Įkraunama...
Įkraunama...

Perlinės kruopos

o kaip jus verdat agurkine sriuba su perlinemis kruopomis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20)
o kaip jus verdat agurkine sriuba su perlinemis kruopomis? smile.gif

aš tai tik agurkinei sriubai ir naudoju perlines kruopas blush2.gif
aš tai gerai išplaunu kruopas, kad beveik baltos pasidaro (aišku geriausiai per naktį palikt, ka aš pamirštu blush2.gif ) ir tada užverda sultinys sriubai ir dedu kruopas mirksiukas.gif
Atsakyti
kiek suprantu, agurkus reikia deti i pabaiga,kai kruopos jau suminksteja? smile.gif
Atsakyti
Isverdu kruopytes ir dedu ant ju toki uzpila: kepinu kumpi arba sonine spirguciais, pomidora, sampinjonus, svogunus ir zalumynus. Dedu vegetos ar kitokiu prieskoniu. Dazniausiai kruopas sumaisau su situo uzpilu ir laaabai skanu buna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Treglė @ 2008 08 18, 13:51)
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai

Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.

Anksčiau tokią mišrainę pirkdavau Iki pardėj. Bet pasidarė tokia populiari, kad dabar negamina. Man jinai pati pačiausia thumbup.gif. Aišku namie jinai gaunasi skanesnė nei pardėj. Pabandykit, tikrai skanu  4u.gif


geras,reikės pabandyti...turėtų būt tikrai skanu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Treglė,2008 08 18, 13:51]
Perlinių kruopų mišrainė:
2 stiklinės virtų perlinių kruopų
2 virtos morkos
0,5 poro
200g fermentinio sūrio
200g virto kiaulienos kumpio
2 marinuoti agurkai
majonezo
Malti juodieji pipirai

Į dubenį suberiame perlines kruopas, kubeliais supjaustytas morkas, sūrį, kiaulienos kumpį ir agurkus, griežinėliais supjaustytą porą. Į mišrainę dedame majonezą ir sumaišome. Paskaniname maltais juodaisiais pipirais. Mišrainę sudedame į salotinę ir papuošiame petražolių šakele ir poro griežinėliais.
Labai patiko visiems, kai pagaminau thumbup.gif Dar galima uzpilti salotiniu aliejiniu padazu biggrin.gif , tada majonezo nereikia..As dariau ja astresne, dejau daugiau prieskoniu..Lanbai tinka su vistu skrandukais, labai savitas skonis
Atsakyti
Senais laikais mama gamindavo Danutės košę sunkiame britvone orkaitėje. Niekaip neatsimenu, ką ten dėdavo, bet būdavo skanu. Gal kas žinote receptą?
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2008 08 18, 14:20)
o kaip jus verdat agurkine sriuba su perlinemis kruopomis? smile.gif



1.jautienos gabala i verdanti vandeni.
2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa
3. paverda apie valanda,
4. dedu druska, pipirus,laurus
5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba
6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho blush2.gif ) , patikrinu ar tikrai isvire bulves, ir tada metu i sriuba
8. beriu smulkintas petrazoles, krapus

9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo lotuliukas.gif
na, ziauriai gi skanu rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2008 11 27, 22:39)
1.jautienos gabala i verdanti vandeni.
2. bent valanda pamirkytas perlines kruopas (as is vakaro dazniausiai uzmerkiu) i ta pati puoda su mesa
3. paverda apie valanda,
4. dedu druska, pipirus,laurus
5. dvi bulves pjaustau kubeliais i sriuba
6. tarkuotas morkas (dedu 2 nemazas ) ir smulkiai pjaustyta svoguno galva kepinu nedideliam aliejaus kiekyje ant silpnos ugnies, kol visai suminksteje- suverciu su viskuom i sriuba
7. smulkinu agurkus (dazniausiai uspaskicho blush2.gif ) , patikrinu ar tikrai isvire bulves, ir tada metu i sriuba
8. beriu smulkintas petrazoles, krapus

9. pilu i lekstes, dedu grietines, imam juodos duonos ir shlerpiam iki samones netekimo  lotuliukas.gif
na, ziauriai gi skanu  rolleyes.gif  wub.gif


taaaip! cia ir yra tikroji agurkine thumbup.gif for real ! o ten visokios su ryziais ir tt- kicas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 11 27, 21:58)
Kažkada bendradarbė atnešė paragaut patieklo su keistu pavadinimu "žiegžikas" (lyg žemaitiškai). Taigi jis daromas taip: perlines kruopas gerai išvirti, palikti truputį vandens, dėti paruoštus spirgučius su svogūnu ir užpilti, nuolat maišant, bulvių tarke. Skamba gana keistai, bet apsivalgymas garantuotas  thumbup.gif


kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu???
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 27, 22:03)
taaaip! cia ir yra tikroji agurkine  thumbup.gif  for real ! o ten visokios su ryziais ir tt- kicas  doh.gif


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=dooovile,2008 11 27, 23:12]
kiek tarkiu ant kokio kiekio kruopu?

Nelabai ir pati žinau blush2.gif Tarkių turi būti nelabai daug, tik tam, kad sutirštintų. Manau, kad kokių 5-6 bulvių pakaktų pusei pakelio kruopų g.gif
Atsakyti