Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

Sveiki visi, noreciau paklausti gal kas zinote koki ukininka kuris pardavineja ir augina sarole arba limuzinu veisles galvijus? Internetu nelabai ka randu, o ir is aplinkui nieko nera. Pati skaniausia ir minksciausia jautiena.
Atsakyti
Man irgi visada kieta gaudavos,bet siandien gavosi SUPERRRR!!!
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove! bigsmile.gif ir i orkaite.salia labai stambiai pripjausciau cukiniju,morku,galima dar bulviu su lupenom ir svogunu.Viskas kepeapie 1 val.Mesyte buvo laaabai minkstute. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juljeta @ 2011 10 19, 17:55)
Sveiki visi, noreciau paklausti gal kas zinote koki ukininka kuris pardavineja ir augina sarole arba limuzinu veisles galvijus? Internetu nelabai ka randu, o ir is aplinkui nieko nera. Pati skaniausia ir minksciausia jautiena.



Halės turguje penktadienį ir šeštadienį būna tokia jauna pora. Jie parduoda veslinių galvijų mėsą. Turi nuotraukas ant prekystalio pasistatę wink.gif
Atsakyti
QUOTE(taja78 @ 2011 10 22, 18:14)
Man irgi visada kieta gaudavos,bet siandien gavosi SUPERRRR!!!
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove! bigsmile.gif ir i orkaite.salia labai stambiai pripjausciau cukiniju,morku,galima dar bulviu su lupenom ir svogunu.Viskas kepeapie 1 val.Mesyte buvo laaabai minkstute. thumbup.gif

alyvuogiu aliejus minkština , aš irgi taip marinuoju thumbup.gif
daržovių kaip supratau į rankovę nedėjot, ane?
Atsakyti
QUOTE(Kucka @ 2012 01 10, 14:38)
Halės turguje penktadienį ir šeštadienį būna tokia jauna pora. Jie parduoda veslinių galvijų mėsą. Turi nuotraukas ant prekystalio pasistatę wink.gif

kad jau ju senai nematyti...o gal vel atsirado ...

o kad nebutu kieta jautiena,pilu degtines smile.gif

atsiprasau uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 10 sausio 2012 - 17:13
QUOTE(Blondine87 @ 2011 10 16, 16:06)
o kokiam karsty orkaitej kepet, kad taip trumpai? 4u.gif


As 200 laipsniu temp. kepu. Kadangi jautiena plonom juostelem supjaustyta (galima net pamusti, kad dar plonesne butu), tai ji puikiausiai per 40 minuciu iskepa, dar ilgiau kepant ji sudzius ir tada tikrai bus kieta ir sausa. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2004 02 19, 11:11)
kitas variantas: įdedu į sultinį mėsos, šaldytų mažų nepjaustytų morkyčių ir troškinu , pabaigoj pilu grietinėlės (dar galima ir gabaliuką sviesto) ir daug krapų , petražolių wink.gif


labai skaniai gavos pagal si recepta thumbup.gif mesa is pradziu vyriau 1val,po to troskinau apie 40min , likus kokiom 20min ipyliau grietinele, ir ant galo supjaustytu zalumynu uzbarsciau,super ,skonis pasaka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 20 liepos 2012 - 10:13
jautienos gabala, gal 1 kg arba didesni pabarstau mesa minkstinancia druska, pipirais, uzpilu alyvuogiu aliejumi ir dedu parai i saldytuva. po to nuo tos mesos kiek kam reikia tiek nupjaunu, ar steikui, ar guliasui, ar befstrogenui, ar tiesiog ciela sukisu i bliuda ir kepu po folija (bet tada pries tai apskrudinu keptuveje gerokai). visada minksta gaunasi.
Atsakyti
Ikeliau i "visi i gamta" tema,bet gal kam ir sioje pravers:
Jautienos suktinukai.Is jautienos ispjovos padarom isklotine ,tuomet gerai ismusam,kad butu kuo plonesne.Viena puse gausiai pabarstom,raudoneliu,mairunu truputi druskos ir ,pipiru.Tuomet uzpilame pirmo salto spaudimo alyvuogiu aliejaus ir gerai ismasazuojame.Po "masazu" isklojame plonai pjaustytomis salto rukymo sonines juostelemis,ant ju uzberiam truputeli ciobreliu.Viska susukam i mazuti vyniotini ir paliekam pasimarinuoti ~3 val.Veliau,jau pjaustom ir kepam ,itin daznai vartant.Labai skanu su marinuotais melynaisiais svogunais,visi kiti garnyrai ir padazai pagal skoni ir poreiki. biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Juljeta @ 2011 10 19, 16:55)
Sveiki visi, noreciau paklausti gal kas zinote koki ukininka kuris pardavineja ir augina sarole arba limuzinu veisles galvijus? Internetu nelabai ka randu, o ir is aplinkui nieko nera. Pati skaniausia ir minksciausia jautiena.


mane irgi domintu, bet Kaune.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 03 14, 20:00)
Pas mus namie šiandien buvo skani jautiena pietums

Jautienos išpjova, išvirti (kokias 3 val., su svogūnais, prieskoniais)
Bešamelio padažas (100 g. svieste kepinam šaukštą miltų, pilam pieno stiklinę, išmaišom, druska, pipirai, tarkuotas muškato riešutas)
Tarkuoto fermentinio sūrio stiklinė
Žali konservuoti žirneliai

Virtą jautieną supjaustom 2 cm storio gabalais, išdėliojam juos kepimo formoje. Užbarstom nusunktus žirnelius, apipilam padažu, pabarstom sūriu. Užkepam orkaitėje 15 minučių.
skanaus smile.gif

P.S. Jautienos nuovirą panaudojame skaniai sriubytei wink.gif O nuotraukoje matote jau nebedaug belikę, nieko, toj dings viskas, čia dar spėjau pagaut, kad būtų vaizdelis.


Siandien isbandeme, labai skanu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Triumfante*: 06 rugpjūčio 2013 - 23:54
Minksciausia jautiena, jei jos neperkepsit:) gal ir keistai skamba, bet kuo raudonenesne mėsa, tuo minkstesne. Žinoma, dar priklauso kokia tai dalis.
Atsakyti