www.15min.lt/...57/28322/?fid=2
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 02 13, 14:10)
o gerai, jei iki 18 metų neišleistas niekur, paskui staiga išeis kažkur (ypač jei išvažiuoja studijuot kitur)?  g.gif

g.gif kaip čia pasakius. kol nėra 18, tai į normalias vakarinių pasilinksminimų vietas nelabai kas įleis. o visokios kitokios -- kinai, parduotuvės užsidaro iki kokių dešimt vakaro. o kur nepilnametis gali blūdinėti vėlai vakare? tik gatvėse ar plotuose. nelabai saugios vietos g.gif
Atsakyti
As taip pat esu tos nuomones, kad jei labai kontroliuosi vaika, jis nores pabegti. Svarbiausia-susitarimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2009 02 13, 19:02)
g.gif kaip čia pasakius. kol nėra 18, tai į normalias vakarinių pasilinksminimų vietas nelabai kas įleis. o visokios kitokios -- kinai, parduotuvės užsidaro iki kokių dešimt vakaro. o kur nepilnametis gali blūdinėti vėlai vakare? tik gatvėse ar plotuose. nelabai saugios vietos  g.gif

na bet čia panelė 16 metų minėjo, kad žiemą ji jau kai sutemsta (apie 17val) ji negali niekur išeit g.gif
Atsakyti
pasiskaitinejau,nes ir man idomu,kaip tevai tvarkosi.Negaliu ziuret videoirasu,kur maza dukryte tokia linksma glaudzias prie manes,sirdi skauda.Db to nera,ji paaugle.Ir mastau sau viena,ar bus kada dar tokie geri laikai?ar ta paauglyste praeis,ar naujas susiformaves charakteris liks koks dabar.Sakysit,reikia bendraut...Visaip stengiuos,kalbinu,vadinu eit kartu apsiprekint,i svecius,noriu viskuo dometis,kad ji issipasakotu,viskas perniek...ji salta,pasinerus i savo pasauli ir abejinga...O taip noreciau jai buti drauge.Stai ir db negaliu sulaikyti asaru,nes matau,kad nieko negaliu pakeist g.gif Pasidalinkit,mamos ir jus sava patirtim,gal pasijusiu ne tokia vienisa...
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 12 19, 14:07)
Sos !
Nesusikalbu su savo 15mete dukra.
Atrodo bandau ir graziai ir piktai, nelabai kas gaunasi.
Vieni sako, kad perdaug spaudziam ja, kiti, kad perdaug gilinuosi, bet man be galo sunku.
Neklauso mergina patarimu, arba tik palinksi galva, o daro savo.
Susidejo su nekokios reputacijos draugemis, paruko, net isgeria kartais.
Nors galva i siena dauzyk niekas nepadeda.
Buvom ir telefona ateme ir kompu uzdraude naudotis, ir namu aresta paskyrem, tai merga pabegus is pamoku, gere sidra kazkur prie nemuno su bernais.
Sako, kad pasene mano paziuros, kad as nieko nesuprantu, kad visi dabar toki vaikai  doh.gif
Ka daryt?
<...>

Čia jau gražios kalbos aš net ir pati neįsivaizduoju. Nors anksčiau būdavo baisios isterijos, kad tėvai mane kontroliuoja iki beprotybės, bet dabar supratau, kad jie man nori tik gero. Pats geriausias būdas atkratyti vaikus nuo nesąmonių yra nuo mažens propaguoti užklasinę veiklą. (Pati sportavau iki 16 metų ir neturėdavau nei noro nei galimybių išsidirbinėti) Kas per pasakymas, kad visi vaikai dabar tokie? unsure.gif Atsakymas: dauguma tokių paskui nusivažiuoja į profesines mokyklas, ankstyvuosius nėštumus, o kartais per išgėrusius draugus - ir po žeme... Kraupu, bet mergaitė tą kaip nors turi suprasti...

QUOTE(vilijandrija @ 2009 02 14, 16:32)
pasiskaitinejau,nes ir man idomu,kaip tevai tvarkosi.Negaliu ziuret videoirasu,kur maza dukryte tokia linksma glaudzias prie manes,sirdi skauda.Db to nera,ji paaugle.Ir mastau sau viena,ar bus kada dar tokie geri laikai?ar ta paauglyste praeis,ar naujas susiformaves charakteris liks koks dabar.Sakysit,reikia bendraut...Visaip stengiuos,kalbinu,vadinu eit kartu apsiprekint,i svecius,noriu viskuo dometis,kad ji issipasakotu,viskas perniek...ji salta,pasinerus i savo pasauli ir abejinga...O taip noreciau jai buti drauge.Stai ir db negaliu sulaikyti asaru,nes matau,kad nieko negaliu pakeist g.gif Pasidalinkit,mamos ir jus sava patirtim,gal pasijusiu ne tokia vienisa...

Su paauglėm (arba save tokiomis laikančiom) mergaitėm visada sunkoka. Buvo man toks periodas, dabar toks pats yra mano sesei. Nieko nesako, šneka tik tada , kai reikia pinigų ar eiti į miestą. Bet visą laiką viskas yra išaugama. Dabar aš su mama mėgstam tiesiog pasėdėti su puodeliu arbatos, arba aš kokį veido masažą padarau, jeigu gera nuotaika būna... Išsišnekam... Su tėveliu taip pat pasitaisė santykiai. drinks_cheers.gif Manau, kad paauglystė yra "liga", pagydoma su laiku ir supratingumu 4u.gif
Atsakyti
Help! blush2.gif
Mano geriause drauge Vytaute jai 15 metu, bet ji geria, ruko [nu nesvarbu, ir as kartais ishgeriu, uztraukiu, nu juk siolaikinis jaunimas. ax.gif ax.gif blush2.gif ] Bet svarbiause, kad ji vartoja narkotikus g.gif , ko tikrai nevartosiu as schmoll.gif , ji visur isivelia i mustines, i nemalonumus schmoll.gif schmoll.gif . Man dabar 13. Esu 7-toke. Ir mano klasiokai [jie totalus mazvaikei doh.gif ] jie skleidzia gandus kad ir as vartoju narkotikus, KAD PARSIDAVINEJU [nes mano draugu tarpe 14-18metu zmones]doh.gif schmoll.gif schmoll.gif Tie gandai nuejo iki aukletojos, dbr iki tevu. Praradau tevu pasitikejima pasitikejima, net nezinau ka daryti, patarkite, kaip man jai padeti, ir kaip susigrazinti tevu pasitikejima. unsure.gif
Atsakyti