Sveikos mielosios,
Noreciau pasidalinti savo patirtimi ir paklausti kitu, susidurusiu su sia problema. Neseniai grizau is ligonines, kurioje praleidau del kepenu sutrikimo nestumo metu - nesciuju chlestaze. Simptomas sio negalavimo buvo labai paprastas is pirmo zvilgsnio - niezti padus, kitoms gali niezteti delnus, pilva arba visa kuna.
Bukite atsargios, kai tik pajusite tokius simptomus, butinai apie tai pasakykite savo gydytojui, nes tai yra rimta.
Ar yra daugiau, susidurusiu su sia problema?
QUOTE(vaikiukas @ 2008 05 31, 19:15)
Sveikos mielosios,
Noreciau pasidalinti savo patirtimi ir paklausti kitu, susidurusiu su sia problema. Neseniai grizau is ligonines, kurioje praleidau del kepenu sutrikimo nestumo metu - nesciuju chlestaze. Simptomas sio negalavimo buvo labai paprastas is pirmo zvilgsnio - niezti padus, kitoms gali niezteti delnus, pilva arba visa kuna.
Bukite atsargios, kai tik pajusite tokius simptomus, butinai apie tai pasakykite savo gydytojui, nes tai yra rimta.
aš jau antra savaitė guliu AK dėl cholestazės ir niekas jau manęs vienos iš čia neišleis, na, tuo tik ir guodžiuos

beje man nei delnų, nei padų neniežtėjo, visa laimė tik, kad ta liga pačiu laiku pastebėta, nes jau net baisu pagalvoti, kaip galėjo viskas pagal tyrimus progresuot...
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 10:39)
aš jau antra savaitė guliu AK dėl cholestazės ir niekas jau manęs vienos iš čia neišleis, na, tuo tik ir guodžiuos 
beje man nei delnų, nei padų neniežtėjo, visa laimė tik, kad ta liga pačiu laiku pastebėta, nes jau net baisu pagalvoti, kaip galėjo viskas pagal tyrimus progresuot...

Papildyta:
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 10:39)

Tuomet kaip pasireiske, kaip gydytojai pastebejo? Man be minetu simptomu buvo padarytas biocheminis kraujo tyrimas, kuris ir parode niezulio priezastis. Taciau siaip daznai ir is niekur nieko biocheminiu tyrimu nedaro, bent jau mano atveju.
laikykis!
QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 01, 10:57)
Papildyta:
Tuomet kaip pasireiske, kaip gydytojai pastebejo? Man be minetu simptomu buvo padarytas biocheminis kraujo tyrimas, kuris ir parode niezulio priezastis. Taciau siaip daznai ir is niekur nieko biocheminiu tyrimu nedaro, bent jau mano atveju.
laikykis!
laikykis!
lyg šiaip sau iš neturėjimo ką veikti, pasakiau savo gydytojai, kad niežti nugarą ir šonus labai, ypač naktį.
jai labai užsifiksavo, kad naktį, sako: "padarom kepenų fermentų tyrimus"

ir... kai sužinojo tyrimų rezultatus, tą pačią dieną paguldė, nukrypimai nuo normos buvo dešimt kartų.
kai paguldė, pakartojo kraujo tyrimą, nukrypimai nuo normos buvo padidėję iki penkiolikos kartų

lašelinės vaistai. šiandien jaučiuosi žymiai geriau, o anksčiau galvodavau: kodėl nuotaikos neturiu, apatiška viskam, apetito nėra, vos ką suvalgau, bloga pasidaro, dar po šonkauliais dešinėj pusėj maudžia...
gydytoja pradžioj sakė, kad čia normalu, kad paskutiniai nėštumo mėnesiai, tai aš ir nekreipiau dėmesio.
o šitie mano minėti požymiai kaip tik irgi gali būt cholestazės apraiškos.
o po šonkauliais tai man ne nervukas buvo užspaustas, kaip aš visad galvodavau, o kepenis skaudėjo.. dar ir dabar skauda, visa laimė, kad nepastoviai..
ko labiausiai nenoriu, kad krapštytų meno lelių lauk, ką lyg ir žadėjo rytoj daryti, nors šiaip jau pas mane 3cm atsidarymas ir gimdos kaklelis sutrumpėjęs iki 1 cm.
žiūrėsim, ką rytoj gydytojų konsiliumas pasakys.
o tave namo paleido, nes kraujo tyrimai labai pagerėjo?
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 13:02)
lyg šiaip sau iš neturėjimo ką veikti, pasakiau savo gydytojai, kad niežti nugarą ir šonus labai, ypač naktį.
oh, galvoju, ir vėl eilinį sykį išmesiu pinigus į balą, nes lankiausi privačiai, o visąlaik tyrimai būdavo geri, jokių sutrikimų neturėjau.
ir... kai sužinojo tyrimų rezultatus, tą pačią dieną paguldė, nukrypimai nuo normos buvo dešimt kartų.
kai paguldė, pakartojo kraujo tyrimą, nukrypimai nuo normos buvo padidėję iki penkiolikos kartų
lašelinės vaistai. šiandien jaučiuosi žymiai geriau, o anksčiau galvodavau: kodėl nuotaikos neturiu, apatiška viskam, apetito nėra, vos ką suvalgau, bloga pasidaro, dar po šonkauliais dešinėj pusėj maudžia...
gydytoja pradžioj sakė, kad čia normalu, kad paskutiniai nėštumo mėnesiai, tai aš ir nekreipiau dėmesio.
o po šonkauliais tai man ne nervukas buvo užspaustas, kaip aš visad galvodavau, o kepenis skaudėjo.. dar ir dabar skauda, visa laimė, kad nepastoviai..
ko labiausiai nenoriu, kad krapštytų meno lelių lauk, ką lyg ir žadėjo rytoj daryti, nors šiaip jau pas mane 3cm atsidarymas ir gimdos kaklelis sutrumpėjęs iki 1 cm.

