Įkraunama...
Įkraunama...

Važiavimas žvyrkeliu

QUOTE(mama Laurita @ 2008 06 03, 16:16)
Letai vaziuoju ir tvarka....

O as kaip tik,jei kelias traktoriais isvazinetas kaip tarka,greiciau vaziuoju-tada maziau krato,ir visos dulkes lieka uz masinos smile.gif
Beje,jei tvarkingas salono oro filtras tai nelabai tos dulkes ir papuola i vidu,o daugiau ten jom nelabai yra per kur lysti...
Atsakyti
QUOTE(bambalys @ 2008 06 03, 15:56)
Iš kur ištraukei, kad ventiliatorius gali pakelti atmosferos slėgį? biggrin.gif
Turbūt fizikos pamokose varnas gaudei? g.gif
Bandei kada nors pūsti balioną 4u.gif ? Ten viduje susidaro slėgimas, kuris stumia baliono sieneles, panašiai ir automobilyje, tik automobilis ne balionas, tai ir neišsipučia, o dulkėm neleidžia prasiskverbti pro nesandarias duris i salono vidų g.gif .
Manau suprantamai paaiškinau? schmoll.gif

bigsmile.gif Taip, suprantamai. Ačiū 4u.gif
Bet argi per visus ventiliatoriaus filtrus neprasiskverbia dulkės daugiau nei per tas durų gumytes ax.gif Teko matyt mašiniuką, kur pro ventiliatorius į saloną medžio lapelį išpūtė doh.gif O tai kaip tokiu atveju su dulkėm g.gif

Ir dar, bambaly, norėjau paklausti, kaip ten su ta fizika... mirksiukas.gif O jei palikt pravirus langus, kad būtų skersvėjis, gal ir kokia nauda būtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Failas: 03 birželio 2008 - 22:01
QUOTE(denaxa @ 2008 06 03, 19:58)
O as kaip tik,jei kelias traktoriais isvazinetas kaip tarka,greiciau vaziuoju-tada maziau krato,ir visos dulkes lieka uz masinos smile.gif
Beje,jei tvarkingas salono oro filtras tai nelabai tos dulkes ir papuola i vidu,o daugiau ten jom nelabai yra per kur lysti...

bet tada masina lieka visa apdulkijus jei greit vaziuoji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mama Laurita @ 2008 06 03, 23:25)
bet tada masina lieka visa apdulkijus jei greit vaziuoji ax.gif

Bet gal kaiptik geriau: pakyla daugiau dulkių, bet jos nespėja prikibt prie mašinos, nes tu jau nuvažiuoji. Dulkių atžvilgiu gal taspats š... kaip kad lėtai važiuotum nedideliam dulkių debesy, tik plius dar tai ilgiau užtruktų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 06 03, 22:57)
bigsmile.gif  Taip, suprantamai. Ačiū  4u.gif
Bet argi per visus ventiliatoriaus filtrus neprasiskverbia dulkės daugiau nei per tas durų gumytes  ax.gif  Teko matyt mašiniuką, kur pro ventiliatorius į saloną medžio lapelį išpūtė  doh.gif  O tai kaip tokiu atveju su dulkėm  g.gif

Ir dar, bambaly, norėjau paklausti, kaip ten su ta fizika... mirksiukas.gif  O jei palikt pravirus langus, kad būtų skersvėjis, gal ir kokia nauda būtų  g.gif

Įdomu ir man pasidarė dėl to lapelio. Turbūt tas filtras skirtas tik viduje cirkuliuojančiam orui valyti, o kada oras paduodamas iš lauko tai jis eina tiesiai be filtro g.gif . Mano manymu dulkių per ventiliatorių neturėtų patekti, nebent važiuotum lėtai ir vėjas pūstų į galą, o dulkių kamuolys aplenktų automobilį- tada tai prisiurbtų.

