Man irgi visada kieta gaudavos,bet siandien gavosi SUPERRRR!!!
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove!
ir i orkaite.salia labai stambiai pripjausciau cukiniju,morku,galima dar bulviu su lupenom ir svogunu.Viskas kepeapie 1 val.Mesyte buvo laaabai minkstute.
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove!


QUOTE(Juljeta @ 2011 10 19, 17:55)
Sveiki visi, noreciau paklausti gal kas zinote koki ukininka kuris pardavineja ir augina sarole arba limuzinu veisles galvijus? Internetu nelabai ka randu, o ir is aplinkui nieko nera. Pati skaniausia ir minksciausia jautiena.
Halės turguje penktadienį ir šeštadienį būna tokia jauna pora. Jie parduoda veslinių galvijų mėsą. Turi nuotraukas ant prekystalio pasistatę

QUOTE(taja78 @ 2011 10 22, 18:14)
Man irgi visada kieta gaudavos,bet siandien gavosi SUPERRRR!!!
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove!
ir i orkaite.salia labai stambiai pripjausciau cukiniju,morku,galima dar bulviu su lupenom ir svogunu.Viskas kepeapie 1 val.Mesyte buvo laaabai minkstute. 
Jautiena supjausciau nemazais gabaliukai(panasiai kaip saslykui,gal didesniais),sudejau dubenelis,uzpyliau truputuka alyvuogiiu aliejaus,cesnako skiltelem daug prijausciau,pipiru misinio,druskos nedaug labai.Ismaigiau viska gerai rankom ir palikau paimarinuoti 2-3val.saldytuve.Paskui sudejau i kepimo rankove!


alyvuogiu aliejus minkština , aš irgi taip marinuoju

daržovių kaip supratau į rankovę nedėjot, ane?
QUOTE(Kucka @ 2012 01 10, 14:38)
Halės turguje penktadienį ir šeštadienį būna tokia jauna pora. Jie parduoda veslinių galvijų mėsą. Turi nuotraukas ant prekystalio pasistatę 

kad jau ju senai nematyti...o gal vel atsirado ...
o kad nebutu kieta jautiena,pilu degtines

atsiprasau uz

QUOTE(Blondine87 @ 2011 10 16, 16:06)
As 200 laipsniu temp. kepu. Kadangi jautiena plonom juostelem supjaustyta (galima net pamusti, kad dar plonesne butu), tai ji puikiausiai per 40 minuciu iskepa, dar ilgiau kepant ji sudzius ir tada tikrai bus kieta ir sausa.

QUOTE(lengvute @ 2004 02 19, 11:11)
kitas variantas: įdedu į sultinį mėsos, šaldytų mažų nepjaustytų morkyčių ir troškinu , pabaigoj pilu grietinėlės (dar galima ir gabaliuką sviesto) ir daug krapų , petražolių

labai skaniai gavos pagal si recepta


jautienos gabala, gal 1 kg arba didesni pabarstau mesa minkstinancia druska, pipirais, uzpilu alyvuogiu aliejumi ir dedu parai i saldytuva. po to nuo tos mesos kiek kam reikia tiek nupjaunu, ar steikui, ar guliasui, ar befstrogenui, ar tiesiog ciela sukisu i bliuda ir kepu po folija (bet tada pries tai apskrudinu keptuveje gerokai). visada minksta gaunasi.
Ikeliau i "visi i gamta" tema,bet gal kam ir sioje pravers:
Jautienos suktinukai.Is jautienos ispjovos padarom isklotine ,tuomet gerai ismusam,kad butu kuo plonesne.Viena puse gausiai pabarstom,raudoneliu,mairunu truputi druskos ir ,pipiru.Tuomet uzpilame pirmo salto spaudimo alyvuogiu aliejaus ir gerai ismasazuojame.Po "masazu" isklojame plonai pjaustytomis salto rukymo sonines juostelemis,ant ju uzberiam truputeli ciobreliu.Viska susukam i mazuti vyniotini ir paliekam pasimarinuoti ~3 val.Veliau,jau pjaustom ir kepam ,itin daznai vartant.Labai skanu su marinuotais melynaisiais svogunais,visi kiti garnyrai ir padazai pagal skoni ir poreiki.



Jautienos suktinukai.Is jautienos ispjovos padarom isklotine ,tuomet gerai ismusam,kad butu kuo plonesne.Viena puse gausiai pabarstom,raudoneliu,mairunu truputi druskos ir ,pipiru.Tuomet uzpilame pirmo salto spaudimo alyvuogiu aliejaus ir gerai ismasazuojame.Po "masazu" isklojame plonai pjaustytomis salto rukymo sonines juostelemis,ant ju uzberiam truputeli ciobreliu.Viska susukam i mazuti vyniotini ir paliekam pasimarinuoti ~3 val.Veliau,jau pjaustom ir kepam ,itin daznai vartant.Labai skanu su marinuotais melynaisiais svogunais,visi kiti garnyrai ir padazai pagal skoni ir poreiki.





QUOTE(Juljeta @ 2011 10 19, 16:55)
Sveiki visi, noreciau paklausti gal kas zinote koki ukininka kuris pardavineja ir augina sarole arba limuzinu veisles galvijus? Internetu nelabai ka randu, o ir is aplinkui nieko nera. Pati skaniausia ir minksciausia jautiena.
mane irgi domintu, bet Kaune.
QUOTE(bea @ 2006 03 14, 20:00)
Pas mus namie šiandien buvo skani jautiena pietums
Jautienos išpjova, išvirti (kokias 3 val., su svogūnais, prieskoniais)
Bešamelio padažas (100 g. svieste kepinam šaukštą miltų, pilam pieno stiklinę, išmaišom, druska, pipirai, tarkuotas muškato riešutas)
Tarkuoto fermentinio sūrio stiklinė
Žali konservuoti žirneliai
Virtą jautieną supjaustom 2 cm storio gabalais, išdėliojam juos kepimo formoje. Užbarstom nusunktus žirnelius, apipilam padažu, pabarstom sūriu. Užkepam orkaitėje 15 minučių.
skanaus
P.S. Jautienos nuovirą panaudojame skaniai sriubytei
O nuotraukoje matote jau nebedaug belikę, nieko, toj dings viskas, čia dar spėjau pagaut, kad būtų vaizdelis.
Jautienos išpjova, išvirti (kokias 3 val., su svogūnais, prieskoniais)
Bešamelio padažas (100 g. svieste kepinam šaukštą miltų, pilam pieno stiklinę, išmaišom, druska, pipirai, tarkuotas muškato riešutas)
Tarkuoto fermentinio sūrio stiklinė
Žali konservuoti žirneliai
Virtą jautieną supjaustom 2 cm storio gabalais, išdėliojam juos kepimo formoje. Užbarstom nusunktus žirnelius, apipilam padažu, pabarstom sūriu. Užkepam orkaitėje 15 minučių.
skanaus

P.S. Jautienos nuovirą panaudojame skaniai sriubytei

Siandien isbandeme, labai skanu.

Minksciausia jautiena, jei jos neperkepsit:) gal ir keistai skamba, bet kuo raudonenesne mėsa, tuo minkstesne. Žinoma, dar priklauso kokia tai dalis.