jo... kaip suprantu, reikia labai reaguoti i savo kuna nestumo metu, ciau jau isitikinau, kad bet koks is pirmo zvilgsnio nereiksmingas reiskinys gali buti is tiesu rimta.
As ligonineje gulejau savaite, isleido namo su vaistais.
Man dabar 39 sav., is principo galeciau bet kada gimdyti ir laaabai to noriu kuo greiciau. Mano tyrimai, palyginus su tavaisiais, buvo tik padvigubeje, po savaites ligonines - nelabai kas ir pakito, trupuciuka nukrito, taciau anot gydytoju - vienintelis vaistas - gimdymas. jie ir nelabai tikejosi, kad pageres. Be abejo, noreciau, kad leliukas naturaliai pagal savo laikroduka gimtu. Jeigu per ateinancia savaite negimdau - greiciausiai skatins. Mano dar jokio atsidarymo nera, kaklelis dar tik tuosiasi. Greicau jis pasiruostu:))))
sekmes ir laikykis.
sėkmės ir tau

QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 01, 19:53)
labas nemiga pievoje, labai butu idomu suzinoti "'tavosios"'
cholestazes baigimosi istorija.
QUOTE(vaikiukas @ 2008 05 31, 19:15)
Sveikos mielosios,
Sveikute, man situacija pažįstama iki skausmo, nors ir išgyventa prieš tris metus...viskas irgi prasidėjo nuo niežėjimo, galvodavau, kad tempiasi oda, oda buvo be proto sausa, tai mesdavau bėdą kosmetiniams dalykams, kol vieną dieną nepasisakiau gydytojai, kad mane vargina viso kūno niežėjimas, tada buvo ekstra padaryti tyrimai, kepenų fermentai viršijo normas labai daug kartų, todėl iš karto gavau siuntimą gultis į ligoninę...ligoninėje gavau daug lašelinių, iki išprotėjimo reikėdavo skaičiuoti kiek lašų išgėriau ir kiek pasišlapinau

QUOTE(vaikiukas @ 2008 06 07, 19:53)
labas nemiga pievoje, labai butu idomu suzinoti "'tavosios"'
sveika
mano cholestazės baigimosi istorija yra tokia, kad, sulaukus pilnų 38 nėštumo savaičių, buvo skatinamas gimdymas. šiaip pas mane tuo metu jau buvo 4 cm atsidarymas, vyliausi, kad suėjus 38 savaitėms bus pakartoti kraujo tyrimai, nes po vaistų vartojimo jaučiausi geriau ir labai norėjau sulaukti natūralaus gimdymo pradžios, ką jau ir organizmas rodė netoli esant, bet.... gavau siuntimą į gimdyklą, ten man nuleido vandenis, o po pusantros valandos, kaip ir daugumai gimdyvių, pradėjo leisti skatinamuosius.
gimdymą prisimenu kaip gerą skaudulį, bet viso to finiše jau savaitė kaip turiu mergytę kruopytę ilgais juodais plaukučiais

QUOTE(Stasikė @ 2008 06 09, 11:37)
šita cholestazė turėjo įtakos ne tik mano, bet ir mergaitės sveikatai, nors kuo labiau jinai auga, tuo tų liekamųjų reiškinių mažėja, tai tikiuosi, kad ir išaugs. Mano tinimai ir kepenų rodikliai susitvarkė praėjus dviems mėnesiams po gimdymo, o dabar laukiuosi 26 savaitę
antrojo vaikelio, dukrytei trys metukai ir mėnuo, o antras nėštumas skiriasi kaip diena nuo nakties....nos buvo manoma, kad toksikozė prasidės anksčiau nei su pirmuoju nėštumu, gal todėl, kad laukiuosi berniuko, o gal taip organizmui dabar reikia, negali žmogus žinoti, bet visoms susidūrusioms su cholestaze, linkiu kuo geriausios sveikatytės ir sveikų mažylių 

sveika
man smalsu, o kokie liekamieji cholestazės požymiai pasireiškė tavo pirmagimei? ....
aš tai net bijau pagalvoti apie antrą nėštumą....

QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 06 10, 17:18)
sveika
man smalsu, o kokie liekamieji cholestazės požymiai pasireiškė tavo pirmagimei? ....

Na, aš irgi iš kadaise patyrusių tą "džiaugsmelį", mano atveju jis vadinosi cholestazinė hepatozė. Laimei, fermentai per visą stebėjimo laiką viršijo normą tai 5, tai 7 kartus, bet ne 10 ir juo labiau ne 100. Buvo užspausti tulžies latakai ir sutrikęs tulžies nutekėjimas. Šiaip man darė cezarį 38 sav. O pasireiškė gal 34 savaitę maždaug - niežulys ir a la alerginis bėrimas ant rankų iki alkūnių ir ant pilvo, tokios siaubingai niežtinčios raudonos dėmės. Beje, man liko prastos pagadintos kepenys. Bėrimas išnyko palaipsniui dar iki gimdymo. Vaikui geltos nebuvo.
Nežinau, ar su tuo bent kiek susiję, bet mane pykino beveik visą nėštumą, gal tik pabaigoje mažiau.
Nežinau, ar su tuo bent kiek susiję, bet mane pykino beveik visą nėštumą, gal tik pabaigoje mažiau.