Didesnė nauda- uždarais langais, na gal šiek tiek pravertais g.gif .
Niekada žvyrkeliu nevažinėju pravertais langais.
Sakai skersvėjis? g.gif Tai per vieną langą dulkės įeina, o per kitą išeina lotuliukas.gif
EKSPERIMENTUOKIT

Lėtai važiuojant automobilis apdulkės, tik daug mažiau,nei greitai važiuojant. bandžiau- žinau. Tik tas lėtai turi būti ne daugiau 30 km/h. thumbup.gif Na o jei koks varijotas tave aplenk ar su kuo nors prasilenksi, tai rezultatas aiškus
ohmy.gif
Atsakyti
kvailoka man sita diskusija is tuscio i kiaura pilstymas daugiau nieko lotuliukas.gif kiek zmoniu tiek nuomoniu...o vakumuotu masinu dar nera israsta , nebent 2008 modeliu vaziuosi gal ir isvengsi sitos problemos... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 06 03, 22:57)
Bet argi per visus ventiliatoriaus filtrus neprasiskverbia dulkės daugiau nei per tas durų gumytes  ax.gif  Teko matyt mašiniuką, kur pro ventiliatorius į saloną medžio lapelį išpūtė  doh.gif

Jei ipute lapeli reiskia ten salono filtro nera (vazinejau metus beveik be to filtro,dabar isistaciau-ir jokiu dulkiu salone,ne valyt nebereikia thumbup.gif ).
O pro gumeles-nu nezinau,neturetu pro ten pakliuti jei jos sandarios...
Beje,salono filtra reiketu karts nuo karto pasikeisti,jis gana greit uzsitersia ir tada nebeatlieka savo funkcijos.
Atsakyti
QUOTE(ugniukas @ 2008 06 04, 18:16)
kvailoka man sita diskusija kiek zmoniu tiek nuomoniu..

Būtent, tai ir yra įdomiausia, kad kiek žmonių tiek ir nuomonių, visi daro skirtingai ir kažkaip ypatingai, visi įsitikinę savo teisumu, bet patys nežino kodėl taip daro. O ir aš nežinau ką daryti, kaip važiuoti žvyrkeliu, kad mažiau pridulkėtų salonas ir pati mašina iš išorės. Užtat ir klausiu patarimo protingų žmonių neutralioj situacijoj mirksiukas.gif

Bent jau šiuo momentu galvoju, kad geriausia važiuoti lėtai, uždarius langus ir išjungus ventiliaciją. Ar kasnors galvoja netaip? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2008 06 06, 20:32)
Būtent, tai ir yra įdomiausia, kad kiek žmonių tiek ir nuomonių, visi daro skirtingai ir kažkaip ypatingai, visi įsitikinę savo teisumu, bet patys nežino kodėl taip daro. O ir aš nežinau ką daryti, kaip važiuoti žvyrkeliu, kad mažiau pridulkėtų salonas ir pati mašina iš išorės. Užtat ir klausiu patarimo protingų žmonių neutralioj situacijoj  mirksiukas.gif

Bent jau šiuo momentu galvoju, kad geriausia važiuoti lėtai, uždarius langus ir išjungus ventiliaciją. Ar kasnors galvoja netaip?  bigsmile.gif

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ale jo,radot is ko problema daryt... g.gif
Na man tai lengvojoj viduj nepridulka dabar kai filtra isidejau,o kas darosi is isores manes nelabai domina teisybe pasakius.Bet vat darbo masinoj...ypac kai fura pravaziuoja tai apnesa nuo galvos iki koju,namo kai grizti,prausiesi-juodas vanduo bega... doh.gif Ir lango neuzsidarysi,bo karsta nesvietiskai... doh.gif
Atsakyti
as kaip vazineju uzdarytais langais tai kazkaip nedulka, na masina apdulka, bet taigi nuplauti galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Braškutė @ 2008 06 06, 21:20)
as kaip vazineju uzdarytais langais tai kazkaip nedulka, na masina apdulka, bet taigi nuplauti galima  smile.gif

Sutinku, nuplauti galima, bet gi po plovimo vėl žvirkeliu reik grįžti( čia man taip), ir vėl važiuoju plauti ir... g.gif
Atsakyti