Turiu perlinių kruopų ir nežinau ką pagaminti iš jų neskaitaint sriubos. Kaip iš jų verdate košes ir t.t.
Aš verdu košę, paprasta tik pries verdant is vakaro pamerkiu, kad greičiau iširtų, o poto verdu gan ilgai, o pagardinu sviestu ir druskytes truputi dedu, as tai taip darau

QUOTE(savitre @ 2008 05 30, 22:32)
Turiu perlinių kruopų ir nežinau ką pagaminti iš jų neskaitaint sriubos. Kaip iš jų verdate košes ir t.t.
O kaip verdi iš jų sriubą?
galima silkines koses isvirt. pries baigiant virt kruopoms, idedi bulviu tarkiu

QUOTE(LABUSKA @ 2008 05 31, 11:30)
O kaip verdi iš jų sriubą?
verdu taip pat kaip paprasta sriuba su kauliukais tik kai kauliukai užverda tada juos nuplaunu ir kai užpilu svaru vandeni dedu prieskonius ir perlines kruopas o tada jau verdu kaip paprastai veliau sudedu daržoves ir t.t.
O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu.
QUOTE(GitaZ @ 2008 05 31, 23:45)
O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu.
Ir as taip verdu, man labai skanu. Tik as dedu pakepinu parukyta soninuke,o jei neturiu tai pakepinu parukytas desreles, man tas duoda gera skoni. Labai skanu.
va va, ir man idomu ka cia pasigamint is tu perliniu kruopu ?
buvau karta kavinej ir valgiau perliniu kruopu kotletus ar tai blynus, kaip tiksliai pavadint nezinau, bet jau skanumas neispasakytas. bandziau per google susirast receptu, bet taip ir neradau, o kavines vireja paslapties neisduoda
buvau karta kavinej ir valgiau perliniu kruopu kotletus ar tai blynus, kaip tiksliai pavadint nezinau, bet jau skanumas neispasakytas. bandziau per google susirast receptu, bet taip ir neradau, o kavines vireja paslapties neisduoda

QUOTE(GitaZ @ 2008 05 31, 21:45)
O as i isvirtas perlines kruopas sumetu pakepintas kubeliais pjaustytas morkas, svoguna, pakepintu spirguciu, bulviu tarkiu, sumaisau su prieskoniais, sviestuku, trupuciu majonezo ar grietines, sudedu i atsparu karsciui inda ir kepu tokia apkepa, dar siek tiek vandenuko ipilu.
As savo seimynai toki patiekala gaminu,tik majonezo ir grietines nededu


na o as tai gaminu taip:
gerai isvirtas pelines kruopas dedu i keptuve, suspjaustau svoguna rujytu desrelių ir viska geri eptuvej pakaitinu, idedu bulvių prieskoniu ir pakepinu kad viskas gerai paskrustu, tik atsargiai su aliejumi...nes jo reikia stengtis pilti kuo mažiau, na o jei desreles rujytos ir riebokos, tai is visos nereikia, jau kaip kruopos anpskrubda idedu tarkuoto gfermentinio surių ir kelis saukstus pamidoru padazo... (nuo fermentinio surio atsiranda nemazai riebalu, todel patartina aliejaus pilti labai mazai, nes paskui bus labai riebu)...arba galima nedeti tomato, o padaziukqa pasigaminti atskirai padazui galima naudoti tomata, majoneza, jogurta be jokiu priedu ir csnaka...nu labai skanu...galima net majonezo nenaudoti, uztektu vien naryralaus jogurto, nes kam tie riabalai musus pilvukams
gerai isvirtas pelines kruopas dedu i keptuve, suspjaustau svoguna rujytu desrelių ir viska geri eptuvej pakaitinu, idedu bulvių prieskoniu ir pakepinu kad viskas gerai paskrustu, tik atsargiai su aliejumi...nes jo reikia stengtis pilti kuo mažiau, na o jei desreles rujytos ir riebokos, tai is visos nereikia, jau kaip kruopos anpskrubda idedu tarkuoto gfermentinio surių ir kelis saukstus pamidoru padazo... (nuo fermentinio surio atsiranda nemazai riebalu, todel patartina aliejaus pilti labai mazai, nes paskui bus labai riebu)...arba galima nedeti tomato, o padaziukqa pasigaminti atskirai padazui galima naudoti tomata, majoneza, jogurta be jokiu priedu ir csnaka...nu labai skanu...galima net majonezo nenaudoti, uztektu vien naryralaus jogurto, nes kam tie riabalai musus pilvukams

Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia
. Aišku namie jinai gaunasi skanesnė nei pardėj. Pabandykit, tikrai skanu
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai
Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia

