
negaliu as valgyti,niekaip negaliu....jokkiu receptu...jauciu kazkoki kvapa

QUOTE(GiedrikeB @ 2008 01 28, 15:01)
Supjaustau jautiena plonomis juostelemis, pamarinuoju prieskoniais, cesnaku ir majonezu. Kol marinuojasi (nors geriau marinuoti ilgiau), nusiskutu bulves, morkytes. Bulves supjaustau stambiomis juostelemis, morkytes smulkesnemis. I skarda, istepta aliejumi sudedu jautienos juosteles, is krastu apdelioju morkomis ir bulvemis. Ipilu siek tiek vandens, aptraukiu folija ir kepu gal puse valandos. Tada ant jautienos uztepu surio - majonezo padaza. Dar 10 minuciu ir patiekalas paruostas
Nors majonezo nemazai, taciau tik taip kepant mesyte gaunasi minksta ir sultinga. Kartais dar idedu kelis stambiai supjaustytus svogunus (mazesnius i 4 dalis, stambesnius i daugiau). Vyrams labai jie patinka, nes igauna mesytes kvapo, tampa svelnus. Pabandykit 


Pabandem. Labai skanu


Traški jautiena skirta pasisėdėjimui prie raudonojo vyno taurės: jautienos kumpį(suprieskoniuotas šaldytuve būna parą ir net ilgiau), pamarinuotą česnako, įvairių prieskonių ir aliejaus mišinyje supjaustau labai labai plonomis juostelėmis (geriau kiek įmanoma ilgesnėmis). Visas tas juosteles išmaišau (apvolioju) kukurūzų miltuose ir dedu kepti į įkaitintą aliejų. Valgome kaip traškučius, be jokių padažiukų, be daržovių,- labai skanu
Nežinodamas net neįtarsi, kad tai yra jautiena


QUOTE(Rinoja @ 2009 05 15, 09:59)
gal isitikinimas

Papasakosiu savo receptuka 
jautienos 0,5 kg ( 3 asmenim)
ivairiu prieskoniu, kas kaip pagal skoni, druskytes
aliejaus, citrinos, bulviu ar kito garnyro, varskes, kaiusinio, fermentinio surio
mesyte supjaustom kepsniukaum, as tokius didesnius pavarau
vos vos pamusi, tada marinuoju (cia is vakaro, gaminu kitai dienai) suprieskoniuoju, druskyte, tada viska apipilu alyvyogiu aliejumi ir citrinos sultimys (0.5 citrinos uztenka) viska pamakaluoju, lekste apdengiu maistine plevele, maisiuku ir i saldytuva.
kita diena issitrauki, sudedi i skarda, nusilupi bulvytes ir i skarda, dar siek tiek alyvuogiu aliejaus i skarda ir vandens. ir i orkaire 200laipsniu. vandeni reikia papildyti kepimo procese, pakepus pusvalandziui reikes uzdeti varskes. o ja paruosti taip, pora pakeliu varskes issukti su kiausiniu, druskyte, galima kmynuideti arba tos zoleles kur i virtinukus deda( pamirsau pavadinima) :)tada istraukus kepsnius uztepti varskes ant visu kepsniu, jei norit ne daug varskes, tada pakaks ir pakelio. tada uzbarstyti surio ir vel i orkaite. kepti dar apie 25 min. viskas. skanaus.

jautienos 0,5 kg ( 3 asmenim)
ivairiu prieskoniu, kas kaip pagal skoni, druskytes
aliejaus, citrinos, bulviu ar kito garnyro, varskes, kaiusinio, fermentinio surio
mesyte supjaustom kepsniukaum, as tokius didesnius pavarau

kita diena issitrauki, sudedi i skarda, nusilupi bulvytes ir i skarda, dar siek tiek alyvuogiu aliejaus i skarda ir vandens. ir i orkaire 200laipsniu. vandeni reikia papildyti kepimo procese, pakepus pusvalandziui reikes uzdeti varskes. o ja paruosti taip, pora pakeliu varskes issukti su kiausiniu, druskyte, galima kmynuideti arba tos zoleles kur i virtinukus deda( pamirsau pavadinima) :)tada istraukus kepsnius uztepti varskes ant visu kepsniu, jei norit ne daug varskes, tada pakaks ir pakelio. tada uzbarstyti surio ir vel i orkaite. kepti dar apie 25 min. viskas. skanaus.

QUOTE(lolbreta @ 2009 10 01, 11:06)
tada istraukus kepsnius uztepti varskes ant visu kepsniu, jei norit ne daug varskes, tada pakaks ir pakelio. tada uzbarstyti surio ir vel i orkaite. kepti dar apie 25 min. viskas. skanaus. 

O kaip cia skonis


as jautienos irgi nelabai moku gaminti, nors sako ji labai sveika, tai va nusipirkau jos, susiradau receptuka http://www.skanausvi...as-32/#comments, nu bet neaisku kiek laiko ja troskinti, kazkas pasakojo kad norint kad butu minksta ja reikia valanda virti, valanda troskinttti su drazovem ir pusvalandi dar padaze troskinti , kazkaip jau ilgokai atrodo


QUOTE(mrs.ieva @ 2009 11 24, 13:55)
as jautienos irgi nelabai moku gaminti, nors sako ji labai sveika, tai va nusipirkau jos, susiradau receptuka http://www.skanausvi...as-32/#comments, nu bet neaisku kiek laiko ja troskinti, kazkas pasakojo kad norint kad butu minksta ja reikia valanda virti, valanda troskinttti su drazovem ir pusvalandi dar padaze troskinti , kazkaip jau ilgokai atrodo






Ups, as pasakoju tau, o mergaites nezino apie koki patiekala kalbama


Papildyta:
Jautienos gabaliukai troškinti baltajame padaze
Reikes:
Jautiena
Svogunai
Sviestas
Grietinele
Prieskoniai
Jautiena susipjaustom gabaliukais (4 x 4), galima ir mazesniais. Juos sudedam i puoda virimui. Verdant ideti druskytes, pipiriuko zirneliu, lauro lapeliu. Virti reikia gera valanda. Po to imam puoda troskinimui. Dugna isklojam svogunais, pjaustytais griezinelais. Pridedam sviesto gabaliuku. Tada jautienos gabaliukus. Ir ant virsaus dar svoguniuku, bei dar sviesto kelis gabaliukus. Ipilam vandenuko. Vandens nereikia daug. Troskinam gera valanda. Stengtis nemaisyti. Nebent ta sultinuka ragauti ir ideti kokiu prieskoniuku. Po valandos troskinimo, ipilam grietineles ir dar troskinam pusvalanduka. Bet dabar reikes karts nuo karto pramaisyti, nes grietinele kazkaip svyla prie dugno. Tai tiek
Po tokio ilgo troskinimosi, mesyte labai minksta

Konica, aciukas tau uz atsakyma
aga jau anoj temoj receptuka issisaugojau, bet kadangi noriu minkstos sultingos mesytes tai reikia turet puse dienos , as dazn neturiu tiek laiko, todel tas befstrogeno receptas kur ikeliau anksciau man patiko, tik ten visai neaisku kiek ta mesyte troskint, neparasytas laikas



Aš,čia dėl jautienos.
Kuo jautiena yra tamsesnė,tuo ji yra senesnė.
Jeigu jautiena yra šviesi ji yra jauno gyvulio.
Jautieną aptepus garstyčių+aliejaus mase ji pamarinavus liks traškesnė.
Jeigu jautiena aptepsime vien tik garstyčiomis, ją galima nuplauti,niusausinti.
Bet,prieš ruošiant jautieną reikia aptepti alyvų aliejumi,palaikyti.
Patiekalo skonis žymiai pasikeis.
Jautieną troškinant,pikantišką skonį suteikia obuolių sultys.
Kuo jautiena yra tamsesnė,tuo ji yra senesnė.
Jeigu jautiena yra šviesi ji yra jauno gyvulio.
Jautieną aptepus garstyčių+aliejaus mase ji pamarinavus liks traškesnė.
Jeigu jautiena aptepsime vien tik garstyčiomis, ją galima nuplauti,niusausinti.
Bet,prieš ruošiant jautieną reikia aptepti alyvų aliejumi,palaikyti.
Patiekalo skonis žymiai pasikeis.
Jautieną troškinant,pikantišką skonį suteikia obuolių sultys.
QUOTE(Kasema @ 2010 01 28, 16:13)
O gal kas zino receptuka, kaip skaniai ismarinuoti jautiena kepimui orkaiteje. Visa gabala, nepjaustant.
Kad butu minksta, sultinga...

Kasema

aš,patiesu marinavusi jautieną jogurte{namuose gamintame}+česnakas+muskatas+baltu pipiras+metos.
Aišku lietuviams tai gal nepriimtina,bet jautiena išlieka sultinga,nes marinuojant su nenatūraliomis medžiagomis mesa tampa sausa,nes iš jos ištraukiamos maistingosios medžiagos.